bunun içinde başka bişey var.
--------------- Ekleme ---------------
Bugün baya bi uğraştım bu flash bozuntusuyla. Çok sinir bozucu gelmişti başta sonra internetten araştırınca keşfettim sırrını. Aslında biraz daha tek başıma uğraşsam kendimde bulurdum herhalde. Çok zor değil gibi geldi. Neyse önce programın amacını yazalım , program Beynimizi okuduğunu iddia ediyormuş , oyun şöyle oynanıyor.
1 den 99 a kadar herhangi bir sayı tutuyoruz örneğin ;
86 Sonra tuttuğumuz sayının rakamlarını topluyoruz ( 8+6=14 ) ve esas sayımızdan çıkarıyoruz.
Elde var 72.
Önce 72 'ye gelen simgeye bakıp , sonra küreye mouse ile tıklıyoruz. Görüyoruz ki küre ; 72 nin karşısındaki sembolü gösteriyor size.
Ahah, bir ... iki ... üç ... bilemedin 10 - 20 denemeden sonra benim gibi iyice sinirlenip internetten araştırırsanız belki bulursunuz çözümünü , ek$isözlükte falan yok yalnız.
Ben de yazayım bari çözümünü boşuna aramayın :P
Şimdi efenim ,
tuttuğumuz sayıya 10x+y dersek ve x y 'yi çıkarırsak
10x+y-(x+y) = 9x kalır.
Burda gördüğünüz üzere tuttuğunuz her sayının rakamlarını toplayıp , kendinden çıkardığımızda
çıkan sayı hep 9 un katı oluyor.
90=81
76=63
67=54
... Tuttuğumuz sayılar doğal olarak hep 9 ve 9 un katı çıkıyor . Hepsinde aynı sembol var zaten.
Yine de süper program, düşünsem aklıma gelmez , uzun bir süre insanı oyalıyor doğrusu. İnternet olmasa uğraştırırdı beni de.
Programın yaratıcısı olan Andy Naughton'u kutluyorum efenim ,
cevabı budur bulan kişi Mertcan Bayöz adlı bir kişi.
--------------- Ekleme ---------------
bide bir şeyin daha farkına vardım adamlar hep 9 un katlarına çıkıyor die anlmazsınlar die her tıklamada 9 un katlarının sembolleri değişiyor.