'İsrail baharda saldıracak'

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
'İsrail baharda saldıracak'

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İsrail'in, bahar ya da yaz aylarında ülkesine saldırmayı planladığını iddia etti.

Ahmedinejad, "Aldığımız son istihbarata göre İsrail bahar veya yaz aylarında savaş başlatacak bir neden arıyor. Ancak son kararı henüz vermiş değiller." dedi.

İran Cumhurbaşkanı, Tahran'da düzenlediği basın toplantısında, "Böyle bir saldırıya vereceğimiz karşılık ve bölge ülkelerinin tepkisi İsrail'i bitirecek" ifadesini kullandı.

Ahmedinejad'ın iddialarına Moskova ziyareti sırasında yanıt veren İsrail Başbakan Benyamin Netanyahu ise, İran'a yönelik savaş hazırlığı içinde olmadıklarını" söyledi ve iddiaları manipülasyon olarak niteledi.

Netanyahu Moskova gezisinde, "İran nükleer silah üretirse; Türkiye, Suudi Arabistan ve Mısır da onu izler" demişti.

Unstable01

Unstable01

Üye
hala savaşıolar ya hala ne derdndeler... su dünyada gecici oldklarını nden düşünemiolar ne gecior ellerine can yakınca....:nono:

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
burak9400

burak9400

Üye
ya bırakın savaşsınlar bence israil irana kafa tutacak gücte bi ülke değil ben asıl böyle bir durumda bizim hükûmetin vereceği kararı merak ediyorum...

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
Hurafeden oteye gitmez.İran a fili bir saldırıya cesaret edemez Buna amerikanın kendisi cesaret edememişken İsrailin de saldıramayacagını bal gibi biliyor.Kafasında çok tilki dönderiyordur ama ne?

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
gövde gösterisi yapıyor helal olsun gerçek başbakan

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Bizim Mehdide diyordu savaş çıkacak diye:D

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
Tankla tüfekle bir savaş çıkacagını sanmam.Sadece tehtit unsuru olorak kullanıyorlar bunu."Haltie "merak etme birgün bizimde oyle bir başbakanımız olacak.Ama şunu söylüyeyim İranda yaşamaktansa Mevcut iktidar yönetiminde 50 yıl geçsede gene Türkiye yi seçerim

lovestar

lovestar

Üye
İsrail saldırırsa İran değil bütün orta doğu hatta Türkiye bile zaralı çıkar.Realist olmak lazım...

burak9400

burak9400

Üye
haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
kimsenin kimseye saldırmaya bi yerleri yemez(türkiye israil iran) Ahmedinejadın yaptığı blöf.biliyor ki israil onlara saldırmayacak onları mat ediyor.zaten öyle bir gücü olsa Amerika 50 kere girmişti.Ama planlar o yönde.Büyük ortadoğu projesi.Ama bu savaş kaçınılmaz olucak

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
Geniş kapsamlı ortadogu savaşı elbet birgün çıkacak.Ama bu bugun değil.10 içerisinde de mevcut ekonomik şartlar ve şuanki durum göz önüne alındıgında böyle bir savaş zor gözüküyor.kaldı ki İsrail İran a diş geçiremez.Amerika ise hem ırak ve Hem Afganistanda hala savaş halinde.3. bir savaşı ne kaldıracak ekonomileri nede komuoyunun sabrı var.bunu kendileride çok iyi biliyor

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
Geniş kapsamlı ortadogu savaşı elbet birgün çıkacak.Ama bu bugun değil.10 içerisinde de mevcut ekonomik şartlar ve şuanki durum göz önüne alındıgında böyle bir savaş zor gözüküyor.kaldı ki İsrail İran a diş geçiremez.Amerika ise hem ırak ve Hem Afganistanda hala savaş halinde.3. bir savaşı ne kaldıracak ekonomileri nede komuoyunun sabrı var.bunu kendileride çok iyi biliyor

:evet::oke:

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Demokrasi de diyalog çok önemli. Ama İran gibi, İsrail gibi ülkeler diyalogla durmaz, durdurulamaz. İsrail nükleer bomba için İran'a artistlik yapacağına önce kendi elindeki bombaları ortadan kaldırsın, ondan sonra konuşsun ki adam yerine konsun , bir ağırlığı olsun. İran da 'onda var bende de olsun' düşüncesinden vazgeçsin.

Şöyle ya da böyle.. Bu iki ülke bu şekilde devam ettiği sürece bölgedeki istikrarsızlık edebiyete kadar gider arkadaş. Al birini vur ötekine. Köteklemek lazım bunları kanımca.

İsrail'e bizim de kafa tutamayacağımızı düşünüyorum şahsen. Tabii onlar da bize kafa tutamazlar. Yenişemeyiz kısaca.. Her ne kadar savaş becerisi yüksek bir orduya sahip olsak da İsrail ordusu kurulduğu günden bu yana -ki bu 60 yıl eder nerdeyse- savaş halinde. Onlar kadar hazırlıklı değiliz.. Sadece askerle bitmiyor iş, asker savaşa ne kadar alışıksa o kadar çarpışma gücü artar..

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
şuan bir saldırı herhangi ir ülke içinde çok zor bölgede.ama asıl amaç bu bölgenin zenginliklerini sömürmek için bölgeye hakim olmak.bu yüzden sistem yavaş işliyor.iran güçlü ve özüne bağlı bir devlet.umarım dayanırlar.proje işliyor abd ve israil en uygun anı bekliyorlar.ama işleri çok zor iran ne afganistana ne ıraka benzemez ağır sonuçlar yaşatır dünyaya

osaka123

osaka123

Üye
ya bırakın savaşsınlar bence israil irana kafa tutacak gücte bi ülke değil ben asıl böyle bir durumda bizim hükûmetin vereceği kararı merak ediyorum...

Maalesef ben böyle düşünmüyorum...:naughty:

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye

Demokrasi de diyalog çok önemli. Ama İran gibi, İsrail gibi ülkeler diyalogla durmaz, durdurulamaz. İsrail nükleer bomba için İran'a artistlik yapacağına önce kendi elindeki bombaları ortadan kaldırsın, ondan sonra konuşsun ki adam yerine konsun , bir ağırlığı olsun. İran da 'onda var bende de olsun' düşüncesinden vazgeçsin.

Şöyle ya da böyle.. Bu iki ülke bu şekilde devam ettiği sürece bölgedeki istikrarsızlık edebiyete kadar gider arkadaş. Al birini vur ötekine. Köteklemek lazım bunları kanımca.

İsrail'e bizim de kafa tutamayacağımızı düşünüyorum şahsen. Tabii onlar da bize kafa tutamazlar. Yenişemeyiz kısaca.. Her ne kadar savaş becerisi yüksek bir orduya sahip olsak da İsrail ordusu kurulduğu günden bu yana -ki bu 60 yıl eder nerdeyse- savaş halinde. Onlar kadar hazırlıklı değiliz.. Sadece askerle bitmiyor iş, asker savaşa ne kadar alışıksa o kadar çarpışma gücü artar..
Bunları nerden yazıyorsun uzaydan falan mı diye düşünmeden edemiyorum Zaten biz terörle savaş halinde değil miyiz?Her dakika savaş içinde değil miyiz? 60 yıldır savaşıyor diyorsun.senin ecdadının Yüz yılda yaptıgı savaş kadar hiç bir devlet yapmamıştır.Arap ordusuyla PKK yı kıyaslanamaz bile Biryandan özel amerika AB ülkelerinin subayları tarafından eğitilen ve donatılan maddi manevi sınırsız imkanlara sahip olan PKK ,Diğer yanda çölde ömürleri geçen bedevi hayatı süren .En büyük silahları molotof koktey olan tanka sapanla saldıran bir topluluk(ordu bile demiyorum) Bugun bile PKK içerden dışardan sağdan soldan destekleniyor dağdan ABD silahları iniyor.Dünyadaki en büyük ve en güçlü kara kuvvetleri biizmkisi.Ve dünyanında en büyük 3. ordusu.Sen diyorsun ki yenişemeyiz.Tel aviv ile fenerbahce maç yapmıyor ki 0 çekeyim idda da.İsrail Türkiye ye saldıracak Türk ordusu İsraili yenemeyecek.Valla ben Türkiye nin geleceği konusunda çok karamsarım ama buna benim bile aklım almıyor.Zaten bir savaş çıksa ordudan önce hazır yüce Türk milleti var.Duman eder Valla :ehe

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
şu an için çok zor o savaş.israil bize saldırmaz çünkü müttefik sayılırız

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
şu an için çok zor o savaş.israil bize saldırmaz çünkü müttefik sayılırız
Saldıracak cesareti varmı?Yusuf yusuf diye sesler duyarım İsrailden
İsrail ile Türkiye arasında savaş çıksın Dozer gibi ezip geçer Türkiye.Gözünüzde çok fazla büyütmeyİn.Onun babasınıda(Amerika) sevmem :ehe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...