N80 Ani Şarj Bitiyor !!

Sponsorlu Bağlantılar

Flagellvm.Dei

Flagellvm.Dei

Üye
    Konu Sahibi
N80 Ani Şarj Bitiyor !!
Arkadaşlar tekrardan merhaba..Bir N80 Sorununa daha hoş geldiniz..Buraya yazmadan önce iyice araştırıyorum ama nedense benim sorularımın çözümü olmuyor yada nerde uyuz bi problem var beni buluyor..

Bu haftaki sorunumuzun adı Şarj Bitmesi !! Telefon 4.çubuktan sonra birden ölüyor..Şarj Boş demeye başlıyor..Eski şarj bozuk herhalde dedim..Yeni aldım gene aynı şeyler oluyor..Adam değiştireyim dedi ama ben Telefondan da şüphelendim..Telefonun beyninde bi sorun mu var acaba güç yönetimi ile ilgili ?? Öyle olsa başka sorunlarda olmaz mı..Allah'a şükür şimdilik iyi çalışıyor bu sorun dışında

Tam dolu bir N80 normal kullanımda kaç gün gider..Dün LCG Jukebox ve Radyoyu kullandım denemek için..Cidden çok hızlı bitti..Işin garibi 4.çubuğa kadar normalken..Sonra birden 1 e düşüyr ve uyarı vermeye başlıyor

Acil Yardımlarınızı Rica Ediyorum Arkadaşlar !!!

scorpion11

scorpion11

Üye
bu ani şarj bitmesi olayı benim n95'te de oluyor.pat diye direk 1'e iniyor.ama sanırım telefonun güç yönetim sistemiyle ilgili.bataryayla değil....

Flagellvm.Dei

Flagellvm.Dei

Üye
    Konu Sahibi
Peki nasıl düzeltebilirim ?? Donanımsal mı Yazılımsal mı ?
Telefoncu sıvı temasından dolayı kısa devre olabilir dedi..Yazılım dayüklyince olabilir dedi..Ama bende sanırım son yazılım var zaten

scorpion11

scorpion11

Üye
Peki nasıl düzeltebilirim ?? Donanımsal mı Yazılımsal mı ?
Telefoncu sıvı temasından dolayı kısa devre olabilir dedi..Yazılım dayüklyince olabilir dedi..Ama bende sanırım son yazılım var zaten

vallla bilemiyorum.benim batarya yan sanayi.ama dediğim gibi gösterirken şarjı tak diye 1'e iniyor.yazılımla ilgili değil bence.gene donanımsaldır...

Flagellvm.Dei

Flagellvm.Dei

Üye
    Konu Sahibi
Tamam kardeş benimde batarya yan sanayi..Çin Orjinali dediklerinden..Ama çözümü ne bu olayın..Sen çözümü biliyormuşsun gibi yazmışsın ya..Ondan soruyorum sana

--------------- Ekleme ---------------

Arkadaşlar başka çözüm bilen birileri daha var mı ?? Lütfen acil yardım edin..Bu telefon ömrümü çürüttü resmen yaa..Nokia'dan başka telefo kullanmayan biri olarak Nokia'dan soğuttu beni

Flagellvm.Dei

Flagellvm.Dei

Üye
    Konu Sahibi
Admin arkadaşlardan ve tecrübeli arkadaşlardan rica ediyorum..Sorunun ne olduğunu bana biri söyleyebilir mi ? Telefoncuların hepsi ayrı ayrı ve çoğunluğu garip şeyler söylüyor..Açıkçası sen telefonu ver bakalım parayı alalım muhabbeti yapanlar oldu

Bana tam birşey söylecek ve maliyeti ile bilgi verebilecek birisi var mı..Rica ediyorum !!

Utku

Utku

Üye
telefonun garantisi yok mu?

Flagellvm.Dei

Flagellvm.Dei

Üye
    Konu Sahibi
Maalesef arkadaşım yok..Olsa bu kadar çırpınır mıyım millete sorar mıyım !!

tayfun80

tayfun80

Üye
kardeş bende de n80 var şarj cabuk bıtıo ama pat dıe 4. dişten 1.dişe düşmüyo valla

nuraniharun

nuraniharun

Üye
bu ani şarj bitmesi olayı benim n95'te de oluyor.pat diye direk 1'e iniyor.ama sanırım telefonun güç yönetim sistemiyle ilgili.bataryayla değil....

Arkadaşlar bende N95'te var N80 de. Orjinal bataryaları bir süre sonra dediğiniz gibi ani şarj bitirmeye başladı. Artık nokia firması bile uyduruk malzemeden mi yapıyor nedir, çünki herkesin başında bu sorun var.

Herneyse ben piyasayı alt üst ettim ama orjinal bataryasını bulamadım. Nokia firmasından sipariş etsek fiyatlar ateş pahası. En nihayetinde N95 için "T.tec" markalı bir yan sanayi batarya aldım orjinali ile birebir sürede gidiyor. N80 için ise (burayı dikkatle dinleyin lütfen) "T.tec" marka bataryada ani şarj bitimi olmuyor ama 2 gün gidiyor. Ancak daha iyisi var ama bulması biraz şans işi. Şu Çin'den gelen gelen "Digiphone" maraka garantili çift hatlı telefonlar var. Ürün satılırken yanında 2 tane orjinal batarya ile geliyor. Telefoncu tanıdığınız varsa birini satın almak isteyin. Benim tanıdık vardı ben satın aldım ve 3 gün gidiyor, konuşuyorumda üstelik. Memnunum kısacası. Benden tavsiye etmesi.

scorpion11

scorpion11

Üye
Arkadaşlar bende N95'te var N80 de. Orjinal bataryaları bir süre sonra dediğiniz gibi ani şarj bitirmeye başladı. Artık nokia firması bile uyduruk malzemeden mi yapıyor nedir, çünki herkesin başında bu sorun var.

Herneyse ben piyasayı alt üst ettim ama orjinal bataryasını bulamadım. Nokia firmasından sipariş etsek fiyatlar ateş pahası. En nihayetinde N95 için "T.tec" markalı bir yan sanayi batarya aldım orjinali ile birebir sürede gidiyor. N80 için ise (burayı dikkatle dinleyin lütfen) "T.tec" marka bataryada ani şarj bitimi olmuyor ama 2 gün gidiyor. Ancak daha iyisi var ama bulması biraz şans işi. Şu Çin'den gelen gelen "Digiphone" maraka garantili çift hatlı telefonlar var. Ürün satılırken yanında 2 tane orjinal batarya ile geliyor. Telefoncu tanıdığınız varsa birini satın almak isteyin. Benim tanıdık vardı ben satın aldım ve 3 gün gidiyor, konuşuyorumda üstelik. Memnunum kısacası. Benden tavsiye etmesi.

bilgilendirdiğin için teşekkürler..

Flagellvm.Dei

Flagellvm.Dei

Üye
    Konu Sahibi

Arkadaşım gerçekten çok açıklayıcı bir bilgi vermişsin..Çok teşekkür ederim ilgilendiğin için..Dediğini hemen deneyeceğim..Tabi bataryayı kısa sürede bulabilirsem..Servislere gittiğim zaman ise kimse batarya problemi demiyor..Birisi kaçak var dedi..Tırnakları ölçtürdüm kaçak yok dedi..Birisi sıvı teması var dedi..O zaman ısınma olur dedi..O da yok..En son birisi işlemcisinde çatlak felan olabilir dedi..geçen bir telefon gelmiş..LG marka..onunda herşeyi normal ama şebeke problemi oluyormuş..işlemci de çatlak varmış..o yüzdenmiş felan filan..herkes bir durum söylüyorum..kime inansam şaşırdım inanın :hmmm

