Sadece bir kere okuyun....

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kol@j

kol@j

Üye
sigaraya başlama sebebi çok değişiktir... biri bir sebep söyler diğeri başka...

ama devamını sağlayan tek bir sebep vardır o ise "özgürlük" hissi

sigara en masum görünen kötü alışkanlıktır.ne uyuşturucuya benzer ne alkole...
kimse tasvip etmez...
fakat onlara inat gene de zararını çekmeyi seçer...

neden? sigara içmediği zaman istediği şeyi yapma "özgürlüğü" elinden alınmış gibi hisseder...
tabi bu temelsiz sebep bırakmayı engelleyen unsurlardan biridir.

en etkili bıraktırmayı engelleyici olay ise, çevrede hala sigara içenlerin varlığıdır.

• Beğen
Tepkiler: Amaru Shady ve ebuş...

enkazcı

Üye
5-6 kere içmişliğim war ama bir daha hiç içmedim onları içtiğimede çok pişmanım :vur:vur:vur:vur

cardanadam

cardanadam

Üye
allah senden razı olsun nur bir an çocuğumun sigara içtiği geçti gözümün önünden ve brakmaya karar verdim benim için dua edin arkadaşlar 1 haftayı atlatayım gerisi gelecek zaten bu melete başladığım güne lanet olsun :(

• Beğen
Tepkiler: CABBAR ve Tuba
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
allah senden razı olsun nur bir an çocuğumun sigara içtiği geçti gözümün önünden ve brakmaya karar verdim benim için dua edin arkadaşlar 1 haftayı atlatayım gerisi gelecek zaten bu melete başladığım güne lanet olsun :(

Lanet etmek bize yakışmaz ama İnşaallah attığınız adımda Allah muvaffak etsin...Bırakmanız ve tekrar başlamamanız duası ile...

CABBAR

CABBAR

Üye
Abi inşallah bırakırsın nefret ederim sigaradan ağzma dahi sürmedim iki defa zorla içirmeye çalışan
arkadaşlar(?) oldu ama içmedim. Elimden geldiğince çevremdekileri uyarırım pek olumlu sonuca ulaşamadım ama olsun inadına yeşilay. Ailemden iki kişiyi sigara yüzünden kaybettim. ikisi de günde 2-3 paket sigara içerkerdi. Birisi akciğer kanserinden diğeri üsyeden dolayı vefat etti. Evde dükkenda sigara içmek isteyen olursa önce güzelce uyarırım anlamazsa terslerim. Peygamber efendimizin sağlıkla ilgili bir hadisi var
"Ömür, ilim, mal ve beden, Allahü teâlânın kullarına verdiği bir sermayedir
Bu sermayeyi Allahü teâlânın bildirdiği yerlerde harcamalıdır
Vakit geçtikten sonra pişmanlığın faydası olmaz
Onun için gençliğin, malın, sağlığın kıymetini bilmeli, dünyada ahireti kazanacak işler yapmalıdır Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Beş şeyden önce beş şeyin kıymetini bil!
İhtiyarlıktan önce gençliğin,
hastalıktan önce sağlığın,
meşguliyetten önce boş vaktin,
fakirlikten önce zenginliğin ve
ölümden önce hayatın kıymetini bil !)
[Ebu Nuaym]"

• Beğen
Tepkiler: Tuba
Sertug1991

Sertug1991

Üye
Eskiden annem ve babam içiyordu annem kendi kendine bıraktı.

Babamın içmemesi içinde 9 yaşındayken her içtiğinde 10 TL sini aldım bıraktı :D

Bir kere sigarayı ağzıma aldım boğuluyordum sigara içilen ortamda da nefes almakta çok güçlük çekiyorum sanırım benim için büyük bir avantaj :D

• Beğen
Tepkiler: Tuba
kraldost

kraldost

Üye
ben 30 yasına giriyorum 2 gün sonra 22 senedir içiyorum 5 ay sonrada baba oluyorum su meredi bir çok yöntem ilaç kullandım ama bir türlü bırakamadım çok üzgünüm bu konuda:ağlarım:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt