Yaklaşık 1 ay öncesine kadar Wave s8500 kullanıcısıydım.Bada 2'nin belirsizliği ve cihazımın güncellemeyi sağlıklı olarak alıp alamayacağı sorusu cihazımı Galaxy S ile takas etmeme sebep oldu.Tabi öncesinde şöyle bir araştırdım ve kendimce bazı sonuçlar çıkarttım.Wave S8500 ilk badalı telefon ve özellikleri de çok iyi.Samsung yeni işletim sistemini tanıtmak için gerçekten de çok iyi bir telefon seçmiş,öyle ki çok beğenildi tükendi ve Wave 2 s8530 adında benzer özelliklere sahip yeni bir model daha piyasaya sürdüler.Peki ya gerisi.Wave serisi altında diğer çıkan telefonlara baktığımda hepsi orta segment kullanıcıya hitap eden telefonlar.Dahası Samsung ne Mobil Dünya Kongresinde ne de duyurduğu diğer yüksek seviye telefonlarda Bada'ya yer vermemiş,hepsi Android.Belli ki Samsung aslında Bada'yı orta segment kullanıcısı için çıkartmış.Orta segment kullanıcısına Android tarzı bir deneyim yaşatabilmek,kullanıcısına bende akıllı bir telefon kullanıyorum dedittirebilmek için. Buradan da anladım ki Wave s8500 sadece Bada'yı tanıtım amaçlı bir telefondu.Hiç bir zaman yüksek özellikli Bada'lı bir telefon göremeyeceğiz.Wave s8500 sadece reklam modeliydi.Bu yüzden de ortalama modeller için çıkarılacak Bada'nın android seviyesinde uygulamalar çıkaracağını zannetmiyorum.Çünkü üretilen telefonların çoğunun sistemi yetmeyecektir.Ancak arkadan takip edebilir.Bu yüzden eğer yüksek özellikli telefon kullanma sevdamız varsa tercihimiz Android,orta seviyede de Bada düşünülebilir olacaktır.