18.09.2010 Xpeed Premium 5800XM CFW (N97 Tabanlı) 4x4 /4x5 Menü

Sponsorlu Bağlantılar

wolque

Üye
Kötüköylü 1 hafta kadar önce yayınlanan pnht sürümünü yükledim öncesinde senin editlemiş olduğun xpeedi kullanıyordum ve çok memnundum. Bu pnht versionu beni memnun etmedi baktım gördümki bu versionunu da modifiye etmişsin. Sence hangisini yüklemek daha verimli daha iyi bi telefon kullanımı çıkartıyor ortaya ? ona göre ya xpeed e dönücem ya da bu senin editlediin c6 moduna dönücem fikrini söylersen sevirim. Özel mesaj atamadığım için şahsa sorulmuş gibi algılanmasın lütfen. xpeed v 51 ve bu c6 xpeed arasınad seçim yapma konusunda + ve - leri yazabilicek birileri varsa çok sevinirim.

mancukya

Üye
Hocam emeklerin icin cok tskler ilk sayende ilik kustom firmwari attik.

1 Ovi store calismiyordu (Sorunu halletmesi programini yüklemeyle cözülüyor)
2 Arada kapanma gibi durumlar olabiliyor tel resetleniyor yada siyah ekranda kalma gibi
3 Bazi programlar acildiginda ram yetersiz gibi uyarilar geliyor (Gereksiz programlarki bazilari hafiza kartina yüklenebilirdi yazik olmus buna sebeb pdf, dosya yöneticisi vs vs hic gerek yokmus)
4 Ovi maps program icine en son versiyonu gömme sansi varmiydi bilmiyorum
5 Sarj süresi tahminim wifinin daha cok acik kalmasi islemci ovorclock yapilmis olmasi ve bazi sistem hatalari yüzüne normal
6 Opera yada Iphone klavye benzerleri yapan program ile en azindan 1 klavye degistirilebilirdi

Benim Romda gördügüm sorunlar bunlar elestirmek adina söylemiyorum aksine emegin icin sonsuz tskler Romu yüklüyecek arkadaslara bilgi vermek mahiyetinde söyledim bunlari.
Son olarakta Romlarin icine gereksiz Rom gömmek bence hem sacma hemde gereksiz yer kapliyor sistem icinde.

karizma2501

Üye
öncelikle teşekkürler. çok iyi bir fw ama bir türlü atamadım 5800'a daha önce sorunsuzca birkaçtane fw yükledim ama bunu yapamıyorum sorunum şu jaf'ı açıyorum BB5 diyorum OFLİNE seçiyorum deal US. manual FLASH. FACTORY SET. normal mode seçiyorum CRT 308 kaldırıyorum buraya kadar normal geliyor herşey MCU TIKLADIĞIM zaman 5 saniye bekliyor jaf programı kapanıyor. jaf pçrogramını sildim tekrar kurdum yine olmuyor. daha önceki fwlerde use INI tıklıyordum dosya seçip yüklüyordum ama bu fw' de dosya seçmeden program atıyor belki 20 defa denedim yine aynı sorun. bu fw başlamadan önce v.51 fw kuruyoruz demi yada başka dosya değişimi yapıyormuyuz. bana ilk başlangıçta yapılan işlemleri söylesebilirmisin yada ben nerede hata yapıyorum.

hell26

hell26

Üye
Pnht nin yayınlamış olduğu 5800 yazılımı üzerine yapılmış bir modifiyedir.
Orijinal N97 ev ekranı ve 4x5 menü içerir
Rompatcher+ Entegre uygulamalar içerir
N97 Light Dark temaları korunmuştur.

Kuruluma başlamadan önce jafı kurmanız ve hafıza kartına format atmanız(ya da hafıza kartındaki sys Private resource system gibi klasörleri silmeniz)
gerekmektedir.

!!!!Bu FW de İşçep kullanmak isteyenler lütfen bu başlığı okusunlar...!!!!
http://www.maxicep.com/symbian-destek/5800-c6-fw-iscep-cozumu-d-391740.html

Türkçe Ve İngilizce Dillerini İçermektedir.
Varsayılan dil Türkçe'dir

Programlar:
-Quick Office Ve Adobe Pdf Reader(C6 Yazılımıyla birlikte Gelir)
- Rom Patcher+ (Hack Programı)
- Ramblow 1.0 TÜRKÇE (RAM TEMİZLEME PROGRAMI)

- Appuidviewer (Programların UID Değerlerinin Gösterir)

