Yeşilaydan ürperten uyuşturucu yaşı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Yeşilaydan ürperten uyuşturucu yaşı
Yeşilay’dan korkutan uyuşturucu kullanma raporu Yeşilay, yapılan araştırmalara göre, uyuşturucu kullanma yaşının 14'e kadar indiğini bildirdi. Balcı, yazılı açıklamasında, İstanbul Valiliğinin onayı ile İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından ''madde kullanımı'' araştırması yapıldığını belirtti. UYUŞTURUCU KULLANMA YAŞI 14'E DÜŞTÜ İstanbul'da 31 bin lise öğrencisi arasında yapılan ve son yılların en kapsamlı araştırması olan çalışmadan, endişe verici sonuçlar çıktığını ifade eden Balcı, şunları kaydetti: ''İstanbul'un 28 ilçesindeki 154 okulda bu yıl içinde gerçekleştirilen araştırmaya 31 bin 272 öğrenci katıldı. Araştırmadaki en ilginç verilerden biri de sosyete uyuşturucusu olarak bilinen ve 1 gramı 150 dolardan alıcı bulan kokainin liselilerin kullandığı maddeler arasında yer alması. Araştırma, uyuşturucuyla tanışma ve kullanma yaşının 14'e kadar indiğini gösteriyor. Öğrencilerin beşte biri mutlaka sigara ya da alkol kullanıyor. Veriler, 14 ile 18 yaş arası gençliğin uyuşturucu bataklığına giderek saplandığını gösteriyor.'' Benzer çalışmaların farklı şehirlerde de yapıldığını ve çıkan sonuçların birbirini destekler mahiyette olduğunu belirten Balcı, ''Sigara deneme yaşı 13.5, alkolde yaş 13, uyuşturucu maddede 14, esrarda ise deneme yaş ortalaması 15'e kadar düşmüş durumda. Bu maddeleri alışkanlık edinme yaşı yine ortalama 13-14 yaşta seyrediyor'' dedi. ''Bir kez deneyeyim sonra bırakırım'' mantığıyla kullanıma başlanılan bu maddelerin çoğunlukla alışkanlığa ve sonrasında da madde bağımlılığına dönüştüğü vurgusunu yapan Balcı, ''Kişi hayatını normal seyrinde devam ettirebilmek için uyuşturucuya ihtiyaç hissediyor ve tüm ağır maliyetine rağmen maddeyi temin ediyor. Bunun neticesi ise 'Bağımlılıkta Düşkünlük Dönemi' oluyor. Organlarda ağır hasarlar ve ruhsal bir çöküntü başlıyor. Tehlikenin başlama yaşı 14'lerde seyrediyor. Geleceğimizin teminatı gençlerimizi korumak için zaman kaybetmeksizin, uyuşturucu satan, teminini kolaylaştıran kişilerin tespiti ve cezalandırılmasına yönelik çalışmaların hızlandırılması gerekiyor'' ifadelerini kullandı. (Umarım forumdan hiç bir arkadaşımız bu istatistiğe dahil değildir

• Beğen
Tepkiler: Revengeful ve Burak

Burak

Üye
okulların önünde satıyorlar artık :hmmm

tabi polis önlemini almış,ama yetersiz sanırım :hmmm

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
kokaini kullanamaz o yasta bi öğrenci.Ama bi gercek var polisler cok is yapmıyor sadece önüne gelince çözmeye baslıyor işi.Bizim buralarda hic saklamaya gerek duymadan esrar satılıyor.Bu arada gercekten esrar kullanımı acaip fazla.Nedeni cok ucuz ve kolay bulunması olabilir bence.Bunun önüne gecilmesi icin polislere cok iş düsüyr ama:(

batuone

Üye
:vur:angry:

qirL1903

qirL1903

Üye
Yazık .. :angry:

Revengeful

Emekli Yönetici
Zaman kotu..

Mert

Mert

Üye
Vay anasını bee :s

Revengeful

Emekli Yönetici
Mert kendine dikkat et :D

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
yalnız dikkatimi ceken alkol yası sigaradan daha erken:hmmm

gaffarson

gaffarson

Üye
yalnız dikkatimi ceken alkol yası sigaradan daha erken:hmmm

çünkü alkol sigaraya göre daha az yadırganan hatta belli bir oranda olunca içmenin gayet doğal ve oldukça sosyal bir davranış gibi görünmesinden bu bence. Ayrıca her gün 1-2 bira içen dahi illa alkolik olacak değildir ama sigara öyle değil malesef bir kaç gün içe çekilmesi geri dönüşü çok zor olan bir yola sokuyor e tabi böyle olunca da sigaraya başlama yaşı alkole göre daha ileri bir yaş oluyor diye düşünüyorum

Örneğin yılbaşı vb özel günlerde aileler dahi çocuklarının yaşına aldırmayıp "bir kadeh de sen içebilirsin bu gece" gibi yaklaşımlarda bulunabiliyor ama hiç bir aile kolay kolay çocuğuna "e hadi sen de yak bir tane karşılıklı tüttürelim" demez :D yani sanki alkol sigara ile kıyaslanamayacak kadar iyi birşeymiş gibi algılanır hep hoş tabi ki sigara kadar kötü değil fiziksel verdiği zararı düşünürsek ama dediğim gibi sigara çok daha kötü olduğundan başlama yaşı da daha yüksektir.

