arkadaşlar ben size yardımcı olmak adına an ve an gelişmeleri bildirmek istiyorum;
Geçen hafta telefonunum 30 iş günü süresi doldu ve cihaz teslim edilmedi.Bende akıbeti öğrenmek adına Nokia ist.gnl.müd.bile aradım ama bana resmen bekliyeceksin başka çaren yok durumuna getirdiler.Yani 30 iş günü tamir süresiymiş ben parça beklediğim için beklemem gerekiyormuş dedi.Bende bu sürenin 30 iş günü süresinde olması gerektiğini kendilerine yasal yoldan halledileceğini bildirdim .
Bu durumu 179 nolu numarayı yani Tüketici haklarını arıyarak yardım talep ettim.Bana ilk sorduğu ;
*30 iş günü oldumu dedi.
-evet dedim
*cihaz 1,131 tl nin altındamıydı dedi
-evet dedim
*elinde gerekli evraklar varmı dedi(fatura .garanti kağıdı.servis kağıdı vs.)
-evet dedim
*peki talebin ne dedi;
-dedim artık sıfır cihazdan da vaz geçtim parasını talep ediyorum dedim.
*sıfır cihazı kısa sürede alabilirdin fakat parasını talep ettiğin için 1 ay daha fazla sürebilir dedi.
-dedim süre ne kadar sürebilir
*2 ay iel 4 ay sürebilirmiş.
-ben paramı almak istiyorum sizce alabilirmiyim dedim
*%99 sen haklısın ve kazanabilirsin dedi
-peki ne yapmam gerekiyor
*size en yakın hakem heyetine başvur onlar sana yardımcı olacaklar
(izmirde oturanlar adliyenin karşısında fiat ana bayinin arkasındaki binadan 2,kattaki hakem heyetine başvurabilirler.
yani arkadaşlar geçen hafta cuma hakem heyetine başvurdum.bugün 1 hafta oldu ve kvknın şuan sitesinden yazan ibare şu şekilde;
Cihazımın Durumu Sayın Müşterimiz ; Cihazınızın tamir işlemleri tamamlanarak hazır hale getirilmiştir. Kayıt formu ile servisimizden teslim alabilirsiniz. Bayi kanalı ya da kargo ile gönderdiyseniz ortalama 3 iş günü içerisinde cihazınız bayinize ya da tarafınıza kargo ile teslim edilecektir.
Garanti Durumu Garanti Dahili Garanti
Cihazı verdiğim süre 21/01/2011 bugün ise 11/03/2011 yani 37 iş günü geçti az öncebende kendilerine bir faks çekerek telefonu almıyacağımı durumu ayrıntılı bir şekilde faks ile belirttim.
Hakem heyetindeki beyfendi seni arıyacaklar sıfır cihaz teklif edicekler.Kesinlikle kabul etme paranı alabiliriz dedi.
Bizlerden hiç bir şekilde para talep edilmiyor ve cihazı kaç paraya aldıysdaanız o rakamı size ödüyorlarmış.
Gelişmeleri an ve an sizinle paylaşıcam..
500 peşin 500 taksitle aldığım cihazı toplamada 3 hafta bile kullanamadım.
Nasip değilmiş.Artık bana altın kaplama n8 de verselerde gönlümü kazanamazlar.
Gelişmeleri size bildiricem.....Beni izlemeye devam edin