Nokia 5800 Yasal Uyarı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
caprice77

caprice77

Üye
    Konu Sahibi
Nokia 5800 Yasal Uyarı
Arkadaşlar 26-12-2009 tarihinde istanbulda büyüüük bir alışveriş merkezinden almış olduğum Nokia 5800 telefonuma bugün bir mesaj gelmiştir mesajın içeriği :

YASAL UYARI
XXXXXXXXXXXXXXX IMEI NOLU CIHAZ KAYIT DISIDIR,1 HAFTA ICINDE KAPATILACAKTIR,SATIN ALDIGINIZ YERE BASVURUNUZ.

bu konu hakkında görüşü ve düşünceleri olanlar yazarlarsa memnun olurum.

kaban42

Üye
Garantisi,faturası olan bir cihaz nasıl kayıt dışı olabilir? aynen ver geriye yok kayıt ettirelim falan derlerse istemez de başdan düşünselerdi yenisini ve kayıtlısını al

.eRCaN.

.eRCaN.

Üye
Aldığın Yere götür Mesajı Göster şikaytçi olduğunu söyle.

Elinde Patlamasın :)

caprice77

caprice77

Üye
    Konu Sahibi
bende bu işe bi türlü akıl erdiremedim aldığım firma öyle dandik bi firma da değil altın gibi her yerde var mağaza !

tolgabc

Üye
sertifika gibi birşeyler aldınız mı?

mustafa

mustafa

Üye
sertifika gibi birşeyler aldınız mı?

sertifikayla alakası olsa piyasada kayıtlı telefon kalmaz diye düşünüyorum

--------------- Ekleme ---------------

ayrıca 1 hafta geçmeden ürünü iade etme hakkın var. değiştiremeyiz derlerse tüketici hakem heyetine git. bir hafta geçmeden yapman lazım bu işlemleri

bygreen

bygreen

Üye
sertifika aldiysan olur tabiki nail alakasi yok sertfikayi nerden aldin??

caprice77

caprice77

Üye
    Konu Sahibi
Sn ..; Teleofununuz klonlanmış olduğundan dolayı böyle bir mesaj iletilmiştir.Farklı satıcıların ıme numarasını kopyalamasından dolayı böyle bir durum söz konusu olmuştur.fatura bilgilerinizle beraber den klonlanmış telefon bölümündeki formu doldurmanız gerekmektedir.Nokıa dan size dönüş çalışacaktır.Teşekkür eder iyi günler dileriz

Saygılarımızla..

İyi alışverişler dileriz.

Arkadaşlar bu işin sertifika ile alakası yok zira olsa idi forumlarda imei li tel kalmazdı biraz araştırma yaptığınız da görürsünüz nokia bunu hep yapıyor

SONUÇ : Arkadaşlar öğrendiğim kadarı ile nokia nın yaptığı ne ilk nede son olucak,eğerki hata yapıpta KLONLU EŞLEŞTİRME BEYANNAMESİ ni doldurup ta gönderir iseni z sonucu telefonu tek ve aynı hat ile başka bir hat ile hangi oparatör olursa olsun kullanamayağınızdır bunu bilip o na göre hareket ediceksiniz.Kolay gelsin.

zax38

Üye
msj daki imei teldeki ile aynımı bazen daha önceden hattını taktığın tel için msj geliyor benim kuzenime şimdiye kadar 7 8 msj geldi ama o telefonları çoktan satmıştı

caprice77

caprice77

Üye
    Konu Sahibi
msj daki imei teldeki ile aynımı bazen daha önceden hattını taktığın tel için msj geliyor benim kuzenime şimdiye kadar 7 8 msj geldi ama o telefonları çoktan satmıştı

imei numarası doğru daha önce banada gelmişti o yüzden ilk baktığım imei oldu.

'Davut

'Davut

Üye
Bunlarla uğraşma direk aldığın yere git telefonunu değiştir...Kapatılınca almazlar....

ArslanArif

ArslanArif

Üye
hemen iade et

caprice77

caprice77

Üye
    Konu Sahibi
evet arkadaşlar aldığım mağazaya gittiğimde yılbaşı dolayısı ile imei leri kayıt yaptıramadıklarını yetişmediğini bugün akşama kadar telefonun açılacağını açılmaz ise geri iade alabileceklerini söylediler bekleyelim göreli...

--------------- Ekleme ---------------

evet arkadaşlar imei sorgulamasında cihaz kayıt altına alınmıştır göstermektedir.

kur

kur

Üye
Magazaya telefon numaranizi verdiniz.Magaza sizin yerinize yukarda arkasin yazdigi formlarla muracat edip actiriyor.
Dolayisiyle KOLONLANMIS TEL.ler yeni telefon olsa bile ancak 1 numaraya aciliyor.(yani magazaya verdiginiz numaraya acilacak ).Elinizdeki 2 simkarti TAKTIGINIZDA KULLANAMAYACAKSINIZ!!!!!
2 simkart kullanabilmek icin Nokia servisi arayip yeniden beyan etmek(eski simkarti iptal ettim yeni hat aldim :bye2:gibi) zorundasiniz...

haltie

haltie

Üye
bende de teknosadan motorola bir cihaz almıştım imei klonlanmış tek bir hattan başka hat çalıştırmıyolar geri almadılar telfonu :off:

padisah_58

padisah_58

Üye
bende de teknosadan motorola bir cihaz almıştım imei klonlanmış tek bir hattan başka hat çalıştırmıyolar geri almadılar telfonu :off:

tüketici derneklerine başvur onlar sana yol gösterrirler ayrıca teknosa iade almak zorunda ufak bi ücret de alıyor ( ben iade ettiğimde istediler ama vermemiştim ben:)))

kur

kur

Üye
Nasil oluyorda buyuk firmalarda faturali olan cihazlar kolonlaniyor ,firmalar guvenlik onlemlerini
almak zorundalar ....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt