NOKIA N80 Telefonumun Ahizesi Çalışmıyor, Neden Olabilir?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
MUHAMMED

MUHAMMED

Üye
    Konu Sahibi
NOKIA N80 Telefonumun Ahizesi Çalışmıyor, Neden Olabilir?
Merhabalar. Yaklaşık 1 ay önce internet üzerinden 2. el olarak aldığım N80 telefonumun ahizesinden 2 gündür ses gelmiyor. Hiçbir sorunu yoktu, sorunsuz çalışıyordu. Fakat 2 gündür telefon çaldığında açıyorum ses gelmiyor, sonra farkettim ki hoparlöre verince karşı tarafın sesi geliyor. Sorun ahizedeymiş. Ve dün gece de farkettim kızak belli bir yere kadar kapatıldıktan sonra ahizeden ses geliyor. Yani ahize de bozuk değildir dolayısıyla. Sanırım kızak üzerinde bağlantılarda bir sorun var.

Böyle bir durumla karşılaşan var mı? Ne yapmam gerek nasıl çözebilirim? Telefoncuya götürmek zorunda mıyım? Ve ne kadar patlar bana?

Teşekkürler....

! AhmeT !

! AhmeT !

Üye
Sanırım filmde sorun var.

MUHAMMED

MUHAMMED

Üye
    Konu Sahibi
Sanırım filmde sorun var.
Ne olur ki maliyeti falan acaba? Bir de telefonculara pek güvenemiyorum açıkçası. Tamir edecem diye iyice bozuyorlar genelde. Tanıdık da olmayınca...

! AhmeT !

! AhmeT !

Üye
Sen elektronikten anlıyosan eğer yaparsın hemde çok basit bir şekilde.Ama sorun gerçekten filimdenmi kaynaklanıyor bunu öğrenmen lazım.Birde filmi bulman lazım filmlerin yan sanayisi 15-20 arası değişiyor.

MUHAMMED

MUHAMMED

Üye
    Konu Sahibi
Sen elektronikten anlıyosan eğer yaparsın hemde çok basit bir şekilde.Ama sorun gerçekten filimdenmi kaynaklanıyor bunu öğrenmen lazım.Birde filmi bulman lazım filmlerin yan sanayisi 15-20 arası değişiyor.
Ehh işte anlıyorum sayılır :)
Hatta kendim getirtirim direk çinden sorun ordaysa. Bir araştıralım bakalım da. İlginiz için teşekkürler hocam.

! AhmeT !

! AhmeT !

Üye
Bişey değil kısa sürede çözersin inşallah.

venom_emin

venom_emin

Üye
sorun büyük ihtimalle ekran filminde o da telefonun kasasının bozulduğunun bir işaretidir yakında telefonunun ekran da gidip gelmeye başlaya bilir. ekran filmi gittigidiyorda 10,50 lira yeni bir film alırsanda kızağı sonuna kadar açıp çok zorlama.böyle yaparsan kızak filmi sıkıştırıyor ve filmi bozuyor.:nono:

MUHAMMED

MUHAMMED

Üye
    Konu Sahibi
sorun büyük ihtimalle ekran filminde o da telefonun kasasının bozulduğunun bir işaretidir yakında telefonunun ekran da gidip gelmeye başlaya bilir. ekran filmi gittigidiyorda 10,50 lira yeni bir film alırsanda kızağı sonuna kadar açıp çok zorlama.böyle yaparsan kızak filmi sıkıştırıyor ve filmi bozuyor.:nono:
Teşekkür ederim efendim bilgilendirmeniz için. Peki o filmi alsam kendim değiştirebilir miyim? Yurtdışından da getrtebilirim direk :)

venom_emin

venom_emin

Üye
çok kolay sadece 8 kenarlı vida setinn olması lazım gerisi kolay zaten ekran filminn iki tarafıda portlu bu adresten söküm videosunu izleyebilrsn yardmcı olr inş...

EsEsLi26es

EsEsLi26es

Üye
gittigidiyor da bir arama yaptım 12 lira yurt dışı ile uğraşmaya değmez

bunu değiştirmen gerekiyor ama telefonun üst kapağını açmalı sonra ordaki vidalarıda söküm kızağı ayırmalısın sonra alt tuş takımını söküp filmi çıkarıp değiştirmen lazım

video yu izlemedim ama bunlar vardır büyük ihtimalle.

bu arada bu sorun filmden kaynaklanıyordur yarıya kadr açınca çalışıyorsa başka alternatif kalmıyor pek.

MUHAMMED

MUHAMMED

Üye
    Konu Sahibi
"venom_emin" hocam dediğiniz gibi ekran da yavaş yavaş iyice gitmeye başladı. Bugün bi kaç kez kızağı kapattığımda ekrandaki renkler kayboluyor yavaş yavaş karışıyor falan sonra geliyor. Şimdilik böyle bakalım tamir şart oldu :D

Dediğiniz gibi gittigidiyor üzerinden bir tane N80 flex kablo almayı düşünüyorum. Ancak bende köşeli anahtar takımı yok da onu ayarlayacam artık bir yerden. Bir de hocam yukarıda verdiğinizi videoyu açamadım ama bulurum bir yerden aratıp artık.

Bu nasıl sizce?

venom_emin

venom_emin

Üye
bu filmleede çok fark yok ama flex kabloyu tavsiye edenler var ben geçen yine değiştirdm bu 3. oldu son 2si flexti farketmio yani...

MUHAMMED

MUHAMMED

Üye
    Konu Sahibi
bu filmleede çok fark yok ama flex kabloyu tavsiye edenler var ben geçen yine değiştirdm bu 3. oldu son 2si flexti farketmio yani...
Evet hocam öyle sanırım. Ancak pek kendim alıp uğraşmayı düşünmüyorum artık :) Çünkü dediğim gibi bende tornavidalar falan da yok onları da almam gerekecek. En iyisi diyorum bi telefoncuya götürüp yaptırayım. 20 liraya falan yapıyorlarmış sanırım. Biraz da pazarlık atarım belki :D

Bir de N95 var elimde onun da LCD Ekranında sorun var. Yurtdışından bi ekran getirttim ama onda da uyumsuzluk falan oldu gidiyor ara ara, ona bi gidip telefoncuda yaptıracam sanırım. Onu da araştırdım, Gittigidiyor'da 50TL ye orjinal, garantili olarak gönderirim dedi birisi, ama onu da takmak sorun. Bir de takarken bir yerinde hata yaparsam elimde patlayacak yine. En iyisi 20 lira fazladan verip telefoncuda yaptırmak diyorum :D 70TL ye takarız diyenler oldu. İşte iksini birlikte yaptırırsam biraz daha düşerler sanırım. Ankara'da çok yer var fiyat araştırırım :) Sıhhiye'ye gidecem yarın sanırsam.

Sizin bir düşünceniz va
r mı hocam bu konuda? N95 lcd değiştirme konusunda...

Teşekkürler...

EsEsLi26es

EsEsLi26es

Üye
LCD değiştirmek içinde aynı şeklide tornavidaya ihtiyacın var aslında onun setinide 5-10 lira arasında satıyorlar. :)

ama sen bir telefoncuya yaptır söküp takman gereken birsürü film ve vida var telefonunda 10 lira kar edeyim derken zararlı çıkma bence (ben arada bir söküp temizliyorum ama boşver :) pislenince içim rahat etmiyor. )

ayrıca n80 sökme videosu

sanalika123

sanalika123

Üye
Ahizesini Oyun Oynarken Veya Şarkı Dinlerken Hala Takılı Yapıyorsan İşini OndandıR Büyük İhtimaLLe ?_?

MUHAMMED

MUHAMMED

Üye
    Konu Sahibi
Ahizesini Oyun Oynarken Veya Şarkı Dinlerken Hala Takılı Yapıyorsan İşini OndandıR Büyük İhtimaLLe ?_?
Ne demek istediğinizi pek anlamadım açıkçası :) :ah
Fakat ben pek oyun oynamıyorum, müzik hiç dinlemiyorum :) Bunları yaparken ahizeyi takılı tutuyor muyum tutmuyor muyum bilemiyorum:hmmm:hmmm

LCD değiştirmek içinde aynı şeklide tornavidaya ihtiyacın var aslında onun setinide 5-10 lira arasında satıyorlar. :)

ama sen bir telefoncuya yaptır söküp takman gereken birsürü film ve vida var telefonunda 10 lira kar edeyim derken zararlı çıkma bence (ben arada bir söküp temizliyorum ama boşver :) pislenince içim rahat etmiyor. )

ayrıca n80 sökme videosu YouTube - Nokia N80 Disassembly
Evet dediğinizi gibi telefoncuda yaptırmaya karar kıldım ben de:)
Herkese çok teşekkür ediyorum arkadaşlar yardımları için :)

venom_emin

venom_emin

Üye
bi yardımımız dokunduysa ne mutlu...

MUHAMMED

MUHAMMED

Üye
    Konu Sahibi
Dün Sıhhiye'ye gittim orda yaptırdım iki telefonu da.

N80 için dediğiniz gibi film kablo değişimi yaptırdım. 20TL ye yaptı sağolsun telefoncu.. Hemen 10dk da yaptı da gözümün önünde :D Fakat iyiki telefoncuda yaptırmışım ben yapamazdım yani :) O kadar kolay değilmiş değiştirmek. Tüm kasayı tamamen sökmek gerek... O kadar plastik falan sökülecek. Ben kesin kırardım bi tarafları :)

N95 için de orda sordum telefoncuya falan da LCD değişmesine gerek kalmadan yapılabilir mi falan dedim bi bakalım dedi temassızlık olduğu için filmde sorun olabilir dedi. Tamam değiştirelim dedim. Ne akdar dediğimde ilk 50-55 TL civarı dedi N95 için. LCD kadar pahalı dedi. Niye öyle dediğimde de N95 in film kablosunda kamera vs hepsi olduğu için o çok farklı, pahalı dedi. Vazgeçtim osıra tam :) Sonra N80 için film kablo almaya gittiğinde sormuş sanırım 30TL imiş N95 için dedi :) Artık ne kadar doğru birine sorduğu bilemem :D BElki de 50TL den beni kazıklamayı düşünüyordu :D Neyse 30 deyince onu da yaptırdım. Şimdilik hiçbir sorunu yok :)

N95 LCD ekranı da kendim getirtmiştim yurtdışından. Lazım olan arkadaş varsa burda, benimle iletişime geçsin Türkiye'den çok uygun fiyata getirtiriz... Çok kaliteli değildir belki ama sonuçta çalışıyor :) Ve sorunu yok şimdilik...

Yardımı dokunan herkese teşekkürler. Başta "
venom_emin" olmak üzere :D

Saygılar...

-------------------------EK Düzenleme:-------------------------------------

Mesajı gönderdikten sonra dikkat ettim de ne çok gülücük ":)" koymuşum yaa :D:D:D

venom_emin

venom_emin

Üye
eyvallah...

beatnikkk

Üye
buzer değiş dene olmazsa film değiş,

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt