Bilgisayarımı Hızlandırmayı Düşünüyorum..Ne Yapmalıyım

Sponsorlu Bağlantılar

coskunaktas

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisayarımı Hızlandırmayı Düşünüyorum..Ne Yapmalıyım
Bilgisayarın Şuan Ki Hali:

Tek Çekirdek
İntel(R) Pentıum(R) 4CPU 2,40GHz 2,39GHz. 512 Mb RAM

Ekran Kartı
128MB GeForce FX 5200

Ana Kart
AsRock P4V88+

bilgisayara 2 gb ram ve 1 gb ekran kartı almayı düşünüyorum bana biraz bilgi verir misiniz..?

(_Serseri_)

(_Serseri_)

Üye
bilmıyorum kardesım ama bulursan banada yardım et bnde hızlandırmam laızm

İstisna

Üye
İlk Başta İşe Ram İle HDD (hardisk) Alarak Başla Eğer oyun Falan Oynucaksan Ekran Kartınıda Al Üstünede + Bi Format Attığında PC Gayet hızlı olucaktır

coskunaktas

Üye
    Konu Sahibi
Çok teşekkür ederim..Ama RAM ve EKRAN KARTI kaç GB olursa iyi v.b Hakkında bilgi verir misiniz..?

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Yahu HDD alarak sistemi nasıl hızlandırabilirsin acaba ? Yarım yamalak bilgi vermeyin canım.

coskunaktas ; sen sistemi hangi amaçla hızlandırmak istediğini yaz.Mesela oyun ya da grafik amaçlı mı ?

coskunaktas

Üye
    Konu Sahibi
Oyun için hızlandırmayı düşünüyorum ama Pc Hakkında Bilgim Yok

gemlikua96

gemlikua96

Üye
Oyun için hızlandırmayı düşünüyorum ama Pc Hakkında Bilgim Yok

söylediklerine göre senin pc KÜLÜSTÜR :) alınma benim ki de öyleydi :) yalnız büyük bir ihtimalle senin ekran kartı ve ramın ddr ve ddr lar eski olduğu için pahalı ve bulunmuyor ddr2 ise sorun yok :) eğer ddr ise :( anakartının değişmesi lazım oyun için en az 2 g ram ve 512 mb (128 bit veya 256 bit) ekran kartı iyi olur üstünede iyi bir işlemci alman lazım işlemci piyasasından uzak kaldım :) ama i5 iyi diyolar nu alabilirsin artı 500 gb lık bir hardisk işini görür :)) :yuru :oke: :oke:

türkkan34

Üye
arkadaşım öncelikle çok geç olmadıysa eyer cevap için şunları önere bilirim.
elindeki kasaya çok fazla harcamak ancak milli servetin dışarı çıkmnasından başka bir işe yaramaz
oyun oynicaksan onunlada oynarsın tabi ama hangi oytun belirtmediğin için şöyle söyliyim istenirsr ekrankartı 32 megabayt ve 512 remle kınayt dahi oynanır parçaların kuveti kadar proglama format v.s. gibi şeylerde çoook önemli elindeki kasa senin oyun oynamana yetmiyorsa programlarında olması gerektiği gibiyse ancak yani enfazla 512 megabayt 2. el bir ekran kartı al bunlar soket adına göre alınır sen hiç bilmiyorsan gidiceğin yere eskisini sök götür bu girişten olucak de takasta yaparsın üstüne ortalama 40 tl kadrda verirsin tahminimce remin kalsın ama takviye olarak 512 megabayt ddr1 rem alıcaksın sökmene gerek yok ddr 1 de 512 lik verirler oda tahminen adamına bağlı olarak 25 tl civarı tutar. başkada birşey ekleme o sistemde fazla işe yaramaz paran boşa gitmesin bu arada kasanı asla küçümsemiyorum bazı illerimizde hala p3 anakartlı bilgisayarlarla çocuklar öğrene bilmek için çırpınıyor seninkide güzel baya eyer parça almadan nekadar hızlanır görmek istersen xp yükle yeniden başka bir işletim sistemi değil ama xp cd si güncel ve biraz güçlendirilmiş olsun faydasını görürsün denemekten zarar gelmez parça bilgine bakılırsa doğrusunu bulmanda risk olduğundan benim görüşümü sorarsan sana link leriyle beraber bir xp cd si önere bilirim tamirde yapıyor ama kanımca burda yayınlayamam yasak. bu yüzden sana bir site adresi vericem orda orda katılımsız paylaşımlar yayınlanıyor bir bak

