Dolby Digital Plus / Symbian^4 / Hediye (?)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
webplayer

webplayer

Üye
    Konu Sahibi
Dolby Digital Plus / Symbian^4 / Hediye (?)
N8'de kullanılan Dolby Digital Plus ses teknolojisi ile ilgili birşeyler sormak istiyorum. Bu teknoloji telefonu sadece ses sistemine veya HDMI ile TV'ye bağladığımızda mı işe yarıyor yoksa telefondan video izlerken müzik dinlerken de işe yarıyor mu? Müzik dinlerken ve video izlerken faydasın gördünüz mü? Kulaklıkla ses kalitesi ve yüksekliği 5800'dan iyidir umarım?

Forumdaki güncelleme ile ilgili konularda sürekli Symbian^4'ün geleceğinden bahsediliyor. Symbian^4'ün N8'e geleceği kesin mi haber kaynağı nedir, yoksa bir varsayım mı? Nokia açıklama yaptı mı? Bir de işletim sistemini güncelleme ile değiştirmek zor olmaz mı acaba?

Son sorum da kampanya ile ilgili. Nokia'nın sitesinde yeni yıl hediyesi olarak telefonun yanında Silkon kılıf ve HDMI kablo verildiği yazıyor. Bunlar gerçekten veriliyor mu? :D Çünkü sorduğum birkaç telefoncunun bilgisi yoktu bu konuda. Telefonu alıp da bu hediyeleri edinen var mı acaba?

Teşekkürler...

venusutarit

venusutarit

Üye
5+1 ses sistemi olmadan işe yaramıyor
Kulaklık sesi mükemmel
Symbian^4 bana göre yok ve olmayacak uydurma hikayelerden ibaret

erkara_64

bence symbian 4 olacak hatta 5 de olabilir...nokia symbian da artık tek cihaza tek sürüm olayından vazgecti...sadece meego sistemi gelmez...

venusutarit

venusutarit

Üye
bence symbian 4 olacak hatta 5 de olabilir...nokia symbian da artık tek cihaza tek sürüm olayından vazgecti...sadece meego sistemi gelmez...
Söylediklerinde çelişki var
Nokia tek cihaza tek sürüm olayından vazgeçti demişsin Symbian^4 ve 5 gelecek diyorsun
Bence Symbian^3 ve Meego ile devam edecek

mahir_tanir

mahir_tanir

Üye
nokia yeni arayislar icinde artik eskisi gibi tek basina degil pazarda. pazar payini cok kaybetti. bence cok suprizler yapacak nokia.. bekleyelim ve gorelim..

SilentOne

SilentOne

Üye
aynen artık pazar payı çok düştü ve ardından 5800 faciası derken n8 ile anca topluyor kendini

erkara_64

Söylediklerinde çelişki var
Nokia tek cihaza tek sürüm olayından vazgeçti demişsin Symbian^4 ve 5 gelecek diyorsun
Bence Symbian^3 ve Meego ile devam edecek

sanırım seninde anlayışında çelişkiler var:) herneyse...

apple gibi 2-3-4 serilerine dikkat edersen aynı güncelleme versiyonları geliyor..s3-s4-s5 n8 gelebilir bunu anlatmak istedim dostum:)

akinorta

Üye
symbian ^4 kesin olarak gelecek. symbian kaynaklarında var. ama n8 için gelir mi bilinmez. çünkü yeni işletim sistemleri yeni donanımlar istiyor. mesela işlemcinin farklı olması ram ve rom büyüklüğü vs. bunları etkiler.

Uruloki

Uruloki

Üye
evet erkaranın dediği doğru nokia zaten bunu doğruluyor artık s^3 s^4 olmıcak androiddeki gibi isimle olucak tabi her cihazı yükseltemicez örn: 3G ios 4 çalıştırsada ölücek noktada çalıştırıyor he nokia qt tabana geçişle linux a dönüşe başladı bence artık cihazları meego symbian diye ayırmıcak isimlendiricek sonuçta symbianda linuz tarzı birşey ki hani çalıltırmaz demiştik az önce örn: pardus 2009 sistem ihtiyacı 1 gb ram 1.5 ghz işlemci 4 gb harddisk yanlışsa düzeltin lütfen ama yine pardus forumlarından bir yazı 256 mb ram 1 ghz pc ile gimp( photoshop) üzerine gimp açıyorum sistem kullanımı %99 ama hala daha çok hızlı ve hala daha açmaya devam ediyorumdur garip bir şekilde yani yarın bugün nokia alın 500 mhzlik işlemci 256 mb ram qt tabanlı symbian millet çığlık atar kasar bu makine diye ama qt tabanlı 5800 videosunu bir izleyin öyle karar verin bence

webplayer

webplayer

Üye
    Konu Sahibi
Hepinize teşekkürler arkadaşlar.
Peki ses kalitesi 5800'dan iyi mi ve ses seviyesi yüksek mi? Hoparlörünün daha kötü olduğunu biliyorum ama kulaklık performansı kalite ve yükseklik bakımından 5800'a göre nasıl?
Ve şu hediye kılıf ve kablo işini bilen yok mu?

Uruloki

Uruloki

Üye
valla ben kullanıyorum ses kalitesi çok iyi sonuçta wolfson ses çipi var cihazda ama hoparlör tek olunca ses çok çıkmıyor ve şu kılıf ve kabla ben ön siparişle aldım hdmı adaptörü kutuda vardı ama kılıf yoktu düşün artık nokia shopta kılıf yok ama cihazın ilk günü o kadar ama sen bi nokia shop bul oraya sor daha mantıklı

ThebLue16

ThebLue16

Üye
ya symbian^4 gelecekte n8 e uyumlu olucak mı ??

webplayer

webplayer

Üye
    Konu Sahibi
valla ben kullanıyorum ses kalitesi çok iyi sonuçta wolfson ses çipi var cihazda ama hoparlör tek olunca ses çok çıkmıyor ve şu kılıf ve kabla ben ön siparişle aldım hdmı adaptörü kutuda vardı ama kılıf yoktu düşün artık nokia shopta kılıf yok ama cihazın ilk günü o kadar ama sen bi nokia shop bul oraya sor daha mantıklı

Kutudan çıkan hdmi adaptörü tek başına yeterli değil sanırım ek bir kablo gerekiyor değil mi? Nokia sitesine yazdıysa bunu uygulamalı bence.

Uruloki

Uruloki

Üye
evet verilen kabloadaptör sadece dediğim gibi ilk günü olunca telefonun kılıfı yok malum ama sen en iyisi nokia shop a git oraya sor en iyisini onlar bilir

erkara_64

n900 ARM Cortex A8 işlemcisi 256 mb ram 768 mb rom kullanıyor; N8'de, 680MHz'de çalışan ARM11 tabanlı bir işlemci güç veriyor. 256MB RAM ve 512MB ROM bellek ile...bir de n900 32 gb n8 16 gb..arasındaki en önemli farklar bunlar....her ikiside OpenGL ES 2.0 grafik hızlandırıcıya sahip...

bence lınux neden kurulmasın???

bakınız htc hd 2 ye hiçbir güncelleme gelmeyecek deniliyordu adamlar windows 7 yi bile entegre ettiler..
nokiacılar neden yapmasın?

venusutarit

venusutarit

Üye
n900 ARM Cortex A8 işlemcisi 256 mb ram 768 mb rom kullanıyor; N8'de, 680MHz'de çalışan ARM11 tabanlı bir işlemci güç veriyor. 256MB RAM ve 512MB ROM bellek ile...bir de n900 32 gb n8 16 gb..arasındaki en önemli farklar bunlar....her ikiside OpenGL ES 2.0 grafik hızlandırıcıya sahip...

bence lınux neden kurulmasın???

bakınız htc hd 2 ye hiçbir güncelleme gelmeyecek deniliyordu adamlar windows 7 yi bile entegre ettiler..
nokiacılar neden yapmasın?
Elbet yapılabilir ama uğraşacak adam lazım
Hd2 üzerine linux ubuntu Win mobile7 android kurdular çünkü uğraştılar

webplayer

webplayer

Üye
    Konu Sahibi
Ya bugün telefonu incelemeye gittim. USB OTG kablosunun ucu ile telefonun normal usb girişinin birbirine uyuşmadığını gördüm. Görevli biraz zorladı ama girmedi kablo. OTG kablosu telefonun neresine takılıyor? :D Yoksa çok zorlayıp oraya mı giriyor? Şekillerinin farklı olması çok ilginç nedenini merak ettim.

Uruloki

Uruloki

Üye
kısa bir kablo otg kablosu size bakan yerinde A yazıyıcak ve telefonun normal usb çıkışına takıcaksınız

webplayer

webplayer

Üye
    Konu Sahibi
kısa bir kablo otg kablosu size bakan yerinde A yazıyıcak ve telefonun normal usb çıkışına takıcaksınız

Evet 2 tane kısa kablo var biri HDMI için dönüştürücü biri de otg kablosu. ama telefonun usb girişi üst kısmının yanları üçgen eğimli yani. Ancak otg kablosu dikdörtgen biçiminde yani şekilleri aynı değil. Sendeki kablo da böyle mi be buna rağmen uyuyor mu kablo telefona? Çünkü önümde görevli zorladı biraz girmedi de, belki de fazla zorlamak istememiştir. Ama ilginç geldi bana...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt