N900 USB -H-e-n de tanınmayan flash bellekler nasıl tanıtılır

Sponsorlu Bağlantılar

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
N900 USB -H-e-n de tanınmayan flash bellekler nasıl tanıtılır
N900 de usb aracılığı ile bağladığımız flash bellekler H-e-n programı ile n900 tarafından tanınması sağlanıyor.Fakat bazı flash belleklerde sorun çıkıyor.Bu sorun Easy-deb programını kurduktan sonra hen aracılığı ile tanınmayan tüm flash belleklerin tanınmasını sağlayabiliyorsunuz .Flash bellek tanınmadığında x term üzerinde verilen tüm komutlarda bende çalışmadığından aşağıdaki uygulamayı paylaşıyorum

1-easy debian uygulamasını uygulama yöneticisinden indirin yükleyin ve ilk olarak bu uygulamayı açın (bu uygulamanın kurulması oldukça uzundur )Bu uygulama aynı zamanda open office programınıda çalıştırmanızı sağalayan bir dönem maemo.org sitesinden en çok indirilen bir programdır.

2-flash belleği bağlayın

3-H-e-n uygulamasını açın (Ben iki flash belleği aynı anda bağladım 3.flash belleği bağladığımda birini sildi kısaca max 2 adet bağlayabildim )

Daha sonra easy debian üzerinde flash belleklerin göründüğü alana gelip her flash belleğinin göürünen adına bir kere dokunun .Evet tüm tanınmayan flash bellekler bu şekilde garantili tanınıyor.
Mause bağladım çalıştı fakat stabil değil .Mouse cursor diye uygulaması var , bu uygulamayı bulamadım bulan olursa sevinirim

• Beğen
Tepkiler: asidj ve Ue-Gazi

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
N900 de usb aracılığı ile bağladığımız flash bellekler H-e-n programı ile n900 tarafından tanınması sağlanıyor.Fakat bazı flash belleklerde sorun çıkıyor.Bu sorun Easy-deb programını kurduktan sonra hen aracılığı ile tanınmayan tüm flash belleklerin tanınmasını sağlayabiliyorsunuz .Flash bellek tanınmadığında x term üzerinde verilen tüm komutlarda bende çalışmadığından aşağıdaki uygulamayı paylaşıyorum

1-easy debian uygulamasını uygulama yöneticisinden indirin yükleyin ve ilk olarak bu uygulamayı açın (bu uygulamanın kurulması oldukça uzundur )Bu uygulama aynı zamanda open office programınıda çalıştırmanızı sağalayan bir dönem maemo.org sitesinden en çok indirilen bir programdır.

2-flash belleği bağlayın

3-H-e-n uygulamasını açın (Ben iki flash belleği aynı anda bağladım 3.flash belleği bağladığımda birini sildi kısaca max 2 adet bağlayabildim )

Daha sonra easy debian üzerinde flash belleklerin göründüğü alana gelip her flash belleğinin görünen adına bir kere dokunun .Evet tüm tanınmayan flash bellekler bu şekilde garantili tanınıyor.
Mause bağladım çalıştı fakat stabil değil .Mouse cursor diye uygulaması var , bu uygulamayı bulamadım bulan olursa sevinirim

matt01

Üye
evet kardeşim iyi oldu bu. Ben de mouse bağlayamadım mouse cursor die bir uygulama var ama bulamadım ben de. Mouse support var onu da yükledim ama ekran da gözükmüyor acaba mouse çalıştıran arkadaşlar bunu nasıl yaptı bizimle paylaşırsa çok güzel olacak ;) bu arada konuyu iki defa açmışsın :)

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
Aynı konuyu tekrar tekrar açmayınız lütfen ve ilgili bölümlere açınız. PAylaşım için teşekkür ederim...

NR6630

NR6630

Üye
konu önemli aslında teşekkür:oke:

ymz83

Üye
easy debian kurdum ancak bellek yok gibi birşey hatası veriyor 2 defa ve kapanıyor.yardımcı olurmusunuz.

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
easy debian kurdum ancak bellek yok gibi birşey hatası veriyor 2 defa ve kapanıyor.yardımcı olurmusunuz.

Sen henüz uygulamayı kurmuşsun.Uygulamayla beraber "Deb img install" gelen bir uygulama daha var.internete bağlanıp bunu çalıştırman gerek.2,5 gb lık bir image dosyası indirdiğinde easy debian çalışmaya başlar

ymz83

Üye
teşekkürler şu anda indiriyor.

SilentOne

SilentOne

Üye
paylaşım güzel olmuşş

NR6630

NR6630

Üye
Sen henüz uygulamayı kurmuşsun.Uygulamayla beraber "Deb img install" gelen bir uygulama daha var.internete bağlanıp bunu çalıştırman gerek.2,5 gb lık bir image dosyası indirdiğinde easy debian çalışmaya başlar
slm ya bu arada bu easy debian çok kullanmadığım için bir sorum olacak ya bu normal bir windows yazılımı gibi bişey evet içinde herşey var ama ne müzik çaldırabiliyorum nede film oynatabiliyorum easy debian ile:allalla:.. içinde bir müzik player var ama işte belliki püf noktası var:allalla: indirdim 2.1.GB kurdum hemen senin konuyu görünce ama tam kullanamadım o dediğim 2 özelliği bana anlat yaw yada sen dinleyebiliyomusun, extra bişey dahamı kurmam gerek:bilmm.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR:evet:

ymz83

Üye
muzik dinleyebiliyorsun muzik player ayarlarinda ses karti secimi gibi secenek var.onu degistir.sol alt koseden sarkilarin oldugu kilasoru goster bu kadar

NR6630

NR6630

Üye
muzik dinleyebiliyorsun muzik player ayarlarinda ses karti secimi gibi secenek var.onu degistir.sol alt koseden sarkilarin oldugu kilasoru goster bu kadar
bu arada ordaki indirdiğim yerde bisürü versiyon vardı ama en iyisi hangisi bizim indirdiğimizmi yani murattinin dediğini indirdim ama. onunkinin ara yüzü beyaz gibi ne bilim ben en son easy.debian 9.54 gördüm ama bizimkiler 9.35 galiba :allalla::allalla:

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi

easy debian üzerinde çalışan kişinin sitesi şimdide meegoyu kurmayı başarmış
konu çok önemli aslında easy debianı bir emulator gibi düşünün onun üzerinde debian kısaca linux çekirdeği kullanan bir işeltim sistemi meego meegoda bilidğiniz gibi linux çekirdeği üzerinden kurulan bir işletim sistemi

--------------- Ekleme ---------------

easy debianin yeni debian surumu var e surumu onu indir aqualang diye muzik playeri var ordan rahatlikla muzik dinlersin

Kara-vicdanli

Kara-vicdanli

Üye
easy debian da parmakla mouse hareketleri hassas degil ,bunu nasil hassas hale getiririm bilen varmi ?
mouse isareti dokundugum yere degilde az sol tarafa basiyo ben istiyorumki parmagimi degdigim yerde mous ikon takip etsin.
ekranin sag kisimina bazen mous ile ulasamiyorum acilan pencereleri kapatma zorlugu yasiyorum x ikonuna tiklamak bir hayli zor oluyor mous istedigim noktaya getiremiyom,
kullananlar mutlaka ne dedigimi anliyordur. bunun cozumu varmi arkadaslar ..

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
easy debianin yeni debian surumu var e surumu onu indir aqualang diye muzik playeri var ordan rahatlikla muzik dinlersin

Yani indireceksiniz... (debian-m5-v3e.img.ext2.lzma)

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
Rica ederim... :oke:

ymz83

Üye
bu arada ordaki indirdiğim yerde bisürü versiyon vardı ama en iyisi hangisi bizim indirdiğimizmi yani murattinin dediğini indirdim ama. onunkinin ara yüzü beyaz gibi ne bilim ben en son easy.debian 9.54 gördüm ama bizimkiler 9.35 galiba :allalla::allalla:
rica ederim.Bende videoları açmaya çalıştım ancak olmadı,usb fare ile süper kullanılıyor,mübarek bilgisayar sanki,bluetooth fare aldım şimdi webte dolaşmak daha zevkli olacak.

asidj

asidj

Üye
Murattiy arkadasim ben bunu x terminal ile yuklerken baglanti kesilmisti %54 de kalmisti ama tekrar deniyorum olmuyor + bu program yuklu olunca tel acayip yavasliyor
bazi programlara tiklayorum girip tekrar cikiyor.
bu programi kaldirinca hersey normale donuyor.
yardimlarinizi bekliyorum: ?

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
pc den indir sonra mydocs içine yükle

Üst Alt