--------------- Ekleme ---------------

arkadaşlar pardon adresi burdada yanlış vermişim hatamı düzeltim buyrun

alperenck

Üye
bir 2 gb ram al ve birde nvidia ge force 8400 gs 512 mb tam oyun sever lere göre grafik leri harika gösteriyor

benim kasada msi anakart intel pentium 1.80 ghz işlemci 1 gb ram ve 512 ekran kartı var windows 7 ultimateyi muhteşem çalıştırıyor hard diskte 160 gb samsung

benim dediğimi yaparsan windows 7 yi canavar gibi çalıştırır windows 7 nin çıkmasıyla windows xp tarih oldu

sakın hdd hardisk alma ssd hardisk alırsan çok hızlı olur

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Flood yapmayalım lütfen.

61semih

61semih

Üye
Yahu HDD alarak sistemi nasıl hızlandırabilirsin acaba ? Yarım yamalak bilgi vermeyin canım.

coskunaktas ; sen sistemi hangi amaçla hızlandırmak istediğini yaz.Mesela oyun ya da grafik amaçlı mı ?
ne yani hdd sistemi etkılemezmı nedved sende boyle dersen ohoo

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Yok demek istediğim o değil Semih.Adam HDD alarak işe başla diyor da ona söyledim.Sistemi hızlandırmak için başta Anakart/İşlemci ve RAM gelir.Tabiki HDD de önemli bir faktör ama Celeron işlemciye en kral harddiski taksan nolur ?

ßUr@k

ßUr@k

Üye
Ram harddisk ekrankrtı hepsini değiştir

61semih

61semih

Üye
anakart bır bınanın iskeletı gıbıdır dıger parçalar ıse bunun ustune eklenır ana kartın ıyı değilse dıgerlerı nekadar ıyı olursa olsun o verımı alamazsın koklu bır değişim yapmak ıstıyorsan yapma yenı bır kasa yap 0 dan yoksa teker teker yaparasn 1 yıl sonra yıne sana yetmıyebılır donanımındakı ozellıkler yani bir ekran kartı alsan en kralını 1200 tl ye yıne o verımı alamazsın ayrıca overclock uda atlama benım görüşşüm bu

kral sagocu

kral sagocu

Üye
kardeşim senin için kaliteli bilgisayar şöyle olabilir:2 gb ram,1 gb ekran kartı ,windows xp de olursa süper hızlı olur...:sopa:

ARKADAŞIM SENİN SÖYLEDİKLERİNE GÖRE SENİN PC KÜLÜSTÜR.HIZLANDIRMAK ,SÜPER OLSUN İSTİOSAN SÖYLEDİKLERİM YAPMALISIN:2 GB RAM ,2 GB DE EKRAN KARTIDA OLURSA HIZLI OLUR.FAZLADA PROGRAM YÜKLEME AMA BENİMKİDE SENİNKİNDEN KÜLÜSTÜR.AMA İŞİMİ GÖRÜYOR.:bye2:

_enqin_

_enqin_

Üye
aga ben sana bir kaç tavsiye vereyim
ati serisi 1 gb ekran kartı al
1 gb ram iyi seni idare eder
sata hdd disk al ama en az 250 olsun
işlemcin tek çekirdek o da kötü ama oyunlarda sorun çıkarmaz
board ın ekran kartı agp giriş ise çöpe at :D
çünkü agp giriş ise en yüksek 256 takarsın

Üst Alt