şimdi ben senin dediğin batarya olayını deneceğim..ama telefonda problem olma olasılığı var mı ?? En azından yukarıda telefoncuların söyledikleri mantıklı mı sizce ?? Sıvı teması olsa board komple yanmaz mı zaten ??

scorpion11

scorpion11

Üye
Arkadaşım gerçekten çok açıklayıcı bir bilgi vermişsin..Çok teşekkür ederim ilgilendiğin için..Dediğini hemen deneyeceğim..Tabi bataryayı kısa sürede bulabilirsem..Servislere gittiğim zaman ise kimse batarya problemi demiyor..Birisi kaçak var dedi..Tırnakları ölçtürdüm kaçak yok dedi..Birisi sıvı teması var dedi..O zaman ısınma olur dedi..O da yok..En son birisi işlemcisinde çatlak felan olabilir dedi..geçen bir telefon gelmiş..LG marka..onunda herşeyi normal ama şebeke problemi oluyormuş..işlemci de çatlak varmış..o yüzdenmiş felan filan..herkes bir durum söylüyorum..kime inansam şaşırdım inanın :hmmm

şimdi ben senin dediğin batarya olayını deneceğim..ama telefonda problem olma olasılığı var mı ?? En azından yukarıda telefoncuların söyledikleri mantıklı mı sizce ?? Sıvı teması olsa board komple yanmaz mı zaten ??

bataryayı değiştirdiğinde deneyimlerini paylaş bizimle..

Flagellvm.Dei

Flagellvm.Dei

Üye
    Konu Sahibi
Bataryayı alırsam deneyimlerimi paylaşırım..ancak ben hala telefonumda problem olmasından endişeleniyorum..Scorpion sen bi batarya tırnaklarını bi ölçtür bence..hatta garantisi devam ediyorsa KVK' ya ver..Çünkü bu işlemcide sorun olma olasılığı bana mantıklı geliyor..Bizim bi arkadaşın 6300'da da aynı sorun varmış..Garantiye verip yaptırmış..Bataryayı değiştirmemişler..Demekki telefonu halletmişler

alpay531

Üye
N80 de sarj sorunu normaldırr bn de N80 kulanıodumm Srj sorunu bnde yasıodumm sarJI 1 gün Anca gidiodu yarı ya indi zaman daaa hemen bitiordu sarj onun sebebi sise tel inde dil dir kardeş Kulanılan bataryadadır BL-5B gibi Düşük bir batarya kulanmışlar sana tawsayem su olur araçlar-ayarlar-telefon-ekran-ısık sensörü bunu mimum sewiyeye indirmen omzn 1,5 2 gün faln oluo sarj srüresi eğer bataryan orjinal ise ama eğer biraz daha üzn olmasını istersen dee gidersin nokie club a 35 tl ye orjinal bir batarya alırsın ama 1 ay sonra yine sarj sorunu yasayabilirsin çünkü batarya nın akımı çok küçük telin. istedi akımı karsılayamıyor öle oluncada bataryanın ömru kısa oluyorr......

--------------- Ekleme ---------------

Arkadaşlar tekrardan merhaba..Bir N80 Sorununa daha hoş geldiniz..Buraya yazmadan önce iyice araştırıyorum ama nedense benim sorularımın çözümü olmuyor yada nerde uyuz bi problem var beni buluyor..

Bu haftaki sorunumuzun adı Şarj Bitmesi !! Telefon 4.çubuktan sonra birden ölüyor..Şarj Boş demeye başlıyor..Eski şarj bozuk herhalde dedim..Yeni aldım gene aynı şeyler oluyor..Adam değiştireyim dedi ama ben Telefondan da şüphelendim..Telefonun beyninde bi sorun mu var acaba güç yönetimi ile ilgili ?? Öyle olsa başka sorunlarda olmaz mı..Allah'a şükür şimdilik iyi çalışıyor bu sorun dışında

Tam dolu bir N80 normal kullanımda kaç gün gider..Dün LCG Jukebox ve Radyoyu kullandım denemek için..Cidden çok hızlı bitti..Işin garibi 4.çubuğa kadar normalken..Sonra birden 1 e düşüyr ve uyarı vermeye başlıyor

Acil Yardımlarınızı Rica Ediyorum Arkadaşlar !!!

N80 de sarj sorunu normaldırr bn de N80 kulanıodumm Srj sorunu bnde yasıodumm sarJI 1 gün Anca gidiodu yarı ya indi zaman daaa hemen bitiordu sarj onun sebebi sise tel inde dil dir kardeş Kulanılan bataryadadır BL-5B gibi Düşük bir batarya kulanmışlar sana tawsayem su olur araçlar-ayarlar-telefon-ekran-ısık sensörü bunu mimum sewiyeye indirmen omzn 1,5 2 gün faln oluo sarj srüresi eğer bataryan orjinal ise ama eğer biraz daha üzn olmasını istersen dee gidersin nokie club a 35 tl ye orjinal bir batarya alırsın ama 1 ay sonra yine sarj sorunu yasayabilirsin çünkü batarya nın akımı çok küçük telin. istedi akımı karsılayamıyor öle oluncada bataryanın ömru kısa oluyorr......

Flagellvm.Dei

Flagellvm.Dei

Üye
    Konu Sahibi
N80 de sarj sorunu normaldırr bn de N80 kulanıodumm Srj sorunu bnde yasıodumm sarJI 1 gün Anca gidiodu yarı ya indi zaman daaa hemen bitiordu sarj onun sebebi sise tel inde dil dir kardeş Kulanılan bataryadadır BL-5B gibi Düşük bir batarya kulanmışlar sana tawsayem su olur araçlar-ayarlar-telefon-ekran-ısık sensörü bunu mimum sewiyeye indirmen omzn 1,5 2 gün faln oluo sarj srüresi eğer bataryan orjinal ise ama eğer biraz daha üzn olmasını istersen dee gidersin nokie club a 35 tl ye orjinal bir batarya alırsın ama 1 ay sonra yine sarj sorunu yasayabilirsin çünkü batarya nın akımı çok küçük telin. istedi akımı karsılayamıyor öle oluncada bataryanın ömru kısa oluyorr..

Arkadaşım bilgilendirdiğin teşekkürler..Benim şarjım normal aramamı yapayım rahat rahat..mesajımı çekeyim..ama akşama kadar gitsin yeter..1 günü de geçtim ben..Benim telefon en fazla 5 saatte yiyor bataryayı..yok uyku modunda olursa akşama kadar ancak dayanıyor..ama eve gelip bi mesaj atayım desem gene pat diye bitiyor..Dediğin gibi bu BL-5B bataryalar düşük modellerde kullanılıyor..N80 gibi fazla yüklenilen ve enerji ihtiyacı olan modele bunu koymaları tek kelime ile APTALLIK

alpay531

Üye
Arkadaşım bilgilendirdiğin teşekkürler..Benim şarjım normal aramamı yapayım rahat rahat..mesajımı çekeyim..ama akşama kadar gitsin yeter..1 günü de geçtim ben..Benim telefon en fazla 5 saatte yiyor bataryayı..yok uyku modunda olursa akşama kadar ancak dayanıyor..ama eve gelip bi mesaj atayım desem gene pat diye bitiyor..Dediğin gibi bu BL-5B bataryalar düşük modellerde kullanılıyor..N80 gibi fazla yüklenilen ve enerji ihtiyacı olan modele bunu koymaları tek kelime ile APTALLIK

koyu renkli bir tema sana 1 2 saat daha olanak tanıyabilir bunuda tawsıye edim sana n80 harika bi tel. özlk deposu ama bu tip sorunları yüzünden tel. fazla tutulmadıı ...

Flagellvm.Dei

Flagellvm.Dei

Üye
    Konu Sahibi
Evet gerçekten özellik deposu ama bu güç problemi o özellik deposunu kullanamamana neden oluyor..yani güç özellikten daha önemli :)

Henüz T.Tec batarya almadım..Bataryaları buldum ama digiphone bataryası arıyorum..Bulamazsam T.Tec alıcam

EsEsLi26es

EsEsLi26es

Üye
yansanayi bataryalarda bunun gibisorunları bende yaşadım hep sonunda orjinal görünümlü :) ama yan sanayi macar malı bir batarya buldum tesadüfen şu anonu kullanıyorum ani şarj düşümü yaşıyor ancak şöyle oyun müzik internt vs yüklendiğim zaman. 24 saati tamamlıyabiliyor batarya.

sorun bence telefonda değildir sorun güçsüz bataryadır. nokia malesef hatalı bir tercih yapmış.

nuraniharun

nuraniharun

Üye
Evet gerçekten özellik deposu ama bu güç problemi o özellik deposunu kullanamamana neden oluyor..yani güç özellikten daha önemli :)

Henüz T.Tec batarya almadım..Bataryaları buldum ama digiphone bataryası arıyorum..Bulamazsam T.Tec alıcam

Arkadaşlar gerçekten aynı sorunla hem N80'de hem N95'te karşılaştım. Her iki telefona da birçok yan sanayi bataryalar denememe rağmen randımanlı sonuç alamadım, ta ki tevafuken ( Allah'ın denk getirmesiyle ) "digiphone" marka çin malı telefonun bataryasını alıp kullanana kadar. Batarya orjinal yapım olduğu için perfonmansı N80'nin kendi orjinal bataryasından bile iyi gidiyor. N95 için şimdilik yan sanayi olanlarından "T.tec" markaları bataryalar orjinali ile birebir gidiyor.

Bataryanın şarjının kısa gitmesinin nedenleri;
1. Batarya orjinal ama kısa gidiyor çünki;
a) Telefonu devamlı sıcaktan soğuğa yada soğuktan sıcağa gelgit yapılırsa perfonmans düşer ve batarya şişebilir.
b) Batarya devamlı şarjda kalırsa ısınır ve perfonmans düşer ve şişme yapabilir. Bir batarya şişmişse ondan umudu kesin artık.
c) Bataryayı devamlı bitmeden şarj etmek onun en büyük düşmanlarındandır. Li-on bataryaymış ve istediğin zaman şarjetmiş falan hikaye arkadaşlar. Deneyimlerimle bunun doğru olmadığını gördüm.
2. Eğer bataryanız sahteyse, mesela üzerinde 950 mAH yazıyor ama adamlar içine 500 mah'ın altında pil yerleştirmiş olabilirler.
3. Bulunduğunuz yerde şebeke zayıfsa telefon çekimi arttırmak yada şebekeki bulmak için devamlı arama yapacaktır. Bu ise bataryanın şarjını %25 oranında düşürür.
4. Telefonunuzda arka planda devamlı açık program bulunduruyorsanız şarjı %25 hatta daha fazla oranda da düşürür. Örneğin özellikle s60v3 işletim sistemli telefonlarda Rehber, işlem kaydı, galeri, müzik çalar gibi programlar şeçenekler-> çıkış yapılarak kapanmaz. Jbaktaskman adlı programla ( yada başka arka planda çalışanları gösteren programda olur.) bunları sonlandırın.
Bluetooth, hareket sensörü, gps arama gibi programlarda işi bitince açık unutulmamalı. Bekleme modu bile başlı başına batarya düşmanıdır. Kısacası arka planda ne kadar çalışan varsa bataryadan yer.
5.Ekran ışık ayarı yüksek olabilir, gündüz ışığa pek gereksinim olmadığı için ekran ışığını kısmanızı tavsiye ederim.

Takipçi Satın Al

Üst Alt