Wave 2 Sarj...?

Sponsorlu Bağlantılar

eaagent

eaagent

Üye
    Konu Sahibi
Wave 2 Sarj...?
Beyler bataryayı ve şarjı en verimli nasıl kullanabilirim? Çoğu yerde batarya bitmeden şarja takın dio bazı yerlerde bitmeden takmayın dio.
Son zmanlarda performans düştü gibi %100 ken internete giriyorum seri azalıo . Widget kullanmaya başladığımdan beri var bu olay (HTC saat ) ama o kadar etki edermi bilmiyorum. Önerileriniz neler ?
-- wave 2 ---

archeuscaine

archeuscaine

Üye
birincisi telefonunu şebeke zayıf bi yerde kullanıyorsan şebeke bulmak için pili çok harcar telefon ikincisi internet telefonun pilini sömürüyor ben %100 doluyken 2 3 saat maximum anca gezine biliyorum şarja takmak gerekiyor ama bu bütün telefonlarda böyle hem video oynat hem internete bağlan 3,7'' superclear lcd ekran çalışıyor fln... bunlar şarjı çok sömürüyor wiggetin genel olarak şarja okadar katkısı yoktur diye biliyorum. normalde 3 4 gün telefonu şarj etmeden kullanıyorum ayrıca şuda var o milletin söylediği telefonun şarjı bitmeden şarj etmeyin falan olayı eskidendi şu anki pillerde öyle bir olay yok yani sen gönlünce şarj et telefonunu. Ben her akşam pc ye bağlayıp film klip atıp siliyorum ve telefon sürekli şarj oluyor hiçbi sıkıntıda görmedim

silver021

silver021

Üye
Lion pilleri en dibine kadar bitirmek telefon pilinin ömrûnü kisaltir. dibine kadar bitirme sakin derim. telefonu istedigin bi anda şarja koyabilirsin. çok fazla şarjdada koymak zarar verir. laptoplar icinde bu durum geçerli. çünkü laptoplarla ayni pil türdeşi cihazlar kullanioruz. vikipediada daha ayrintili olarak lion pillerin çalisma prensipleri ortaya konmuş. incelemeni tavsiye ederim.

bluering

Üye
Archeuscaine hocamin dediğine katiliyorum yalnız bir nokta hariç. htc saat widgeti %10-15 arası cpu kullanıyo. bu da şarja etki ediyo. ben hemen kaldırdım.

eaagent

eaagent

Üye
    Konu Sahibi
Lion pilleri en dibine kadar bitirmek telefon pilinin ömrûnü kisaltir. dibine kadar bitirme sakin derim. telefonu istedigin bi anda şarja koyabilirsin. çok fazla şarjdada koymak zarar verir. laptoplar icinde bu durum geçerli. çünkü laptoplarla ayni pil türdeşi cihazlar kullanioruz. vikipediada daha ayrintili olarak lion pillerin çalisma prensipleri ortaya konmuş. incelemeni tavsiye ederim.

birincisi telefonunu şebeke zayıf bi yerde kullanıyorsan şebeke bulmak için pili çok harcar telefon ikincisi internet telefonun pilini sömürüyor ben %100 doluyken 2 3 saat maximum anca gezine biliyorum şarja takmak gerekiyor ama bu bütün telefonlarda böyle hem video oynat hem internete bağlan 3,7'' superclear lcd ekran çalışıyor fln... bunlar şarjı çok sömürüyor wiggetin genel olarak şarja okadar katkısı yoktur diye biliyorum. normalde 3 4 gün telefonu şarj etmeden kullanıyorum ayrıca şuda var o milletin söylediği telefonun şarjı bitmeden şarj etmeyin falan olayı eskidendi şu anki pillerde öyle bir olay yok yani sen gönlünce şarj et telefonunu. Ben her akşam pc ye bağlayıp film klip atıp siliyorum ve telefon sürekli şarj oluyor hiçbi sıkıntıda görmedim

Kafam karıştı :D Napym yani ?

majesty1717

Üye
arkadaşlar wave 2 yi alalı 2 hafta falan oluyo telefondan çok memnunum ama bişey sorucam.batarya %10 seviyelerindeyken şarja taktıgımda batarya yaklaşık olarak 4 saatte falan tam şarj oluyor.Bu normalmı?Sizin wave 2 ler kaç saatte şarj oluyor.bundan önce n95 8gb vardı yaklaşık 1 saatte şarj oluyordu.:allalla:

e_memet88

e_memet88

Üye
kardeş normal gibi benimde aynı şekilde 3 saatten önce tam şarj olmuyor... garanti 3 saat beklemem gerekiyor..

