We Travel Navigasyon Yazılımı Görsel ,Kurulum ve Kullanım Rehberi (Video Anlatım İçerir)

Sponsorlu Bağlantılar

zokyanus

zokyanus

Üye
Türkiye haritası lazım.Bir de fixme yazıyo çoğu yerde o ne demek ?

SamsungGT s5620

SamsungGT s5620

Üye
    Konu Sahibi
Türkiye haritası lazım.

*Ben harita hazırlamıyorum.Bunun iki sebebi var :
1-Bunun için yeterli zamanın olmuyor.Malum iş güç.
2-Hali hazırda
Aqrp00 adlı arkadaşımız tarafından açılmış ve haritalar üzerine yoğunlaşılmış olan bir konu mevcut.Bu konuda kendisi üyelerin isteklerine göre harita yapmakta ve sizlerle paylaşmakta.İlgili konuya buradan ulaşabilirsiniz.

Aqrp00 ve benim açmış olduğum konuları paralel takip ederseniz daha verimli olur.Ben daha ziyade teknik destekle uğraşırken o harita hazırlamayla ilgileniyor.Tabiki sorularınızı ona da yöneltebilirsiniz.Kendi aramızda böyle bir iş bölümü yapmadık.Bu sadece benim fikrim.

Bir de fixme yazıyo çoğu yerde o ne demek ?

*Haritanın oluşturulduğu kaynak dosya ile alakalı bir durum.O konum ile alakalı bir girdi düzeltme ihtiyacı için o şekilde görünüyor.Navigasyona olumsuz bir etkisi yok.

gorkem414

Üye
aydın haritası lazım

SamsungGT s5620

SamsungGT s5620

Üye
    Konu Sahibi
ben we travel ve ısparta haritasını indirdim
önce ısparta dosyasını we travel içindeki maps dosyasının içine attım ondan sonra telefona attım ama hafıza kartım yok bu arada diğer dosyalarıma attım tel. hafızasındaki
önce programı kurdum sonra oyunlardan girdim tekrar root bulunamadı dedi sizdeki gibi çıkmadı dosyalar nerde yanlış yaptım acaba?

*Öncelikle yazmış olduğunuz bu mesaj için teşekkürler.Yöneltmiş olduğunuz soru/problem vasitası ile açmış olduğum konuya katkıda bulundunuz.

*Hafıza kartı olmayanları düşünmeyi unutarak biraz eksik bilgi vermişim.Fakat sayenizde bu konuya açıklık ve çözüm getirerek bu açığı kapatabilirim.

*Öncelikle karşılaştığınız problemin kaynağına dair bilgi vereyim:

*Kullanmakta olduğunuz telefonda yer alan işletim sistemi J2ME ile derlenmiştir.Bu dil oldukça düşük sistem kaynağına ihtiyaç duyması ve stabil çalışmasına karşın olumsuz yönlerde barındırmakta.

*Eminim ki forum forum site site dolaşıp program arayan bir çok kişi olmuştur.Acaba neden symbian için mevcut geniş uygulama yelpazesi J2ME için daha dar?

*J2ME 'de herhangibir uygulama çalışırken serbestliği oldukça kısıtlıdır.Yani dar alanda çalışmaya mahkumken ,telefonun tüm özelliklerine de erişim iznine sahip olamazlar.

*We Travel üzerinden örnek verirsek ; programı başlattınız ve ardından sizden birkaç kez izin istedi değil mi?Normalde başka platformlarda bu durum böyle değilken J2ME 'de erişim izni ciddi bir engeldir.

*Bu uzun ama bir o kadar da gerekli açıklamanın ardından telefon hafızasında yer alan klasörden programı kurmanıza karşın neden kök dizinin (root) program tarafından bulunamadığını söyleyeyim:

*Çünki WeTravel klasörünü erişim izni olan bir klasöre yapıştırmanız gerekiyordu.Telefon hafızası kullanılacaksa bu tek çıkar yol.

*WeTravel klasörünü direkt olarak telefon hafızasına yapıştırırsanız yada yine telefon hafızasında yer alan diğer dosyalar klasörü içine de yapıştırırsanız We Travel uygulaması kök dizin araken bulamayacaktır.

*Size önereceğim ve kesinlikle çözüm elde edeceğiniz yöntem şudur:

*WeTravel kalsörünü telefon hafızasında yer alan erişim izni olan bir klasörün içine yapıştırmanız olacaktır.Telefon hafızasında yer alan Resimler yada Videolar vb. klasörler bu iş için uygundur.

*Bu bilgi ışığında hareket ederseniz sorununuz çözüme kavuşacaktır.

--------------- Ekleme ---------------

aydın haritası lazım
*Ben harita hazırlamıyorum.Bunun iki sebebi var :
1-Bunun için yeterli zamanın olmuyor.Malum iş güç.
2-Hali hazırda
Aqrp00 adlı arkadaşımız tarafından açılmış ve haritalar üzerine yoğunlaşılmış olan bir konu mevcut.Bu konuda kendisi üyelerin isteklerine göre harita yapmakta ve sizlerle paylaşmakta.İlgili konuya buradan ulaşabilirsiniz.

Arkadaşlar bu forumda emek harcayan diğer arkadaşlarım ve nacizane bendeniz sizlerden bir karşılık beklemiyoruz.Kendi adıma şunu söyleyeyim beğen butonuna tıklayıp tıklamamanız da, kardeş süpersin gibi mesajlar yazıp yazmamanızda zerre kadar önemli değil.Ama bir yer varki orda bi durun.Şu isteklerinizi lütfen daha uygun bir uslup ve kibar bir dille belirtin.

Bana .... lazım demek ne demek yahu? Lazımsa lazım ne yapayım? Yani yazdığınız kelimeler bir soru cümlesi bile oluşturmuyor.Okuduğumuzda sadece haritaya ihtiyacınız olduğunu anlıyoruz, başka birşeyi değil.

İsteklerinizi lütfen daha uygun şekilde dile getirin.

Programın menüsünü ayarlayabileceğini söylemiştin aynı şeyi karakter desteğinde yapamaz mısın bu arada harita yapımı konusunda da çalısmalar olmalı diye düsünüyorum güzel bi türkiye haritası yapılamaz mı haritayı nasil yapabiliriz acaba ?

*Henüz vakit darlığından bahsettiğim çalışmaya başlayamadım.Çözüme kavuşturmak için uğraşacağım üç konu var:

a. Sesli navigasyon sorunu,
b.Özelleştirilmiş menü yapısı ve içeriği,
c.Türkçe karakter sorunu.

İnşallah bu konularda olumlu sonuçlara ulaşabilirim.

rsmbayraktar

rsmbayraktar

Üye
*Henüz vakit darlığından bahsettiğim çalışmaya başlayamadım.Çözüme kavuşturmak için uğraşacağım üç konu var:

İnşallah bu konularda olumlu sonuçlara ulaşabilirim.

Tamam kardeşim güzel açıklamalar ve paylaşımlar için çok tşk ederiz... Çalışman için şimdiden kolay gelsin ben denedim ve gayet işe yarıyo...

N£RoN

Üye

Buyrun türkçe karakter destekli dil dosyası;

(Dil dosyasının karakter setini değiştirdim..)

İndirdiğiniz dil dosyasını We Travel/Config klasörünün içine atın.

rsmbayraktar

rsmbayraktar

Üye

Kardes lang_tr configde zaten vardı ben onu sildim ve senin düzenlemis oldugun lang_tr yi attim icine ama sorun devam ediyo malesef sende işe yaradi iSe detayli bi anlatim yapabilir misin bi de programda bazi menulere girince geri gelinmiyo ornegin sokak aradiginda geri gelemiyoruz menusunu bastan yapmayi dusunuyo olmanin sebebi bu hatalari duzelte bilmek icin mi?

dark1907

Üye
ben teşekkür ederim
sorunumu hallettim sayenizde kurdum gayet güzel çalışıyor arkadaşlara da tavsiye ederim
iyi çalışmalar dilerim..

mertarmagan

Üye
arkadaslar eger telefonunuz monte fılan dıılse bu konudakılerı uygulayın ama eger monteyse hıc bunlarla ugrasmayın S5620MFJF1 yazılımı edinin route 66 navigasyonuna kavusun ben mfjf1 ve route 66 dan habersızken bunlarla ugrastım yaptım cok kalıtesız ve yavastı nerdeyse hıc bı ıse yaramıyodu route 66 cok kalıtelı normal olarak gps uzerınden yerınızı fln buluo oflıne olarak kullanabılıosunuz ama yıllık 40 euro karsılıgında aldıgınız bı makbuz kodu ıle sesli olarak cok kalıtelı bı sekılde navıgasyon yapabılırsınız kesınlıkle tavsıye ederım ama emege saygı duyuyorum arkadas ugrasmıs .

