Sadece bir kere okuyun....

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
Sadece bir kere okuyun....
Evet bir kere bu konu kopyala yapıştır değil sadece okumanızı ve düşünmenizi istiyorum forumda daha çok gençler olduğu içinde İnş. daha çabuk ilgilisine ulaşır...

Sigaranın sağlığa zararlarını herkes biliyor ama sigara içiliyor...

neden neden 15 yaşında bir genç sigara içer ailesi neden kızar neden o aile içer ?

15 yaşında bi genç ailesinden gördüğü için özenti olarak içer çünkü çok sevdiği babası ve annesi içiyordur...

Belkide içmiyordur ama yine özentidir arkadaşları içiyordur ve hadi sende yak bitane derler öyle başlar...

Peki siz yaktınız kendinize değil mi bu parasıda sizi yakıyor sağlık sorunuda sizi buluyor çevreyi rahatsız ettiğinizi düşünmüyorsanız Yanılıyorsunuz....

Peki öyle olsun çevreyide düşünmeyin Peki Evladınız canınız ?

Erken yaşta sigaraya alışıyorsunuz bağımlı oluyorsunuz benim hayatım evet sizin hayatınız...

Ama hayat sizinle kalmıyor !!!
Tekrar yazıyorum hadi çevreyide bırakmamanız lazım ama bırakın :(((

Ya çocuklarınız onlarıda zehirlemek istemiyorsanız bence hiç başlamayın o küçücük çocuğunuzun ciğerlerini zehirleyip zehirlememek tamamen sizin elinizde....

Odadan çıkarım balkonda içerim:ah
Hayır çözüm bu değil o sigarayı nerde içerseniz için bir insan sağlıklı olsada etkilenir hasta olsada etkilenir :evet:

Hadi etkilenmedi o çocuğunuz büyücek yine özenti başlıyacak unutmayın ki Sizde baba ve annenize özenmiştiniz....

Arkadaş özentisi çabuk geçer en azından bir kere bile evladınızın sigara içtiğini bilseniz oturup tüm zararlarını konuşursunuz ve kendinizi Örnek gösterebilirsiniz

'' Gururla ''

Tamamını okuyan varsa teşekkür ediyorum...
Bundan sonra içmem içmemeye özen göstercem bırakcam ve başlamıycam diyenler olması ümidi ile ...

:bye2:

• Beğen
Tepkiler: Amaru Shady, CABBAR, kol@j ve 15 diğerleri

Burak

Üye
ben hiç ağzıma sürmedim

• Beğen
Tepkiler: Da®kness ve Tuba

pelın_

amam ben ıcıyorum:(

Kral 63

Kral 63

Üye
bende hiç içmedim hepsini okudum eline sağlık abla yazdığın herşey doğru teşekkür ederim:oke:
Bundan sonra içmem içmemeye özen göstercem bırakcam ve başlamıycam diyenler olması ümidi ile ...

bu yorumundan etkilenen olur inşallah:)

ebuş...

ebuş...

Üye
doğru... arkadaş çevresinde hava olsun diye başlamadım ama 12 yaşında ailemden görüp merak ettim şımarıklıklar yaparak bi kere çekiyiim filan dedim git gide çoğalttım... babam da karşı çıkmadı sigaraya meraklı olduğumu izin vermese bile arkadaşlarımla dışarda orda bburda içiceğimi biliyodu .... başlayalı 6 yıl oluyo ve ben günde yarım paketten fazla içiyorum :( :( bırakmayı istiyorum tabii ama beceremiyorum nedense ....

pelın_

bende nefret ederdım sıgaradan hatta dumanı bıle benı bogardı ama ıste arkadas ortamı bıde dert sıkıntı onu bı care olarak gordum unv başladım cok ıcmıyorum 5 gunde 2 paket anca belkı yok bıle hafta sonu hıc ıcmem yanı öle tıryakı dıyılım ama sonucta ıcıyorum bunun olesı bolesı yok ıste :off:

• Beğen
Tepkiler: -efşan
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
amam ben ıcıyorum:(
ben içiyorum değil olmaz aması yok ki bunun en güzeli bırakmak :evet:
bende hiç içmedim hepsini okudum eline sağlık abla yazdığın herşey doğru teşekkür ederim:oke:

bu yorumundan etkilenen olur inşallah:)
çok güzel teşekkür ederim İnş. :)

doğru... arkadaş çevresinde hava olsun diye başlamadım ama 12 yaşında ailemden görüp merak ettim şımarıklıklar yaparak bi kere çekiyiim filan dedim git gide çoğalttım... babam da karşı çıkmadı sigaraya meraklı olduğumu izin vermese bile arkadaşlarımla dışarda orda bburda içiceğimi biliyodu .... başlayalı 6 yıl oluyo ve ben günde yarım paketten fazla içiyorum :( :( bırakmayı istiyorum tabii ama beceremiyorum nedense ....

18 yaşındasın ve yarım pakketten fazla :( ciddi bir durum bu çok ciddi hemde bu yaşta bırakamazsan ilerledikçe paket sayısı fazlaya çıkar ve daha ciddi bir durum alır sen bilirsin sadece tavsiye google bir araştır sigara içenlerin durumunu bence :angry:

bende nefret ederdım sıgaradan hatta dumanı bıle benı bogardı ama ıste arkadas ortamı bıde dert sıkıntı onu bı care olarak gordum unv başladım cok ıcmıyorum 5 gunde 2 paket anca belkı yok bıle hafta sonu hıc ıcmem yanı öle tıryakı dıyılım ama sonucta ıcıyorum bunun olesı bolesı yok ıste :off:

dert sıkıntıya lütfen sığınmayın çünkü sigaranın dert aldığına inanmıyorum + dert getiriyor maalesef :(

CoDeYs

CoDeYs

Üye
eline saglık abla hepsini okudum atlamadan boyle birşey düşünmen üzülmen çok etkiledi benı :)
ama sigara içmek kendimce yorumluyorum.
ben sigarayı ozenti degil tavsiye degil hava atmak içinde içmedim oyle olcaksa zaten elime bile almam.
benım sıkıntımı acımı hafifletiyor melet pek sacma gelsin size onu bilemem ama sıkıntı ayrılık uzuntu bunları nasıl hafifletcez bi çözümü bulamadım ben
vakit geçiyor o dogru ya sigarayla yada sigarasız sonucta hayatımı mahfeden sadece sigara degil içsemde içmesemde hiç bir fark gormedim ben, saglık mı piskolojıkmen çokmuş bir kişiye sigara iç desen ne olur içme desen.
parasımı ben rahatça oduyorum parasını herkezle eşit olmayabilir yapcak bişey yok.
zehirlesın bizi yaşadık yaşayacagımız kadar artık.

----------Eklendi @ 20:11:14 ---------- Yazıldı @ 20:03:20 ----------

senınki gene iyi işte molalarda biraz fazla içiyoruz 13 saat az degil 1,5 paket bitiyor eve gelince kadar

• Beğen
Tepkiler: pelın_

pelın_

bende bılıyorum ıze sacma gelıyo ama ıste ıcen anlar ancakbenı :( şimdı bı derdın oldugunda ılk aklına gelen bı sıgar a yakıp konuyu degerlendırmek oluyo ewet bılıyorum hata ma işte ınsan bıkere ona sıgınınca gerısıgelıyoo :( malesef dedıgım gıbı ne hava atmame nde başka bısıy ınsan kendını rahatlıyo sanınıyo ama ıste bılıyruz da kendımızı zehırlıyoruz ama ıste elden gelen bısıy yok:( malesef hatta benım abım gunde 2 paket ıcıyo ıyı bısıy dıyıl ama sıkıntımı atıyorum karısmayın dıyo naplım hıc başlamayala tavsıye ederım ıcmemelrını ama ıcenlere bısey demem cunku bende ıcıyorum ve herkes gıbı onu sıkıntı ların caresı ve zewk meselesı dıye goruyorum

CoDeYs

CoDeYs

Üye
bende bılıyorum ıze sacma gelıyo ama ıste ıcen anlar ancakbenı :( şimdı bı derdın oldugunda ılk aklına gelen bı sıgar a yakıp konuyu degerlendırmek oluyo ewet bılıyorum hata ma işte ınsan bıkere ona sıgınınca gerısıgelıyoo :( malesef dedıgım gıbı ne hava atmame nde başka bısıy ınsan kendını rahatlıyo sanınıyo ama ıste bılıyruz da kendımızı zehırlıyoruz ama ıste elden gelen bısıy yok:( malesef hatta benım abım gunde 2 paket ıcıyo ıyı bısıy dıyıl ama sıkıntımı atıyorum karısmayın dıyo naplım hıc başlamayala tavsıye ederım ıcmemelrını ama ıcenlere bısey demem cunku bende ıcıyorum ve herkes gıbı onu sıkıntı ların caresı ve zewk meselesı dıye goruyorum

o anlik rahatlatsında gerisi parası havası herşeyi batsın hiç umrumda degil.

• Beğen
Tepkiler: pelın_
Usta Şirin

Usta Şirin

Üye
sigara ve alkol ikiside kötü şeyleri yaptıran şeyler.. ben başlamadım ve başlamayı hiç düşünmüyorum.. ağzıma sürmem.. ama kim icat ettiyse Allah onu ahirettede rahat bırakmasın inş... ama anlamadığım tek şey yasak dedikleri halde piyasada satılmasına izin verilmesi.. bu illet ne zaman son bulacak ben bilmiyorum..eline sağlık abla bir kez daha nefret etmemi sağladın sigaradan.. teşekkür ederim paylaşım için...

:tşk:

• Beğen
Tepkiler: Tuba

pelın_

o anlik rahatlatsında gerisi parası havası herşeyi batsın hiç umrumda degil.

al işte aynı işte ısterse zam gelsın onemlımı vallabana hıc koymadı oncedende aynı ıcıyodum sımdıde :)

Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
eline saglık abla hepsini okudum atlamadan boyle birşey düşünmen üzülmen çok etkiledi benı :)
ama sigara içmek kendimce yorumluyorum.
ben sigarayı ozenti degil tavsiye degil hava atmak içinde içmedim oyle olcaksa zaten elime bile almam.
benım sıkıntımı acımı hafifletiyor melet pek sacma gelsin size onu bilemem ama sıkıntı ayrılık uzuntu bunları nasıl hafifletcez bi çözümü bulamadım ben
vakit geçiyor o dogru ya sigarayla yada sigarasız sonucta hayatımı mahfeden sadece sigara degil içsemde içmesemde hiç bir fark gormedim ben, saglık mı piskolojıkmen çokmuş bir kişiye sigara iç desen ne olur içme desen.
parasımı ben rahatça oduyorum parasını herkezle eşit olmayabilir yapcak bişey yok.
zehirlesın bizi yaşadık yaşayacagımız kadar artık.

----------Eklendi @ 20:11:14 ---------- Yazıldı @ 20:03:20 ----------

senınki gene iyi işte molalarda biraz fazla içiyoruz 13 saat az degil 1,5 paket bitiyor eve gelince kadar
olabilir genelde öyle derler ama gerçekten çare sigara değil içiyorsun bitiyor 24 saat 1440 dk sigara içiyorsanız
:bilmm
bittikten sonra dertlerinizde geri geliyor gelmiyor mu:hmmm
derlerimin çözümüne sigara ile bir çare bulmadım bulmuycamda kendimi ve çevremdeki kişileri düşünerekten buna mümkün olduğu kadarda engel olmya çalışacam...

al işte aynı işte ısterse zam gelsın onemlımı vallabana hıc koymadı oncedende aynı ıcıyodum sımdıde :)

sigara ile çare bulmak dertlere :hmmm ilerde birgün olmasın ama sigara içenlerde öyle bir ihtimal görmüyorum kendin veya aile bireyin için sigara içelmemesi gerektiğini bilsen ne yaparsın ?

