n8 kamera sorunu yardımm!!!

Sponsorlu Bağlantılar

yuntu

Üye
    Konu Sahibi
n8 kamera sorunu yardımm!!!
arkadaşlar benim n8 im aldığım günden beri kamera gösterdiği gibi resim çekmiyor kamera canlı gösteriyor ama resmi çektiğimde birden soluyor resim ve bazende bulanık çekiyor hiç kıpırdamamasına rağmen yardımcı olabilecek yada aynı soruu yaşayan varmı acaba...???

seko14

seko14

Üye
kamera tuşuna aniden sert şekilde basarsan yapablir bunu... önce yavaşca basıp odaklanmasını beklemelisin sonra sert şekilde basıp fotoğrafı çek arkadaşım o şekilde düzelmesi lazım ... yada ekran üzerinden çek fotoyu. ordan otomatik odaklayıp çekiyor... yada ilk aldığımda jelatini çıkarmayı unutmuştum... onun yüzünden bulanık çıkıodu resimler..kamerayı kapatan bişi yok değilmi.. jelatin yada kılıf gibi... daha olmadı formatla dicem ama ozmnda ovi store ve bi kaç telefonla gelen uygulama gidio .. en son çare flahlarsın teli...

mathman20

Üye
arkadaşlar benim n8 im aldığım günden beri kamera gösterdiği gibi resim çekmiyor kamera canlı gösteriyor ama resmi çektiğimde birden soluyor resim ve bazende bulanık çekiyor hiç kıpırdamamasına rağmen yardımcı olabilecek yada aynı soruu yaşayan varmı acaba...???

Muhtemelen kameranın arkasındaki jelatini çıkartmadığınız için yapıyordur.
Aynı durumu ben de yaşamıştım.Arkada kameradaki jelatini çıkartıp deneyiniz.

yuntu

Üye
    Konu Sahibi
yok jelatini çıkarttım tabiki ve zaten gösterdiği görüntüde sıkıntı yok odaklayıp çekiyorum zaten sorun orda herşeyin normal olmasına rağmen gösterdiği gibi çekmemesi formatlıcaz artık yapacak bişi yok sanırım ama ya düzelmezse yine..:(:(

kc_knckmk

Üye
arkadaşlar benmde nokia n8 imin kamerasını açınca ortada iz çıkıyor soluk renkte bi iz var sanki çok bastırırsında kalırya öyle . ne yapmalıyım

Anußis

Anußis

Üye
evet aynı sorun bendede var ancak o güncelleme ilgili sanırım çünkü telefonu ilk aldıgımda jelatini cıkardım mükemmel çekiyordu ve yakınlaştırınca bulanık falan olmuyordu odaklıyıp süper çekiyodum ama 13.sürümü yükledikten sonra bi garip oldu soluk çekiyor ben bu nokianın ağzına yüzüne

• Beğen
Tepkiler: kc_knckmk
n000k

n000k

Üye
ben daha pazartesi aldım telefonumu ve sadece kamerayla bir sorunum var.. kamerayı açtığım zaman ortasında dikdörtgen şeklinde sanki kutucuk varmış gibi bir görüntü oluşuyor yani berbat bir görüntü :(( aldığım yere göstericem bakalım ne dicekler ..

webplayer

webplayer

Üye
ben daha pazartesi aldım telefonumu ve sadece kamerayla bir sorunum var.. kamerayı açtığım zaman ortasında dikdörtgen şeklinde sanki kutucuk varmış gibi bir görüntü oluşuyor yani berbat bir görüntü :(( aldığım yere göstericem bakalım ne dicekler ..

Aldığınız yerde zorluk çıkarırlar ama biraz mücadele vererek telefonu geri verin derim. 1 hafta içinde iade hakkınız var ayıplı malı, biraz gürültü yapın verin geriye, servisle uğraşmayın yeni cihaz için.

n000k

n000k

Üye
Aldığınız yerde zorluk çıkarırlar ama biraz mücadele vererek telefonu geri verin derim. 1 hafta içinde iade hakkınız var ayıplı malı, biraz gürültü yapın verin geriye, servisle uğraşmayın yeni cihaz için.

yenisini istesem, değiştirirler mi acaba??

webplayer

webplayer

Üye
yenisini istesem, değiştirirler mi acaba??

Dediğim gibi ayıplı malı 1 hafta içinde değiştirmeleri gerekiyor. Ama mağazalarımızda biraz gürültü çıkarmanız gerekebiliyor çünkü pek yanaşmıyorlar buna. Bunun kanunda mevcut olduğunu söyleyin, müdürlerini falan çağırtın o da olmazsa mahkemeye gideceğinizi söyleyin. 1 ay servis beklemenizden iyidir bence :) Ancak sorunu tam anlayamadım değişim gerektiren bir sorun olup olmadığını, ufak bir sorunsa yani kolayca halledilebilecek bir sorunsa hiç gitmeyin araştırın biraz. Kendiniz gideremezseniz hatayı, dediklerimi deneyin derim tabi karar sizin :)

n000k

n000k

Üye
Dediğim gibi ayıplı malı 1 hafta içinde değiştirmeleri gerekiyor. Ama mağazalarımızda biraz gürültü çıkarmanız gerekebiliyor çünkü pek yanaşmıyorlar buna. Bunun kanunda mevcut olduğunu söyleyin, müdürlerini falan çağırtın o da olmazsa mahkemeye gideceğinizi söyleyin. 1 ay servis beklemenizden iyidir bence :) Ancak sorunu tam anlayamadım değişim gerektiren bir sorun olup olmadığını, ufak bir sorunsa yani kolayca halledilebilecek bir sorunsa hiç gitmeyin araştırın biraz. Kendiniz gideremezseniz hatayı, dediklerimi deneyin derim tabi karar sizin :)

ya benim şuan için tek sorunum kamerayı açtığım zaman, sanki ekranın ortasından bir çizgi geçiyor enine ve sanki farklı tonlarda 2 görüntü oluşuyor.. fotoğraf çekince bu belli olmuyor ama kayıt yapınca bariz çok belli oluyor :(( evet eğer gerçekten düzelecekse, değiştirmek hiç istemem.. çok sevdim çünkü telefonumu.. başka hiç bir problemim yok :((

Uruloki

Uruloki

Üye
fotoğraf yükleyebilirsen bi bakalım nasık bir sorun

n000k

n000k

Üye
şuan şarz ediyorum.. şarz olduktan sonra yüklerim bi foto

webplayer

webplayer

Üye
Yani fotoğraf çekince sorun yok ama video kaydedince mi sorun oluyor? Kameranın merceğinde falan sorun görebiliyor musunuz gözünüzle baktığınızda? İlginç bir problem resim eklenirse daha net yorum yapılabilir.

n000k

n000k

Üye
Yani fotoğraf çekince sorun yok ama video kaydedince mi sorun oluyor? Kameranın merceğinde falan sorun görebiliyor musunuz gözünüzle baktığınızda? İlginç bir problem resim eklenirse daha net yorum yapılabilir.
evet aynen şimdi tekrardan denedim.. kamera düğmesine basılı tutup kamera fonksiyonun açtım ekran beklemedeyken bu çizgiyi görebiliyorum.. ve fotograf çektim.. fotograf gayet mükemmel < birazlardan yüklerim > ama kayıt yapınca o iki ton farkllılığı ve çzgi çok belli oluyor :( video yuda yüklerim..

--------------- Ekleme ---------------

ve merceğinde bir sorun göremiyorum bakınca ama okadar teknik bilgim yok anlayabilmek için :(

şimdi pc ye atınca gördüm fotografta da bozukluk var :((

resim2

buda videom.. :((

Anußis

Anußis

Üye
1600x899 olmazki o ne 3mp ayarındamı çektin ...

o çizgilerde baya garip lens hatalı üretilmiş olabilir bunun güncelleme ile geçecegi yok servise versende aynı kalitede carl zeiss mercek takmayacaklar ... değiştirme şansın var git değiştir.

webplayer

webplayer

Üye
Merceğinde bir hata olduğunu düşünüyorum. Ve ilk önerimi tekrarlıyorum kesinlikle. Şansınız varken denemelisiniz, umarım değiştirirler.

• Beğen
Tepkiler: n000k
BASKANCIHAN

BASKANCIHAN

Üye
arkadaşlar benmde nokia n8 imin kamerasını açınca ortada iz çıkıyor soluk renkte bi iz var sanki çok bastırırsında kalırya öyle . ne yapmalıyım
kardeş bi versiyon güncellet veya güncelle olmadı servise ver değişim iste çünkü anormal bir durumla karşı karşıyasasın iyi forumlar...:oke:

kardeş bi yeniden güncelleme yap baktın olmuyor servise ver değişim iste normalde yok çünkü mercekte bir hata olma ihtimali yüksek iyi forumlar...:oke:

Uruloki

Uruloki

Üye
evet bencede şansın varken değiştir lesn hatalı olabilir

• Beğen
Tepkiler: n000k
n000k

n000k

Üye
Merceğinde bir hata olduğunu düşünüyorum. Ve ilk önerimi tekrarlıyorum kesinlikle. Şansınız varken denemelisiniz, umarım değiştirirler.

sabah işe gitmeden yorumlarınızı okudum arkadaşlar, sağolun önerileriniz için.. hiç sorun çıkarmadan değiştirdiler.. zaten problem ortada, hafta başı aldığımda biliniyor.. yalnız artık telefonum gümüş beyaz değil siyah.. :) ellerinde yokmuş , haftaya getirebiliriz anca dediler haftasonuna girildiği için.. neysem hiç bir sorun olmadan değiştirdiler öenmli olan bu.. umarım problem yaşayan arkadaşlarda bu kadar kolay problemlerine çözüm bulabilirler..

Takipçi Satın Al

Üst Alt