Böyle bir sorun bende kesinlikle yok birsürü foto ve video çektim hepsinide pcde izledim hiçbi parlama yok ama gündüz ışığında flaş açık foto çekerseniz biraz sisli gibi çıkar bu bütün tellerde vardır.
Daha önce iphone samsung kullananlar için n8 biraz hantal gibi gelecektir kasma anlamında değil nokia menü geçişlerinde falan yarım saniye kadar bekliyor nokianında tarzı böyle napalım.
..........
Daha önce iphone samsung kullananlar için n8 biraz hantal gibi gelecektir kasma anlamında değil nokia menü geçişlerinde falan yarım saniye kadar bekliyor nokianında tarzı böyle napalım.
"doğru diyon o beklemeyi bende farkettim.ama iphonede bekleme olmuyor ama ondada bekleme ekranı yok nokia kadar ayrıntılı klasör yok normal yani nokianında menusu bu kadar basit olsa oda hızlı hareket ederdi yani..
"
Cihazı ilk defa kullanırken parmağınızla sürükleyerek giriş ekranlarını değiştirmek istediğinizde, cihazın ekranın üzerinde gerçekleştirdiğiniz hareketin (jestin) bitmesini bekleyip, sonrasında harekete geçtiğini farkediyorsunuz.
Nokia bunun yazılımsal bir hata olmadığını ve giriş ekranlarının yanı sıra (Favori kişiler gibi) mini uygulamaların içeriği de sürüklenebilir olduğundan, cihazın neyi sürüklemek istediğinizi anlaması için jestinizin bitmesini beklediğini ifade ediyor. Giriş ekranları arasında daha hızlı geçiş yapmak isterseniz, ekranın altında bulunan noktalı kısıma dokunmanız gerekiyor.
Bu yazılımsal bir hata olmasa bile, bu durumdan haberdar olmayan kullanıcılara ilk deneyimlerinde cihazın yavaş çalıştığını düşündürdüğü için, bize göre önemli bir tasarımsal hatadır. Geçtiğimiz aylarda sızan aşağıdaki videoya bakılırsa, Nokia da durumun farkında ve bir yazılım güncellemesi ile düzeltecek gibi gözüküyor
"
Kaynak:MobilBekçisi
aşağıdaki videoyu göremedim ben??
ya bende bişe zannettim onu profesyonel video kameralar bile yapıyor ani ışık değişimlerinden dolayı olan bir şey o ama yavaşca geçse böyle sorun olmaz
Yok, yavaş-hızlı geçiş olayıyla alakası yok bunun.Yavaş da geçse hızlı da geçse oluyor çünkü. ışık belli bir açıda olunca aletin üzerinden(gövdesinden değil tabiki, kamera kısmının köşelerinden ya da biraz iç taraftan) optiğe yansıyor gibi geldi bana.ya bende bişe zannettim onu profesyonel video kameralar bile yapıyor ani ışık değişimlerinden dolayı olan bir şey o ama yavaşca geçse böyle sorun olmaz
profesyonellerde filtre ve yansıtıcı kullanıldığı içim film sırasında olmuyor ama kullanmazlarsa olur mesela haberlerde kameraman koşunca aynı oluyor sonra evinizdeki kameralarda aynı sorun var yani siz diyorsunuz ki algoritmasını kodak lensi carl zeiss ve dünyanın en büyük mobil lensine sahip ( ki çoğu kompakt kameradan büyük) cihaz bozuk bakın öyle bir şey olsa gsmarenada engadetde çıkar haber olur millet dalga geçer mesela direk ışık kaynağına tutun flare oluşuyor ama sorun değil bu neden mi büyük lenslerin hepsi bunu yapıyor ya