Ue-Gazi
Emekli Yönetici
Google Servislerine ve YouTube' a Erişim Kolaylığı... [Google Translate, Google Video, YouTube]
Konu zaten hepimizin malumu olduğundan burada bir kez daha uzun uzadıya anlatmaya lüzum yok. Sizlerle paylaştığımız gibi hem Google'a erişim yasağı geldi, hem de YouTube yasağı genişledi. Zaten son günlerde her ikisi de Google DNS yahut OpenDNS altında dahi ya hiç çalışmıyor ya da epey bir nazlanıyorlardı.
Karşımıza açılacak pencerede Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan kutucuğunu işaretleyip, üste ve alta sırasıyla aşağıdaki dizilimleri giriyoruz...
Mozilla FireFox Kullanıcıları aşağıda ki yöntemi uygularlarsa YouTuba erişimi sağlayabilirler...
- Genel Ayar ;
Buraya geldikten sonra aktif olan Yerel Ağ Bağlantımıza sağ tıklayıp Özellikler diyoruz, karşımıza çıkan aşağıdaki görüntüden Internet Protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4) başlığına gelip bir kez daha Özellikler diyoruz.Denetim masası > Ağ ve İnternet > Ağ ve Paylaşım Merkezi > Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin
Karşımıza açılacak pencerede Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan kutucuğunu işaretleyip, üste ve alta sırasıyla aşağıdaki dizilimleri giriyoruz...
yada156.154.70.22
156.154.71.22
Bunun ardından Tamam deyip çıkalım ve tarayıcımızı kapatıp yeniden başlatalım...193.140.100.210
193.140.100.215
- Mozilla FireFox Kullanıcıları İçin Ayar ;
Mozilla FireFox Kullanıcıları aşağıda ki yöntemi uygularlarsa YouTuba erişimi sağlayabilirler...
Araçlar > Ağ > Ayarlar > Otomatik Vekil Sunucu Ayarları
Otomatik Vekil Sunucu Ayarları bölümüne
Anlatım ve Uygulama : ULAŞ Bilişim
Tamam dedikten sonra tarayıcınızı yeniden başlatınız...Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Anlatım ve Uygulama : ULAŞ Bilişim