SamsungGT s5620

SamsungGT s5620

Üye
    Konu Sahibi
arkadaslar eger telefonunuz monte fılan dıılse bu konudakılerı uygulayın ama eger monteyse hıc bunlarla ugrasmayın S5620MFJF1 yazılımı edinin route 66 navigasyonuna kavusun ben mfjf1 ve route 66 dan habersızken bunlarla ugrastım yaptım cok kalıtesız ve yavastı nerdeyse hıc bı ıse yaramıyodu route 66 cok kalıtelı normal olarak gps uzerınden yerınızı fln buluo oflıne olarak kullanabılıosunuz ama yıllık 40 euro karsılıgında aldıgınız bı makbuz kodu ıle sesli olarak cok kalıtelı bı sekılde navıgasyon yapabılırsınız kesınlıkle tavsıye ederım ama emege saygı duyuyorum arkadas ugrasmıs .

*Route66'nın çok daha üstün olduğuna bende katılıyorum.Fakat GPS ve Monte kelimeleri geçen her konuda Route66 'yı duymaktanda sıkıldım.

*Ben bu konuyu tek bir nedenden ötürü açtım.O da birçok kişinin bu uygulamanın kullanımında sıkıntı çekmesiydi.

*Bunun dışında ise Route66 için FW değiştirmek ve ücret karşılığı navigasyon hizmeti almak var.Buna karşın We Travel'ı FW'niz ne olursa olsun baştan sona mevcut tüm özelliklerini (eksik yada sorunlu) ücretsiz kullanabiliyorsunuz.

Amacım Route66 ile We Travel'ı kıyaslamak değil ki bunu yapmak çok saçma olur.Bir tarafta ticari amaç güdülerek bu amaç doğrultusunda hazırlanmış bir yazılım diğer tarafta ise ücretsiz lisansla başka bir program.Tabiki arada fark olacak.

*Yazdıklarınızı olumlu yönde eleştiri/görüş olarak kabul ediyorum.Görüşünüz için teşekkür ederim.

*Öncelikle pozitif katkınız için teşekkürler.Sizin düzenlemiş olduğunuz "Lang_TR" dosyasını ben daha önceden derlemiştim.Yani yazılımın menü ana hatları ve alt menülerinde tamamen Türkçe karakterler kullanılabiliyor.Bunu UTF-8 formatıyla yapmak oldukça kolay.

*Benim bahsettiğim Türkçe karakter sorunu haritada karşımıza çıkan karakter sorunudur.O kısımda bir yanlış aktarma/anlaşılma oldu sanırım.

rsmbayraktar

rsmbayraktar

Üye
[/QUOTE]

*Öncelikle pozitif katkınız için teşekkürler.Sizin düzenlemiş olduğunuz "Lang_TR" dosyasını ben daha önceden derlemiştim.Yani yazılımın menü ana hatları ve alt menülerinde tamamen Türkçe karakterler kullanılabiliyor.Bunu UTF-8 formatıyla yapmak oldukça kolay.

*Benim bahsettiğim Türkçe karakter sorunu haritada karşımıza çıkan karakter sorunudur.O kısımda bir yanlış aktarma/anlaşılma oldu sanırım. [/QUOTE]

Kardeş o haritayı ben değil siz hazırladınız ben emek hırsızlığı yapmıyorum çalışmalarınız için sağ olun benim anlatmak istediğim hazırladığınız türkçe karakter haritasını denedim lakin sorun devam ediyo Giresun yazdığımda yine bulmuyo ve yol tarifi alamıyorum bi öneriniz var mı ?

SamsungGT s5620

SamsungGT s5620

Üye
    Konu Sahibi

*Benim bahsettiğim Türkçe karakter sorunu haritada karşımıza çıkan karakter sorunudur.O kısımda bir yanlış aktarma/anlaşılma oldu sanırım. [/QUOTE]

Kardeş o haritayı ben değil siz hazırladınız ben emek hırsızlığı yapmıyorum çalışmalarınız için sağ olun benim anlatmak istediğim hazırladığınız türkçe karakter haritasını denedim lakin sorun devam ediyo Giresun yazdığımda yine bulmuyo ve yol tarifi alamıyorum bi öneriniz var mı ?[/QUOTE]

Ortada bir yanlış anlaşılma olmaması adına herşeyi bir açıklığa kavuşturalım.Öncelikle hırsızlık söz konusu değil.Ben kimseyi bu yönde suçlamadım eğer sözünüz bana ise.
Kaldıki dil dosyasını derleyip konuya mesaj olarak ekleyen ben değil başka bir arkadaşımız.Yani anlamadığım sizin benim yazdıklarımdan alıntı yaptığınız kısımdan kendi üstünüze nasıl bir ima çıkardınız.

Alıntı: N£RoN göndermiş. >

Kardes lang_tr configde zaten vardı ben onu sildim ve senin düzenlemis oldugun lang_tr yi attim icine ama sorun devam ediyo malesef sende işe yaradi iSe detayli bi anlatim yapabilir misin bi de programda bazi menulere girince geri gelinmiyo ornegin sokak aradiginda geri gelemiyoruz menusunu bastan yapmayi dusunuyo olmanin sebebi bu hatalari duzelte bilmek icin mi?
Sizin benim yazdıklarımdan alıntı yaptığınız kısım tamamen N£RoN adlı üyemize itafen yazılmış olup ne hırsızlıkla nede benzeri birşeyle ilgilidir.Ben kendisine teşekkürde ettim.Fakat bahsettiğim Türkçe karakter sorununun menüdeki değilde haritanın kendisindeki olduğunu belirttim.

Ayrıca haritaları hazırlayan ben değilim.Bunu tekrar tekrar belirtmek isterim.Ben sizlere elimden geldiğince programın kullanımı konusunda yardım etmeye ve eksik yönlerini düzeltme adına çaab gösteriyorum.

rsmbayraktar

rsmbayraktar

Üye
[/QUOTE]Sizin benim yazdıklarımdan alıntı yaptığınız kısım tamamen N£RoN adlı üyemize itafen yazılmış olup ne hırsızlıkla nede benzeri birşeyle ilgilidir.Ben kendisine teşekkürde ettim.Fakat bahsettiğim Türkçe karakter sorununun menüdeki değilde haritanın kendisindeki olduğunu belirttim.

Ayrıca haritaları hazırlayan ben değilim.Bunu tekrar tekrar belirtmek isterim.Ben sizlere elimden geldiğince programın kullanımı konusunda yardım etmeye ve eksik yönlerini düzeltme adına çaab gösteriyorum.[/QUOTE]

Kardeş ufak bi yanlıs anlaşılma olmuş k.b birsey ima etmek gibi bi niyetim yoktu çalısmalarini karsiliksiz yapiyo olman ayri güzel tekrar tsk

sentetik

sentetik

Üye
Anlatım HARİKA Uygulama olağan üstü teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: ersin_16
medo456

medo456

Üye
arkadaş önce verdiginiz öneri ve bilgiler için teşekkür ederim yanlız benim telde NO root found Scannes 1 diyor ve drectories,found 0 deyip kalıyor başka bir dosya adresi gelmiyor
sabebi sizce nedir birde benim telde attıgım bütün dosyalar blutoh simessi ile görünüyor sebebini bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.

SamsungGT s5620

SamsungGT s5620

Üye
    Konu Sahibi
arkadaş önce verdiginiz öneri ve bilgiler için teşekkür ederim yanlız benim telde NO root found Scannes 1 diyor ve drectories,found 0 deyip kalıyor başka bir dosya adresi gelmiyor
sabebi sizce nedir birde benim telde attıgım bütün dosyalar blutoh simessi ile görünüyor sebebini bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.

Dosyaları yapıştırdığınız klasör uygun olmayabilir.We Travel adlı klasörü içeriği tam olarak telefona aktarmada sorun olmuş olabilir.Kök dizin bulunamadığı gibi herhangibir klasörede rastlanmamış.Dosyaları telefona hangi yolla aktarmaya çalıştınız.Bluetooth simgesi diye bahsettiğiniz durumu anlamak için soruyorum bunu.

medo456

medo456

Üye
usb kablosu ile attım yıgın depolama seçtim telden diger dosyalara attım hafıza kartına.sonra teli daoyalarıma girip baktıgımda blutoh simgesi adı alında açılıyor.gizli menüde ayar falan yapılıyormu ben hiç bir ayar yapmadan tele attım.teşekkürler.

sonra direk hafıza kartını çıkarıp kart okuyucudan proyu yükledim yine aynı sorunla karşılaştım.teşekkürler.

SamsungGT s5620

SamsungGT s5620

Üye
    Konu Sahibi
usb kablosu ile attım yıgın depolama seçtim telden diger dosyalara attım hafıza kartına.sonra teli daoyalarıma girip baktıgımda blutoh simgesi adı alında açılıyor.gizli menüde ayar falan yapılıyormu ben hiç bir ayar yapmadan tele attım.teşekkürler.

sonra direk hafıza kartını çıkarıp kart okuyucudan proyu yükledim yine aynı sorunla karşılaştım.teşekkürler.

Telefonunuzun markası ve modeli nedir? Profilinizde tbk v900 yazıyor.Anlattıklarınızdan ben monte olduğu kanısına vardım.Telefonunuz monte ise ilk sayfadaki anlatımımı ve videoyu iyice inceleyin.Anlattıklarımı eksiksiz uygularsanız bir proble karşılaşmazsınız.Yaptıklarınızı kontrol ediniz.

rsmbayraktar

rsmbayraktar

Üye
Kardeş birşey sormuştum ama sanırım arada kaynadı programda bazı yerlere giriş yapınca tekrar geri gelinmiyor siz menüsünü baştan yapmayı planladığınızı söylemiştiniz bu hataları düzeltnek amaçlı mı bu plan bi de söylediğiniz gibi haritalarda tr destek yok bu yüzden tam okunmuyor buna hep beraber bir çare bulalım ve şu montemizle artık adam akıllı navigasyon yapalım

Bi de bu verileri indirme işi var yha o telefonun uyduları daha erken bulması için mi? yoksa indirmezsek bulmuyo mu?

SamsungGT s5620

SamsungGT s5620

Üye
    Konu Sahibi
Kardeş birşey sormuştum
programda bazi menulere girince geri gelinmiyo ornegin sokak aradiginda geri gelemiyoruz menusunu bastan yapmayi dusunuyo olmanin sebebi bu hatalari duzelte bilmek icin mi?
ama sanırım arada kaynadı programda bazı yerlere giriş yapınca tekrar geri gelinmiyor siz menüsünü baştan yapmayı planladığınızı söylemiştiniz bu hataları düzeltnek amaçlı mı bu plan bi de söylediğiniz gibi haritalarda tr destek yok bu yüzden tam okunmuyor buna hep beraber bir çare bulalım ve şu montemizle artık adam akıllı navigasyon yapalım

Bi de bu verileri indirme işi var yha o telefonun uyduları daha erken bulması için mi? yoksa indirmezsek bulmuyo mu?

Menülerde giripte çıkamadığım bir yer hatırlamıyorum.Sokak aramadan çıkış olmadığından bahsetmişsiniz önceki mesajınızda.Sokak aramadan menüye geri dönmek için sağ altta iptal seçeneği mevcut.

Haritalardaki bazı Türkçe karakterlerle ilgili yaşanan sıkıntıyı aşmaya çalışıyorum.Config klasörüne eklenecek bir dosya ile haritada hatalı görünen bazı karakterler düzeltilebiliyor.Programda karakter sorunlarına yönelik bu yolla sağladığım başarıyı maalesef henüz haritada sağlayamadım.Ama çözmek için çaba sarf edeceğim.

Veri indirme işi bize zaman kazandırıyor.Bunun haricinde 167 saatin bitiminde bu işlemi tekrarlamadan telefonun kendi uydu konum bilgisi ekranında ne hikmetse hiç veri görememiştim.Kendimce bu işlemin ihtiyaç halinde tekrarlanması gerektiği kanısına vardım.

Normalde bu işlem uygulanmadan We Travel uyduları saptayabilir mi onu test etmek lazım.

Çözüme kavuşturmaya çalıştığım üç konu var.Bunlar:
*Bu maddelerle ilgili çalışıyorum.Tabi ki zamanım olduğu müddetçe.

c.Türkçe karakter sorunu.(c1-Menü / c2-Harita)

<<<< İlerleme Durumu >>>
>

a. İnceleme Süreci Devam Ediyor.
b. Yakın Zamanda Sunumu Yapılacak.
c. c1 ile ilgili sorun çözüldü.Yeni menü dosyası sunulurken o da güncellenecek.
Oluşturulan CharMAP dosyası ile çözüm elde edilemedi.c2 ile ilgili sorunun haritanın kendisinden kaynaklandığı ortaya çıktı.Harita oluşturma süreci ile ilgili araştırma başlatıldı.

Üst Alt