----------Eklendi @ 20:53:47 ---------- Yazıldı @ 20:46:55 ----------

€fsan€Türk;3520888' Alıntı:
sigara ve alkol ikiside kötü şeyleri yaptıran şeyler.. ben başlamadım ve başlamayı hiç düşünmüyorum.. ağzıma sürmem.. ama kim icat ettiyse Allah onu ahirettede rahat bırakmasın inş... ama anlamadığım tek şey yasak dedikleri halde piyasada satılmasına izin verilmesi.. bu illet ne zaman son bulacak ben bilmiyorum..eline sağlık abla bir kez daha nefret etmemi sağladın sigaradan.. teşekkür ederim paylaşım için...

:tşk:
aynen ikiside Kötü haklsıın alkolde çevreye zarar veriyor alkollü kişi ne yatığını bilmez alkollü araba kullanır insanın canına kast eder aferin aynen devam et :oke:

pelın_

:ağlarım:KÖTÜ işte ama

.BlueTR

.BlueTR

Üye
ben bi kere içime çektim dumanını ve resmen kusasım geldi insanı sanki boğuyolar gibi.

pelın_

işte bız o dumandan zewk alıyoz aman bıda ıcme :)

mcnpl4

mcnpl4

Üye
sigara çok berbat bişey yaa bnce hiç güzel deil..denemiştim boğazda rahatsız edici bi etki bıakmıştı.. onu bilmemde arkadaşlar beni nargile kalbe felan iyi gelio sigara gibi deil diye kandırıp başlatmışlardı:ehe ...bi haberde de benzer bişey duymuştum ama geçen ortamda çekerken tam tersini söylediler..şüphe düştü bnde çok nadir gitmeye karar verdim.. bu arada nargilede çok güzel deil ama azına getirdinmi bağımlılık yapıo:naughty:

pelın_

nargıle sıgardan daha kotuu

• Beğen
Tepkiler: ebuş...
PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
17 yasındayım ve 11 yasından beri iciyorum.11 yasından 14 yasına kadar hep özentilikti cok da fazla icmezdim.Ama ondan sonra liseye girdim.Hayatımı nerdeyse bitirdi diyebilirim.Her zamanda diyorum keske daha fazla calıssaydımda iyi bi liseye gitseydim diye.Ama is isten gecti.Bu sıkıcı durumdan care icin cok sacma olsada sigara benim hayatım olmustu resmen.Günde cogu zaman 1.5 2 paketi buluyor.Allah'tan dua edip ondan dermanı bulmak yerine sigara içiyorm cok sacma olabilir.Tabi sadece sigaram olsada iyi.Ama suanda okudugum kitaplar o kadar fayda ettiki artık cogu sorunun çözümünde kendim rahatlıkla icinden cıkabiliyorum.Ve birde su var.Herkes diyordu icme diye ama aldırmıyordum kimseyi.Suanda canımdan cok sevdiğim bi kız arkadasım var sağolsun beni bu durumdan zorda olsa cıkardı.Hayatımı ona borcluyum da diyebilirim.
Kısa lafın özü içmeyenler kesinlikle baslamasın.Cünkü artık nesil değişti.Sigarayla baslıyor daha nelerle devam ediyor bu.Ben kendime cok yazık ettim ama en azından yol yakından döndüm.Allah kimseyide düsürmesin böyle durumlara.

• Beğen
Tepkiler: Tuba
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt