[Yardım] Yasal Uyarı Mesajı Aldım. IMEI Kopyalanmış...

Sponsorlu Bağlantılar

4flee

Üye
    Konu Sahibi
[Yardım] Yasal Uyarı Mesajı Aldım. IMEI Kopyalanmış...
Arkadaşlar öncelikle merhaba.
Bu sabah telefonuma mesaj geldi numara görünmüyor YASAL UYARI yazıyor. Mesaj aynen şöyle :
"352***** IMEI nolu cihaz klonlu listesinde oldugu icin 02.10.2010 tarihinde kullanim disi birakilacaktir. Hattiniz acik kalacaktir. Bilgi icin 4440532

Mesaj aynen böyle.. Mesajı alır almaz *#06# yaparak telefonumun imei numarasına baktım. Gelen mesajdaki numara ile uyuşmuyor...

Telefonum Nokia 7230 orjinal ve sıfır. Alalı hemen hemen bir hafta oluyor... Daha aldığım yere falan götürmedim hemen internette araştırmaya başladım. Aynı sorun bi kaç kişiye daha gelmiş. Hurda telefonun imei numarasını kopyalıyorlarmış veya yasal yöntemle halledip sadece tek bir hatla kullanılıyormuş ve bu yöntemde çok kötü :(

Şimdi ben ne yapmalıyım bana bi yol gösterin. Hem legal yöntemle bu işi çözüp hemde eskisi gibi birden fazla hat takıp kullanabilme şansım varmı ?

Dikkatimi çeken diğer bir nokta ise bazı mesajlar fake oluyormuş insanları kandırmak amaçlı bazı ***ler fake mesaj gönderiyorlarmış. Mesajda ğ,ç,ı gibi Türkçe karakterler kullanılmamış. Sizce bu mesaj fake olabilirmi ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun şimdiden teşekkür ederim...

--------------- Ekleme ---------------

Arkadaşlar yardım lütfen

daniel_23

daniel_23

Üye
bilgi için 4440532 demiş bi ara istersen turkcell in numarası

lasvetorus

lasvetorus

Üye
Telefonunun faturası varsa faturayla birlikte telefonunu kaydettirmeyi denemelisin.
Eğer sahte bir mesaj olduğundan şüpheleniyorsan imei numaranı aşağıdaki link ten gireceğin sitedeki kutucuğa yaz ve sorgulat kayıt dışıysa aynı cevabı burdan da alman gerekir.

Site Bilgi Teknolojileri ve Koordinasyon Daire Başkanlığı 'nın resmi sitesidir.

4flee

Üye
    Konu Sahibi
IMEI : 3*************8
Durumu : IMEI numarası kayıtlı
Kaynak : İthalat yoluyla kaydedilen IMEI
Üretici : Üretici: Nokia Corporation Pazar Adı: 7230

Sonuç Bu.

celibar

celibar

Üye
daha önce aynı hatla farklı bir telefon kullandıysanız muhtemelen o telefondur.gönderilen imei numarası senin telefonun imeisi ile uyuşmuyorsa kafana takma.yanlışlıkla da gelmiş olabilir.

SilentOne

SilentOne

Üye
daha önce aynı hatla farklı bir telefon kullandıysanız muhtemelen o telefondur.gönderilen imei numarası senin telefonun imeisi ile uyuşmuyorsa kafana takma.yanlışlıkla da gelmiş olabilir.

arkadasımın dediqi bole bişey olabilir

4flee

Üye
    Konu Sahibi
Evet o dediğiniz ihtimalide düşündüm eski telefonumun koduna baktım.son hanesi hariç kod tutuyor ama son hanesi farklı. Geçenlerde ablamda kullandı o teli onada aynı mesaj gelmiş ama ona gelen kod eski telin kodunun aynısı. Eski tel ise siemens a55 şimdi bana gelen kod eski telinki ise neden son hanesi farklı

lasvetorus

lasvetorus

Üye
IMEI : 3*************8
Durumu : IMEI numarası kayıtlı
Kaynak : İthalat yoluyla kaydedilen IMEI
Üretici : Üretici: Nokia Corporation Pazar Adı: 7230

Sonuç Bu.

Sonuç iyi.Bu uyarıyı ciddiye alma.

AsCoRbAt

AsCoRbAt

Üye
geçmiş olsun

nesems1

Üye
n97 yedim var ve uyari mesaji geldi fakat tel in imei ile mesajda ki imei ayni degi sorgulama yaptim cihaz kayitli gorunuyor bir ay diyor uyarida bir ay sonra kapanir mi lutfen yardim

NokiaManyaĞ

NokiaManyaĞ

Üye
Bi kutuna git derim. Ara numarayı. :kop:

Üst Alt