yurt dışından telefon getirtmek Güncel Mayıs 2010

Sponsorlu Bağlantılar

ibo_Star

ibo_Star

Üye
    Konu Sahibi
yurt dışından telefon getirtmek Güncel Mayıs 2010
iyi gunler
Amerikadaki Okul arkadasim gecen hediye Gönderdi
koskoca kutu sadece 9 dolara gelmis sasirdim.
aklima direk telefon geldi
200 dolarlık ortalama fiyatlı bir telefon alsam bunun
vergisi+kargo maliyeti fedex ne kadar tutar bilgisi tecrübesi olan
-------------------------------------------------------------------------
Cihazın Kayıt veya Türkcelestirmesi Kırılmasını Sormuyorum sadece ortalama vergi ve kargo maliyeti beni düşündürüyor...
Aklımda Samsung Omnia2 alsam diyorum...16gb trdeki fiyatı 999 Tl ortalama 600 dolar orda tahminen 200-250dolar dır sonucta bir okadar vergi kargo tutsa bile 400 doları gecmiyecek.yani 600 Tl bence deger aradaki farka bakılırsa.
Sonucta spot degil garantili ürün tabi sadece amerikada ama spot degil

celibar

celibar

Üye
yurtdışından kargo ile telefon getirtmek yasak.telefon gelir gümrüğü geçemez.boşuna masraf yaparsın.eğer yurtdışından kişi getirirse sorun olmaz.gittigidiyor veya sahibinden.com gibi sitelerde yurtdışından cihaz getirenlerle anlaşırsan halledersın.

godsmack06

Üye
bu konuda işin şansa kalmış belli olmaz yanii o yüzden sakat bi durum.. bence çılgınalışveriş sitesinde fiyatlar uygun taksit seçeneği bol ayrıca peşin alacaksan havale ile fiyat dahada düşüyor kargo ücretide yok :)

laveled

laveled

Üye
geçenlerde bi yerde okudum ne kadar doğrudur bilemem.biri yurt dışından telefon almış telefonu mp3 kutusu ile gönderilmiş sorun çıkmamış

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
peki bu amazon.com ne ayak internet üstünden bir cihaz satın aldığımız zaman geliyor o nasıl gümrükten geçiyor belirli bir vergisi vardır sorun olmaz bence ama vergisi yüksek olabilir

Zero System

Zero System

Üye
geçenlerde bi yerde okudum ne kadar doğrudur bilemem.biri yurt dışından telefon almış telefonu mp3 kutusu ile gönderilmiş sorun çıkmamış

Büyük ihtimal ile uydurma bir durum. gümrükte her şey kontrol ediliyor.
yalnız şöyle bi durum var, hava yolu pilotları ve uluslararası gemi kaptanları bu gümrük konusunda çok şanslı :ehe

Lacoste

Lacoste

Üye
amazon elden yolluyor bi adam aracılığıyla

ibo_Star

ibo_Star

Üye
    Konu Sahibi
Anladim ama demek istedigim asiri fiyat ucurumu var örnek olarak size ordan birkac marka model yazayım daha iyi anlatırım
Nokia 5230:170 Dolar
Nokia 5800:260 Dolar

Nokia E63:190 Dolar
Nokia E72:350 Dolar

Nokia X3:160 Dolar
Nokia X6 16gb:350 Dolar

Nokia N97 mini:480 olar
Nokia N900:480 Dolar
Booklet 3g netbook:560 Dolar
-----------------------------------------------
fiyatlar Nokia nın Kendi resmi fiyati Uydurmaca siteden degildir

Zero System

Zero System

Üye
Anladim ama demek istedigim asiri fiyat ucurumu var örnek olarak size ordan birkac marka model yazayım daha iyi anlatırım
Nokia 5230:170 Dolar
Nokia 5800:260 Dolar

Nokia E63:190 Dolar
Nokia E72:350 Dolar

Nokia X3:160 Dolar
Nokia X6 16gb:350 Dolar

Nokia N97 mini:480 olar
Nokia N900:480 Dolar
Booklet 3g netbook:560 Dolar
-----------------------------------------------
fiyatlar Nokia nın Kendi resmi fiyati Uydurmaca siteden degildir

Doğrudur arkadaşım. Zaten Türkiye'de her şey aşırı yüksek vergiler yüzünden pahalı.
Dünyanın en çok şeker üreten ülkesiyiz ama şekerin en pahalı olduğu ülkeyiz sebebi vergiler.
Benzinin ise 4te 3ü vergi, bu hesaba göre 100tl'lik benzin alırsan 75tl vergi ödüyon.
Şimdi sıkı durun Turizm dışında hiç bir geliri olmayan, üretimi çok düşük olan, tamamen bizim ekonomik desteğimizle ayakta durmaya çalışan ve benzini bizden alan Kıbrısta benzin 1.15tl.
Yani bizden benzin alan ülkede, kendi vatandaşına daha ucuza satıyor. Zarar etmiyor. vergi koymuyor. Geçen senenin birinde ABD'de benzin 1$ oldu diye millet sokağa dükülmüştü.

Teknolojik ürünlerde de durum aynı. Hatta bazı teknoloji firmaları ürünlerini Türkiye pazarına satıp satmamakta bile çekiniyorlar. Mesela PS3, Nintendo Wii, Xbox 360 gibi ürünler Dünya pazarından çok sonra Türkiye'ye geldi.
Turkcell kullandığım halde Vodafone buna en iyi örnek.
Vodafone UK yada Vodofone Global'in sitesine girip bakın, birde Vodafone TR'nin sitesine girip bakın.
Kurları istediğiniz döviz biçmine göre çevirin her şartta TR'de acayip kazık var.

Bütün bunların sebebi Yüksek Vergiler...

draw1907

draw1907

Üye
ebay sitesinden alınca peki orada gönderim seçeneklerinde türkiyede var

bursacity

bursacity

Üye
ebay sitesinden alınca peki orada gönderim seçeneklerinde türkiyede var

hocam benim bi arkadaşım ebaydan aldı gümrük vergisi felan almamışlar sadece telefonun fiyatını verdi o kadar bende almayı düşünüyorum bakalım.

dipower

dipower

Üye
ya beyler bnm bi akrabam amerika da çalisio iphone 4 16 gb getirtmeyi düşünüyorum bu işler nasıl yaplıo biri anlatabilir mi turkiyeye geldi adam mesala ama 2. bi telefonu nsl geçircek gumrukten bunları biri bi açiklaya bilirse ona bile gitirte bilirim iphone 4 lten yardim !!!!

avidus

Üye
Arkadaşlar Merhabalar,

Öncelikle bilip bilmeden konuşanlara 2 çift lafım var. Birincisi; yurt dışından telefon getirtmek yasak falan değil, kimseye bilip bilmeden yalan söylemeyin, yasak demek ne demek. Türkiyenin de taraf olduğu Uluslararası antlaşmalar var, onu geçelim dünya da kimsenin Ticaret yapma ve alış-veriş özgürlüğü kısıtlanamaz, bilip bilmeden konuşmayın. İkincisi, cahilsiniz ve yalan söylüyorsunuz biraz araştırıp öyle cevap verin, sırf cevap vermek için cevap yazmayın da insanları yanlış yönlendirmeyin.

Şimdi gelelim yurt dışından telefon getirtme olayına.
1) Yurt dışından istediğiniz telefonu istediğiniz ülkeden getirebilirsiniz.
2) Cep telefonlarının gümrük vergisi %0'dır; eğer gümrüğe takılırsa 5 10 TL tutarında bir damga vergisi ödersiniz sadece.
3) Girişte ürün paketinin üzerinde Gift (hediye ibaresi) bulunmalı.
4) Giriş yaptırdıktan sonra Turkcell bayiisine gidip telefonu kayıt yaptırabilirsiniz. Eğer gıcıklık yaparlarsa o zaman başka bir telefoncuda (bunu yapanlar var) 40 50 TL karşılığı kayıt yaptırabilirsiniz.
5) Navlun(nakliye) ücretleri değişkendir. Amerikadan TNT, FEDEX, DHL ile gelirse ortalama 50 70 USD para ödersiniz. Yok ben çok para vermek istemem derseniz EMS (Emergency mail service) kullanır 17 ila 25 USD arası bir ücret ödersiniz. Ama size tavsiyem özellikle DHL'den uzak durun derim.
6) Peki nasıl vergi %0 oluyor? Şimdi ithalat olayında şöyle bir mantık vardır. eğer içeride üretici yoksa vergi düşük olsun, üretici varsa vergi yüksek olsun.
7) Peki insanlar neden yasak diyorlar? Çünkü korkuyorlar vergisinin olmadığını herkes bilirse kar oranları ortaya çıkacak o zaman da rekabet artacak.

Ama derseniz yok kardeşim ben güvenemedim kendime, gümrüğe girerse nasıl baş ederim ben o kadar belge ile, o zaman bana bir özel mesaj atın. Kısacası yurt dışından şeker, patates, bulgur, pamuk vs. gibi ürünler haricinde ne ürün isterseniz getirebilirim.

Saygılar

celibar

celibar

Üye
@ avidus
lütfen terbiyeni takın.doğru bildiğini düşünüyorsan veya doğruyu bilsen bile bu senin kimseye hareket edebileceğin anlamına gelmez.herkese cahil, yalan söylüyorlar gibi çirkin söz söylemen hiç hoş değil.kullandığın kelimelere dikkat et.başkalarına yükseklerden bakmaya çalışma...
Not:bu mesajından sonra sana güveneceğime aldığım telefon gümrükte takılı kalsın daha iyi...

avidus

Üye
@ avidus
lütfen terbiyeni takın.doğru bildiğini düşünüyorsan veya doğruyu bilsen bile bu senin kimseye hareket edebileceğin anlamına gelmez.herkese cahil, yalan söylüyorlar gibi çirkin söz söylemen hiç hoş değil.kullandığın kelimelere dikkat et.başkalarına yükseklerden bakmaya çalışma...
Not:bu mesajından sonra sana güveneceğime aldığım telefon gümrükte takılı kalsın daha iyi...

