ben we travel ve ısparta haritasını indirdim
önce ısparta dosyasını we travel içindeki maps dosyasının içine attım ondan sonra telefona attım ama hafıza kartım yok bu arada diğer dosyalarıma attım tel. hafızasındaki
önce programı kurdum sonra oyunlardan girdim tekrar root bulunamadı dedi sizdeki gibi çıkmadı dosyalar nerde yanlış yaptım acaba?
*Öncelikle yazmış olduğunuz bu mesaj için teşekkürler.Yöneltmiş olduğunuz soru/problem vasitası ile açmış olduğum konuya katkıda bulundunuz.
*Hafıza kartı olmayanları düşünmeyi unutarak biraz eksik bilgi vermişim.Fakat sayenizde bu konuya açıklık ve çözüm getirerek bu açığı kapatabilirim.
*Öncelikle karşılaştığınız problemin kaynağına dair bilgi vereyim:
*Kullanmakta olduğunuz telefonda yer alan işletim sistemi J2ME ile derlenmiştir.Bu dil oldukça düşük sistem kaynağına ihtiyaç duyması ve stabil çalışmasına karşın olumsuz yönlerde barındırmakta.
*Eminim ki forum forum site site dolaşıp program arayan bir çok kişi olmuştur.Acaba neden symbian için mevcut geniş uygulama yelpazesi J2ME için daha dar?
*J2ME 'de herhangibir uygulama çalışırken serbestliği oldukça kısıtlıdır.Yani dar alanda çalışmaya mahkumken ,telefonun tüm özelliklerine de erişim iznine sahip olamazlar.
*We Travel üzerinden örnek verirsek ; programı başlattınız ve ardından sizden birkaç kez izin istedi değil mi?Normalde başka platformlarda bu durum böyle değilken J2ME 'de erişim izni ciddi bir engeldir.
*Bu uzun ama bir o kadar da gerekli açıklamanın ardından telefon hafızasında yer alan klasörden programı kurmanıza karşın neden kök dizinin (root) program tarafından bulunamadığını söyleyeyim:
*Çünki WeTravel klasörünü erişim izni olan bir klasöre yapıştırmanız gerekiyordu.Telefon hafızası kullanılacaksa bu tek çıkar yol.
*WeTravel klasörünü direkt olarak telefon hafızasına yapıştırırsanız yada yine telefon hafızasında yer alan diğer dosyalar klasörü içine de yapıştırırsanız We Travel uygulaması kök dizin araken bulamayacaktır.
*Size önereceğim ve kesinlikle çözüm elde edeceğiniz yöntem şudur:
*WeTravel kalsörünü telefon hafızasında yer alan erişim izni olan bir klasörün içine yapıştırmanız olacaktır.Telefon hafızasında yer alan Resimler yada Videolar vb. klasörler bu iş için uygundur.
*Bu bilgi ışığında hareket ederseniz sorununuz çözüme kavuşacaktır.
--------------- Ekleme ---------------
*Ben harita hazırlamıyorum.Bunun iki sebebi var :
1-Bunun için yeterli zamanın olmuyor.Malum iş güç.
2-Hali hazırda Aqrp00 adlı arkadaşımız tarafından açılmış ve haritalar üzerine yoğunlaşılmış olan bir konu mevcut.Bu konuda kendisi üyelerin isteklerine göre harita yapmakta ve sizlerle paylaşmakta.İlgili konuya buradan ulaşabilirsiniz.
Arkadaşlar bu forumda emek harcayan diğer arkadaşlarım ve nacizane bendeniz sizlerden bir karşılık beklemiyoruz.Kendi adıma şunu söyleyeyim beğen butonuna tıklayıp tıklamamanız da, kardeş süpersin gibi mesajlar yazıp yazmamanızda zerre kadar önemli değil.Ama bir yer varki orda bi durun.Şu isteklerinizi lütfen daha uygun bir uslup ve kibar bir dille belirtin.
Bana .... lazım demek ne demek yahu? Lazımsa lazım ne yapayım? Yani yazdığınız kelimeler bir soru cümlesi bile oluşturmuyor.Okuduğumuzda sadece haritaya ihtiyacınız olduğunu anlıyoruz, başka birşeyi değil.
İsteklerinizi lütfen daha uygun şekilde dile getirin.
--------------- Ekleme ---------------
Programın menüsünü ayarlayabileceğini söylemiştin aynı şeyi karakter desteğinde yapamaz mısın bu arada harita yapımı konusunda da çalısmalar olmalı diye düsünüyorum güzel bi türkiye haritası yapılamaz mı haritayı nasil yapabiliriz acaba ?
*Henüz vakit darlığından bahsettiğim çalışmaya başlayamadım.Çözüme kavuşturmak için uğraşacağım üç konu var:
a. Sesli navigasyon sorunu,
b.Özelleştirilmiş menü yapısı ve içeriği,
c.Türkçe karakter sorunu.
İnşallah bu konularda olumlu sonuçlara ulaşabilirim.