5800 v50 Hackli Modifiye Yazılımı 07.07.2010 by Haydar **/GÜNCELLENDİ\ SAMSUNG WİDGET EV TEMALI FW**

Sponsorlu Bağlantılar

haydar_ecevit

Üye
    Konu Sahibi
biraz araştırırsan nette kesin bulursun kardeşim

klavye_414

Üye
eyvallah kardeş sağol buldum.

berkan216

Üye
tesekkurler...:oke:

haydar_ecevit

Üye
    Konu Sahibi
sizlerde sağol arkadaşlar:oke:

badsubh

Üye
eğer anlattığım gibi hard format attıysan ana menüden araçların içinde rompatcher kardeşim

değerli kardeşim dediğin gibi attım formaatı onda bi problem yok bi çok kez arttım hard format. ama rompatch ı açtığımda sadece bi uyarı geliyor.. sitesine gidin diuor ve direk kapanıyor program. sence yeni baştan flashlasam sorunum çözülür mü .. birde bu sitemin çok güzel değiştirmek istem,yorum

haydar_ecevit

Üye
    Konu Sahibi
değerli kardeşim dediğin gibi attım formaatı onda bi problem yok bi çok kez arttım hard format. ama rompatch ı açtığımda sadece bi uyarı geliyor.. sitesine gidin diuor ve direk kapanıyor program. sence yeni baştan flashlasam sorunum çözülür mü .. birde bu sitemin çok güzel değiştirmek istem,yorum

peki kardeşim hard format atarken hafıza kartın takılımıydı?

badsubh

Üye
yok takılı değildi. zaten flashladım dediğin gibi ilk olarak hard format attım. hafıza kartını zaten herşeyden önce çıkarmıştım.rom patcheri açtığımad şöyle bi uyarı geliyor direk : ıf you htis software then support RP+with a donation. / rompacherplus.aspx ...

haydar_ecevit

Üye
    Konu Sahibi
yok takılı değildi. zaten flashladım dediğin gibi ilk olarak hard format attım. hafıza kartını zaten herşeyden önce çıkarmıştım.rom patcheri açtığımad şöyle bi uyarı geliyor direk : ıf you htis software then support RP+with a donation. / rompacherplus.aspx ...

tamam kardeşim sen hafıza kartını takıp öyle hard format at sorunun düzelecektir:oke:

metemetemete

Üye
haydar kardeşim ben bi türlü bulamıyorum bunu flashlamayı sorunsuz resimlerdeki gibi yaptım aynen resimlerde olduğu gibi ama bi türlü hacklemek için programların olduğu dosyayı göremiyorum nerde hata yapmışım???

--------------- Ekleme ---------------

ya rompatch i hiç bulamıyorum ayrıca

format hard formatı hafıza kartı içindeyken yapıyorum yeşil+kırmızı+kamera/açma tuşuna basılı tutulu halde yapıyorum ama hafıza kartındaki dosyalar silinmiyor..

bu araçlar dediğin olayı hiç bulamıyorum o yüzden rompatch de çıkmıyo

başarılı bi çalışma gibi duruyor denemek istiyorum ama bi türlü beceremedim yardımcı olursan sevinirim

haydar_ecevit

Üye
    Konu Sahibi
haydar kardeşim ben bi türlü bulamıyorum bunu flashlamayı sorunsuz resimlerdeki gibi yaptım aynen resimlerde olduğu gibi ama bi türlü hacklemek için programların olduğu dosyayı göremiyorum nerde hata yapmışım???

ya rompatch i hiç bulamıyorum ayrıca

format hard formatı hafıza kartı içindeyken yapıyorum yeşil+kırmızı+kamera/açma tuşuna basılı tutulu halde yapıyorum ama hafıza kartındaki dosyalar silinmiyor..

bu araçlar dediğin olayı hiç bulamıyorum o yüzden rompatch de çıkmıyo

başarılı bi çalışma gibi duruyor denemek istiyorum ama bi türlü beceremedim yardımcı olursan sevinirim

kardeşim anlattıklarımı harfiyen yaptıysan menüde araçlar klasörünün içinde rompatcher olacaktır nerede yanlış yapıyosun tam bilemiyorum ama tahminim benim verdiğim modifiye yazılım dosyasını kopyalamaman ssanırım

metemetemete

Üye
kardeşim anlattıklarımı harfiyen yaptıysan menüde araçlar klasörünün içinde rompatcher olacaktır nerede yanlış yapıyosun tam bilemiyorum ama tahminim benim verdiğim modifiye yazılım dosyasını kopyalamaman ssanırım
anlatılanları harfiyen yaptım hatta bunu yaparken şaka gibi gelicek 2 defa windows 7 yeniden üklemek zorunda kaldım 5800 a sayısız format attım....

