Amatör Fotoğraf çekimi

Sponsorlu Bağlantılar

UpOneTR

UpOneTR

Üye
    Konu Sahibi
Amatör Fotoğraf çekimi
Vizörünüzü çekeceğiniz objeyle doldurun; çok daha etkileyici fotoğraflar yaratın. Önemli olanı vurgulayıp kalanı dışlamak için yaklaşın ya da fotoğraf makinenizin zoom’unu kullanın. Fotoğraf makinenizin en yakın odak mesafesini öğrenmek için kullanım kılavuzuna bakın.
Vizörünüzü çekeceğiniz objeyle doldurun; çok daha etkileyici fotoğraflar yaratın. Önemli olanı vurgulayıp, kalanı dışlamak için yaklaşın ya da fotoğraf
makinenizin zoom’unu kullanın. Fotoğraf makinenizin en yakın odak mesafesini
öğrenmek için kullanım kılavuzuna bakın.

Farklı açılar deneyin

Fotoğraf çekmeye bebeğinizin göz seviyesinden başlayın. Bebeğin birisinin omzunda düzgün durmasını sağlayın. Birkaç afacanı koltuğa sıralaya da bilirsiniz. Ardından, farklı bir şey deneyin – örneğin (sağlam!) bir sandalye üzerine çıkın ve yatağındaki bebeğin fotoğrafını çekin.

Fotoğrafları göz seviyesinden çekin

Gerçek yaşamda olduğu gibi, fotoğraf çekerken kişinin gözünün içine bakmak arada bir bağ oluşturur.Bu durumda, yere oturup çocuğunuzun perspektifindenbirkaç fotoğraf çekmeyi deneyin. Bu yolla ifadeler daha
doğal, flaşla çektiğiniz fotoğrafların ışık dağılımı baştan aşağı daha dengeli ve arka plan da muhtemelen daha güzel görünecektir. Bu teknik ev hayvanlarında da işe yarar

Habersiz fotoğraflar çekin

Fotoğrafını çektiğiniz kişiye objektife bakmasını söyleme dürtünüze yenik düşmeyin. Çeşitlilik önemlidir. Onların çalışırken, oynarken, bir yere yaslanmış sohbet ederken ya da dinlenirken habersiz fotoğraflarını çekin.

Fotoğrafa diğer insanları da katın.

Bebekle birlikte diğer insanları çekin; abla kardeşini beslerken, büyükbaba torunuyla dans ederken. İki bebeği birbiriyle tanıştırın; o an aralarında oluşan bağı gözlerinde yakalayın.Bazı fotoğraflara çocuğunuzun arkadaşlarını katmayı unutmayın. Gelecek yıllarda bu fotoğraflar onlara mutlu zamanları ve güçlü bağları hatırlatacaktır.

“Bak! Bu fotoğraf
Funda kendi saçını kesmeye kalkıştığında çekildi!” “Sahi Ahmet şimdi ne yapıyor?” “Kim
bilir neye gülüyorduk.”

Odağı kilitleyin

Çoğu otomatik odaklı fotoğraf makinesi vizörün ortasındaki nesneye
odaklanacağından, birçok kişinin olduğu fotoğraflar bulanık çıkabilir. İki kişinin fotoğrafını çekerken tam bir düş kırıklı yaşayabilirsiniz. Arkadaki ağaç tam ortada olacağından çektiğiniz insanlar bulanık çıkabilir.

Sade bir arka plan kullanın

Tıka basa doldurulmamış bir arka plan dikkati fotoğrafı çekilen obje üzerinde toplar ve daha güzel sonuç verir. Fotoğrafını çektiğiniz objeyi sade ve dikkat çekmeyen bir arka plan üzerine yerleştirin. Bazen kendinizi (ve fotoğraf makinenizi) hafif sağa sola hareket ettirerek görüntüdeki gereksiz fazlalıklardan kurtulabilirsiniz.

Doğal ışık kullanın

Bulutlu, kapalı günlerin insan fotoğrafı için en iyi ışığı sağladığını öğrenmek size
şaşırtıcı gelebilir. Parlak güneş gözlerin kısılmasına yol açar ve yüzde keskin gölgeler oluşturur. Kapalı günlerde ışık yumuşaktır ve yüzleri daha çekici gösterir. Kapalı mekanlarda, flaşı kapatıp pencereden gelen ışığı kullanarak fotoğrafını çektiğiniz objeye yumuşak, neredeyse ışıldayan bir görünüm kazandırabilirsiniz. Fotoğrafını çektiğiniz kişiye doğrudan objektife değil omzunuza bakmasını söyleyin.

Kırmızı gözü engelleyin

Kırmızı göz, flaş, gözün arka kısmına vurup makinenin lensine geri yansıdığında
oluşur. Odadaki tüm ışıkları yakmak da yardımcı olabilir. Makinenizin “kırmızı göz azaltma” fonksiyonu varsa bunu kullanın. Dijital fotoğraf makinelerinin tipik flaş mesafesi 1.8 – 3 metre arasında, video kameralarının ise 4.5 metreye kadardır. Flaş mesafesinin dışında kalan nesneler ya çok karanlık ya da çok aydınlık çıkar. Makinenizin kullanım kılavuzunu inceleyin ve fotoğrafını çekeceğiniz nesnenin flaş mesafesinde olduğundan emin olun.

Sanatsal ve hobi çekimleri

Fotoğraf dernekleri; çok sayıda amatör fotoğrafçının, fotoğrafı ya da daha doğrusu, fotoğraf ile ilgili ön bilgileri öğrendiği yerlerdir kuşkusuz. Fotoğrafla beraber nelerin fotoğrafının çekileceğini / çekilemeyeceğini de öğrenirler. Öğrenirler derken, yani başkaları en çok ne fotoğrafı çekiyor ise onlar da o
konulara yönelir. Usta olarak gördükleri kişiler nelerin fotoğrafını çekiyor ise, gösteri ve sergilerde en çok ne tür fotoğraflar görüyorlarsa, yarışmalarda en çok hangi tür fotoğraflar pirim yapıyor ise o tarz fotoğraflar çekilmeye çalışılır.
Böylece, fotoğrafa yeni başlayanlarda, hiç konu sıkıntısı çekmeden kendilerinden önceki fotoğrafçıların çektiği, benzer konulara yönelir.

Zamanla iyi fotoğraf nedir?, Nasıl olur? gibi sorgulamalar yapıp belirli bir birikime ve düzeye erişince kendine ait konuları olur ve sitilini de geliştirir.
Amatör ile profesyonel fotoğrafçı arasındaki fark, para kazanma kaygısı dışında birde fotoğrafın kendi içindeki kuralları ve estetik değerlerinin vurgulanması kaygısı vardır. Profesyonel fotoğrafçı ne çekmesi gerektiği konusunda nettir ve onu yakalamayı hedefler. Amatör fotoğrafçının böylesi kaygıları yoktur, sadece güzel bir poz yakaladığında sevinir ve mutlu olur.

(alıntıdır)

sizde tekniklerinizi söylerseniz iyi olur :)
 


UpOneTR

UpOneTR

Üye
    Konu Sahibi
Mesela benim bir fotoğraf makinem yok ama 5mpx tel var ve fotoğraf çekmeyi seviyorum
öneriniz varsa iyi olur
(şöyle çekersend aha iyi olur şu program daha iyi çeker gibi android)
 
UpOneTR

UpOneTR

Üye
    Konu Sahibi
ha birinizde cevap verin :)
 


Üst Alt