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
ben ailemin yanında alkol alsam evden atarlar:D
ama bide su var kokaini bi ögrenci nasıl buluyor ve o kadar fazla parayı verebiliyor 150 dolardan daha fazla kokain. düşündürücü

Revengeful

Emekli Yönetici
Fiyatını nerden biliyorsun :ehe

gaffarson

gaffarson

Üye
ben ailemin yanında alkol alsam evden atarlar:D
ama bide su var kokaini bi ögrenci nasıl buluyor ve o kadar fazla parayı verebiliyor 150 dolardan daha fazla kokain. düşündürücü

satıcılar için alıcının parayı nasıl bulduğunun bir önemi yok onlar için prensip bir an önce bağımlılık sağlamak ve devamlı müşteri elde etmiş olmak. Gelelim nasıl bulduklarına :D

Şimdi her ailenin sonuçta ekonomik durumu farklıdır bu yüzden zaten satıcılar da gözlerine olabildiğince ekonomik durumu iyi olan ailelerin çocuklarına yönlenir. E zanegin birine de çok büyük fiyatlar olmayabilir aldığı orana göre. Ancak bulamayanlar ise bağımlı olduklarından ve çeşitli krizlere girdiklerinden tabi bir yandan da ailelerinden korkp bunu söyleyemeyeceklerinden gizlice para temin etmeye çalışır.

Bugün telefonunu satar ertesi gün belki bilgisayarını vs. bu şekilde bir çok hırsızlığa başlayan ve uyuşturucu bağımlısı olması yetmezmiş gibi bir de yeni bir suça girişen kişiler duyuyoruz, görüyoruz.
Zaten satıcılar da bağımlı yani devamlı müşteri sağlayabilmek için başlarda denemelik adı altında bedavaya da temin eder :evet:

Artık malesef öyle bir zamanda yaşıyoruz ki yabancı bir yere gittiğimizde ikram edilen içecekleri bile gözünüzün önünde açılmadıysa kolay kolay kabul etmemek en doğrusu diye düşünüyorum

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
bosver nerden bildigimi:ehe

--------------- Ekleme ---------------

satıcılar için alıcının parayı nasıl bulduğunun bir önemi yok onlar için prensip bir an önce bağımlılık sağlamak ve devamlı müşteri elde etmiş olmak. Gelelim nasıl bulduklarına :D

Şimdi her ailenin sonuçta ekonomik durumu farklıdır bu yüzden zaten satıcılar da gözlerine olabildiğince ekonomik durumu iyi olan ailelerin çocuklarına yönlenir. E zanegin birine de çok büyük fiyatlar olmayabilir aldığı orana göre. Ancak bulamayanlar ise bağımlı olduklarından ve çeşitli krizlere girdiklerinden tabi bir yandan da ailelerinden korkp bunu söyleyemeyeceklerinden gizlice para temin etmeye çalışır.

Bugün telefonunu satar ertesi gün belki bilgisayarını vs. bu şekilde bir çok hırsızlığa başlayan ve uyuşturucu bağımlısı olması yetmezmiş gibi bir de yeni bir suça girişen kişiler duyuyoruz, görüyoruz.
Zaten satıcılar da bağımlı yani devamlı müşteri sağlayabilmek için başlarda denemelik adı altında bedavaya da temin eder :evet:

Artık malesef öyle bir zamanda yaşıyoruz ki yabancı bir yere gittiğimizde ikram edilen içecekleri bile gözünüzün önünde açılmadıysa kolay kolay kabul etmemek en doğrusu diye düşünüyorum
ne biliyim artık 1 gram 150 dolar diyelm. 1 gram zaten ona yetermi bilmiyorum.Ama insanı b.k yoluna götürür orası farklı

femaleeagle1903

femaleeagle1903

Üye
evet sigara yerine alkol iç daha iyi diyeni duydum ben şahsen:kop:tabiki ben kokaini tercih ettim :P:
şaka tabi ki...
bazen yollarda vs görüyorum öğrencileri ellerinde sigara :( ne kadar kötü aileleri ne umutla gönderiyorlar çocuklarını...
Allah doğru yoldan saptırmasın..

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
evet sigara yerine alkol iç daha iyi diyeni duydum ben şahsen:kop:tabiki ben kokaini tercih ettim :P:
şaka tabi ki...
bazen yollarda vs görüyorum öğrencileri ellerinde sigara :( ne kadar kötü aileleri ne umutla gönderiyorlar çocuklarını...
Allah doğru yoldan saptırmasın..
ben hic duymadim nedense alkol ic diyeni:D

gaffarson

gaffarson

Üye
ben hic duymadim nedense alkol ic diyeni:D

bunu ben de duydum aslında. Sebebi sanırım kötülerin iyisini seçmek gibi hani sigaranın ne kadar kötü olduğunu vurgulamak amacıyla " sigara bağımlısı olacağına alkolik olmasan da arada alkol kullan daha iyi " anlamında :D

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
bnm simdiki yaptıgım sey aslında sigara iciyordum önceden bıraktım cok sükür.Simdi arada sırada arkadaslarla alkol durumu olur.Buda cok fazla değil yani

femaleeagle1903

femaleeagle1903

Üye
PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
sigara alkol bisi deilde uyusturucu cok ayrı bisi.Oraya girdikten sonra cıkması bi ölüm.İligine kadar sömürür paranı ve o parayı bulacam die heryerden para calmaya kalkarsın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...