Yanlış Yazınca Google Kazanıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Yanlış Yazınca Google Kazanıyor.
Google'ın arama kutusuna yazılan yanlış kelimeler bakın internet devini nasıl daha da zengin ediyor.

Google yazım yanlışlarından her yıl 500 milyon dolar kazanıyor. Popüler sitelerin isimlerini yanlış yazanlar, avcı sitelere gidiyor.

Bu avcı siteler, yanlış yazanlara gösterdikleri reklamlardan para kazanıyor, Google da kazanıyor ve Harvard Üniversitesi'nden Tyler Moore ve Benjamin Edelman isimli ki matematikçi, bu işi merak edip oturup inceliyor.

En popüler 3.264 .com sitesini inceleyen ikili, bu sitelerin isimlerinin sık yapılan yazım yanlışlarından faydalanan 285.000 site buldu. Bu siteler belirli bir trafiğin üzerine çıkınca Google ile anlaşıyor.

Google da bu işten yılda 500 milyon dolar kazanıyor; tam rakam isterseniz matematikçilerin hesabı 497 milyon dolar.

• Beğen
Tepkiler: karmakan ve jejep

mdnhkn

mdnhkn

Üye
yuhh ya bu nasıl iş.çok ilginç bir haber.bilgi için teşekkürler arkadaşım.

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
duymustum bunu. Teşekkürler:)

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
rica ederim ben yeni duydum açıkçası

~Crusher~

~Crusher~

Üye
Bizde olmasak Google nerden para kazanacakmış :D Bundan sonra birşey aramadan önce 2 kere düşünelim. :D

vivaz47

Üye
Ilginç. Bilgi için teşekkürler.

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
rica ederim ilginç ve bir okadarda gerçek

buketcik

buketcik

Üye
ilginç.google zaten kazanmış kazanacağını

MetQ7

MetQ7

Üye
Herkes googlede birşey ararken Türk Dil Kurumu titizliğiyle yazsın.Artık yeter googlenin bizden bu kadar para kazandığı:ehe

'Maxi Genç

'Maxi Genç

Üye
vayy be işe bak :D aslında google'la ortakmışız da haberimiz yokmuş :D nasıl ortaklıksa 5 kuruş alamıyoruz :d:

buketcik

buketcik

Üye
ben şimdi maxi yazacağıma mazi yazdım google mi kazandı .paramı nasıl alabilirim geri.:ehe

Kobra_FighterTR

Kobra_FighterTR

Üye
:ohannes: :D Bende Google gibi arama motoru kuracam :ehe

• Beğen
Tepkiler: buketcik
sekinardi

sekinardi

Üye
bir daha yanlış yazmam :d:

mc_shekil

mc_shekil

Üye
bizimkiler böyle google gibi şeylerle uğraşmazlarki ya fakesini yapıp milleti hacklemeye çalışırlar ne bileyim trojan türü şeyler üretmeye çalışırlar hep sahtekarlık hep sahtekarlık vatana millete hayırlı bi iş yapmazlarki :bann:

Silinen Üye 776553

Silinen Üye 776553

Kapalı Hesap
Para var huzur var

phasan

phasan

Üye
Bilgi için teşekkürler

YesiLPeri

YesiLPeri

Üye
BunDan Sonra YanLıs Yazınca Basmam O VeriLen Seceneklere HaTTa YanLıs Yazmamaya CaLısırım :D :D :D :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...