telefon suya düşerse ne yapmalı??

Sponsorlu Bağlantılar

scoop

scoop

Üye
    Konu Sahibi
telefon suya düşerse ne yapmalı??
Bu konu tüm telefonlar için geçerlidir..

© Hemen pilini çıkarın birdaha takmayın.

© Çalışıyormu diye denemeyin.

© Şarja takmayın

© Cihazın içini açıp kurutmaya kalkmayın

© Unutmayın cihaza elektrik (pil) vermesseniz cihazı
yıkasanız bile hiçbir parça elektrik verene kadar bozulmaz.

© En yakın servise suya düştüğünü belirterek veriniz.
Büyük ihtimal teliniz yapılacaktır.

© Suda pili nekadar az takılı kalırsa o kadar kurtulma
şansı vardır.

Alıntı...:bann:

CoYoTe®

CoYoTe®

Üye
Daha Önce Verilmişti!!!

arslansem

arslansem

Üye
Tamire götürmeli :ehe

fre@k@zoid

fre@k@zoid

Üye
benimki camaşır suyuna dustu (annem kapıyı silerken) sonra aldım tus kilidini acıyım dedim tein ekranınnın heryerinde once tusaca sonra * a basın yazmaya basladı kapagıda acamadım kayıyodu fırlattım duvara sonra cıktı pil sonra torna vidayla parcalayarak kalorifer peteginin ustune koydum kurudu topladım kullanıyom hala (6630)

dreamwtf

dreamwtf

Üye
T68 almiştim daha ilk çıktıgı zamanlar havuza mayonun cebinde kalmiş havuza t68 ile atladim :) atlamamla cıkmam bir oldu :D pilini cikarip evde bir yere koydum ertesi gün çaliştirmayi denedim açilmadi bıraktım servise götürürüm dedim gitmeden birkez daha denedim ve sorunsuz şekilde çalişti sadece 3 / 6 / 9 / # tuşlarinin işiklari yanmıyordu onuda telefoncuya götürdüğümde hallettirmiştim :)

sublieutenant

sublieutenant

Üye
fakat unutulan ince bir ayrıntı var...
tamam hemen pili çıkarırsanız bozulmaz amaaa o şekilde 10-15dk. bile durması kartın yolları açısından zararlıdır, çünkü kartın yolları çok incedir ve tam 10 kattan oluşmaktadır...
bu yüzden bu yolların sudan dolayı paslanıp erimesi ,iletememesi an durumudur...:lol

xkadir61

xkadir61

Üye
yeni bir tane alın

ffatihh23

ffatihh23

Üye
valla helal olsun cok tsk ederm güzel paylaşım

Sunwalker

Üye
gecen gun aynısı basıma geldı arkadaslar gogus cebımde duruyordu egıldım menfezın ıcınde kablo arıyordum su da bulanık gıcbırsey gorunmuyor neyse cılop ettı bır baktım bırsey gıttı suyun ıcıne arkadasa dedım bu neydı herhalde cep tekefonu cıkar la sunu dedım neyse cıkardık goturduk fanın onune koyduk tabı alır almaz sudan bataryayı cıkardım sonra ertesı gun taktım calıstı ama kapagı duzgun acılmıyor ıyıcene sertlestı (samsung e250) ıyıcene sogudum telefondan ne alsam dıye dusunuyorum sımdı

the_poison

the_poison

Üye
paylaştığın için sağol ama daha önce 4-5 kez verilmişti

arslan_arcelik

arslan_arcelik

Üye
Arkadaşlar 6230 telefonum vardı eskiden suya düştü. Kavanoza pirinç koyduk 1 gün bekledi ve inanılmaz birşey telefonum eskisi gibi çalışıyor. Şaka ile alakası yok!.

nightblue0631

nightblue0631

Üye
ewet kardeş ya saol ama bende vermiştim böle bi konu :):):):):)

sukruon

sukruon

Üye
benim düştü.hemen telefon açtım.çalışmadı.gidip şarja takmıştım

life-spat

Üye
iiiiii paylaşım

xlanderx

Üye
dediğinizin tam tersini yaptım
pilini geri taktm bikackere ama yavas yavas duzeliyor

bla...

Üye
arkadaşlar bnm telefonum dokunmatik ve tuwalete düştü içini söküp iice kuruttum dün açtığımda gayet güzel çalışıodu ama bugün açtığımda kendi kendine rehbere girio arama yapıp aramyı durduruo ve bataryasını çıkarmadan durmou ayrıca ekranın içinde dalgalanmalar ve benekler oldu bunları nasıl giderebilirim yarın yetkili serwise götürmeyi düşünüorum acaba format atılırsa düzelirmi ve ekranındaki bu lekeler ekran camının deiştirilmesiyle giderilebilir mi lütfen yardım edinn çok acilllllll bu arada pirinç yöntemini denedim hiç bişey deişmedi

laveled

laveled

Üye
bataryayı çıkartın bakkaldan bi paket pirinç alın telefonu içine koyunn bi kaç gün bekleyin düzelir

mustiback

mustiback

Üye
bilgilendirdiğiniz için teşekkürler...

Mygse

Mygse

Üye
bataryayı çıkartın bakkaldan bi paket pirinç alın telefonu içine koyunn bi kaç gün bekleyin düzelir

Bütün söylenenlere rağmen en garantili yöntem.

Sökebildiğiniz kadarını söküp(telefonu açmamak kaydıyla) havlu vb şeylerle kurutabildğinz kadarını kurutun Saç kurutma makinesi asla kullanmayın. Arından o söktüğünüz haliyle Bir kavanoza koyun, kavanozun kalanını pirinçle doldurup kapağı sıkıca kapatın. 1-2 gün içinde prinç bütün nemi emecektir. Telefonu kullanmaya dvm edebilrsnz :oke:

ediesel

Üye
Arkadaşlar suya düşen alete kimse bişey yapmasın. Öncelikle derhal pilini çıkarın. Pil takılı iken açmaya çalışmayın zira pili ve kart üzerindeki bazı kısımlara kısa devre yaptırmış olursunuz ki bu da dönülmeyecek zararlara yol açabilir. Pirinç içine yatırma olayı eğer saf su teması ise kısmen işe yarıyor. Ama diğer sıvı temaslarında mutlaka tamirciye götürmelisiniz. Telefon tamircisi bir arkadaşım var ordan biliyorum. Sıvı temaslarında mutlaka telefonun içinin açılıp kartın özel bir sıvı ile temizlenmesi gerekiyor. Özellikle şarj soketi gibi bağlantı noktalarının detaylı temizlenmesi gerekiyor. Ama şunu da söylemeliyim ki telefon bir kere suya düşmeye göre. Suya düşen hiçbir telefon bir daha eskisi gibi çalışmıyor malesef. Tamir olsa bile uzun vadede problemlere yol açabiliyor. Dolayısıyla mümkün olduunca suya düşürmemeye çalışın, düştüyse de tamir ettirip o aleti en kısa zamanda elinizden çıkartın derim. Deneyimler ile garantilidir.

Takipçi Satın Al

Üst Alt