Nokia X3 artı ve eksileri

Sponsorlu Bağlantılar

burak1000

burak1000

Üye
    Konu Sahibi
Nokia X3 artı ve eksileri
Bu araştırmayı Kuzenim için yaptım Nokia x3 almayı düşünüyordu.bende araştırmamı tüm MAXİCEP camiası ile paylaşmayı ihmal etmedim tabiki
foruma koymak sonradan aklıma geldi o yüzden, yazı bir kişiye hitap ediyormuş gibi yazıldı mazur görün.
:D

teknik özellikleri:

Telefonun teknik özelliklerinden çok artı ve eksi kısımlarını araştırdım kuzen öyle istiyor ne yapalım. :D

Önce Kötü yanları

kötü yanları:
1: (ses) zil, alarm ve mesaj sesi artarak geliyor (yani denildiği gibi sürekli az çıkmıyor) 5-6 saniye içinde en yüksek seviyeye çıkıyor. ( yakın zamanda yazılım ile bu açığın kapatılacağına inanıyorum )
2: (flash) flash varmı yokmu anlayamadım ancak araştırmalarıma göre %80 yok.
3: (tuş) x-press müzik tuşlarında tuş kilidi yokmuş yani otobüste cebinde basılı kalabilir :D (ben 2 yıldır xpress music kullanıyorum hiç başıma böyle birşey gelmedi)
4: (ekran) renk sayısı 256000 (nokianın 16 milyon ekranı olan diğer telefonlarına bakıp üzülmeyin plazma tv almıyorsun ya sonuçta olsun:)
5: (pil) içerisindeki 860mAh lik bataryası olduğu için telefon pili aşırı bir performans vermiyor normal bir dayanıma sahip sonuçta ince telefon. ( eğer arka planı koyurenkli ve telefon arka ışığının şiddetini ve süresini ayarlayarak bu süreyi oldukça uzataiblirsin) ( ikinci seçenek ileride daha yüksek bir batarya
alabilirsin) ama bence kesinlikle n73'ten çok daha iyi bir dayanma süresine sahip. aslında bu kötü bir özellik değil, sadece eksik özellik :D

iyi yanları:
1: çok şık bir tasarıma sahip ve ince
2: gerçekten böyle bir nokia için çok ucuz 340TL civarında
3: müzikte mükemmel ses kalitesi ve yüksekliği ( müzik sesini öve öve bitiremiyorlar çift hoparlör zaten )
4: 3,2 mp kaliteli kamera
5: kulaklık olmadan radyo çalabilmesi
6:mesajları msn oturumu gibi konuştuğun kişiye göre kaydetmesi
7:kızak konusunda en iyi samsung ancak bu nokianın en iyi kızaklı telefonu olduğu bir gerçek.
8: 3,5mm kulaklık soketi ( yani müzik dinlemek için direkt olarak kendi kulaklığını kullanabilirsin)
9: rahat kullanımlı olduğu bir çok kullanıcı tarafından söyleniyor.
10: sağlam bir telefon olduğuda vurgulanıyor
11: sanırım ses ile müzik kontrolü var
12: mpeg-4, wmv,wma, ve en önemlisi avi formatlarını destekliyor ben bu özelliğine hasta kaldım :D:D (bunlar video formatları)
13:FOTA (Şebeke üzerinden kablosuz cihaz yazılımı güncelleme) yani yazılım güncellemek için servise götürmene gerek yok :D

KIZAK:
kızak senin kullanımına bağlı birşey eğer vırt zırt oynamaz isen bir problem çıkmaz. sonuçta bu telefonların kızağıda plastik çok hafif bir sallantı samsunglar da bile olur. bu sallanırmı bilemem ve nokianın açıklamasına göre; "Biz bu telefon ile daha geniş bir kullanıcı kitlesine hitap etmek istiyoruz" yani fiyat bakımından demek istiyor. ;) ve telefon kapış kapış gidiyor. benim en beğendiğim marka olan nokia ucuz olduğu için çok satılacağını ve bu telefonun insanların elinde patlayacak olursa kendi prestijinin kournması için emin ol yapabildiği en iyi kızak ve donanımı yapmıştır. bunu geçtiğimiz yıllarda nokianın aynı sloganla (tüm kullanıcılar için ucuz olarka ürettiği) 6300 için gördük muhteşem bir telefondu.
kızağı çok merak ediyorsun diye baya araştırdım benim düşüncem olumlu zaten donanımda nokia derim başka birşey demem. ve dünyada telefonları üzerinde ciddi anlamda gerçek dayanıklılık testini yapan tek firma nokia diğerleri sanal dayanıklılık testi yapıyorlar diye biliyorum.
eğer istersen alttaki linkten nokianın tüm telefonlarına uyguladığı testleri izleyebilirsin.

