n8 kamera parlaması

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
elektronikmüh

elektronikmüh

Üye
    Konu Sahibi
n8 kamera parlaması
bu sorun çözüldü mü ? kamera çekim yaparken ışıktan ötürü parlıyordu ? herkeste mevcut mu bu sorun ? nasıl düzeltilebildi. nokia bu konuda bi açıklama yaptı mı ?

nonamex

Üye
Çözülmedi, herkeste mevcut ama insanlar video çekmediği için farkında değil (12 megapiksel kameralı telefonu niye aldılarsa artık). Kim olduğunu hatırlamıyorum ama biri açıklama yapmıştı nokiadan mıydı emin değilim ama

Aynen böyle
"Işığı elimle kesiyorum, sizde aynısını yapın"

Şaka gibi.. Telefonun üstünü el ile kapatınca parlama sorunu düzeliyor ama uzun süre video çekerken ben sürekli elimi telefonun üzerinde mi tutacağım ?

AYNA

AYNA

Üye
böyle bir sorun olduğunu ilk defa duyuyorum çok mu belli oluyor bu parlama?

maktama

maktama

Üye
Tasarımsal bir sorun ve gerçekten de şu anki tek çözüm nonamex arkadaşın dediği şekilde.

matrax-0052

Üye
Böyle bir sorun bende kesinlikle yok birsürü foto ve video çektim hepsinide pcde izledim hiçbi parlama yok ama gündüz ışığında flaş açık foto çekerseniz biraz sisli gibi çıkar bu bütün tellerde vardır.

Daha önce iphone samsung kullananlar için n8 biraz hantal gibi gelecektir kasma anlamında değil nokia menü geçişlerinde falan yarım saniye kadar bekliyor nokianında tarzı böyle napalım.

AYNA

AYNA

Üye
Böyle bir sorun bende kesinlikle yok birsürü foto ve video çektim hepsinide pcde izledim hiçbi parlama yok ama gündüz ışığında flaş açık foto çekerseniz biraz sisli gibi çıkar bu bütün tellerde vardır.

Daha önce iphone samsung kullananlar için n8 biraz hantal gibi gelecektir kasma anlamında değil nokia menü geçişlerinde falan yarım saniye kadar bekliyor nokianında tarzı böyle napalım.

doğru diyon o beklemeyi bende farkettim.ama iphonede bekleme olmuyor ama ondada bekleme ekranı yok nokia kadar ayrıntılı klasör yok normal yani nokianında menusu bu kadar basit olsa oda hızlı hareket ederdi yani..

Starsley

Allahtan benim telde yok böyle bi şey korkudan her yerde denedim parlama falan yok

maktama

maktama

Üye
..........

doğru diyon o beklemeyi bende farkettim.ama iphonede bekleme olmuyor ama ondada bekleme ekranı yok nokia kadar ayrıntılı klasör yok normal yani nokianında menusu bu kadar basit olsa oda hızlı hareket ederdi yani..
"
Cihazı ilk defa kullanırken parmağınızla sürükleyerek giriş ekranlarını değiştirmek istediğinizde, cihazın ekranın üzerinde gerçekleştirdiğiniz hareketin (jestin) bitmesini bekleyip, sonrasında harekete geçtiğini farkediyorsunuz.
Nokia bunun yazılımsal bir hata olmadığını ve giriş ekranlarının yanı sıra (Favori kişiler gibi) mini uygulamaların içeriği de sürüklenebilir olduğundan, cihazın neyi sürüklemek istediğinizi anlaması için jestinizin bitmesini beklediğini ifade ediyor. Giriş ekranları arasında daha hızlı geçiş yapmak isterseniz, ekranın altında bulunan noktalı kısıma dokunmanız gerekiyor.
Bu yazılımsal bir hata olmasa bile, bu durumdan haberdar olmayan kullanıcılara ilk deneyimlerinde cihazın yavaş çalıştığını düşündürdüğü için, bize göre önemli bir tasarımsal hatadır. Geçtiğimiz aylarda sızan aşağıdaki videoya bakılırsa, Nokia da durumun farkında ve bir yazılım güncellemesi ile düzeltecek gibi gözüküyor
"
Kaynak:MobilBekçisi

AYNA

AYNA

Üye
"
Cihazı ilk defa kullanırken parmağınızla sürükleyerek giriş ekranlarını değiştirmek istediğinizde, cihazın ekranın üzerinde gerçekleştirdiğiniz hareketin (jestin) bitmesini bekleyip, sonrasında harekete geçtiğini farkediyorsunuz.
Nokia bunun yazılımsal bir hata olmadığını ve giriş ekranlarının yanı sıra (Favori kişiler gibi) mini uygulamaların içeriği de sürüklenebilir olduğundan, cihazın neyi sürüklemek istediğinizi anlaması için jestinizin bitmesini beklediğini ifade ediyor. Giriş ekranları arasında daha hızlı geçiş yapmak isterseniz, ekranın altında bulunan noktalı kısıma dokunmanız gerekiyor.
Bu yazılımsal bir hata olmasa bile, bu durumdan haberdar olmayan kullanıcılara ilk deneyimlerinde cihazın yavaş çalıştığını düşündürdüğü için, bize göre önemli bir tasarımsal hatadır. Geçtiğimiz aylarda sızan aşağıdaki videoya bakılırsa, Nokia da durumun farkında ve bir yazılım güncellemesi ile düzeltecek gibi gözüküyor
"
Kaynak:MobilBekçisi

aşağıdaki videoyu göremedim ben??

maktama

maktama

Üye
aşağıdaki videoyu göremedim ben??

inceleme 15.01.2011'de yapılmış.
Ben "aşağıdaki video" yazan yeri görmedim bile. Önceden okumuştum, history'den girdiğim sayfayı bulup kopyala-yapıştır yaptım çok dikkat etmeden. Videoda ne var bakmadım, amacım bunun donanım yetersizlik ya da yazılımsal bir hata olmadığını belirtmekti...

AYNA

AYNA

Üye
teşekürler maktama..

Uruloki

Uruloki

Üye
daha öncede belirttim hiç rastlamadım şimdi çıktım balkona güneşli hava video çektim fotoğraf çektim yok arkadaş siz nerde hangi koşullarda çekiyorsunuz bir bir deniyim bi bakıyım var mı yok mu anlayayım

AYNA

AYNA

Üye

buyrun arkadaşlar kamera parlaması bu videolarda belirgin bir şekilde görülüyor..

Uruloki

Uruloki

Üye
ya bende bişe zannettim onu profesyonel video kameralar bile yapıyor ani ışık değişimlerinden dolayı olan bir şey o ama yavaşca geçse böyle sorun olmaz

AYNA

AYNA

Üye
ya bende bişe zannettim onu profesyonel video kameralar bile yapıyor ani ışık değişimlerinden dolayı olan bir şey o ama yavaşca geçse böyle sorun olmaz

böyle şeyler oluyormu kameralarda yani? bende yeni öğrendim bu durumu.

maktama

maktama

Üye
Yok, yavaş-hızlı geçiş olayıyla alakası yok bunun.Yavaş da geçse hızlı da geçse oluyor çünkü. ışık belli bir açıda olunca aletin üzerinden(gövdesinden değil tabiki, kamera kısmının köşelerinden ya da biraz iç taraftan) optiğe yansıyor gibi geldi bana.

Uruloki

Uruloki

Üye
profesyonellerde filtre ve yansıtıcı kullanıldığı içim film sırasında olmuyor ama kullanmazlarsa olur mesela haberlerde kameraman koşunca aynı oluyor sonra evinizdeki kameralarda aynı sorun var yani siz diyorsunuz ki algoritmasını kodak lensi carl zeiss ve dünyanın en büyük mobil lensine sahip ( ki çoğu kompakt kameradan büyük) cihaz bozuk bakın öyle bir şey olsa gsmarenada engadetde çıkar haber olur millet dalga geçer mesela direk ışık kaynağına tutun flare oluşuyor ama sorun değil bu neden mi büyük lenslerin hepsi bunu yapıyor ya

AYNA

AYNA

Üye
profesyonellerde filtre ve yansıtıcı kullanıldığı içim film sırasında olmuyor ama kullanmazlarsa olur mesela haberlerde kameraman koşunca aynı oluyor sonra evinizdeki kameralarda aynı sorun var yani siz diyorsunuz ki algoritmasını kodak lensi carl zeiss ve dünyanın en büyük mobil lensine sahip ( ki çoğu kompakt kameradan büyük) cihaz bozuk bakın öyle bir şey olsa gsmarenada engadetde çıkar haber olur millet dalga geçer mesela direk ışık kaynağına tutun flare oluşuyor ama sorun değil bu neden mi büyük lenslerin hepsi bunu yapıyor ya

güzel bir açıklama olmuş..

ayasin

Üye
parlama benim tesipitime göre kasa tasarımından kaynakılanıyor ışık kamera etrafındaki kesim yerlerinden parlayınca oluyor gibi parlak yaptıklarından dolayı sanırım.

mavrick

mavrick

Üye
:ehe:kop: wavede yok boyle bisey

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt