Milliyetin ramazan mönüsünde şarap...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
aryscat

aryscat

Üye
Likörü ramazan bayramında ikram geleneği olarak iteleyen popülist kültürün bu tip ürünlerle karşımıza çıkmasını yadırgamayalım arkadaşlar.

ĄRMOЙİ

ĄRMOЙİ

Üye
Kuranda sigara içmek yasaklanmışmı ?

Arkadaşım Kalender arkadaşımıza helal mi haram mı buna hüküm vermek senin haddin değil dedim
. Ben de bunda haramlık bir durumun kendi düşüncemle olamıyacağını söylüyorum.
ifadesini kullandığı için. Bu aynı şekide ne benim ne de senin haddin.Kur'an'da sigara haramdır diye bir ifade geçmiyor ben şimdi kim oluyorumda sigara haramdır veya değlidir diye bir ifade kullanayım.Buna ancak müctehidler ayetten hadisten hareketle fetvalar verir veya ictihadda bulunur.Yoksa ben helal diyeyim sen haram de diğeri bilmem ne desin milyon tane ses yükselir şimdi gelde çık işin içinden. O yüzden dediğim yanlış anlaşılmasın haddin değil derken arkadaşa küçümseme vs. diye değil hakikaten hiçbirimizin haddi olmadığı için öyle bir ifade kullandım

Ben sana az bir şey şarap iç bir şey olmaz demiyorum ki.
Ben kendime böyle bir yemeği gönül rahatlığıyla yiyebileciğimi söylüyorum.
Yani Kur'an yanlış biliyor demedim.
Hüküm vardır. Kimisi o hükme harfiyen sorgulamadan uyar, kimisi esnetir yorumlar kendince uyarlar.

Arkadaşım zaten kimse senin içmene veya içmemene söz etmiyor hakkıda yok buna herkes neyin ne olduğunu çok iyi biliyor sana anlatmak istediğim nokta Kur'an'da haram olarak geçen birşeyi sen esnetipte yok bir damla yok bir bardak diye hüküm veremezsin ha kesinliği olmayan şüpheli şeylerdede yine sen değil bu konunun uzmanları alimler müctehidler söz söylerler.Senin dediğin gibi öyle kendine göre uyarlamak diye birşey yok eğer öyle bir durum mümkün olsaydı Tevratı veya İncili kendine göre uyarlayan yahudiler ve hristiyanlara Allah büyük bir azaptan haber vermezdi..

şıra için şıra :D

Dostlar bu aya yakışacak şekilde tartışmadan geçirelim bence.Herkes kendi yediğine içtiğine baksın.Herkes kendinden sorumludur dilediğini yapar.

Herkese hayırlı Ramazanlar.

Kimse kimsenin ne yediğine karışıyor ne de içtiğine..sadece kendi kendilerine helal haram diye yorumların yapılmasına sözüm o kdr..sanada hayırlı Ramazanlar..:)

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Allah Allah ya hu Allah Allah. Ben sakınca görmüyorum diyorum kendi kanaatimce.:)
Kimseye kendi düşüncemi de dayatmıyorum sadece düşüncemi açıkladım tıpkı senin veya diğer üyelerin özgür bir biçimde yaptığı şey gibi. Ben de Müslüman'ım arkadaş; ama Müselman var Müselman var hesabı.
Varsın ben yarım hatta çeyrek Müslüman olayım.:)

ali123456789

Üye
Allah Allah ya hu Allah Allah. Ben sakınca görmüyorum diyorum kendi kanaatimce.:)
Kimseye kendi düşüncemi de dayatmıyorum sadece düşüncemi açıkladım tıpkı senin veya diğer üyelerin özgür bir biçimde yaptığı şey gibi. Ben de Müslüman'ım arkadaş; ama Müselman var Müselman var hesabı.

arkadaslar alkol yasaklanmistir deyip icen kisi gunahkar,alkol yasak degil ve ya da aziciktan veya yemekte kullanilsa bence haram degil diyen arkadaslar Allah korusun dinden cikar. Bilmedigimiz alanlarda atip tutmanin cezasi bazen agir olur. Hickimse, bilim alaninda veya tipta bilmedigi hakkinda konusmaz. konusanlarda sogan sarimsak bagla zeytinyagi sur gibi seyler soyler ve kendini gulunc duruma dusurur. fakat mesele din olunca herker muftu olur,bu mevzuya dikkat edelim.

-Crazy Girl-

-Crazy Girl-

Üye
Allah akıl fikir verisn nediyelim gerçi Allah akıl verdide kullanan kim:hmmm

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
arkadaslar alkol yasaklanmistir deyip icen kisi gunahkar,alkol yasak degil ve ya da aziciktan veya yemekte kullanilsa bence haram degil diyen arkadaslar Allah korusun dinden cikar. Bilmedigimiz alanlarda atip tutmanin cezasi bazen agir olur. Hickimse, bilim alaninda veya tipta bilmedigi hakkinda konusmaz. konusanlarda sogan sarimsak bagla zeytinyagi sur gibi seyler soyler ve kendini gulunc duruma dusurur. fakat mesele din olunca herker muftu olur,bu mevzuya dikkat edelim.
Adamı dinden çıkartırsınız millete müftü kesildi dersiniz.Ben müftüysem senin bu yaptığınsa Allah' a özenmektir, malum kimin dinden çıkıp çıkmayacağını şak diye anlayabildiğinize göre..:bye2:

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
yuh yani konu nereye gelmıs günaha gırıyosunuz bosu bosuna
herkesın fıkrı kendıne eyvallah ama öyle yorumlarla bırbırınızı eleştırmıssınızkı agzım acık kaldı yani..
herkesin fikri kendıne dogru yada yanlıs bence daha fazla günaha gırmeyın sankı yok desek içen kısı ıcmeyecek yıne..

ĄRMOЙİ

ĄRMOЙİ

Üye

Ohooo dön başa :ah ben ne diyorum sen ne anlıyorsun..Kimsenin senin müslümanlığına laf ettiği yok kimsenin haddide değil zaten..Banene arkadaşım ister sabaha kadar iç ister içme..İster bonfileni şarapla sosla ister soslama kimsenin birşey dediği yok ztn..Olayı niye faklı yerlre çekiyorsun..Ben diyorumki harama sen helal diyemezsin haa içersin banane..Neyse niye anlatıyorumki kırkkere yazdım yukarda onu anlamayana kırkbirinciyi yazsam ne yazmasam ne..Sen bildiğin yolda devam et ...Ama sonra demedi deme..:oke:

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Ben diyorumki harama sen helal diyemezsin
:boxBak şimdi dövecem haa.. Güzel kardeşim ben harama helal demiyorum, ben içki helal demiyorum, ben bana helal diyorum:kop:Anla ya hu anla
İşin şakası bi tarafa ramazanda olacak iş değil hani Milliyet'inki de

ĄRMOЙİ

ĄRMOЙİ

Üye
:boxBak şimdi dövecem haa.. Güzel kardeşim ben harama helal demiyorum, ben içki helal demiyorum, ben bana helal diyorum:kop:Anla ya hu anla
İşin şakası bi tarafa ramazanda olacak iş değil hani Milliyet'inki de

Hıhı sana helal :d:devam et..:gul:"

"İşin şakası bi tarafa ramazanda olacak iş değil hani Milliyet'inki de "
Sonunda asıl konuya değindin be arkadaş :ehe

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Napim gönülleri hoş olsun dedim azcık da sinirlendirdim ya hani, tatlıya bağlayım şunu. Bu arada devam et devam et deyip durma ya hu.. Ayyaşmışım gibi kendi haline bıraktım hesabı:)
Nese burada kapanır inşallah konu:D

ĄRMOЙİ

ĄRMOЙİ

Üye
Estğ. ayyaş fln :ehe

Konu niye kapansın yahu senle olan ufak atışmamız kapandı diyelim şuna:naughty: :ehe

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Yani aramızdaki tartışma konusundan bahsetim.. İyi iyi tutuldu bak konun haydi kolay gele:)

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
ya Ramazan'da bari yapmayın şunu.

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Neyi NAdir amca

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
neyse işte yaptığınız şeyi.tartışmayı:ehe

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Yok bitirdik bitirdik, öyle bi esti bitti=)

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
susun len artık.dağılın şurdan.:sopa:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...