Samsung b5310 Corby Pro Menü Problemi

Sponsorlu Bağlantılar

ybbog

Üye
    Konu Sahibi
Samsung b5310 Corby Pro Menü Problemi
Java oyunları bluetooth ile telefona gönderiyorum. DOSYALARIM-DİĞER DOSYALAR klasörünün içine atıyor. Oraya gidip .jar uzantılı uygulamayı kuruyorum mesela eBuddy.jar veya pes2010.jar uyguluma başarı ile kuruluyor açılıyor hatta. Kullanılıyor fekat kapatıp tekrar girmem gerektiğinde telefonun menüsünde uygulamalar yok.

Tekrar aynı kurulumu yapıp anca o şekil uygulamayı çalıştırabiliyorum. Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.

Ek sorun: eBuddy yatay olmuyor yani klavye ile kullanamıyorum klavye ile yatay ekranda MSN kullanabilmem için ne yapmam gerekiyor?

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim. Yardımlarınızı bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: xdsdg12

lad_dream

Üye
Oyunların içine kuruyor.

orhaan48

orhaan48

Üye
tek çare nokia ailesine bekliyoruz

kumarbazjoker

kumarbazjoker

Üye
ne alaka samsung işletim sistemi ölee ama nokianın da dzavantajı olduğu açık :( örneğin 5800 ın dokunmatiği bozulduğu zaman bi işlevi yok ama Samsung B5310 Corby Pro klavyesi sayesinde kullanılabilir.Bozulma ihtimalini bilmiyorum ancak bu şeklde düşünülebilir ;)

zrbysfr

Üye
Koruma varsa onu kaldır tam bilmiyorum ama bilgisayardaki deepfreeze görevini görebilir belki samsungtaki koruma seçenegi

Scorpido

Scorpido

Üye
Bende de corby pro var dediğin gibi bir sorunla karşılaşmadım. Yani programı kurduğumda telefonu kapa aç yapınca oyunlar menüsünde uygulama ya da oyun hala duruyordu. Fakat ebuddy gibi msn istiyorsan 2 öneride bulunabilirim;
1- Ebuddy'i yatay konuma getirme ayarı yapmak için ebuddy'nin jar dosyasını PCnize indirin. Winrar ile açın. META-INF klasörünün içindeki MANIFEST.MF isimli dosyayı not defteri ile açın. Son satıra gelip şu kodları yapıştırın;
X-Pax-Keyboard: Qwerty
X-Pax-TextInput-Hidden: true
MIDlet-Touch-Support: TRUE
MIDlet-ScreenMode: ROTATE
Nokia-MIDlet-Original-Display-Size: 240,320
Nokia-MIDlet-Target-Display-Size: 320,240
Bu kodları tüm javalarda kullanabilirsiniz çalışır

Ha ayrıca, ebuddy de neden bilmiyorum klavyedeki "OK" tuşuna basınca yazdıklarımızı göndermiyor. İlla dokunmatik ile menüye basıp ordan OKa basmak gerekiyor. Bu da beni zorluyor açıkçası. Fakat titreşim gönderme, ifade gönderip alma, resim ayarlama ve çoklu konuşma özellikleri de acaip çekiyor. Bir alternatif olarak da şunu önerebilirim
2- Telefonda gelen palringo var zaten bilirsin. Instant Messengeri açınca o gelir. Fakat gelen sürümünde MSN, Facebook yok :( Bu yüzden internetten son sürümünü indirip (java yan yatırma ayarına gerek yok uyumlu bu program) kurun. Üyeliği palringonun kendi sitesinden alın. Sonra servis ekle üzerinden facebook ve MSN adreslerinizi ekleyn. Bu programda resim değiştirme, titreşim gönderme ve konferans konuşması gibi özellikler yok fakat en sevdiğim ve acaip pratik olan klavyedeki "OK" tuşuna basarak gönderme yapabiliyorsunuz. Ve ayrıca birisi link gönderdiğinde linkin üzerine basıp linki aç dediğinizde program direk sizi telefonun tarayıcısı ile sayfaya yönlendiriyor. Ve kamera üzerinden anında resim çekip gönderme yapabiliyorsunuz. Ve ayrıca sesli ileti de gönderebiliyorsunuz.
Seçim sizin. Hangisi kafanıza uyarsa onu kullanın. Ebuddy deki "OK" sorununu çözebilen olsa ben de direk ebuddy terfi edecem ama...
Ayrıca önemle bildiriyorum: Yüklediğiniz oyun ve uygulamalar menüdeki oyunlar klasörüne gidiyor. Çıkarmanın veya başka yere atmanın yolunu da bulamadım ne yazıkki :( Hadi kolay gelsin...

Freedom Fighter

Freedom Fighter

Üye
Bende de corby pro var dediğin gibi bir sorunla karşılaşmadım. Yani programı kurduğumda telefonu kapa aç yapınca oyunlar menüsünde uygulama ya da oyun hala duruyordu. Fakat ebuddy gibi msn istiyorsan 2 öneride bulunabilirim;
1- Ebuddy'i yatay konuma getirme ayarı yapmak için ebuddy'nin jar dosyasını PCnize indirin. Winrar ile açın. META-INF klasörünün içindeki MANIFEST.MF isimli dosyayı not defteri ile açın. Son satıra gelip şu kodları yapıştırın;
X-Pax-Keyboard: Qwerty
X-Pax-TextInput-Hidden: true
MIDlet-Touch-Support: TRUE
MIDlet-ScreenMode: ROTATE
Nokia-MIDlet-Original-Display-Size: 240,320
Nokia-MIDlet-Target-Display-Size: 320,240
Bu kodları tüm javalarda kullanabilirsiniz çalışır

Ha ayrıca, ebuddy de neden bilmiyorum klavyedeki "OK" tuşuna basınca yazdıklarımızı göndermiyor. İlla dokunmatik ile menüye basıp ordan OKa basmak gerekiyor. Bu da beni zorluyor açıkçası. Fakat titreşim gönderme, ifade gönderip alma, resim ayarlama ve çoklu konuşma özellikleri de acaip çekiyor. Bir alternatif olarak da şunu önerebilirim
2- Telefonda gelen palringo var zaten bilirsin. Instant Messengeri açınca o gelir. Fakat gelen sürümünde MSN, Facebook yok :( Bu yüzden internetten son sürümünü indirip (java yan yatırma ayarına gerek yok uyumlu bu program) kurun. Üyeliği palringonun kendi sitesinden alın. Sonra servis ekle üzerinden facebook ve MSN adreslerinizi ekleyn. Bu programda resim değiştirme, titreşim gönderme ve konferans konuşması gibi özellikler yok fakat en sevdiğim ve acaip pratik olan klavyedeki "OK" tuşuna basarak gönderme yapabiliyorsunuz. Ve ayrıca birisi link gönderdiğinde linkin üzerine basıp linki aç dediğinizde program direk sizi telefonun tarayıcısı ile sayfaya yönlendiriyor. Ve kamera üzerinden anında resim çekip gönderme yapabiliyorsunuz. Ve ayrıca sesli ileti de gönderebiliyorsunuz.
Seçim sizin. Hangisi kafanıza uyarsa onu kullanın. Ebuddy deki "OK" sorununu çözebilen olsa ben de direk ebuddy terfi edecem ama...
Ayrıca önemle bildiriyorum: Yüklediğiniz oyun ve uygulamalar menüdeki oyunlar klasörüne gidiyor. Çıkarmanın veya başka yere atmanın yolunu da bulamadım ne yazıkki :( Hadi kolay gelsin...
:oke:güzel bir bilgi sağol :oke::oke:

androidos

Üye
nokıa konusunda arkadaş haklı bendede corby pro var ama MADE IN CHINA en azında nokıalar macaristan yada bulgaristan malı

SonicXtreme

SonicXtreme

Üye
Kullanışlı olduktan sonra ne malı olduğu önemli değil.En kusursuz telefonun bile illa kusuru vardır.

Adilx05

Adilx05

Üye
Oyunların İçine Gidiyo Olması Lazım İkinci Sorununun İse Yüklenen Hiç Bir Şey Yatay Ekran Olmaz O Telefonda :oke:

hasansengun

Üye
Ne Alaka Ya Yapmasını Bİldikten Sonra Her Oyunu Her Programı Yatay Vaziyete Getirip Sanal Klavyeyi Kaldırırsın Üstelik Klavye Üzerinden De Oynunu Oynarsın

01cengiz

01cengiz

Üye
Oyunların İçine Gidiyo Olması Lazım İkinci Sorununun İse Yüklenen Hiç Bir Şey Yatay Ekran Olmaz O Telefonda :oke:
Arkadaşım Sen Bu İşi Bildiğinden Eminmisin ? Kardeşim İstediğin Programı , Uygulamayı Oyunu V.s. Yatay Dikey İstediğin Gibi Yapabilirsin.. :oke:

00cengiz

00cengiz

Üye
S.a. Arkadaşım Bende Corby Pro Kullanıcısıyım Herhangi Bir Sorunum Yok Ve Sana Bir Kaç Tavsiyem Var Bunları Sırasıyla Uygularsan Kesinlikle Sonuca Ulaşırsın :oke:

> Öncelikle .Jar'ı Yükle Oyunlar Uygulamayı Çal Yani Başlat Dediğinde Başlatma, Ve Oyunlar'a Git Bak Bakalım, Duruyormu Durmuyorsa İşletim Sisteminde Bir Sorun Var Demektir.

> .Jar'ı Yükle Telefonu Direk Kapat Aç Ve Oyunlar Klasörüne Gir, Bak Bakalım Oyunlar Klasöründe Oyun Duruyormu Durmuyorsa Dediğim Gibi İşletim De Sorun Var.

> .Jar'larda Sorun Olduguna Baktınmı Yani Denedinmi Başka Jar'Ları ? Denemediysen Konularıma Göz At Ve %100 Denen Çalışan Oyunlar Var, Onları Yükle Aynı Sorunu Yaşarsan Telefonu n Bataryasını Çıkar, Biraz Beklet, Ve Geri Tak Oyunu Yüklediğinde İlk Oynadıgın Zaman Ortadaki Ok Tuşu Varya Hani Arama Kapama Birde Ok Tuşu Ok Tuşunua Basılı Tut Görev Yöneticisi Açılacaktır Orayı Biraz Karıştır.

> Hiç Biri İşe Yaramadı İse, Koruma Olabilir Arkadaşın Dediği Gibi Onu Araştır Biraz.

>En Son Çare Olarak Aldıgın Yere Götür :(

Elimden Bu KadarGelir Kardeşim. Ama Bu İşlemlerden Sonra Kesin Düzelecektir Emin Olabilirsin. :oke:

Takipçi Satın Al

Üst Alt