JAF 1.98.62.EXE dosyasını kuruyorum aynen tarif ettiğin gibi "C:\Program Files\ODEON\JAF\JAF USB Driver" bu dizinindeki dosyaları
"C:\WINDOWS\system32" ve "C:\WINDOWS\system32\drivers" dizinlerine kopyaladım....

RM-356_EMEA_50.0.005v13a_5800.exe programını yükledim ve RM-356_50.0.005_C01_prd.rofs3.fpsx dosyasını denilen yere kopyaladım...

*#7370# yaptım formatladım tel açıldı kapattım ve hafıza kartını çıkarttım....
kapalıyken usb ile pcye bağladım OGM JAF PKEY Emulator v5.exe programını windows 7 kullandığım için uyumluluk modunda XP Sp3 ü seçerek çalıştırdım....
resimlerde anlatılanları harfiyen yaptım sırası ile telefonda local mod yazdıktan sonra NORMAL modda alıp telefon açıldı...
bundan sonra 2 farklı yok izledim

birisinde hafıza kartını takıp formatladım hiçbişey çıkmadı
diğerinde hafıza kartını takmadan formatladım yine hiç bişey olmadı

NOKİA merhaba ekranı çıkıyor ve my nokia ya sms gönderiyor

valla bütün kombinasyonları denedim varsa yanlış yaptığım bir yer söylersen sevinirim yoksa bende bu fw nin şişirme olduğu kanısı oluşmaya başladı gecenin bu saatine kadar uğraştım sinirden uykuda tutmaz artık beni...

ayrıca ana menüde araçlar diye bir klasör yok haliyle rompatch i bulamıyorum :) yahu komik ama hala uğraşmak istiyorum bozulana kadar uğraşayım diyorum

haydar_ecevit

Üye
    Konu Sahibi
kardeşim eğer RM-356_50.0.005_C01_prd.rofs3.fpsx dosyasını doğru yere kopyalıyorsan flash işleminde hata yapıyorsundur anlatımımın en sonundaki örnek resim gibi olması lazım. yükleyemediğinden ne araçlar menüsü çıkıyor nede sms gönderimi kapalı oluyor kardeşim nerde oturuyosun valla yakındaysan ben yapayım modifiyeyi :)

metemetemete

Üye
kardeşim eğer RM-356_50.0.005_C01_prd.rofs3.fpsx dosyasını doğru yere kopyalıyorsan flash işleminde hata yapıyorsundur anlatımımın en sonundaki örnek resim gibi olması lazım. yükleyemediğinden ne araçlar menüsü çıkıyor nede sms gönderimi kapalı oluyor kardeşim nerde oturuyosun valla yakındaysan ben yapayım modifiyeyi :)

gerçekten kral adamsın da son verdiğin resim var ya bu resme kadar sorunsuz yapıyorum aynen o resimdeki gibi normal moda alıyorum telefon açılıyo bi sıkıntı yok ama ne oluyosa bi türlü olmadı 5800da v50 güncelleştirmesi yüklü bu bi sıkıntı oluşturur mu??v40 hacklenemez diye duymuştum ondan sonraki sürümünde hacklenemeyeceği falan konuşuluyodu...

sence ben nerde hata yapıyorum haydar bey kardeşim tahminin nedir???

gerçekten soruları cevapsız bırakmıosun ilgileniyosun emek vermişin teker teker anlatıyosun maşalalhın var ama ben beceremedim herhal????emeğin ve ilgin için teşekkrüler....

haydar_ecevit

Üye
    Konu Sahibi
gerçekten kral adamsın da son verdiğin resim var ya bu resme kadar sorunsuz yapıyorum aynen o resimdeki gibi normal moda alıyorum telefon açılıyo bi sıkıntı yok ama ne oluyosa bi türlü olmadı 5800da v50 güncelleştirmesi yüklü bu bi sıkıntı oluşturur mu??v40 hacklenemez diye duymuştum ondan sonraki sürümünde hacklenemeyeceği falan konuşuluyodu...

sence ben nerde hata yapıyorum haydar bey kardeşim tahminin nedir???

gerçekten soruları cevapsız bırakmıosun ilgileniyosun emek vermişin teker teker anlatıyosun maşalalhın var ama ben beceremedim herhal????emeğin ve ilgin için teşekkrüler....

önemlideğil kardeşim birazdaha yavaş yavaş yapmayı dene istersen valla ist.daysan ben atayım fwyi sorun değil gerçekten

emmi

emmi

Üye
haydar kardeşim özelden mesaj attım bir bakarsan sevinirim.

süperüyeyim

süperüyeyim

Üye
bende de aynı sorun olmuştu bu konudan mesajımı bul öyle yap kesin çözüm oluyor

metemetemete

Üye
tekrar denedim yok olmuyo

ben çözemedim bu işi

JAF version 1.98.62
Detected PKEY: 9000AAC9
Card life counter: 99.99%
P- nokia module version 01.02
FBUS INTERFACE NOT CONNECTED!!!
USB Cable Driver version: 7.1.29.0
Changing mode...Done!
Changing mode...
Detected P-: 9000AAC9
P- nokia module version 01.02
Init usb communication...
Done!
FILES SET FOR FLASHING:
MCU Flash file: NONE
PPM Flash file: NONE
CNT Flash file: NONE
APE Variant file: NONE
Searching for JAF saved location of ini...
Checking path: C:\Program Files (x86)\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\

Searching for default location of ini...
Checking path: C:\Program Files (x86)\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-356\
Scanning ini files...
Searching for default location of ini...
Checking path: C:\Program Files (x86)\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-356\
FILES SET FOR FLASHING:
MCU Flash file: C:\Program Files (x86)\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-356\RM-356_50.0.005_prd.core.C00
PPM Flash file: C:\Program Files (x86)\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-356\RM-356_50.0.005_prd.rofs2.V01
CNT Flash file: C:\Program Files (x86)\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-356\RM-356_50.0.005_C01_prd.rofs3.fpsx
APE Variant file: C:\Program Files (x86)\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-356\RM-356_50.0.005_026_000_U01.uda.fpsx
Languages in ppm: English,French,German,Italian,Spanish,Portuguese

bu şekilde devam ediyor problem falan gözükmüyordu olmadı yine

ya düzenlemek kolay da tele atınca orijinal fw oluyor telefon çözümü yok mu bunun

yav telefona rof3 atmıyor bu jaf rofs2 yi atıyor

red mi seçmek lazım blue seçiyorum hep

cnt den rofs 3 seçtim bende başka türlü olmuyordu bakalım olcak mı tel bozulmasın da :)

oldu :)

uğraştığıma deydi artık öğrendim her şeyi firmware yapmaya başladım 3 güne hazır olur

bu mesajımı kastediyodun ben black i seçiyorum ondan mı olmuyor acaba????

nasıl denememi tavsiye edersiniz

Arkadaşlar oldu sayenizde BLACK seçtiğim için olmuyomuş sanırım RED i seçtikten sonra sorun çıkmadı ROMPATCH olayı tamam araçlar klasörünün içinde...

şimdi bi sorum var ben hafıza kartını dosya yöneticisine girerek biçimlendirdim ROMPATCH girmiyor herhalde yanlış yaptım değilmi???

bide rompatch de 4 değil 5 seçenek var

HIZLI TUŞ TAKIMI
install Server RP+
open4All RP+
REC IŞIĞINI KAPA
Remove Record tone

bunların hepsini aktiv ettmem mi gerekiyor HIZLI TUŞ TAKIMINDAN kasıt nedir....

paylaşım için emekleriniz için ve cevaplarınız için çok teşekküler...

haydar_ecevit

Üye
    Konu Sahibi
hızlı tuş yaması daha hızlı mesaj yazmanı sağlar kardeşim 4 değil 5 doğru yanlış yazmışım. herşey normal görünüyor istersen birde red olanı seç öyle flashla(sen black secmişsin)

Üst Alt