-Işık Kontrolü(Ekran ışığını kontrol eder)
- Ekran Yakala (Ekran Alıntısı Yapmanızı Sağlar)
- Nokia File Browser (Nokia Nın Bir Diğer Dosya Gezgini)
- Phonetorch (Flash Işığını El Fenerigibi Kullanmanızı Sağlar)
- Autoınstaller (Oto Program Kurucu)
- Conversation (Sohbet Şeklnde Mesajlaşma)

- Facebook (İnternet Menüsüne Facebook Kısayolu)

- Btswitch (Tek Dokunuşla Bluetoothu Aç/Kapa)

- Killme TR (İstenmeyen Programları Manuel Olarak Sonlandırabileceğiniz Ramblow Tarzı Program)
- Winrar TR (Anlatmaya Gerek Varmı?)
-Battery Life Türkçe
- Jbak Taskman(Profesyonel Bir Görev Yöneticisi)
- Sözlüğe Türkçe veritabanı Eklendi.
-Crazymole oyunu eklendi.

Temalar:
-Light
-Dark(Default)
-İVertigo
-Mysymbian 3
-Zen Lite
-Pure Gold
-Soundwaves

Modifikasyonlar:
+installserver.exe yaması ile sertifikasız ağrısız sızısız program kurulumu
+Kamera kalitesi arttırıldı.
+Tema EFEKTİ GÜNCELLENDİ.
+Sistem UI hızı arttırıldı
+Fota rezarvasyonu kapatılarak C: de 5MB yer açıldı.
+Dosya yöneticisi C deki gizli klasörleri göörür ve sis,jar gibi dosyaları gönderebilir.

+Açılış resmi değiştirildi(orijinalliği bozmayacak biçimde)

+Tapping mode eklendi
+Sistem Önbelleği hafıza kartına taşındı.
+Başlangıçtan gereksiz progrramlar kaldırıldı.Sistem açılışı hızlandırıldı.
+Rehberden ovi contacts kaldırıldı.rehber hızlandırıldı
+Kinetic scroll iyileştirildi.
+Menü 4x5 icon içerir.
-Menüde özel klasörler oluşturuldu.Türkçeleştirilmeler yapıldı.
+Kamera sesi birinci ses(Kamera 1) de devre dışı.
+alarm erteleme 7 dk ayarlandı
+Varsayılan alarm sesi,zil sesi mesaj sesi değiştirildi
+Varsayılan dil Türkçe
+C: ilk açılışta 80.0 mb
+Web Tarayıcı Yerimleri yeniden düzenlendi(google,youtube...)
+Rompatcher yamaları otomatik e:\patches e kopyalanır.
+E:\thinkchange klasörü otomatik oluşur.
+Müzik Çalar Sadece E:\Music\ Klasörüne Atılan Parçaları Tarar.

Y

Modifiye Fw Dosyası:

Jaf ve Ogm Pkey Emulator Kurulum Dosyaları:

yada

Kurulum:

Öncelikle indirmiş olduğunuz RM-356.rar dosyasındaki klasörü C:
ye çıkartın.

1-OGM_JAF_PKEY_Emulator_v 5 açın.GO ya tıklayın.

2- BB5 sekmesineTıklayın ve Phone Mode dan OFFLINE Seçin.Bekleyin

3- Menüden Dead USB,Manual Flash,Normal Mode Ve Factory Seti Seçin

Crt 308 deki tiki kaldırın

4- MCU Tıklayın. bekleyin.Program size dosya konumu soracaktır.C: ye çıkarmış olduğunuz klasördeki RM-356_51.0.006_prd.core.C0r dosyasını seçin

5- PPM Tıklayıp bekledikten sonra çıkan pencereden C: ye çıkarmış olduğunuz klasördeki RM-356_51.0.006_prd.rofs2.V01 Seçin.

6- Ape Variant Tıklayıp bekledikten sonra C: ye çıkarmış olduğunuz klasördeki RM-356_51.0.006_026_000_U01.uda.fpsx Seçin.

7- Şimdi Flasha tıklayın(kontroliçin resme dikkat ediniz):

8- Çıkan Uyarıya Evet Deyin. Daha sonra Searching phone yazısını görünce telefonun power düğmesine kısa süre basınız.Flashlama işlemi başlayacaktır.

9- Daha sonra flashlama işlemi bitince telefon açılacaktır.(Programda ard arda iki kere DONE yazısı) . Artık usb kablosunu çekebilirsiniz.

Hayırlı olsun....

Telefonunuzda kullanabileceğiniz(Ovi store,Youtube,Google Maps,Ttpod Türkçe vs..) program paketi:

Elinizi korkak alıştırmayın bakın orada yeşil bir tuş var "TEŞEKKÜR ET"

Değerli dostlar yeni bir FW çıkarmayı düşünmüyorum.(Nokia v60 da çıkartsa bile)
Bu yazılım defalarca test edildi.
Lütfen telefonun ayarlar kısmından kendiniz halledebileceğiniz ayarlar için (ses seviyesi,tema,ışık süresi vs....)
benden özel bir mod beklemeyin.

Bu firmwareye 5800 V51'de olduğu gibi nasıl ev ekranı ekleyebilirim? Benim istediğim Parmak kullanımı olan ev ekranı. yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler.

-hasangun-

-hasangun-

Üye
    Konu Sahibi

.....................

Benim Romda gördügüm sorunlar bunlar elestirmek adina söylemiyorum aksine emegin icin sonsuz tskler Romu yüklüyecek arkadaslara bilgi vermek mahiyetinde söyledim bunlari.
Son olarakta Romlarin icine gereksiz Rom gömmek bence hem sacma hemde gereksiz yer kapliyor sistem icinde.
hem SAÇMA diyorsun.hemde eleştirmek adına değil diyorsun.
Hackli fw de ovi store un ne işi var?Program istiyosan forumda başlıklar altında yüzlercesi var
asıl saçmalık burada...

öncelikle teşekkürler. çok iyi bir fw ama bir türlü atamadım 5800'a daha önce sorunsuzca birkaçtane fw yükledim ama bunu yapamıyorum sorunum şu jaf'ı açıyorum BB5 diyorum OFLİNE seçiyorum deal US. manual FLASH. FACTORY SET. normal mode seçiyorum CRT 308 kaldırıyorum buraya kadar normal geliyor herşey MCU TIKLADIĞIM zaman 5 saniye bekliyor jaf programı kapanıyor. jaf pçrogramını sildim tekrar kurdum yine olmuyor. daha önceki fwlerde use INI tıklıyordum dosya seçip yüklüyordum ama bu fw' de dosya seçmeden program atıyor belki 20 defa denedim yine aynı sorun. bu fw başlamadan önce v.51 fw kuruyoruz demi yada başka dosya değişimi yapıyormuyuz. bana ilk başlangıçta yapılan işlemleri söylesebilirmisin yada ben nerede hata yapıyorum.
Windows 7 kullanıyorsan yönetici olarak çalıştırmayı dene.
artı dosyların konumunu değiştir.(hem jaf kurulumunun hemde fw dosyalarının)
Bu firmwareye 5800 V51'de olduğu gibi nasıl ev ekranı ekleyebilirim? Benim istediğim Parmak kullanımı olan ev ekranı. yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler.
önce symbian programlama dilini öğrenmk lazım.sonrasında elinden gelmeyecek yoktur.

ozkan1979

ozkan1979

Üye
ben 5800 ilk defa böyle bir uygulama yapacagım beyenmedim diyelim eski orjinal haline döndürebilirmiyim

emegine sonsuz teşekkür siz olmasanız biz ne yaparız

eleştirilerin hepsi boş sen istemezmisin en iyi şekilde yapmayı işine gelen yükler.

Mobil İletişim

Mobil İletişim

Üye
Emeğe saygı Sağol

-hasangun-

-hasangun-

Üye
    Konu Sahibi
ben 5800 ilk defa böyle bir uygulama yapacagım beyenmedim diyelim eski orjinal haline döndürebilirmiyim

emegine sonsuz teşekkür siz olmasanız biz ne yaparız

eleştirilerin hepsi boş sen istemezmisin en iyi şekilde yapmayı işine gelen yükler.
istediğin an v51 orijinal sürüme ya da başka bir v51 cfw ye dönülebilir.

mancukya

Üye
Alıntı: mancukya göndermiş. >

.....................

hem SAÇMA diyorsun.hemde eleştirmek adına değil diyorsun.
Hackli fw de ovi store un ne işi var?Program istiyosan forumda başlıklar altında yüzlercesi var
asıl saçmalık burada...

Haklisin Rom icine Program yazmak yerine Rom icine Rom yazmisim ama tepkini genede anliyamadim neyse emegin e tsk gercekten kaliteli calisma yapmisin her ne kadar o sekilde anlamamis olsanda.

alilegolas

Üye
kötü köylü tsunamideyim ben halen ilkgönderdigin tsunaminin üzerine kaç tane cıktı ya naptın sen abi :D tsunami forever :D

henes_42

henes_42

Üye
sayın kotukoylu kardeşim, bazı çatlak sesler çıkıyor, meyve veren ağaçta mutlaka arada çürükler çıkacaktır, bir iki çürük yüzünden koskoca ağaç kesilmez, eline yüreğine gönlüne sağlık. yukarda arkadaşta demiş, işine gelen yükler, illaki sorular olacaktır, ama bunda da saygıyı aşmamak gerekir, ARKADAŞLAR LÜTFEN ELEŞTİRİ YAPARKEN SAYGI VE GÖRGÜYÜ AŞMAYALIM

-hasangun-

-hasangun-

Üye
    Konu Sahibi

değerli arkadaşlar c6 yazılımının güncellemesi şu an pnht nin elinde 3-4 gün içerisinde büyük ihtimalle
Tuşkilit süresi-Ram Sorunu ve Batarya Sorunu giderilmiş sürüm elimizde olur.
Fakat ben büyük ihtimalle yetiştiremem....
giderilen sorunlar :D(dingilizce idare edin)
Kod:
Data package content, corrections or changes :
• Provide a list of selected updated features / changes in the SW release with most important features / changes first.
• No major changes
• Any other changes visible in the phone UI (including icons and the order of the icons) done to applications?
• None
• Any changes done to phone default SW settings?
•  PRC: Additional emergency numbers removed (China SRR 3.4: PRC emergency  call 110/119/120 should be handled as normal call due to operator  network problems on emergency call).
• India: additional emergency numbers for India added (100 for Police, 101 for Fire and 102 for Ambulance).
• Any changes to memory card/mass memory content? (Applications or other content added, removed or changed?)
• None
• Any changes to vanilla SW UDA content? (Applications or other content added, removed or changed?)
• None

• Country and OTC cases fixed:
• PRC emergency numbers changed to correspond existing CMCC infra – Same configuration as is in use with N97 and N97mini
• Airtel – GSM/WCDMA – OTC – “OTC_Airtel_Eve_Indian Emergency numbers are not implemented“.
§ Added numbers 100 and 101 to the additional emergency numbers lit of India variant (53).
• Clock Timezone and Worldclock: Wrong name for Islas Malvinas in LTA languages other than Spanish – Changed to Mid-Arlantic
• Too short translation for Slovak in tn_light_breathing_set_folder/breathingsettingplugin
• Start up settings update for France SFR settings
• OTC – Fails to Sign out from Ovi Store
• OTC – Unable to send mail with attachment
• OTC – Stroke input doesn’t work for phonebook lookup (China)

• Other important cases fixed
Stability
• Browser baseline updated, about 250 corrections
• Widgets are leaking RAM, amount of memory leak decreased a lot
• MPX Harvester stopped scanning when encounters File System corruption or other issues
• Improvement to refreshing library in Music player
• Securewidgetpreinstaller slows phone start
• Boot up improved in production
Email
• Mail for Exchange: calendar sync improved
•  E-mail message gets scrambled by Email – forwarded or replied email are  scrambled and  of foreign (mostly Chinese) characters
• Special characters are not displayed correctly in opened mail
Usability
• Big Clock not shown when device lock activated
• Device lock fixed

mutluadam

Üye

değerli arkadaşlar c6 yazılımının güncellemesi şu an pnht nin elinde 3-4 gün içerisinde büyük ihtimalle
Tuşkilit süresi-Ram Sorunu ve Batarya Sorunu giderilmiş sürüm elimizde olur.
Fakat ben büyük ihtimalle yetiştiremem....
giderilen sorunlar :D(dingilizce idare edin)
Kod:
Data package content, corrections or changes :
• Provide a list of selected updated features / changes in the SW release with most important features / changes first.
• No major changes
• Any other changes visible in the phone UI (including icons and the order of the icons) done to applications?
• None
• Any changes done to phone default SW settings?
•  PRC: Additional emergency numbers removed (China SRR 3.4: PRC emergency  call 110/119/120 should be handled as normal call due to operator  network problems on emergency call).
• India: additional emergency numbers for India added (100 for Police, 101 for Fire and 102 for Ambulance).
• Any changes to memory card/mass memory content? (Applications or other content added, removed or changed?)
• None
• Any changes to vanilla SW UDA content? (Applications or other content added, removed or changed?)
• None

• Country and OTC cases fixed:
• PRC emergency numbers changed to correspond existing CMCC infra – Same configuration as is in use with N97 and N97mini
• Airtel – GSM/WCDMA – OTC – “OTC_Airtel_Eve_Indian Emergency numbers are not implemented“.
§ Added numbers 100 and 101 to the additional emergency numbers lit of India variant (53).
• Clock Timezone and Worldclock: Wrong name for Islas Malvinas in LTA languages other than Spanish – Changed to Mid-Arlantic
• Too short translation for Slovak in tn_light_breathing_set_folder/breathingsettingplugin
• Start up settings update for France SFR settings
• OTC – Fails to Sign out from Ovi Store
• OTC – Unable to send mail with attachment
• OTC – Stroke input doesn’t work for phonebook lookup (China)

• Other important cases fixed
Stability
• Browser baseline updated, about 250 corrections
• Widgets are leaking RAM, amount of memory leak decreased a lot
• MPX Harvester stopped scanning when encounters File System corruption or other issues
• Improvement to refreshing library in Music player
• Securewidgetpreinstaller slows phone start
• Boot up improved in production
Email
• Mail for Exchange: calendar sync improved
•  E-mail message gets scrambled by Email – forwarded or replied email are  scrambled and  of foreign (mostly Chinese) characters
• Special characters are not displayed correctly in opened mail
Usability
• Big Clock not shown when device lock activated
• Device lock fixed

işcep i de çözmüşlermi kötü kardeş :) yoksa yine senin yönteminlemi halletcez ? birde menü 5800 ın ölçüsünde olsa 3x4 mü o bilmiyorum. yani simgeler büyük olur iyi olur. sorun yok demiştin ama ovi suit le telefonu yani 5800 ımızı c6 fw sini yüklenmiş biçimde bağladığımızda c6 görüp sorun çıkartıyormu? bunu ben hi çdenemedim. deneyenler söylermi?

evet sorunları halledilmiş bir c6 fw si ilgi görecektir bu beklediğimiz bi şey emeklerine tekrar teşekkürler kötü kardeş.

-hasangun-

-hasangun-

Üye
    Konu Sahibi
işcep i de çözmüşlermi kötü kardeş :) yoksa yine senin yönteminlemi halletcez ? birde menü 5800 ın ölçüsünde olsa 3x4 mü o bilmiyorum. yani simgeler büyük olur iyi olur. sorun yok demiştin ama ovi suit le telefonu yani 5800 ımızı c6 fw sini yüklenmiş biçimde bağladığımızda c6 görüp sorun çıkartıyormu? bunu ben hi çdenemedim. deneyenler söylermi?

evet sorunları halledilmiş bir c6 fw si ilgi görecektir bu beklediğimiz bi şey emeklerine tekrar teşekkürler kötü kardeş.
abi işcep adamların ilgi alanına bile girmiyo:d
orjinal fw de elbette menü biçimi 3x4
pc suitle şimdide sorun yok zaten....
daha bi kaç saat önce Nokia Maps Loader dan haritaları yükledim pc suite modunda
maalesef benim okul başlayacak ama arkadaşlar büyük ihtimal güzel çalışmalar çıkartacaktır.

İnanın sevincim artıyor..FW modlayan kişi sayısı çoğaldıkça....

--------------- Ekleme ---------------

adonixten alıntı :D
"
From the look of it, we think that we will release today "
bööön geleyo yazılım

mutluadam

Üye
abi işcep adamların ilgi alanına bile girmiyo:d
orjinal fw de elbette menü biçimi 3x4
pc suitle şimdide sorun yok zaten....
daha bi kaç saat önce Nokia Maps Loader dan haritaları yükledim pc suite modunda
maalesef benim okul başlayacak ama arkadaşlar büyük ihtimal güzel çalışmalar çıkartacaktır.

İnanın sevincim artıyor..FW modlayan kişi sayısı çoğaldıkça....

adonixten alıntı :D
"
From the look of it, we think that we will release today "
bööön geleyo yazılım

kötü ben orjinal fw deki menüyü demiyorum. c6 nın menüsü 3x4 olsa diyom. yani simgeler büyük olur daha iyi olmazmı diyom yani bu mümkün olmazmı?

arfter

arfter

Üye
özeline bak lütfen dostum....

Mesajına forumda fazla aktif olmadığımdan dolayı cevap veremiyormuşum!:bilmm

eğer bu gün içerisinde yayınlanırsa sözüm söz :D
mutlaka eklerim.bekliyorum sitede(pnht) zaten pusudayım :D

Yayınlandı!..,

Yeni İstekler!.., :)

> menü geçişleri için daha hafif ve hızlı bir tema efekti kullanılabilir.
> Müzikçalarda olduğu gibi fotoğraflar uygulaması belirli klasörleri tarasa ( e:\images, e:\videos gibi)
> rp+ yamalarında bazıları c6da çalışmıyor, c6 ile uyumlu olanlar kullanılabilir.

Teşekkürler.

menü 4x5 hali ile çok güzel onu yine belirteyim :)

Üst Alt