5800 Yeni Kullanıcı + Prof. Düzeyde Sorular + Görüşler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
esperante

esperante

Üye
    Konu Sahibi
5800 Yeni Kullanıcı + Prof. Düzeyde Sorular + Görüşler
Merhaba, neredeyse 1 haftalık 5800 XM NE kullanıcısıyım ve yeni alacaklar için telefonla ilgili görüşlerimi paylaşmak ve de merak ettiklerimi sormak istiyorum.

Görüşler,
1- Sitede açılan 10'larca topiğe binaen şarj sorunu hakkında bir kaç kelam etmek isterim. Öncelikle ilk etapta şarj'da ister 4 saat tutun ister 12 saat tutun hiç bir fayda göremezsiniz. Daha büyük (E72'lere bakın) ve/veya daha güçlü bir batarya ile bu sorun kolayca halledilebilirdi sanıyorum.

Ancak ve ancak telefonu multimedya değil de sadece görüşme/mesaj amaçlı kullanacağım derseniz tam performans 2 gün çok rahat gider hatta ve hatta 3 günden de yarım gün çalabilir.
Ve fakat ben multimedia canavarıyım, müzik konuşma mesaj internet (3g+wireless) çeşitli symbian uygulamaları kullanımı (oyun program tv vb.) yapacağım derseniz, bu akşam doldurduğunuz batarya yarın mesai bitimine yetmeyebilir.

Elbette süreyi uzatmak mümkün ve bu da pek tabi birşeylerden feragat etmeden mümkün olmuyor, tema geçişlerini kapatma, sensör kapatma, arka plan ışık azaltma vs. En iyi çözüm "Battery extender" tarzı programlar bu konuda.

2- Telefonun ram i çok düşük. Ama yapacak birşey yok. Sanırım hack'leyerek önbellek hafızası ve ram de yükseltime gidilebiliyor.

3- Telefonun çekiş gücü çok iyi. Daha önceki telefonum N73 ile 1 kademe çeken yerlerde bu telefonumla 3 kademe çekiş gücü elde ediyorum.

4- Bir cogu Iphone ile Nokia'nın bu versiyonu farklı kategorilerde dese de, ben HTC Evo 4g 'den sonra Iphone ile boy ölçüşebilecek en yakın telefon olduğunu düşünüyorum.

5- Alın, aldırın derim.

Sorular,

Bir çok kişinin ilgisini çekebilecek sorularım var,

1- Default web tarayıcıyı değiştirme imkanım yok mu? Mesaj olarak gelen linkleri dahili web tarayıcısı ile değil de OPERA MİNİ ile açmak istiyorum. Mutlaka bir yöntemi olmalı fakat bulamadım. Değerli paylaşımlarınızı bekliyorum.

2- Telefonunda Voip Uygulaması kullanan var mı? Mesaj gönderme seçeneği yok öyle değil mi? Ayrıca banka gibi yerleri arayacağımız zaman 1'e basın 3'e basın dendiğinde de basacak bir numaratör de yok? (Tüm voip sitelerinin .sis dosyaları aynı olduğundan aynı altyapıyı kullandıklarından soruyorum bunu) Ben smslisto'ya ( ) üyeyim ve 3 ay süre ile yurt dışı sabit hatlarla bedava, cepleri ile 0,07 cent'e görüşüyorum. Yurt içi sabitler de bedava ve cepler de bu fiyat ayrıca mesaj ücreti de çok düşük.

3- Opera Mini' de default olarak gelen My opera, Hurriyet, Milliyet, Facebook, Mobile Apps gibi gadget'leri nasıl siliyoruz? N73'te 1 tuşuna uzun süreli bastığımızda bunu yapabiliyorduk fakat 5800 da bunu bulamadım bir türlü.

4- Tekirdag/Corlu'da ikamet ediyorum ve şu OVI'den bir türlü CORLU haritasını yükleyemedim. Acaba yok mu böyle bir harita OVI'de ? (Bilgisayarımda Nokia Ovi Suite uygulaması yüklü) Bir el atarsanız gerekirse harici olarak yükler veya pm ile nasıl yapmam gerektiği konusunda bana anlatırsanız sevinirim.

5- Telefon C: ve D: ise. C işletim sisteminin yüklenmiş olduğu bölüm olsun D ise hafıza kartı. Telefona bir uygulama yüklediğimde ve yükleme yeri olarak hafıza kartını seçtiğimde uygulama oraya yükleniyor ve fakat bununla birlikte bir kaç dosya da telefonun C:'si olarak tabir edebileceğimiz bölüme de yükleniyor öyle değil mi? Yani farkında olmadan yavaş yavaş iniyor burda sahip olduğumuz disk boyutu.

