18.09.2010 Xpeed Premium 5800XM CFW (N97 Tabanlı) 4x4 /4x5 Menü

Sponsorlu Bağlantılar

henes_42

henes_42

Üye
alper kardeş birde benim rehbere kayıtlı olan kişiler beni aradıkların da isimleri çıkmıyor .sadece tel no lerı görünüyor.bunun nedeni nedir bilgin varmı
--bunu aynı numaralar hem tel hem sim kartta kayıtlı olunca yapıyor.
--ayrıca rehber açınca seçenekler, ayarlar, gösterilecek rehber bölümünde hem telefon hafızası, hemde sim hafızası işaretli olması lazım. bunları kontrol edersen sorunun çözülecektir.

ByOrkO

ByOrkO

Üye
ya şu 4x5 menüyü nasıl orjinal hale geri getrcez?

henes_42

henes_42

Üye
"kotukoylu" 2 Konuyu size sormak istedim.

1- C6 FW'de ana ekrandaki Program simgelerime tıkladığımda Proğramlar çok geç açılıyor.
2- Telefonumun açılışındaki Start müziği koyboldu başka Boot Screen 'lar ekledim ama ses yok

Bu ikisinin çözümü ne olabilir bilğiniz dahilinde bu sorunların çözümü ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim...

arkadaşımız konuyu genele değilde, sayın kotukoylu kardeşe sormuş, kotukoylu kardeşten başkası bu başlığı görünce cevap vermeyecektir. bol şans

--------------- Ekleme ---------------

KOTUKOYLU kardeşim, 26. sayfadaki 253. mesajda belirttiğim knetic scrooll ile ilgili kodu bi incelermisin, şu an kullanıyorum ve çok güzel, yeni modifiye hazırlayacağın zaman, bu kodu da modifiyenin içine ekleyebilirsin, sizin söylediğiniz nokiafrimware editor ile ben sizin modifiyeye ekledim ve başka bir 5800 a bu modifiyeyi gecince o kod yüklü olarak geldi. acizane bir öneri idi,

-hasangun-

-hasangun-

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşımız konuyu genele değilde, sayın kotukoylu kardeşe sormuş, kotukoylu kardeşten başkası bu başlığı görünce cevap vermeyecektir. bol şans

KOTUKOYLU kardeşim, 26. sayfadaki 253. mesajda belirttiğim knetic scrooll ile ilgili kodu bi incelermisin, şu an kullanıyorum ve çok güzel, yeni modifiye hazırlayacağın zaman, bu kodu da modifiyenin içine ekleyebilirsin, sizin söylediğiniz nokiafrimware editor ile ben sizin modifiyeye ekledim ve başka bir 5800 a bu modifiyeyi gecince o kod yüklü olarak geldi. acizane bir öneri idi,
önerilere açığım.dikkate alırım elbette

ikincisi diğer arkadaşın sorusuna cevap vereyim.Uyarı seslerini kapatırsan tercihlerden açılış sesi çalışmaz

ya şu 4x5 menüyü nasıl orjinal hale geri getrcez?
yüklerken 4x5 menüyü görmedinmi kardeşim?
ben 3x4 mü dedim.sizi yanılttımmı?
dosyayı indir c:\resource\klasörüne çıkart.
daha sonra c2z yamasını yapman lazım.
onuda bi zahmet sen araştır.
(c2zmaker)

nejdet can

nejdet can

Üye

Bu kapris neden ki "kotukoylu" FW işi ile yakından ilgili olduğu için ona sorduk ama siz kotukoylu ye ve diğer arkadaşlara bu soru kotokoylu ' ye sorulmuştur genele sorulmamıştır diyerek "kotukoylu" ve diğer arkadaşlara bu adamın sorusuna cevap vermeyin şeklinde bir menfi propaganda yöntemine başvurmuşsunuz sizin gibi bir saygıdeğer maxicep üyesine bu tutumunuzu yakıştıramadığımı ve üzüntümü saygıyla paylaşmak isterim.

önerilere açığım.dikkate alırım elbette

İlginiz ve yaklaşımınız için teşekkür ederim......

pHuLsAdiNuRa

Üye
ilk defa yapacağim bu işlemi dediklerinizin hepsini yaptım fakat telefonun power düğmesine kısa süreli basın demişşiniz. telefon kapalıyken AÇılıyor Açılırken kapanıyor Bu işlemi nasıl yapacağiz ?

leventgaat

Üye
--bunu aynı numaralar hem tel hem sim kartta kayıtlı olunca yapıyor.
--ayrıca rehber açınca seçenekler, ayarlar, gösterilecek rehber bölümünde hem telefon hafızası, hemde sim hafızası işaretli olması lazım. bunları kontrol edersen sorunun çözülecektir.

evet doğru hem telefon hafızasında hemde sim hafızasında aynı isimle kayıt edersen görünmüyor.yanlız favori kartvizitlere kayıt edebilmek için telefon hafızasına otomotik kaydediyor.ozamanda sorun oluyor....bunu aslında yazılımla yetkili kişiler düzeltmeleri lazım böyle bir önemli konuyu nasıl gözden kaçırmışlar...

Bosnalı86

Üye
evet doğru hem telefon hafızasında hemde sim hafızasında aynı isimle kayıt edersen görünmüyor.yanlız favori kartvizitlere kayıt edebilmek için telefon hafızasına otomotik kaydediyor.ozamanda sorun oluyor....bunu aslında yazılımla yetkili kişiler düzeltmeleri lazım böyle bir önemli konuyu nasıl gözden kaçırmışlar...

Yazılımla alakası yok dostum,önce tüm sim kişilerini tel. rehberine kopyala,daha sonra ayarlardan kullanılacak rehberi tel rehberi yap,kişileri ekrana bu işlemden sonra ekle,hiç bi sorun çıkmayacaktır,ben bu şekilde sorunsuz kullanıyorum,yazılım gayet stabil we düzgün çalışıyor:oke:

(yanlız tema efekti biraz ağır kalıyor,onu da kendim farklı bi efekt ile editleyerek bugün çözdüm,bu bi yakınma değildir,yanlış anlaşılmasın :oke:)

aliens

aliens

Üye
@kotukoylu,
teşekkür ederim. gayet başarılı bir çalışma,
fakat özelden soramıyorum buradan yazmak zorunda kaldım:
üzerinde hiçbir ek program (ramblow, rompatcher, taskman vs ) olmadan kullanmak istiyorum. araştırdım ama nasıl kaldırılacağı konusunda pek birşey bulamadım. Bu konuda yardımcı olursan sevinirim..

-hasangun-

-hasangun-

Üye
    Konu Sahibi
@kotukoylu,
teşekkür ederim. gayet başarılı bir çalışma,
fakat özelden soramıyorum buradan yazmak zorunda kaldım:
üzerinde hiçbir ek program (ramblow, rompatcher, taskman vs ) olmadan kullanmak istiyorum. araştırdım ama nasıl kaldırılacağı konusunda pek birşey bulamadım. Bu konuda yardımcı olursan sevinirim..
üzerindeki programların hiçbir biçimde sisteme ek yükü yoktur.programlar arkadaşarın istekleri gözzönünde bulundurularak eklendi/çıkartıldı.
sade ve yalın halini istiyosanız forumda var....

mutluadam

Üye
Alıntı: kotukoylu göndermiş. >
teşekkürler abi.
aslında basit bi kodlama olayı telefon kendini internette c6 olarak tanıtıyyor.
bu seferde işcep hata veriyor.
e neyi destekliyor n97.
n97 nin orijinal dosyasını kullandım sorun kalmadı :D

peki niye 5800 ın orjinal dosyasını kullanmadın? ve şimdi diğer tüm yükleme ve tanıtmalarda telefon n97 veya c6 olarakmı varsayılacak? ve bunun başka sorunlara yol açma ihtimali varmı?

kaptanedi

kaptanedi

Üye
arkadaşlar bişey sorcam ana ekrana ekledigimiz favorilerdeki kişi resimleri cok küçük dedilmi orjinal c6 nindamı böyle yoksa bu fw nin kimi dandik duruyo biraz 5800 daki gibi biraz büyük olsa yada kaydırıla bilse güzel olur...

-hasangun-

-hasangun-

Üye
    Konu Sahibi
peki niye 5800 ın orjinal dosyasını kullanmadın? ve şimdi diğer tüm yükleme ve tanıtmalarda telefon n97 veya c6 olarakmı varsayılacak? ve bunun başka sorunlara yol açma ihtimali varmı?
çözüm sadece işcep için geçerlidir.işcep kurulduktan sonra o dosya kaldırabilir.
sıkıntı oluşturacak bi durum yok.
arkadaşlar bişey sorcam ana ekrana ekledigimiz favorilerdeki kişi resimleri cok küçük dedilmi orjinal c6 nindamı böyle yoksa bu fw nin kimi dandik duruyo biraz 5800 daki gibi biraz büyük olsa yada kaydırıla bilse güzel olur...
"dandik" iltifatın için teşekkürler ....

anlamadığım husus boş menüde kinetic scroll ne işe yarayacak?
çok önemliyse:

1. Aşağıdaki kodu kopyalayıp notepadle
20021192.txt olarak kaydedin.

2. Daha sonra bu dosyayı C:\Private\10202BE9\
klasörüne dosya yöneticinizle (X-plore-File manager vs.)
Read-Only(salt okunur) olarak kaydedin .

3. Telefonunuzu yeniden başlatın.
Kod:
cenrep
version 1
[owner]
0x20021194
[defaultmeta]
 0
[platsec]
 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwayspass
[Main]
0x1 int 4 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwayspass
0x2 int 0 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwayspass
0x3 int 50 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwayspass
0x4 int 12 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwayspass
0x5 int 99  0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwayspass
0x6 int 15  0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwayspass
0x7 int 900 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwayspass
0x8 int 50 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwayspass
0x9 int 1 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwayspass
0xA int 900 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwayspass
0xB int 100  0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwayspass

kaptanedi

kaptanedi

Üye
dandik duruyor diye senin fw ne demedim yanlış anlaşılma olmasın ana ekrandaki kişi resimleri cok küçük gözüküyor onu anlatmaya çalıştım rehberden kişi ekledigimiz ana ekrandaki 4 tane kutucuk olan bar yani resimleri daha büyük göstere bilecek bişey yokmu....

-hasangun-

-hasangun-

Üye
    Konu Sahibi
dandik duruyor diye senin fw ne demedim yanlış anlaşılma olmasın ana ekrandaki kişi resimleri cok küçük gözüküyor onu anlatmaya çalıştım rehberden kişi ekledigimiz ana ekrandaki 4 tane kutucuk olan bar yani resimleri daha büyük göstere bilecek bişey yokmu....

ana ekrandaki kişi resimleri ile 4x5 menünün uzaktan yakından alakası yoktur.
5800 deki rehber çubuğu ev ekranı ile burada fw de kullanıllan ev ekranı farklıdır.
eski alışkanlıklarımızı unutmamız gerekiyor....

wakingdead

Üye
Dostum yazılım süper duruyo ancak şu simgleri 3x4 nasıl yapabiliriz sana zahmet açıklarmısın

-hasangun-

-hasangun-

Üye
    Konu Sahibi

wakingdead

Üye
Deneyelim bakalım

leventgaat

Üye

Yazılımla alakası yok dostum,önce tüm sim kişilerini tel. rehberine kopyala,daha sonra ayarlardan kullanılacak rehberi tel rehberi yap,kişileri ekrana bu işlemden sonra ekle,hiç bi sorun çıkmayacaktır,ben bu şekilde sorunsuz kullanıyorum,yazılım gayet stabil we düzgün çalışıyor:oke:

(yanlız tema efekti biraz ağır kalıyor,onu da kendim farklı bi efekt ile editleyerek bugün çözdüm,bu bi yakınma değildir,yanlış anlaşılmasın :oke:)

o zaman yeni ekliyeceğiniz kişileri sim karta eklerseniz yine aradıkları zaman görünmeyecektir. tel hafızasına kaydederseniz bu sefer tel format attığınızda silinicektir.format atmadan önce tel hafızasındaki kişileri sim hafızasına taşımak gerekecektir.oysaki başka teleefonlarda bu sorun yok.5800 da bu sorurunu sevmiyorum...yoksa güzel telefon...

henes_42

henes_42

Üye
Bu kapris neden ki "kotukoylu" FW işi ile yakından ilgili olduğu için ona sorduk ama siz kotukoylu ye ve diğer arkadaşlara bu soru kotokoylu ' ye sorulmuştur genele sorulmamıştır diyerek "kotukoylu" ve diğer arkadaşlara bu adamın sorusuna cevap vermeyin şeklinde bir menfi propaganda yöntemine başvurmuşsunuz sizin gibi bir saygıdeğer maxicep üyesine bu tutumunuzu yakıştıramadığımı ve üzüntümü saygıyla paylaşmak isterim.
.

estağfurullah, özür dilerim, aynen yazdığınız "kotukoylu" 2 Konuyu size sormak istedim. şeklindeydi, kişisel sorunca öyle dedim, yoksa bir alınganlık olsaydı cevap bile verilmezdi, siteyi ve siz müdavimlerini seviyoruz, yoksa ne takip edilirdi ne de cevap verilirdi, kim naparsa yapsın denilip kendi işimizi halledip gerisini galeye almazdık, yanlış anlamadan dolayı ÖZÜR DİLERİM

dandik ??? lütfen arkadaşım biraz daha dikkat edelim. bu kadar memnun olan varken kendi kişisel hatalarımızdan dolayı yapılan çalışmayı böylesi kelimelerle aşağılamak yakışmıyor,

http://www.maxicep.com/symbian-v9-4...n-yesil-isik-yanmasin-istiyenlerr-391998.html

Üst Alt