Kuranda sigara içmek yasaklanmışmı ?
ifadesini kullandığı için. Bu aynı şekide ne benim ne de senin haddin.Kur'an'da sigara haramdır diye bir ifade geçmiyor ben şimdi kim oluyorumda sigara haramdır veya değlidir diye bir ifade kullanayım.Buna ancak müctehidler ayetten hadisten hareketle fetvalar verir veya ictihadda bulunur.Yoksa ben helal diyeyim sen haram de diğeri bilmem ne desin milyon tane ses yükselir şimdi gelde çık işin içinden. O yüzden dediğim yanlış anlaşılmasın haddin değil derken arkadaşa küçümseme vs. diye değil hakikaten hiçbirimizin haddi olmadığı için öyle bir ifade kullandım. Ben de bunda haramlık bir durumun kendi düşüncemle olamıyacağını söylüyorum.
Ben sana az bir şey şarap iç bir şey olmaz demiyorum ki.
Ben kendime böyle bir yemeği gönül rahatlığıyla yiyebileciğimi söylüyorum.
Yani Kur'an yanlış biliyor demedim.
Hüküm vardır. Kimisi o hükme harfiyen sorgulamadan uyar, kimisi esnetir yorumlar kendince uyarlar.
şıra için şıra
Dostlar bu aya yakışacak şekilde tartışmadan geçirelim bence.Herkes kendi yediğine içtiğine baksın.Herkes kendinden sorumludur dilediğini yapar.
Herkese hayırlı Ramazanlar.

Allah Allah ya hu Allah Allah. Ben sakınca görmüyorum diyorum kendi kanaatimce.
Kimseye kendi düşüncemi de dayatmıyorum sadece düşüncemi açıkladım tıpkı senin veya diğer üyelerin özgür bir biçimde yaptığı şey gibi. Ben de Müslüman'ım arkadaş; ama Müselman var Müselman var hesabı.
Varsın ben yarım hatta çeyrek Müslüman olayım.![]()
Adamı dinden çıkartırsınız millete müftü kesildi dersiniz.Ben müftüysem senin bu yaptığınsa Allah' a özenmektir, malum kimin dinden çıkıp çıkmayacağını şak diye anlayabildiğinize göre..arkadaslar alkol yasaklanmistir deyip icen kisi gunahkar,alkol yasak degil ve ya da aziciktan veya yemekte kullanilsa bence haram degil diyen arkadaslar Allah korusun dinden cikar. Bilmedigimiz alanlarda atip tutmanin cezasi bazen agir olur. Hickimse, bilim alaninda veya tipta bilmedigi hakkinda konusmaz. konusanlarda sogan sarimsak bagla zeytinyagi sur gibi seyler soyler ve kendini gulunc duruma dusurur. fakat mesele din olunca herker muftu olur,bu mevzuya dikkat edelim.

Allah Allah ya hu Allah Allah. Ben sakınca görmüyorum diyorum kendi kanaatimce.
Kimseye kendi düşüncemi de dayatmıyorum sadece düşüncemi açıkladım tıpkı senin veya diğer üyelerin özgür bir biçimde yaptığı şey gibi. Ben de Müslüman'ım arkadaş; ama Müselman var Müselman var hesabı.
Varsın ben yarım hatta çeyrek Müslüman olayım.![]()
ben ne diyorum sen ne anlıyorsun..Kimsenin senin müslümanlığına laf ettiği yok kimsenin haddide değil zaten..Banene arkadaşım ister sabaha kadar iç ister içme..İster bonfileni şarapla sosla ister soslama kimsenin birşey dediği yok ztn..Olayı niye faklı yerlre çekiyorsun..Ben diyorumki harama sen helal diyemezsin haa içersin banane..Neyse niye anlatıyorumki kırkkere yazdım yukarda onu anlamayana kırkbirinciyi yazsam ne yazmasam ne..Sen bildiğin yolda devam et ...Ama sonra demedi deme..
Ben diyorumki harama sen helal diyemezsin
Bak şimdi dövecem haa.. Güzel kardeşim ben harama helal demiyorum, ben içki helal demiyorum, ben bana helal diyorum
Anla ya hu anlaBak şimdi dövecem haa.. Güzel kardeşim ben harama helal demiyorum, ben içki helal demiyorum, ben bana helal diyorum
Anla ya hu anla
İşin şakası bi tarafa ramazanda olacak iş değil hani Milliyet'inki de
devam et..
"
Neyi NAdir amca
hakikaten neyi?Yani aramızdaki tartışma konusundan bahsetim.. İyi iyi tutuldu bak konun haydi kolay gele![]()