Anußis

Anußis

Üye
arkadaşlar wave 2 yi alalı 2 hafta falan oluyo telefondan çok memnunum ama bişey sorucam.batarya %10 seviyelerindeyken şarja taktıgımda batarya yaklaşık olarak 4 saatte falan tam şarj oluyor.Bu normalmı?Sizin wave 2 ler kaç saatte şarj oluyor.bundan önce n95 8gb vardı yaklaşık 1 saatte şarj oluyordu.:allalla:

yaklaşık 2 saatte yada 2,5 saatte falan doluyor bu arada en iyi sarj yöntemleri arasında

1-Toprak prize takın (3-5 vs çoklu prizler voltajı düşük geldiğinden tam sarj etmez
2-sarj tamamlandı dedikten sonra bi 15-20dakika sonra çıkarın ama bu süreyi aşmasın.
3-sarj olurken telefonu fazla kurcalamayın , batarya çok ısındığı için gerçek anlamda sarjı zorlaştırır

ve telefonunuzu ekran parlaklıgını 6 seviyesinde bırakın , wavelerin sarjını en fazla mesaj gönderirken götürüyor.
son olarak genellikle usb üzerinden şarjdan kaçının , pcye gelen yüksek gerilim şarjı doldu gösterir ancak tam olarak doldurmaz

dediklerimi uygulayın en az 2 gün ila 4 gün arası gidiyor bende öyle

drexe

Üye
son olarak genellikle usb üzerinden şarjdan kaçının , pcye gelen yüksek gerilim şarjı doldu gösterir ancak tam olarak doldurmaz
pcden gelen yüksek gerilim şarjı daha iyi hale getirir aslnda telefon kaplıyken usbden şarj edin bataryaların 1500mah olması gerilimi yüksek demektir.yüksek gerilimli bataryalar yüksek gerilimle daha hızlı ve daha sağlam şarj olur.mesela deneyın 100mah lık bir şarj aletini adaptorunu telefonunuza uygulayın şarj süresi uzar ama bu demek değildir ki çok iyi şarj oldu burada yanlış bilgi vermişsiniz hocam.

Anußis

Anußis

Üye
daha hızlı ve daha sağlam mı :naughty:

yüksek gerilim li-ion pillerin ömrünü kısaltır , bi nevi batarya şoklama gibi

batarya şoklama yani türkcell diyor ya 15 dk ya şarj onu sen 1 hafta dene üst üste bakalım o batarya seni en fazla kaç saat götürür .

• Beğen
Tepkiler: cellmanbash
raymizin

raymizin

Üye
Ben daha 4 gün önce aldım wave 2 ama batarya çok az gidiyor. Yani gün aşırı şarja koymam gerekiyor acaba sorun batarya da mı ? Aldığım telefoncuya sordum internet'e giriyorsan 1 gün dayanır zaten dedi ::hih:

e_memet88

e_memet88

Üye
kardeş ilk günler normaldir hem telefonu kurcalıyorsundur bolca benim yaptığım gibi ondan dayanmıyordur.. şu an pek düşmüyorum üstüne 3-4 gün gider oldu şarjı.. ama internet çok yiyor şarjı dedikleri gibi..

Jimmy Francues

Jimmy Francues

Üye
Benim Sarjim 1 Gun Zor Gidiyor Arkadaslar Ekrn Parlaklıgı 10 Mesajlasıyorm Sık Sık Soyle Duzenlı 5 Saat Mesajlasıyorum Bu Normalmi Yoksa Yinede Az MI gidiyor Sorun olabilrmi : (

silver021

silver021

Üye
Benim Sarjim 1 Gun Zor Gidiyor Arkadaslar Ekrn Parlaklıgı 10 Mesajlasıyorm Sık Sık Soyle Duzenlı 5 Saat Mesajlasıyorum Bu Normalmi Yoksa Yinede Az MI gidiyor Sorun olabilrmi : (

:D çok bile gidiyor. sık mesajlaşan birisiysen etkinlik bildirimlerini kapalı tut. bu sana %300 şarj ömrü sağlayacaktır msjlaşmak için kullandığında. ekran seviyesini 4 e felan düşür. zaten 10 da kullanmanın bir mantığı yok. telefonu AP uart moda geçir GPS i kapat bunlarda sana saat başı giden %5 lik bataryanı %0.2 lere indirgemeni sağlar. :oke:

gs01

Üye
bende günlük düzenli olarak 100 msj atıyorum ara ara internete giriyorum. şarj hemen hemen 3 günü buluyo. nasıl oluyo derseniz ekran parlaklığını 1 de tutuyorum ve widget vs kullanmıyorum :pro:

• Beğen
Tepkiler: cellmanbash
cellmanbash

cellmanbash

Üye
bende şarjdan çok şikayetçiydim 3g ve gps i kapattım çok farketti bence sende dene... internete 2g den de gayet hızlı bir şekilde giriyorum

raymizin

raymizin

Üye
:D çok bile gidiyor. sık mesajlaşan birisiysen etkinlik bildirimlerini kapalı tut. bu sana %300 şarj ömrü sağlayacaktır msjlaşmak için kullandığında. ekran seviyesini 4 e felan düşür. zaten 10 da kullanmanın bir mantığı yok. telefonu AP uart moda geçir GPS i kapat bunlarda sana saat başı giden %5 lik bataryanı %0.2 lere indirgemeni sağlar. :oke:
etknlk bildrmlerini nasl kapatacağım ve Ap uart mod ne :bilmm

e_memet88

e_memet88

Üye
ayarlar genel sekmesinde etkinlik bildirimlerini kapatabilirsin kardeş..AP uart mod ise forumda araştır GPS ile ilgili bir ayar olmalıydı sanırım, konu mevcut olmalı..

Takipçi Satın Al

Üst Alt