Milliyetin ramazan mönüsünde şarap...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
EroL

EroL

Emekli Yönetici
ben cevabı protondan duymak istiyorum belki !

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Kuranda sigara içmek yasaklanmışmı ?

Hayır Harama yakın mekruh ama şöyle bir mantığı var, insana zarar veren her şey haramdır... Sigara da bunun başında geliyor ... Bence haram ama bakış açınızı bilemem :)

'Maxi Genç

'Maxi Genç

Üye
Hayır Harama yakın mekruh ama şöyle bir mantığı var, insana zarar veren her şey haramdır... Sigara da bunun başında geliyor ... Bence haram ama bakış açınızı bilemem :)

bakış açısını anLamamak mümkün değiL ki hocam :hmmm

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Tamamda arkadaşım herkes "kendi düşümcemle" den hareket etse ne Kur'an'a gerek kalır ne de peygamberlere herkes kendi kafasına göre hüküm verir.Ayrıca dinimizin yasakladığı şeyleri mesela
şarap veya alkol sorhoş eder o yüzden içmiyoruz demiyoruz ki Allah yasakladığı için içmiyoruz diyoruz tereddütsüz inanıyoruz ister zararı lsun olmasın zaten iman inanç dediğimiz kavramlar burada devreye giriyor.Ha içersin içmezsin ona diyilecek söz yok o senin problemin ama haram mı değil mi konusunda hüküm vermek senin haddin değil..

Diğer konu Milliyet madem Ramazan eki çıkarıyor ekinden kazanç elde etmek için Ramazan'a uygun mönüler koysun..Farklı dinlere mensup insanlar bile son derece saygılı iken..Müslümanım diye geçinenler böyle kepazelikler yapıyorsa bu affedilemez..
Ben sana az bir şey şarap iç bir şey olmaz demiyorum ki.
Ben kendime böyle bir yemeği gönül rahatlığıyla yiyebileciğimi söylüyorum.

Yani Kur'an yanlış biliyor demedim.
Hüküm vardır. Kimisi o hükme harfiyen sorgulamadan uyar, kimisi esnetir yorumlar kendince uyarlar.

Onur Saka

Onur Saka

Üye
dangalaklar.

'Maxi Genç

'Maxi Genç

Üye
zaTen o haddime demiyor ki ? Kur'an a göre aLkoL kuLLanmak haram mı ? eveT

ee TarTışma biTTi ?

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Sana göre bitti

'Maxi Genç

'Maxi Genç

Üye
Eğer müsLümanım diyorsan dininin kuraLLarına uyman gerekir.ama yok ben işime geLeni uyguLarım diyorsan da söyLenecek pek birşey kaLmaz.

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Eğer müsLümanım diyorsan dininin kuraLLarına uyman gerekir.ama yok ben işime geLeni uyguLarım diyorsan da söyLenecek pek birşey kaLmaz.
Sen dininin bütün kurallarına bu titizlikle uyuyor musun ?

Perfect!

Üye
bence bu kadar abartılcak bişey yok kuran da yasaklanmıştır tamam ama alkol kullanmak kişinin bileceği iş ha oruç tutan birinin alkollü şarapla oruç açmasıda saçma olur

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
ya abartmayın milliyet her Ramazan'da yapar böyle.

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
ya her ramazan ayında bu tür polemikler olur.müslüman zaten bilinçlidir hiçbir zaman içmez de kullanmaz da.

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
:D:D

tlgcn38

tlgcn38

Üye
Reklamın her türlüsü..Hesabı.

haltie

haltie

Üye
şıra için şıra :D

Dostlar bu aya yakışacak şekilde tartışmadan geçirelim bence.Herkes kendi yediğine içtiğine baksın.Herkes kendinden sorumludur dilediğini yapar.

Herkese hayırlı Ramazanlar.

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Sen git mısır ye koca oğlan:D

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
:ehe:ehe:ehe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...