Nokia N8'in video ve fotoğraf çekim performansı geliştirildi

Sponsorlu Bağlantılar

Esendağlı

Esendağlı

Üye
    Konu Sahibi
Nokia N8'in video ve fotoğraf çekim performansı geliştirildi
Nokia'nın amiral gemisi olarak nitelendirilen Symbian^3 işletim sistemli telefonu N8'in en çok dikkat çeken özelliklerinden biri hiç süphesiz ki sahip olduğu 12 Mp kamerasıdır. Çoğu kullanıcı Nokia N8'in fotoğraf ve video çekimi konusunda olumlu ve olumsuz dile getirirken "hyperX" adlı bir kullanıcı farklı bir çalışma gerçekleştirdi.
HyperX isimli kullanıcı, geliştirmiş olduğu ROM ile 720p çözünürlükte 25 FPS (kare-saniye) oranındaki videoları 30 FPS oranında çekilmesini sağlarken, 2 MB dosya boyutuna sahip olan fotoğrafların 11 MB seviyesine çıkmasını sağladı. Çekilen fotoğraflardaki detayların çok daha yakından incelenebilir duruma geldiğini belirten "hyperX"'in hazırladığı bu ROMU'u genel kullanıma sunup sunmayacağı konusunda herhangi bir açıklaması olmadı.HyperX tarafından yayınlanan video ve fotoğrafı görüntülemek için

• Beğen
Tepkiler: orcusss

devilmy

devilmy

Üye
foto ve video kalıtesi super

Esendağlı

Esendağlı

Üye
    Konu Sahibi
Bak Sen Şu Nokia’nın Yaptığına!

Nokia’nın merakla beklenen akıllı telefonu N8’in gizli sırları bir biri ortaya çıkıyor. İşte Nokia N8’i iPhone 4 ile eşdeğer kılan özellik:
Nokia'nın amiral gemisi akıllı telefonu N8, Symbian^3 işletim sisteminin yanı sıra fotoğraf özellikleri ile de ön plana çıkıyor. Cihazda 12 megapiksel çözünürlüğünde görüntü ve 720p HD video yakalayabilen carl-zeiss optikli bir dijital kamera da mevcut. Bu özellikleri ile çağın gerisinde kalmayan N8, tatminkâr bir performansa imza atıyor.
Nokia N8'in iPhone 4'ten geri kaldığı tek nokta ise video. iPhone 4, 720p HD videoyu saniyede 30 kare olarak yakalarken, N8 24 kare olarak yakalayabiliyor. Tabi ki bu husus bir geliştirici bu konuya kafayı takana kadardı. hyperX kod adlı N8 meraklısı, cihazın fotoğraf ve video performansında bir iyileştirme yapmayı başarmış.

Eklenti ile cihazın odaklama performansında da müthiş bir artış sağlanıyor.
Küçük bir program haline getirdiği fotoğraf yamasını tüm kullanıcıların hizmetine sunan hyperX'in eklentisi, görüntülerin RAW biçimde, hiç sıkıştırılmadan kaydedilmesine olanak tanıyor. Doğal olarak fotoğrafların boyutu neredeyse 5 kat büyürken, görüntüde de fark edilir bir iyileşme göz çarpıyor.
hyperX'in eklentisinin asıl önemli mahareti ise videoda. Eklenti sayesinde cihaz, saniyede 30 fps 720p HD video kaydı yapabiliyor. Sadece 2.2 KB boyutundaki yazılımı yer alan bağlantıdan indirebilir ve sertifikalandırarak Nokia N8'e kurabilirsiniz.
ALINTI

• Beğen
Tepkiler: Tyrann
SilentOne

SilentOne

Üye
way be

webplayer

webplayer

Üye
Mod mod diyorlardı merak ediyordum, meğerse buymuş. Bunun telefona bir zararı vs. var mı acaba ve sonradan kaldırılabiliyor mu? Bir de raw olarak kaydediyor video ve resimleri denmiş, peki telefon bu raw uzantılı resim ve videoları açabiliyor mu?

Uruloki

Uruloki

Üye
valla ben bunu yükledim ama sürekli odaklanmada bug olduğundan açmıyordu fakat resimler süperdi şimdi modifikasyon bölüünde buldum mod 3 diye birşey hakket süğer oldu telefona fotolar 8 mb den aşağı düşmüyor sürekli netleme yapıyor filan silince otomatik eski halini alıyor tabi ama ben güncelleme gelene kadar beklerim mod yüklü olarak sonra bakalım ne olcak

webplayer

webplayer

Üye
valla ben bunu yükledim ama sürekli odaklanmada bug olduğundan açmıyordu fakat resimler süperdi şimdi modifikasyon bölüünde buldum mod 3 diye birşey hakket süğer oldu telefona fotolar 8 mb den aşağı düşmüyor sürekli netleme yapıyor filan silince otomatik eski halini alıyor tabi ama ben güncelleme gelene kadar beklerim mod yüklü olarak sonra bakalım ne olcak

Burda anlatılan mod1, bunun üstüne mod3 mü çıktı? :D
Madem telefonun böyle bir yeteneği var, nokia bir güncellemeyle bunun önününü açmalı bence. Şarjdan ve hafızadan tasarruf için kısmış olabilirler ancak bunu seçenekli yapsınlar, insanlar ihtiyaçlarına göre kaliteyi seçsinler daha iyi değil mi? Böyle yasal olmayan uygulamalarla uğraşmasa N8 kullanıcıları.

• Beğen
Tepkiler: zoniengi
Uruloki

Uruloki

Üye
Burda anlatılan mod1, bunun üstüne mod3 mü çıktı? :D
Madem telefonun böyle bir yeteneği var, nokia bir güncellemeyle bunun önününü açmalı bence. Şarjdan ve hafızadan tasarruf için kısmış olabilirler ancak bunu seçenekli yapsınlar, insanlar ihtiyaçlarına göre kaliteyi seçsinler daha iyi değil mi? Böyle yasal olmayan uygulamalarla uğraşmasa N8 kullanıcıları.

yok mod 3 bazı şeyleri düzeltmişler filan ama bayağı güzel dedğin doğru noki kendi yapsa süper olur bu arada güncellemede bununda olacğı yazıyor ve fotoraf kalitesinin artıcaığı söyleniyor ne kadar doğrudur bilinmez ve twitter da yazışmalar olmuş N9 6 hafta sonra çıkıcak diyr filan haydi hayırlısı

apobaba1234

apobaba1234

Üye
c7 yede olurmu bu acaba???

balkonkusu

balkonkusu

Üye
mod güzel olabilir ama nokia bu işi bilmiyor muydu da böyle yaptı kendime soruyorum aslında :) şahsen yüklemeyi de tavsiye etmiyorum zaten unsigned :)

webplayer

webplayer

Üye
yok mod 3 bazı şeyleri düzeltmişler filan ama bayağı güzel dedğin doğru noki kendi yapsa süper olur bu arada güncellemede bununda olacğı yazıyor ve fotoraf kalitesinin artıcaığı söyleniyor ne kadar doğrudur bilinmez ve twitter da yazışmalar olmuş N9 6 hafta sonra çıkıcak diyr filan haydi hayırlısı

Aynen, onunla ilgili yeni konu açtım. N9 harika olacağa benziyor.

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
ya arkadaşlar şimdi bu hyperx adlı abimiz bu mod programının en son hangi versiyonunu çıkarttı yani en son hangiyse onu yükleyelim. Bilen varsa yazabilirmi şu an n8 için ayarları en iyi hale getiren en iyi mod programı hangisi?

ufkk

Üye
c7 de uygulayabilir miyiz acaba ?

AYNA

AYNA

Üye
bu en son çıkan mod 3 galiba eğer mod 3 se onu nereden indirebiliriz? link verebilirseniz çok sevinirim..
baya kaliteyi artırıyor çünkü..

melgklay

melgklay

Üye
bunu yükleyebilmek için telefonun hackli mi olması lazım,?

RdvanA.

RdvanA.

Üye
peki bu uygumalayı istediğimizde kaldırabiliyormuyuz

ufkk

Üye
peki bu kamera özelliklerini attırma olayı c7 ye yapılabilecek prog. İle gerçekleşebilir mi ?

Üst Alt