ek bilgiler:
farkındaysan kötü yanların çoğu yazılımsal ve bunların hepsi yeni bir versiyon ile çözülebilir
zil sesi olayında ilerlemler varmış zaten FW 8.40 adlı versiyonda tüm sorunlar çözülmüş ancak beta aşamasında old. için çok nadiren telefona reset

attırıyormuş en yakın zamanda giderilir) (olmadı benim aklımda bir kaç yöntem var zamanı gelince paylaşırım :D )

ayrıca araştırıp bunun dışında bilgileri olanlar paylaşırsa sevinirim :D

önemli not:
kimileri ne araştırıyor ne kullanmış sadece forumlarda "bu telefon kötü almayın diyor" ben bu adamlara sinir oluyorum :off: :nono: bu yazıyı yazmak için yüzlerce yorum okudum lütfen bu tür kişiler bu konu altına yorum yazmasın rica ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: egeerim, anl_tr ve UmutMK

|-ERKAN-|

|-ERKAN-|

Üye
dostum x3 ün ekran rengi gerçekten adına yakışmıyor ekran soluk.kasa olarakta biraz oyuncak gibi duruyor.bu telefonu alışveriş merkezinde yarım saat inceledim.ancak şunu söylim 320 tl lik bir cihaz değil.

burak1000

burak1000

Üye
    Konu Sahibi
dostum x3 ün ekran rengi gerçekten adına yakışmıyor ekran soluk.kasa olarakta biraz oyuncak gibi duruyor.bu telefonu alışveriş merkezinde yarım saat inceledim.ancak şunu söylim 320 tl lik bir cihaz değil.

:D ekran rengi bakımından katılıyorum ama dış görünüm kişinin zevkine kalmış birşey

mustafa0394

Üye
ya arkadaşlar.ben 1 ay önce 370 liraya aldim telefonu.haporlör war.memnunum.fakat telefona yandan fakan bakinca renkler karariyor yada beyazlaşiyor.video resim izlerken yandan bakinca yüz kapkara oluyor.anladiniz sanirim sorunu.acaba sizdede oluyormu öyle.kafama cok taktim ilk aldigimda çin mali falanmi verdiler.diye bi yardimedin :S
bide ovi player diye bisi war o ne ya ?

yasin1587

yasin1587

Üye
ben su anda kullanıyorum program yokmu bu telefon için :S

americanboy

americanboy

Üye
:oke:

aAveNn

Üye
ben almayı düşünüyorum. bişey sorıcam tuş kullanımı nasıl acaba ??

Blaksis

Üye
bendede var Kameradan MEmnun değilim Tam resim çekcem işlem başarısız diyo Hala bulamadım problemini

nsada

Üye
x3ün zilsesi olayında bi gelişme var mı?

gfbtiti

gfbtiti

Üye
güzel olmuş eline saglık :oke:

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
çok güzel bir araştırma olmuş eline saglık herkezin işine yarayacaktır.
wmv ve avi oyantması gerçekten harika.
Telefona bende yakından inceledim kızak sistemi gerçekten çok iyi

Kingmortall

Kingmortall

Üye
yandan görünüş çok berbat resime yandan bak siyah gösteriyo 3.2 mp olmasına ragmen flaş yok ve en önemli özelligi wlan olmaması bence n73 bunu ezer geçer

UmutMK

UmutMK

Üye
Teşekkürler ilk önce çok güzel bi anlatım olmuş şuan bende kullanıyorum bende biraz ilave ediyim :)
Öncelikle fiyatı 320 TL ye Turkcell Tim ' den aldım yanında 2 GB hafıza kartı hediyeli kulaklık falan saymaya gerek yok zaten :)
Şuanlık güncellemesi 8.50 güncellemesi mevcut.
Telefonu 1 hafta aldıktan sonra kasmaya başladı 2-3 sn sonra menüye giriyordu hala nedenini bilmiyorum ve hala bu sorun mevcut bi tek telefonu kapatıp açtıktan sonra kendine geliyor neyse yaşadığım problem şu oldu aldıktan 1 hafta sonra yine telefon kasıyordu kapatıp açıyım dedim (8.40 güncellemesi yüklüydü bu sorun yazılımsal) telefon açılmadı NOKIA yazısı gelip donuyordu hep ne yaptıysam kendine getiremedim garantiye verdim 2-3 gün sonra geldi garantiden 8.50 güncellmesini kurmuşlar fakat 8.50 güncellemesindede bazı sorunlar var demek istediğim telefon yazılımsal bakımından birazcık sorunlu 8.60 gelir mi bilmem ama gelse çok iyi olucaktır halletilmiyicek bi sorun değil..

Kızaklı diye çekinmeyin konu sahibide belirtmiş nokia nın en iyi kızaklı cep telefonu ;)
500 600 700 tl verip iyi bir ses kalitesi alamıyorum diyenler için kesinlikle öneririm çok iyi bir ses performansı var ;)
3.2 mp kamerası var fiyatına göre bi tek eksiği flash olmaması diyebilirim.
(Yalnız 8.50 güncellemesinde ben dahil bir kaç kişide görülen sorunlardan bi tanesi kameranın ortasında hafif bi sarımsı yuvarlak var bu dikkat edilince farkediliyor fakat 8.50 yi bi daha yükleyince sorun ortadan kalkıyor-muş ben 3 kere yükledim 8.50 yi hala var gibi..)

Şimdilik bu kadar fiyatına göre çok iyi bir telefon sorularınız var ise çekinmeden sorunuz.
Konu sahibine bir kez daha teşekkür ediyorum :)

themurat54

themurat54

Üye
Arkadaşlar ben kullanıyorum genelde çoğu kişi bataryasından şikayetçi o sizin kullanımıza göre değişiyor tabi çok kurcalayan biriyseniz ikinci gün yolda bırakabilir ama aşırı kurcalamıyorsanız tahminim üçüncü günü batarya teke düşer. Bi arkadaş yandan bakınca ekran farklı gözüküyo demiş evet öyle o sanırım ekran tipi ile alakalı her telefonda olmuyo. Konuyu açan arkadaşa katılıyorum yazdıkları genel olarak doğrudur. Ben de cebimdeki paraya göre alabileceğim en güzel en en donanımlı telefonu almayı düşündüm x3 e karar verdim...

nazende32

Üye
arkadaşlar ben nokıa x3 ü bugün aldım 335 ytl.daha yeni aldığım için buradaki yazılanların doğruluğunu bilemicem.alırken çok düşündüm ve en sonunda aldım.bendeki izlenimini paylaşayım sizinle.telefonda flash yok o biraz düşündürdü.keşke olsaydı.ekran konusuda söyledikleriniz gibi yandan bakınca soluk ve renksiz kalıyo nedense.birde nokıa ovi player var o ne demek bende anlamadım...bilen varsa bilgilendirir mi acaba .şimdiden teşekkürler...
:bilmm

-->SEİDS

-->SEİDS

Üye
Şımdı arkadaşlar ayıp olmasın ama ben bu telefonun kızagını 5-6 kere kaldırıp ındırsem bu telefonu ıkıye ayırırım.
Plastık yaw.üst parça tuş takımına resmen sürtüo.kusura baqmayın ama karsımda bunu bırı bana sölese dowerm o adamı.üstnüze alınmayın.buna iyi demenizi se w715-w705 i kullanmadgnıza sayıyorum.
Ayrıca flash ve wi-fi yoq.günümüzde en çok ıhtıyaç olan özelliqler.yani surda tlfn zaten ince diye koymamışlar lafını bı kenara koyalım.alakası yok.yaw bide dmişler n73 bunu ezer.wi-fi war mı yoq.auto-rotate warmı yok.shake kontrol warmı yoq.nie aliim ki.yaw n73 dewrimi kaldı.bırakin o tlfnu.arabA takozu gbi.
X3 ün ekran desen sanki çaqma ekran.nokya ya hiç yakıstıramadım.
Ne o öyle yaw.ekran sanki böle hayattan bezmiş,karamsar bişey.olmaz arkadaslar.tlfon da fuzulu tuş war.medya tuşlarından.
Arkadaşım 2 tane tuş yeter.bi sol kenara bide saga.play-stop bi tuşta.sol tarafa.
Volüme + - sag kenara.ilerdeki şarkıya nasılmı geccez ?
Volüme + basılı tut,geçşin.ne ugrascaksn yaw.o medya tuşlarını oraya koycana ekranı bıraz daha büyüt.degilmi arkadaşlar.yok sen yanlıs diosun dien warsa.tamam dınliorum.anlatın bana.bıraz arastırsanız,340 tl,300 tl.şuanda ,290 tl. Fiyata düştü bu tel.
50 60 tl daha werıp w715 vodafone alın kardeşler.wi-fi de war.flash da war.ha bide unutmadan w715 de KIZAK war.t uşlara basmadan tek bi tusla müzik degstiriorum.ses arttırıorum vb.bilek hareketiyle hepsi.
Bi daha düşünün bundan snra alacaq olan arkadaşlar....
Selametle kalın.

Bjkli19o3

Üye
X3 Aldım Çokta Beğendim Güzel Telefon Kullanışlı

Captain

Üye
Şımdı arkadaşlar ayıp olmasın ama ben bu telefonun kızagını 5-6 kere kaldırıp ındırsem bu telefonu ıkıye ayırırım.
Plastık yaw.üst parça tuş takımına resmen sürtüo.kusura baqmayın ama karsımda bunu bırı bana sölese dowerm o adamı.üstnüze alınmayın.buna iyi demenizi se w715-w705 i kullanmadgnıza sayıyorum.
Ayrıca flash ve wi-fi yoq.günümüzde en çok ıhtıyaç olan özelliqler.yani surda tlfn zaten ince diye koymamışlar lafını bı kenara koyalım.alakası yok.yaw bide dmişler n73 bunu ezer.wi-fi war mı yoq.auto-rotate warmı yok.shake kontrol warmı yoq.nie aliim ki.yaw n73 dewrimi kaldı.bırakin o tlfnu.arabA takozu gbi.
X3 ün ekran desen sanki çaqma ekran.nokya ya hiç yakıstıramadım.
Ne o öyle yaw.ekran sanki böle hayattan bezmiş,karamsar bişey.olmaz arkadaslar.tlfon da fuzulu tuş war.medya tuşlarından.
Arkadaşım 2 tane tuş yeter.bi sol kenara bide saga.play-stop bi tuşta.sol tarafa.
Volüme + - sag kenara.ilerdeki şarkıya nasılmı geccez ?
Volüme + basılı tut,geçşin.ne ugrascaksn yaw.o medya tuşlarını oraya koycana ekranı bıraz daha büyüt.degilmi arkadaşlar.yok sen yanlıs diosun dien warsa.tamam dınliorum.anlatın bana.bıraz arastırsanız,340 tl,300 tl.şuanda ,290 tl. Fiyata düştü bu tel.
50 60 tl daha werıp w715 vodafone alın kardeşler.wi-fi de war.flash da war.ha bide unutmadan w715 de KIZAK war.t uşlara basmadan tek bi tusla müzik degstiriorum.ses arttırıorum vb.bilek hareketiyle hepsi.
Bi daha düşünün bundan snra alacaq olan arkadaşlar....
Selametle kalın.
arkadaşlar işte bu arkadaş gerçekten telefondan anlayan bir arkadaş bunn dediklerine kulak verin walkman varken xpress music mi vardı sanki ? ayrıca neden en iyi kızaklı telefonu diyorlar anlayamıyorum siz hiç w715-w705 yada w995 kızağını açtınız mı ? bi deneyin de görün eğer açmadıysanız şahsen ben x3 le bayağı uğraştım kolay gelsin arkadaşlar sizi kızdırms isem affola :oke:
:rock::rock::rock: Sony Ericsson :rock::rock::rock:

-->SEİDS

-->SEİDS

Üye
Kankiiiiiiiiiiiim benim be.ben bıktım arkadaş anlatmaktan artık.anlayan anlıyo da.bakma sen.
Burda 1 sayfa boyunca yazı yazsam da bişey dgşmez.
Herkes, bi yolda tek şeritten kaptırmış gdiyor.
Ama bi şerit war ki oraya giren çıkamıyor.
Oda bızleriz.ben ilk kullandgm se w700i nin tuş takımını bile saklıyorum.düşünsene !
Hatda ön kasa da war.orjinal parça.
Hastası oldun mu bikere şu sonyericsson un unut artık wazgeçmeyi.

-->SEİDS

-->SEİDS

Üye
Yorumum üstüne yorum yazılmaz ...

Takipçi Satın Al

Üst Alt