N900 almalı mıyım ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
giray38

giray38

Üye
    Konu Sahibi
N900 almalı mıyım ?
Arkadaşlar N900 ün neler yapabildiği hakkında çok fazla bilgiye sahibim fakat nasıl program yuklenir falan alırsam aldığımda öğreneceğim artık. N900 ile ilgili incelemelerin çoğu 2009 ve 2010 Şimdi yıl oldu 2011 :D Sizce N900 ü alıyım mı ? Büyük bir hata yaparak Nokia 5800 aldım bunu 250 tl civarında bir paraya satıp 500-600 tl ye temiz bir N900 almayı düşünüyorum. Siz kullanıcısı olduğunuz için daha çok şey biliyorsunuz danışmam gerektiğini düşündüm

mert_1047

mert_1047

Üye
bu soruya cevap verebilmem için cihazda neler yapacağını yapmak istediğini öğrenmem gerekli???

technoshark

technoshark

Üye
Bence n900 güzel telefon ama android işletm sistemli al verdiğin paraya değsin :oke:

• Beğen
Tepkiler: furkant
mert_1047

mert_1047

Üye
o fiyata androidli cihaz almaya kalksa n900 de yapabileceğinin 5 te birini yapar :oke:

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı
technoshark

technoshark

Üye
nedenmiş ? Forumda 500 tl ye androidli telefon sunuyor arkadaşlar benimde gözüm çarptı ... optimus me ve htc nin bir modeli

mert_1047

mert_1047

Üye
optimus me nin çözünürlüğü 480*320 filan değilmi:):) güldürme arkadaşım o cihazlarda n900 ün android üzerinde açtığı kaç tane hd oyunu oynayabiliyorsun:) o fiyata olan cihazların hangisi 32 gb dahili + kart girşi vs... power sgx 530 gibi taş gibi bi gpu ya sahip:):) kaç tanesi asphalt6 bia2 nova2 backstab hd shadow guardian hd splinter cell conviction hd yi vs... açabiliyor :oke: bunlar benim bizzat cihazda deneyip sorunsuz oynadığım oyunlar ....

kaç tanesi open gl es 2.0 destekli gpu ya sahip????

kaç tanesinde multiboot veya 5li boot atabiliyorsun!!!!

sahipse bile sorunlu çünkü gameloft cihazlara göre oyun çıkarıyor mesela bana geçende milestone geldi root attım recovery kurdum cihaz güya 256 ram var üzerinde maksimum 100 mb boş reme çıkıyor:))) androidli cihazların komik halleri bu fiyatlara android alırsan yolda kalırsın kardeş!!!!!!!!! asphalt6 yı deneyeyim dedim menüden öteye geçmiyor çoğu deneyişimde reset attı cihaz chainfire çektim gene fıssss yani bu fiyatlara androidli tercih edeceğine n900 gerçekten çok da iyi

kısacası ben o fiyatlara n900 gibi kral bir cihaz bilmiyorum n900 ün bana göre tek eksiği multi - touch olmaması gerisi fasa fiso hep takıntıdan ibarettir...

enolaguy

Üye
N900 de sadece yazilim destegi olsaydi, ornegin asphalt 6 ve digerleri maemo icin yazilmis olsaydi o zaman gorurduk o androidleri ama maalesef yazilim yok ve onun yerine webos tan android ten bozmalarla oynuyoruz ve ona ragmen bile bazilarindan daha iyi sonuc aliyoruz... Bu arada n900 ram 256 degil 1gb ve virtual olmasinin hicbir zarari yok cunku o virtual denen ve yavas oldugu soylenen hafizalar cepler icin degil PC ler icin gecerli cunku onlarda ram dan haric olan kisim virtual adini alir ve o virtual kisim hard disk tir ve o da dogal olarak yavastir ama cep telefonlarinda durum farklidir cunku onlarda virtual denen kisim da ram dir cunku ceplerde hard disk yoktur yani virtual veya degil birsey farketmez ha 256 + 768 ha 1000 MB cep icin aynidir.

deli fisek

Üye
N900 de sadece yazilim destegi olsaydi, ornegin asphalt 6 ve digerleri maemo icin yazilmis olsaydi o zaman gorurduk o androidleri ama maalesef yazilim yok ve onun yerine webos tan android ten bozmalarla oynuyoruz ve ona ragmen bile bazilarindan daha iyi sonuc aliyoruz... Bu arada n900 ram 256 degil 1gb ve virtual olmasinin hicbir zarari yok cunku o virtual denen ve yavas oldugu soylenen hafizalar cepler icin degil PC ler icin gecerli cunku onlarda ram dan haric olan kisim virtual adini alir ve o virtual kisim hard disk tir ve o da dogal olarak yavastir ama cep telefonlarinda durum farklidir cunku onlarda virtual denen kisim da ram dir cunku ceplerde hard disk yoktur yani virtual veya degil birsey farketmez ha 256 + 768 ha 1000 MB cep icin aynidir.

Öncelikle bilindiği üzere maemo5 debian tabanlıdır ve linux çekirdeğini kullanır. Linux işletim sistemlerinde swap yani takas alanı diye adlandrıabileceğimiz bir bölüm kullanılabilir ubuntu debian pardus bunlar işletim sistemini kurarken har diskinizin yaklaşık 1 gb lık bölümünü swap-usage için kullanırlar peki nedir swap? Swap ramin yetmediği zamanlarda mesela internet sayfalarını rame değilde oraya atar bu da linuxta ram problemini en aza indirmiş olur. n900 de ise aynı durum mevcuttur. 32 gblık hafızası toplamda 4 bölümden oluşmaktadır. bunlar 2 gb maemo5 yani linux-rootfs bölümüdür.(orjinali için konuşuyorum normalde 5 ve 8 gblık vanilla da mevcut) ikinci bölümü MyDocs yani depo bölümüdür 28 gblık. 3.bölümü ise 768 mblık linux-swap yani takas alanıdır. Şimdi n900ün rami 256 mb fiziksel 768 mb sanal ram diyebiliriz. Bu 768 mblık sanal ram normal fiziksel bir ram vazifesini görmesede onu aratmayacak kadar hızlıdır. Bu kanıya da şuradan varabiliriz emmc hafızası saniyede 22 mb lık bir veri transferi apabilmektedir bu da bi cep bilgisayaarı için rami aratmayacak bir hız. Sonuç olarak gerçekten bi linux-bilgisayar deneyimi yaşamak telefonla uğraşmak istiyorsan n900 paranın hakkını kuruşu kuruşuna verebilecek bir tablettir...

Saygılar,,,

• Beğen
Tepkiler: enolaguy ve saruman_me
osmanayman

osmanayman

Üye
Dostlar bu rootfs alanı çabuk doluyor uygulama sildiğimde de kalıntılardan dolayı pek artmıyor... Mesela dün 25mb alan vardı file-roller yükledim 15mb'ye düştü. file-roller sildim 19'a yükseldi 6mb uçtu. apt-get clean, apt-get autoremove vs kodları giriyorum pek etki etmiyor... Bilgisi olan paylaşabilir mi? Nette çok dolaştım sağlam bir şey bulamadım... Çok linuxca konuşuyorlar ve ben de pek anlamıyorum.:ehe Linuxla tanışmam N900'le oldu çünkü...:oke:

deli fisek

Üye
Dostlar bu rootfs alanı çabuk doluyor uygulama sildiğimde de kalıntılardan dolayı pek artmıyor... Mesela dün 25mb alan vardı file-roller yükledim 15mb'ye düştü. file-roller sildim 19'a yükseldi 6mb uçtu. apt-get clean, apt-get autoremove vs kodları giriyorum pek etki etmiyor... Bilgisi olan paylaşabilir mi? Nette çok dolaştım sağlam bir şey bulamadım... Çok linuxca konuşuyorlar ve ben de pek anlamıyorum.:ehe Linuxla tanışmam N900'le oldu çünkü...:oke:

Sanırım 2gblık kullanıyorsun bu da hayliyle bide android yüklüyse dediğin gibi çabuk doluyor mido.fayad ın talk.maemo.org adresinde araştır 5 ve 8gb lık rootfs vanillaları var yanlız yüklemeden önce telefonda MyDocs da dahil bütün verilerini yedeklemen gerek malum 32 gblık alana tekrar bölümlendiriyor böylelikle bu dertten kurtulmuş olursun ben 5 gblık kullanıyorum şu an 3 gb boş yer var

enolaguy

Üye

Öncelikle bilindiği üzere maemo5 debian tabanlıdır ve linux çekirdeğini kullanır. Linux işletim sistemlerinde swap yani takas alanı diye adlandrıabileceğimiz bir bölüm kullanılabilir ubuntu debian pardus bunlar işletim sistemini kurarken har diskinizin yaklaşık 1 gb lık bölümünü swap-usage için kullanırlar peki nedir swap? Swap ramin yetmediği zamanlarda mesela internet sayfalarını rame değilde oraya atar bu da linuxta ram problemini en aza indirmiş olur. n900 de ise aynı durum mevcuttur. 32 gblık hafızası toplamda 4 bölümden oluşmaktadır. bunlar 2 gb maemo5 yani linux-rootfs bölümüdür.(orjinali için konuşuyorum normalde 5 ve 8 gblık vanilla da mevcut) ikinci bölümü MyDocs yani depo bölümüdür 28 gblık. 3.bölümü ise 768 mblık linux-swap yani takas alanıdır. Şimdi n900ün rami 256 mb fiziksel 768 mb sanal ram diyebiliriz. Bu 768 mblık sanal ram normal fiziksel bir ram vazifesini görmesede onu aratmayacak kadar hızlıdır. Bu kanıya da şuradan varabiliriz emmc hafızası saniyede 22 mb lık bir veri transferi apabilmektedir bu da bi cep bilgisayaarı için rami aratmayacak bir hız. Sonuç olarak gerçekten bi linux-bilgisayar deneyimi yaşamak telefonla uğraşmak istiyorsan n900 paranın hakkını kuruşu kuruşuna verebilecek bir tablettir...

Saygılar,,,

Guzel yazmissiniz bende onu ifade ediyorum cunku n900 un 256 ram olmasi ve 768 swap alani onun 1 GB ram gibi islemesine engel olmuyor cunku herseyden once swap bellek ram e seri olarak bagli degil paralel olarak dogrudan ayni hizla adresleyecek sekilde bagli ve bu yuzden hizli bir bellek ram kadar hizli olabilir ve n900 de de durum bu oldugu icin 1 GB gibi calisabiliyor ramden tasan kisim neredeyse ayni hizla adreslemeye swap ten devam ediyor

osmanayman

osmanayman

Üye
Sanırım 2gblık kullanıyorsun bu da hayliyle bide android yüklüyse dediğin gibi çabuk doluyor mido.fayad ın talk.maemo.org adresinde araştır 5 ve 8gb lık rootfs vanillaları var yanlız yüklemeden önce telefonda MyDocs da dahil bütün verilerini yedeklemen gerek malum 32 gblık alana tekrar bölümlendiriyor böylelikle bu dertten kurtulmuş olursun ben 5 gblık kullanıyorum şu an 3 gb boş yer var

Zaten 8gb vanilla flashlı... Benim bahsettiğim uygulama alanı değil rootfs alanı... Toplam 226mb ve tel ilk halindeyken 96mb boş geliyor... Şuan 19mb'de... Çözüm bekliyorum...

saruman_me

saruman_me

Üye
bu gün ilk defa ipone 4 elime aldım biraz kurcaladımveşunu gördüm tüm dünya bu cihaza çalışıyor o kadar büyük eksikleri olmasına rağmen ilahi adalet bumudur ya:S eve döndüm başım yerde ovi marketi açtım bide ne göreyim kocaman bi hiç:D onbinlerce prog ios a yapılıyorr bizede çerik çürük:D

enolaguy

Üye
bu gün ilk defa ipone 4 elime aldım biraz kurcaladımveşunu gördüm tüm dünya bu cihaza çalışıyor o kadar büyük eksikleri olmasına rağmen ilahi adalet bumudur ya:S eve döndüm başım yerde ovi marketi açtım bide ne göreyim kocaman bi hiç:D onbinlerce prog ios a yapılıyorr bizede çerik çürük:D
Cok haklisin dunya komik ve nokia gibi firma olunca daha da komiklesiyor flash i olmahan ve her nekadar destekliyor densede aslinda multitask calisamayan 5 metreden sonra wifi si islemeyen, bir resime bile isim vermekten yoksun olan, bluetooth u bile olmayan bir makine nin adi iphone oluyor ve dunyayi kasip kavurabiliyor neden ? Cunku cebinden cikarinca o kadar cok wooow ayfon 4 mu diyen varki sirf o yuzden ayfon gibi bir yeteneksiz cihaz bile ilah olabiliyor..... Komik

• Beğen
Tepkiler: asidj
saruman_me

saruman_me

Üye
Cok haklisin dunya komik ve nokia gibi firma olunca daha da komiklesiyor flash i olmahan ve her nekadar destekliyor densede aslinda multitask calisamayan 5 metreden sonra wifi si islemeyen, bir resime bile isim vermekten yoksun olan, bluetooth u bile olmayan bir makine nin adi iphone oluyor ve dunyayi kasip kavurabiliyor neden ? Cunku cebinden cikarinca o kadar cok wooow ayfon 4 mu diyen varki sirf o yuzden ayfon gibi bir yeteneksiz cihaz bile ilah olabiliyor..... Komik
bu düşünceni kesinlikle paylaşıyorum o kadar basit düşünür oldukki gerçek kalite yerine milletin fikirlerin ve düşüncelerinin bizim için her zaman ön planda olmasını sağladık bu yüzden bu telefonun fiyatı yüksek ve hep yüksek olucak ona sunalan fırsatlar şu an nokia telefonlarına sunulmuş olsaydı nokia kesinlikle şu anki durumundan çok fazla uzakta olurdu .. ama malesef senin dediğinde gibi söz konusu ayfon olunca aklımızdan ilk geçenler şunlar oluyor vavvvv ne zaman aldın abi süper ya baka bilirmiyim .. bakarız içeriğini görürüz gerçeklerle yüzleşiriz ve bi bakmışızki fiyasko ama bunu bilmeyen onbinlerce insan var o onbinler ayfonun gelecekteki teminatı..

mert_1047

mert_1047

Üye

osman kardeş youtube da bi video vardı adam dillerle ilgili yardım dosyalarını siliyordu o sayede rootfs alanı artıyordu bulabilirsem paylaşırım Selamlar...

Buyur Link Osman Kardeş:

Umarım Faydası Dokunur Selamlar...

osmanayman

osmanayman

Üye
Bunu gormustum. Denerim insallah. Bana lazim olan gereksiz dosyalari, program oyun vs kalintilarini silmek onun icin kod var mi? Dedigim gibi file-roller yuklemeden once 25mb olan rootfs alani pro'dan sonra 15'e dustu. Proyu kaldirdim 19'a cikti. 6mb kayip.:allalla:

mert_1047

mert_1047

Üye
cleann900 adlı programda de usefull codes diye bir bölüm var orada bi kaç kod yazıyordu birde clean filan yazıyordu ama hiç denmedim birde mobile4arab da adamalr 512 ye çıkarıyorlardı rootfs i tam yapmaya niyetliydim baktım konu uçmuş gezin gezin bulamadım yer imlerine de kaydetmedik zamanında:S

Uruloki

Uruloki

Üye
valla ben almayı planlıyordum fakat 2009 da çıktı eskidi bence(gerçi hala çoğu hatta hepsine belkide taş çıkartıyor) onun için almadım N9/N950/harmattan'ı bekliyorum

khytr89

khytr89

Üye
bu telefonda usb girişi ya da usb on the go kablosuyla flaş disk bağlama özelliği var mı ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...