Ben bunu direk sizi kast ederek söylemedim, ama sizde herşeyi bilir tavır takınmayın bence. Önce bir araştırın, bakın telefon tariff code'lara sonra yazı yazın.
Gümrüğe girer mi, girmez mi, takılır mı takılmaz mı? Takılırsa ne kadar vergi ödenir, ne kadar damga vergisi ödenir, bunları biraz araştırın ondan sonra insanlara bilgi verin ki insanlar da sizin verdiğiniz bilgilerden yararlansın; ama yok işte işin kolayı "ben öyle duydum o yüzden böyle". Bilmemek ayıp değil, hatta aslında öğrenmemekte ayıp değil; ayıp olan bilmeden, araştırmadan, incelemeden, konuşarak insanları yanıltmaktır.

Diğer yandan bana güvenmek veya güvenmemek sizin bileceğiniz iş, size bana güvenin demedim zaten.
Sadece doğru bilgi verdim o kadar, baktım telefonların vergi oranı nedir diye. Sonra TNT ve FEDEX sitesinden ortalama ağırlık ve mesafe üzerinden fiyatlandırmaya baktım, ondan sonra 500 USD ve civarında damga vergisinin ne kadar olacağını hesapladım onları yazdım.

Saygılar.

celibar

celibar

Üye
@ avidus
biz yanlış biliyor olabiliriz.ben cahil, yalan söylüyorlar demenize kızdım.mesela 'yanlış biliyorsunuz.arkadaşlar internetten duyduğunuz yanlış bilgileri söylemeyin.bunun doğrusu böyle böyle...' de.biz de yanlış biliyormuşuz.en azından ben kendim için böyle deyim.öğrenmiş oluyum.zaten yurtdışından telefon almayı da düşünmüyorum.

mrates

Üye
Arkadaşlar internetten araştırdım ama kanun maddesi olarak bişe bulamadım bilgili arkadaşların cevabını beklerim. Bugün başımıza gelen bir olayı anlatayım. Almanyadan kardeşim bir hediye kolisi göndermiş dhl kargoyla. Kolinin içinde terlik kazak gibi giyecek eşyalar ve bir adette telefon vardı. Kargomuz cevizlibağdaki ptt gümrük müdürlüğüne gönderilmiş ve teslim almak için oraya gitmemizi belirten bir belge adresimize geldi. Neyse bugün gittik koliyi almaya gümrük görevlisi koliyi açtı içinde telefon olduğu için koliyi bize teslim etmedi. Dedikki telefonu çıkarıp geri yollayın diğerlerini alalım hayır olmaz koli muhteviyatını bozamayız hiçbirini alamazsınız dediler ve bize iade gideceğine dair bir kağıt verip yolladılar. Şimdi onca kargo parası vs boşa gitmiş oluyor. Kardeşim yurtdışında avukat. Oda diyorki yurt dışından kargo ile gönderilen cihaz kayıt altına alınmaz deniyor yurda sokulmaz denmiyor diyor. Yani kargoyla gönderilen bir telefonun yurda sokulamaz diye kanun maddesi bulamamış. TC gümrükleri beni zarara uğrattı diye dava açacakmış kanuna dayanmayan bir işlem yapıyorlar diyor. Bizim devlet alışık zaten ota boka ceza ödemeye 50 tl lik bir telefon içinde şimdi 1000 tl ceza öder enayiler. Bunun kanun maddesi varsa bilgi verirseniz sevinirim. Yurt dışından kargo yada posta yoluyla gelen cihaz kayıt altına alınmaz diye yazıyor ama yurda sokulmaz diye yazmıyor arkadaşlar hemde bir kanun maddesi falanda yok yazının başında. Belki ben kayıt altına almak istemiyorum sadece oyun oyanayacağım o cihazla. Hani inandırıcı olmadı dediğim ama maksat sistemin doğrusunu bulmak yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

celibar

celibar

Üye
aşağıdaki linkte "Ayrıca , hediyelik eşya statüsünde veya posta/ hızlı kargo taşımacılığı yoluyla muafen veya vergileri ödenerek cep telefonu getirilmesi mümkün bulunmamaktadır ." diyor.

ege_prensi

Üye
arkadaşlar yurtdışından tanıdığınız telefonu alacak,kutusunu çöpe atacak telefonuda cebine koyacak ve türkiyeye gelecek.ben bu şekilde hollandadan aldığım telefonu soktum.Türkiye'de de pasaportunuza işletiyorsunuz 10 Tl karşılığında böylelikle kapanmasını engelliyorunuz.

Üst Alt