6- Mutlaka kullan dediğiniz, elinizden düşürmediğiniz uygulama önerileri?

Aklıma daha soru geldikçe eklemeye konuyu editleyip eklemeye çalışacağım. Değerli görüş ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılar,

aryscat

aryscat

Üye
3. Maddeye cevap.. Üzerlerine dokunup bir saniye bekle. Nasıl değişeceğini görürsün

fnldstntn

Üye
Cevap 1.Bu mümkün fakat opera mobile tüklemen gerek...Menü/Ayarler/Telefon/Uygulama Ayarları/Varsayılan Uygulamalar/İnternet Tarama...Bu...
Cevap 3.Örneğin my operayı silmek için üstüne basılı tut karşına silme seçeneği çıkacaktır....

aryscat

aryscat

Üye
5 ... Bunda bir gariplik yok ki..

esperante

esperante

Üye
    Konu Sahibi
Cevap 1.Bu mümkün fakat opera mobile tüklemen gerek...Menü/Ayarler/Telefon/Uygulama Ayarları/Varsayılan Uygulamalar/İnternet Tarama...Bu...
Cevap 3.Örneğin my operayı silmek için üstüne basılı tut karşına silme seçeneği çıkacaktır....

Evet, bahsettiğin gibi Varsayılan ayarlara girdim ve Opera Mini olduğu için -seninde dediğin üzere- listede çıkmıyor. Mini yi Opera Mobile'a tercih ettiğimden yüklemedim geniş sürümünü. 2 karpuz bir koltukta durmazmış hem :)
Yol gösterdiğin için teşekkürler.

aryscat

aryscat

Üye
2... Konuşma esnasında numara çevirmek için sağ alt köşede numara çevir tuşu çıkıyor. Ona dokunacaksın.. Sonra tür takımı çıkıyor

--------------- Ekleme ---------------

4... Ovi türkiye haritasını yüklediysen yapabileceğin başka birşey yok. Ovi haritaları o kadar ayrıntılı değil küçük şehirler de ... Google maps yükle.

6... Xplore , adobe flash lite 3.1.4 , winrar , fring, google maps

esperante

esperante

Üye
    Konu Sahibi
5 ... Bunda bir gariplik yok ki..

Açıkçası bunu sadece merakımdan sordum. Bilgisayar mantığı ile aynı mı acaba diye. Ayrıca telefonun c'si hal böyleyken neden daha yüksek yapılmaz ki?

2... Konuşma esnasında numara çevirmek için sağ alt köşede numara çevir tuşu çıkıyor. Ona dokunacaksın.. Sonra tür takımı çıkıyor

4... Ovi türkiye haritasını yüklediysen yapabileceğin başka birşey yok. Ovi haritaları o kadar ayrıntılı değil küçük şehirler de ... Google maps yükle.

6... Xplore , adobe flash lite 3.1.4 , winrar , fring, google maps

Sağ alt köşede birşey yazmıyor sadece "dialling ve onun altında da aradığım numara" yazıyor.

Google maps konusunda ise ben sadece android desteği var diye biliyordum.
Nitekim,
Telefonunuzun tarayıcısında bu URL'yi ziyaret edin:
m.google.com.tr/maps e tıkladığımda "Telefonunuz desteklemiyor gibi bir ibare çıktı"

adresinde ki

uygulamasını da indiremiyorum.

DNS'lerim patlamış geç farkettim otomatiğe alınca indirdim şimdi. Kuruyorum. Umarım Navigasyon desteği vardır.

aryscat

aryscat

Üye
Navigasyon var. Ama öyle gelişmiş değil. Telefonun navigasyonu ile entegre çalışıyo. Yol haritası çiziyo ve bulunduğun yeri tam olarak gösteriyo. Öyle sesli navigasyon felan yok

esperante

esperante

Üye
    Konu Sahibi
Navigasyon var. Ama öyle gelişmiş değil. Telefonun navigasyonu ile entegre çalışıyo. Yol haritası çiziyo ve bulunduğun yeri tam olarak gösteriyo. Öyle sesli navigasyon felan yok

Google Maps e girdim baktım fena sayılmaz. Bildiğin gibi Iphone'lara TomTom kurulabiliyor. Fakat bizim bu telefona kurabileceğimiz profesyonel navigasyon programı Garmine ile mi sınırlı ?

Sen ne kullanıyor ve/veya tercih ediyorsun?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt