Nadir kardeşim iyi günler...
Telefonumu (İPhone 3Gs 16gb) jailbreak yaptım. İlk yaptığımda bütün adımları tek tek takip ettim ama bazı programları çalışmamaya başladı. Bu arada jailbreak dan sonra kırık uygulama yönergelerini izledim cydia ile ücretsiz bir program yükledim. Daha sonra navigasyondan önce kırık küçük bir program kurdum baktım çalışıyor. Ancak diğer çalışmayan programların çalışmasnı sağlamak için telefonu kapatıp açmayı düşündüm. Kapattım ama telefon bir daha açılmadı.Açılışta İTunes logosu ve aktarım kablosu resmi, öylece duruyor. Ne yaptımsa açılmayınca ben de İTunes'e bağladım. Restore yapmam gerekli gibi bir mesaj vardı. Bende yaptım. Baktım telefonun herşeyini geri yüklemiş, tekrar jailbreak yaptım. Şimdi telefonu kapatmaya korkuyorum. Ya şarjım biter de kapanırsa? Yapabileceğim birşey varmı sizce yada jailbreak dan sonra bütün telefonlar kapatılmamalı mı? Selamlar...
--------------- Ekleme ---------------
Birde Nadir hocam kıymetli vaktini alıyorum ama jailbrake yapılmış telefon ile appstore den ücretli uygulama yüklenirmi? Yüklemeye çalıştım ama biyerlere bağlanmak istedi bende kapattım. Yada başka uygulama yükleyebileceğimiz biryer varmı? Saygılar...
--------------- Ekleme ---------------
Bide Nadir hocam bi sitede
"Jailbreak yapılmış iPhone’unzu Güvenli Hale Getirin ve Varsayılan Şifrenizi Değiştirin12Nov09FOR ENGLISH PLEASE CLICK HERE
Bugünler de internette Hollanda’lı bir hacker’ın jailbreak yapılmış Hollanda’daki T-Mobile iPhone kullanıcılarını hacklediğini duyuyoruz ve kurbanlarından 5 Euro karşılığında ancak virusten kurtulabilecekleri mesajını veriyor. Bu virus Hollanda’daki T-Mobile kullanıcılara SSH’ı açık olan bir iPhone’da port araması yaparak bulaştığı ortaya çıktı. SSH’ın açık olması jailbreak yapılmış bir iPhone’un genel prosüdürdür, kullanıcıların Terminal aracılığıyla sandart UNIX komutlarına ulaşmalarına ve çalıştırmalarına izin verir. Jailbreak yapılmış iPhone’lar da root şifresi varsayılan (default) durumdadır ve ne yazık ki kullanıcılar bu şifreyi değiştimeyi atlarlar genelde.
Bu durumda hacker duvar kağıdınız değiştiriyor ve aşağıdaki mesaj ekranınızda çıkıyor:
“Önemli Uyarı
iPhone’unuz haclendi çünkü gerçekten çok savunmasız durumda. Lütfen doiop.com/iHacked adresine gidiniz ve iPhone’unuz güvenli hale getirin!
Şu andan itibaren bütün dosyalarınıza ulaşabilirim. Bu mesaj iPhone’unuzu güvenli hale getirene kadar silinmeyecektir.”
Ve siteyi ziyaret ettiğimizde başka bir tehdit mesajı alıyorsunuz.
“Eğer parayı ödemezseniz beniç için problem yok ama unutmayın ki iPhone’unuza bağlanabilirim ve sizden tüm listenizdeki kişilere SMS gönderebilirim. Sesli aramalar yapabilirim hatta sizin konuşmalarınızı kaydede bilirim. Sizi temin ederim ki benim amacım sizi tehdit altında bırakmak değil ama başkaları yapabilir. O yüzden size tavsiyem iPhone’unuz programımı kullanarak güvenli hale getirin.”
•alpine >> it’s your default password <<
•passwd root >> To change your default password <<
SSH’ı Gerekmediği Zamanlar Kapatmak: Cydia’dan SBSettings’i yükleyin ve böylelikler SSH’ı sitediğiniz zaman kapatıp/açabilirsiniz."
diye bişey var ne kadar kaale almalıyız sizce?