'İsrail baharda saldıracak'

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
düşündüğün kadar basit değil ezer geçer dersen olmaz gerçekçi olmak lazım adamlar silah sanayiinde 1 numara ama türkiyede çok iyi bir orduya sahip biz savaşırız onlar uzaktan dener olduğu kadarıyla

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Bunları nerden yazıyorsun uzaydan falan mı diye düşünmeden edemiyorum Zaten biz terörle savaş halinde değil miyiz?Her dakika savaş içinde değil miyiz? 60 yıldır savaşıyor diyorsun.senin ecdadının Yüz yılda yaptıgı savaş kadar hiç bir devlet yapmamıştır. Arap ordusuyla PKK yı kıyaslanamaz bile Biryandan özel amerika AB ülkelerinin subayları tarafından eğitilen ve donatılan maddi manevi sınırsız imkanlara sahip olan PKK ,Diğer yanda çölde ömürleri geçen bedevi hayatı süren .En büyük silahları molotof koktey olan tanka sapanla saldıran bir topluluk(ordu bile demiyorum) Bugun bile PKK içerden dışardan sağdan soldan destekleniyor dağdan ABD silahları iniyor.Dünyadaki en büyük ve en güçlü kara kuvvetleri biizmkisi.Ve dünyanında en büyük 3. ordusu.Sen diyorsun ki yenişemeyiz.Tel aviv ile fenerbahce maç yapmıyor ki 0 çekeyim idda da.İsrail Türkiye ye saldıracak Türk ordusu İsraili yenemeyecek.Valla ben Türkiye nin geleceği konusunda çok karamsarım ama buna benim bile aklım almıyor.Zaten bir savaş çıksa ordudan önce hazır yüce Türk milleti var.Duman eder Valla :ehe

Ben uzaydan yazmıyorum ama senin havadan bir yerden baktığın belli, hem tarihini unutmuşsun, hem de uluslararası diplomasi stratejik gündemini ve verilerini bilmiyorsun. Osmanlı'nın çöküş nedenleri arasında senin bu yaptığın 'yenizmezlik havası' da vardı, biliyor musun? Bizim bir yılda verdiğimiz şehit sayısını israil 3 yılda veriyor yahu, hiç mi Birleşmiş Milletler'in istatistik raporlarına bakmıyorsun?

Benim ecdadım kadar 100 yılda hiçbir devlet savaş yapmadı, doğru. Ama o 100 yılda teknolojisi en iyi olan devlet idik, kendi topumuzu kendimiz üretiyorduk bu sayede de yeniyorduk, bu bir.. Şimdi de bakalım bana, 25 yıldır terörle savaşırken kullandığımız teknolojiyi kimden alıyoruz? İsrail'den, bu da iki. Başkalarının savaş teknolojisine muhtaç olan devlet savaşı baştan kaybetmiştir, bu da üç.

6 gün savaşlarını bilmiyorsun sanırım? Dönemin en güçlü ve istikrarlı kabul edilen Mısır Devleti İsrail'e bir gün dayanabilmiştir. O savaşın izlerini üzerinden yeni yeni atıyor, bunu Mısır Devlet Başkanı halka hitap ederken dile getirdi. Haberin var mı? Tabii sen beğenmiyorsun ya Arap toplumunu, şunu hatırlatmak lazım sana: Mısır'a 6 gün savaşları döneminde Amerika bile saldırmaya cesaret edememiş, ama ordusunu bile bir düzene koyamamış İsrail'e yeniliverdi ne hikmetse..

İstediği yerden destekçisi olsun, PKK'yı bitiremeyişimizin nedeni destekçi dış kuvvetler kadar devletin dış topraklar ve bu topraklara sahip olan devletler üzerindeki etkisizliğidir, iletişimsizliğidir. Olaya saf askeri açıdan bakılmaz, strateji çok yönlü bakış açısıdır. Gerçekçi olmaktır, havalarda dolanmak değil!

Kara askeri gücü olarak yeryüzünde sayılı ordulardan birine sahip olabiliriz. Sorarım sana, İsrail ile kara bağlantımız var mı? Yok. Bu durumda bırak kara gücü olarak sayılı güce sahip olmayı birinci gücü olsan ne yazar? Şaka gibisin yahu!

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
katılıyorum hasan kazın ayağı hiç bir zaman göründüğü gibi olmaz

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
Ben uzaydan yazmıyorum ama senin havadan bir yerden baktığın belli, hem tarihini unutmuşsun, hem de uluslararası diplomasi stratejik gündemini ve verilerini bilmiyorsun. Osmanlı'nın çöküş nedenleri arasında senin bu yaptığın 'yenizmezlik havası' da vardı, biliyor musun? Bizim bir yılda verdiğimiz şehit sayısını israil 3 yılda veriyor yahu, hiç mi Birleşmiş Milletler'in istatistik raporlarına bakmıyorsun?

Benim ecdadım kadar 100 yılda hiçbir devlet savaş yapmadı, doğru. Ama o 100 yılda teknolojisi en iyi olan devlet idik, kendi topumuzu kendimiz üretiyorduk bu sayede de yeniyorduk, bu bir.. Şimdi de bakalım bana, 25 yıldır terörle savaşırken kullandığımız teknolojiyi kimden alıyoruz? İsrail'den, bu da iki. Başkalarının savaş teknolojisine muhtaç olan devlet savaşı baştan kaybetmiştir, bu da üç.

6 gün savaşlarını bilmiyorsun sanırım? Dönemin en güçlü ve istikrarlı kabul edilen Mısır Devleti İsrail'e bir gün dayanabilmiştir. O savaşın izlerini üzerinden yeni yeni atıyor, bunu Mısır Devlet Başkanı halka hitap ederken dile getirdi. Haberin var mı? Tabii sen beğenmiyorsun ya Arap toplumunu, şunu hatırlatmak lazım sana: Mısır'a 6 gün savaşları döneminde Amerika bile saldırmaya cesaret edememiş, ama ordusunu bile bir düzene koyamamış İsrail'e yeniliverdi ne hikmetse..

İstediği yerden destekçisi olsun, PKK'yı bitiremeyişimizin nedeni destekçi dış kuvvetler kadar devletin dış topraklar ve bu topraklara sahip olan devletler üzerindeki etkisizliğidir, iletişimsizliğidir. Olaya saf askeri açıdan bakılmaz, strateji çok yönlü bakış açısıdır. Gerçekçi olmaktır, havalarda dolanmak değil!

Kara askeri gücü olarak yeryüzünde sayılı ordulardan birine sahip olabiliriz. Sorarım sana, İsrail ile kara bağlantımız var mı? Yok. Bu durumda bırak kara gücü olarak sayılı güce sahip olmayı birinci gücü olsan ne yazar? Şaka gibisin yahu!

Şaka falan değilim yapmıyordumda.Yeteki aykırı bir görüş içinden çıksın çılgına dönüyorsunuz nedense tek bu forumun yöneticilerinde var bu!.Birşey yazınca ban sebebi üye cezası.Tamam teslim oldum İsrail de bizi ezer en aşağıdaki sinekte.Savaş silahla mı askerlemi kazanılır?Bana göre askerle sana göre silahla.Çevrendekilerden kime güveneceksin?.Her birinin bu toprakalrda ayrı bir emeli var.Hepsinin derdi birşeyler koparmak askeri birliktelik harici hertürlü anlaşmaya sıcak bakarım.2. Arapları beğenmediğimi sana kim söyledi? Şahsi olarak ben güvenmem sadece.Osmanlının yıkan sebeb yenilmez olduklarını düşünmesi demissin.Son 200 yılında habire yenilip duran Osmanlı hangi zihniyet yenilmez oldugunu düşünebilir ki?.Ayrıca kurtuluş savasını biz silahla değil yüreğimiz ve sağlam imanımızla kazandık.Dünyanın en büyük silahlarınıda getirsen Bu topraklarda tek bir Türk ölesiye kadar savunur vatanını.Varmı bildiğin böyle Dünya üzerinde başka bir millet?
Neyse siz görüşünüz size benimkisi bana.Ben buna güvenerek biz dünyadaki her savaşta vatanımızı koruruz kazanırız diyorum sen koruyamaz diyorsun.Uzatmanın bir manası yok.Umarım böyle bir savaş asla gerçekleşmez.Bu şekilde küçük görünme aşşağılama kompleksine girmek her alanda teslim olmak demektir askeri alanda da diploması alanında da.Bizden birşey olmaz yapamayız edemeyiz
NOT:gerçekte de sanalda da Rütben ne kadar büyükse O kadar kaideye alınırısn bu hayatta...

Bu arada birlik olmayıp ayrı gayrı düşüp araplar 6 günde değil 6 saatte gene yenilir

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Buyur burdan yak. :)

Mesajımı sert yazmamın nedeni, benimle tartışman değil; tartışırken uslubunu bilemiyorsun. 'uzaydan mı yazıyorsun?' demek insanı ti'ye almamanın bir başka ifadesidir. Sen ne yazdığının farkında değilsin sanırım, bu durumu üçüncü kez yaşıyorum seninle artık kesin eminim bundan.

Tartışırken ne yazdığınızı bilmezseniz, karşınızdakini küçümserseniz incitirseniz uyarı cezası almanız gayet normal. Tartışmanın seviyelisi niye yasak olsun? Konu içinden örnek göstereyim, Halit ile iki sayfa süren tartışmam oldu, ama uyarı cezası almadı. Niye? Çünkü ne yazdığını biliyor adam. Şöyle bir düşündüm de, bize karşı yazılmış bir mesajın, bizimle tartışan bir üyenin sürekli uyarı puanı aldığını söyleyen bir sen varsın sanırım.. Ama bak bu konuda benimle tartıştın diye uyarı puanı veren yok sana, demek ki bizimle tartışanlara uyarı puanı vermiyormuşuz!

Konuya gelelim,

Sana göre teknoloji bana göre asker, demişsin. Artık savaşlar yakın temas sağlanarak yapılmıyor. Kimse askerini yakın temas savaşa sürmüyor artık. Cepheler birbirine olağanca uzak, savaşanlar asker değil silahlar artık. Malum teknoloji çağında yaşıyoruz ne de olsa..

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkürler Hasan.Birazcık dikkatli olalım arkadaşlar uslupta.Bazen kırıcı olabiliyoruz.:s

izmirligenc

izmirligenc

Üye
Böyle bir saldırıya vereceğimiz karşılık ve bölge ülkelerinin tepkisi İsrail'i bitirecek" ifadesini kullandı.

Bolge ulkeleri derken ne demek istemis acaba yorumlari okudum birazda tabi buyutulecek bi yani yok israilogullarinin turkiyeye karsi heleki hic yok heleki tayip varken basta hic hic yok ayrica zanetmiyorum ki israil bi saldiri yapsin irana zaten israil abd'den emir alip yapacak ama abd suan 3 bi savasi kaldircak gucte degil suan irak afganistada yeterince zarar da zaten ekonomi halk ve itifak ulkeler bakimindan

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
zaten abd savaşa girerse halkıda isyan eder

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
Böyle bir saldırıya vereceğimiz karşılık ve bölge ülkelerinin tepkisi İsrail'i bitirecek" ifadesini kullandı.

Bolge ulkeleri derken ne demek istemis acaba yorumlari okudum birazda tabi buyutulecek bi yani yok israilogullarinin turkiyeye karsi heleki hic yok heleki tayip varken basta hic hic yok ayrica zanetmiyorum ki israil bi saldiri yapsin irana zaten israil abd'den emir alip yapacak ama abd suan 3 bi savasi kaldircak gucte degil suan irak afganistada yeterince zarar da zaten ekonomi halk ve itifak ulkeler bakimindan
Ya hayır sorun savaş falan değil bazı insanların zihniyeti hiç aklım almıyor o yüzden.Atom bombası sanki bizde yok ağır silahların hiç biri bizde yok Efendim neymiş kodları onalrdaymış tek dugmeyle hepsi kitlenirmiş.Sanki bunu sen biliyorsunda bizimkiler bilmiyor o yuzden her sene 4 milyar dolar heba ediliyor ya ! Neyse.Sanki bizim muhendislerimiz atom bombası yapmayı bilmez hiç bir halt edemez ancak israil eder.Biz hiç birşey yapamyız.Birde bir güzel sözcük öbeklerini toplayıp diplomasi yapmaya çalışırlar o kadar çok kelime kullanırlarki okuyunca baya bir bilge dahi çıkar sanarsın karşına.Dostum dediğim gibi Gerçek hayatta da sanal hayatta da rütben ne kadar büyükse o kadar kayideye alınırsın burda.Bunları ben yazdıgım zaman vatan haini ilan edilip yerden yere vuruluyorum co admin yazınca yere göğe sıgdıramıyorlar.Rütme yükselince türklük onuru kayboluyor.Kara savaşları hala çok önemlidir.Eğer oyle olmasaydı neden hala IRAK ta tam hakimiyet sağlanamadı? neden hala afganistan da taliban yıllardır yok edilemedi.Yıllardır okyanus otesinden tepelerine bomba yağmuyor mu?.Neyse uzatmayacağım.Co-admin saygısızlık ile suçluyor beni.Ben size olan Saygımı 2008 yılında tüm ustaları def ettiğiniz anda kaybettim nereden nereye geldi maxicep yazık bu siteye yazık COPY/PASTE derler ya aynı oraya dogru sürükleniyor maxicep .Saygı beklenmez verilir.Davranışlarıyla tutumlarıyla hareketleriyle yazılarıyla verilir.En iyi yönetim kadrosu bizde demekle bu işler olmuyor icraat ve adalet gerekli.BU şekilde konustugum için adminlerin nerdeyse hepsi benden nefret eder.Aykırı yorumlara tahammülleri olup olmadıgı sizlere kalmış arkadaşlar.Ben buraya iş olsun diye doldurmuyorum.Ne amirallik nede generallikte gözüm var.Hala buraya yazı yazıp sürekli online olup dosya ve yazılar paylaşıyorsam bu maxicep e duydugum saygıdır.Tekrarlamakta yarar var benim saygım maxicep e sonsuzdur.Ama adminlerine aynı şekilde değil ne yazıkki!

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
konuyla alakası nedir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...