İlginç Bir olay Keşfettim Arkadaşlar. [HErkes UyguLayabiLir]

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
d€rVish

d€rVish

Üye
İlginç Bir olay Keşfettim Arkadaşlar. [HErkes UyguLayabiLir]
Öncelikle Merhabalar. Arkadaşlar bu olayı dişlerimi fırçalarken keşfettim. Bana biraz garip geldi. Olayı anlatayım.. Sebebini hala bulamadım.

Öncelikle lavaboya gidiyoruz. Veya mutfak. Sıcak suyu açıyoruz. Ve su en sıcak konuma gelene kadar bekliyoruz. En sıcak anında elimizi değemiyoruz değil mi arkadaşar. Peki elimizi değemediğimiz sıcaklıktaki bir suyu (çok sıcak yani) ağzımıza alabilirmiyiz? Tabii ki alabiliriz fakat buraki olay farklı. Elinizle değdiğinizin yarısı kadar bir sıcaklık hissedeceksiniz ağzınızdaki suda.. Yani burada anlatmak istedğim kaynar suya elimizle dokunamıyoruz bile. Ama ağzımızda o su o sıcaklığın yarısı kadar oluyor. Tekrar ağzımızdan elimize döktüğümüzde aynı sıcaklıkta elimizi yaktığını göreceğiz.
Deneyebilirsiniz. Kaynar sıcaklıkta bir suyu ağzınıza alın.(pipetle vs olabilir) O kadar sıcak olmadğını hissedeceksiniz. Ama ağzınızdaki suyu elinize dökün. Ne kadar sıcak olduğunu hissedeceksiniz. Fakat su çok kaynar olmalı. Bir şekilde suyu ağznıza alın.

Evet banada biraz saçma geldi ama paylaşayım dedim biraz ilginç.
Buradaki olayı bilen bir arkadaş varsa söylesin. Vücut sıcaklığıyla alakalı olabilir mi aceba? Eğer öyle ise elimizide yakmaması gerekir

İyi Forumlar..

ALINTIDIR

• Beğen
Tepkiler: crazyferit

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
"Arkadaşlar bu olayı dişlerimi fırçalarken keşfettim..
bulmuşsun ya daha ne olsun diş macunun yaptığı bir şey.birde soğuk suyu al buz gibi içemezsin bile

qirL1903

qirL1903

Üye
"Arkadaşlar bu olayı dişlerimi fırçalarken keşfettim..
bulmuşsun ya daha ne olsun diş macunun yaptığı bir şey.birde soğuk suyu al buz gibi içemezsin bile

Katılıyorum :oke: Hepsini okudum cok hos yazmıssın ama =)

exorcist

exorcist

Üye
töbe yarabbi :kop: bende dedim bu adam banyo da neyi keşfetti diye :ehe

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
_є_®_¢_α_N_™;2986636' Alıntı:

yane şu.. demek oluyor normalde sıcak suyu ağzına alamazsın imkansız o dakika dişlerini macunladığın için içindeki maddeler den kaynaklanan birşey soğuk tutuyor.

.eRCaN.

.eRCaN.

Üye
yane şu.. demek oluyor normalde sıcak suyu ağzına alamazsın imkansız o dakika dişlerini macunladığın için içindeki maddeler den kaynaklanan birşey soğuk tutuyor.

Hayır yanlış anladın.Ben o "yani..." kelimesini; anlamadım,açıklama yapar mısın anlamında kullanmadım.Yazdığın şeyi çok mantıklı buldum ve onaylamak amacıyla söyledim :)

cengizci_gökhan

cengizci_gökhan

Üye
insan oglunda ellerin parmak bölümünde damar az olduğu için, eller ve parmaklar soguk ve üşür onun için sıcak bişey tutulamaz ama hissedilebilir yani agız içindeki sıcaklıkla suyun sıcaklıgını hissedebiliriz :D

--------------- Ekleme ---------------

Birde ellerde pek fazla damar olmadı için eller üşür ve o yüzden Sıcak bişey tutulamaz.

femaleeagle1903

femaleeagle1903

Üye
çayı sıcakken içebiliyoruz bir yudumunuda elimize döksek ne olur acaba ? :)

.eRCaN.

.eRCaN.

Üye
çayı sıcakken içebiliyoruz bir yudumunuda elimize döksek ne olur acaba ? :)

Çayın içine şeker koyduğun an daha çabuk soğumaya başlar yalnız.Farkettiyseniz bazen şeker atmayı unutup o şekilde içiyoruz ve ağzımız yanıyor.Siz de oldu mu bilemem ama bende ara sıra oluyor :)

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
_є_®_¢_α_N_™;2988022' Alıntı:
Hayır yanlış anladın.Ben o "yani..." kelimesini; anlamadım,açıklama yapar mısın anlamında kullanmadım.Yazdığın şeyi çok mantıklı buldum ve onaylamak amacıyla söyledim :)

:oke:

femaleeagle1903

femaleeagle1903

Üye
_є_®_¢_α_N_™;2988202' Alıntı:
Çayın içine şeker koyduğun an daha çabuk soğumaya başlar yalnız.Farkettiyseniz bazen şeker atmayı unutup o şekilde içiyoruz ve ağzımız yanıyor.Siz de oldu mu bilemem ama bende ara sıra oluyor :)

evet haklısın şeker ve de çay kaşığınıda düşünürsek soğuması hızlanıyor...fakat yinede el daha çok yanıyor yahu :D

Cihandar

Cihandar

Üye
bende kafamı suya sokunca nefes alamıyom... konuya bak hizaya gel :kop::kop::kop::kop::kop:

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Bu tür konularınızın sonuna ' ALINTIDIR' notunu ekleyiniz.

d€rVish

d€rVish

Üye
ok :D

erkaraman

Üye
çayı kahveyi vb içiyosun bi de eline dök bakalım içtiğini lavaboda keşfetmene gerek yoktu

d€rVish

d€rVish

Üye
:D lavoba :D

jejep

jejep

Üye
dil sıcaklığa en dayanıklı organdır bunu herkes biliyor zaten bunun keşfetmekle bir garip

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt