-hasangun-
Üye
teli yeniden başlat geliyomu gelmiyomuramblow u çalıştırdım gitti, bir daha da gelmedi; naz yapıyor![]()

popupclock un kapalı olmaması lazım
teli yeniden başlat geliyomu gelmiyomuramblow u çalıştırdım gitti, bir daha da gelmedi; naz yapıyor![]()

Daha önceden 2 3 ke< hackli fw leri yükledim..windows 7 yi tekrar kurduktan sonra başka bir fw atma girişimlerim hep hüsranla sorunlu o kadar araştırdım bir sonuca varamadım..
Sanırım bunun nedeni dosyların yani fw lerin yanlış yere konulması :
ama ben işimi garantiye alıp.
C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356
C:\Program Files\Nokia\Products\RM-356
C:\Program Files\Common Files\Nokia\Data Package\Products\RM-356
C:\Program Files\Common Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356
C:\Program Files\Common Files\Nokia\Products\RM-356
bu bölümlerin epsine fw tyi attım..
programların uyumluluk modunu xp yaptım..(önceden yaptıgımı tekrar belirtmek istiyorum)
en önemlisi Pc de sadece Telin usb si takılı diğerlerini çıkarttım.
programda dikkatimi çeken "MCU" nun pasif durumda olması..
ayrıca phone modu offline olarak ta denedim.
yardımlarınızı bekliyorum
inanmıyorum bu soruya, şaka yapıyorsun sanırım, ilk sayfayı okumadan direk son sayfayamı geçtiniz. Türkçe ve ingilizce diller var, ve varsayılan dil olarakta Türkçe dil yükleme yapıyor. Sende kur ve güzellikleri gör ancak sende yorumunu yaz, ben bu sürümün bataryayı biraz daha çabuk bitirdiğini sezinledim bakalım sen ne diyeceksinbunda türkçe dili varmı ?
----------------------------------------------------------------
arkadaşım hiç bu kadar uğraşmana gerek yok, kurulum aşamalarını yazayım
RM-356 klasörünü sağa sola kopyalamana gerek yok, direk c içine klasör olarak RR-356 klasörünü kopyalaman yeterli, çünkü zaten dosyaları elle sen kendin tek tek göstereceksin, 1.sayfada resimde zaten BB5 sekmesini açtıktan sonra nerelere tıklayıp hangi dosyayı nerede göstereceğin açıkça gösterilmiştir. aşağıyı dikkatlice okumanı tavsiye ederim.
1- nokia pc suite programını indirip kur ve pc yeniden başlat (yükleyeceği sürücülere ihtiyaç olacak.)
2- Windows 7 sürücü ayarları için Bilgisayar sağ klik, özellikler, gelişmiş sistem ayarları, donanım, aygıt yükleme ayarlarını Hiçbir zaman Windows update'den sürücü yazılımı yükleme seçeneğini seçmelisin, yoksa flash işlemi esnasında birkez tlf açma tuşuna basınca bir sürücü yükleyecek o zaman internete geçecektir.
3- jaf setup normal kurulumunu yap
4- OGM_JAF_PKEY_Emulator_v5 programına sağ klik, özellikler uyumlulukta windows xp sp3 seçmelisin.
5- indirdiğin jaf driver hataları klasöründeki dosyaları mutlaka (windows 7 kullandığın için) windows\system32 içine ve drivers klasörü içine kopyalamalısın.
6- ogm jaf çalıştırıp o da kurduğun jaf programını çalıştıracak, orada yapacağın işlemler ise, (1.sayfadan kopyalayıp flashlama aşamaların ise)
1-OGM_JAF_PKEY_Emulator_v 5 açın.GO ya tıklayın.
2- BB5 sekmesineTıklayın ve Phone Mode dan OFFLINE Seçin.Bekleyin
3- Menüden Dead USB,Manual Flash,Normal Mode Ve Factory Seti Seçin
Crt 308 deki tiki kaldırın
4- MCU Tıklayın. bekleyin.Program size dosya konumu soracaktır.C: ye çıkarmış olduğunuz klasördeki RM-356_51.0.006_prd.core.C0r dosyasını seçin
5- PPM Tıklayıp bekledikten sonra çıkan pencereden C: ye çıkarmış olduğunuz klasördeki RM-356_51.0.006_prd.rofs2.V01 Seçin.
6- Ape Variant Tıklayıp bekledikten sonra C: ye çıkarmış olduğunuz klasördeki RM-356_51.0.006_026_000_U01.uda.fpsx Seçin.
7- Şimdi Flasha tıklayın
(VE Power on yazısını gördüğün zaman 1 kez açma düğmesne bas bırak,ilk bastığında almayacaktır, no found diyecektir, tekrar flash butonuna bas ve yeniden açma düğmesine bas bırak, ikinicisinde alacaktır.
7- yükleme talimatı kısaca böyle, şayet yine olmadı ise yukardakileride göz önünde bulundurarak 1.sayfadaki yükleme talimatına göre yüklemelisin, sorun çıkarsa yaz yine, yardımcı olabiliriz inşaallah
arkadaşım tşk ederim ama sorunumu araştırıp hallettim.
Sorun pc suit i yüklememden kaynaklanan driver problemiymiş..
arkadaşlar bu dosyayı modifiyenin içine NokiaFirmware Editor ile entegre edip başka bir 5800 a modifiyeyi geçtim, bu dosyayı kendisi c:\private\10202be9\ içine attı ve kaydırma hızı harika oldu, yavaşça listeyi çekiyorum, benim çektiğim hızla liste sona kadar yavaş yavaş kayıp gidiyor. TAVSİYEMDİRgözün aydın, c6 modifiyesini yükledikten sonra kullandıkça görüşlerini yazarsan seviniriz,
--------------- Ekleme ---------------
cenrep
version 1
[owner]
0x20021194
[defaultmeta]
0
[platsec]
cap_rd=alwayspass cap_wr=alwayspass
[Main]
0x1 int 4 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwayspass
0x2 int 0 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwayspass
0x3 int 50 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwayspass
0x4 int 12 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwayspass
0x5 int 99 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwayspass
0x6 int 15 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwayspass
0x7 int 900 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwayspass
0x8 int 50 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwayspass
0x9 int 1 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwayspass
0xA int 900 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwayspass
0xB int 0 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwayspass
arkadaşlar yukardaki kodu not defterine yapıştırın, adını da 20021192.txt olarak kaydedin. sonra bu dosyayı c:\private\10202be9\ klasörüne kopyalayıp telefonunuzu yeniden başlatın, bu işlem kaydırma çubuğunuzun hızını artıracak, daha doğrusu örneğin rehberde kaydırmak için bir hamle yaptığınızda listenin sonuna kadar sizin kaydırma için asılma hızınıza göre kendiliğinden kayıp gidecek, çok yavaşça listeyi aşağı - yukarı kaydırırsanız, o yavaş hali ile liste sona kadar akıp gider. rehber ve müziklerinizde falan tek kaydırma hareketi ile tüm listeyi görebileceksiniz. denedim ve harika, çok beğendim. tavsiye ederim
evet orjinal dediğiniz v50 ve v51 de bulunan oyunlar ise, onlar yok, modifiyede bir tane oyun yüklü geliyor arkadaşım, herkeste aynı,Crazymole oyunu eklendi diyosun ama diğer orjinal oyunlar yok.acaba bende mi sorun var.teşekkürler
bu fw yi yükledim fakat sürekli bildirim ışığı yanıyor sanki mesaj gelmiş veya çağrı varmış gibi.. yanıp yanıp sönüyor sizdede böyle oluyormu.sinir bozucu bir durum.....
evet arkadaşım öyle, ancak onu da menü, ayarlar, telefon - bildirim ışıklarından kapatarak çözüyorsun. şimdilik çözümü böyle.