tlp
Üye
5800 XM in Yazı Fontunu Değiştirin ;)
Merhaba Arkadaşlar ;
Font Router isimli program MaxiCep forumlarında bulunmakta zaten.Ben sadece nasıl yapıldığını kısaca anlatayım.
1-Telefonunuz USB den PC ye bağlayıp Depolama seçeneği ile bağlantı kurun.
2-F:\ (Yani Hafıza Kartı [Programı kurarken seçtiğiniz yolada bağlı bu]) Data Klasörü içerisinde Fonts klasörü bulunmakta.Buraya girin.
3-İçerisinde daha önce kurduğumuz Font Router programınn ini dosyası bulunmakta.
4-Bunun içerisine istediğiniz herhangi bir fontu 4 ayrı şekilde kopyasını alın ve her birine aşağıdaki isimler verin.Sıralama önemli değil.4 ayrı isim vermemzin nedeni Font Router.ini dosyası içerisinde gizli....
**** s60snr
**** s60ssb
**** s60tsb
**** S60ZDIGI
* Kopyalama bittikten sonra tlf nu kapatıp açın.Font değişmiş olacak.
Not : Olduki yüklediğiniz font tlf na uyumlu olmadı ve tüm karakterler birbirine girdi,Hiç birşey görünmüyor.Panik yapmadan çalışabilecek en garanti fontu (tahoma) aynı yöntemle tekrardan kopyalayın.
Not 2:Font kullanırken türkçe karakterleri içermesine dikkat edin.Türkçe fontları bulableceğiniz en güzel ve garanti yerde c:\windows\font klasörü içerisindedir
Denediğim Fontlar :
Tahoma
Comic Sans
Times New Roman
Arial
Palatino LinoType
Trebuchet Ms
Book Aniqua
Century Gothic
Bunlar windowsun kendi içerisindeki türkçe karakterli fontlar,en garanisi bunlar.Diğer türlü türkçe karakter harfler sıkıntı yapıyor.
Bir kaç örnek resim :
Şimdilik bu kadar.
Denediğim yolları belirttim.Eksiksiz yaparsanız sorunsuz çalıştırabilirsiniz.
Şuanda Kullandığım Font : Century Gothic (Kalın)
Derlenmiş türkçe tabanlı font indirmek için link :
http://www.maxicep.com/symbian-v9-4...zi-fontunu-degistirin-281819.html#post1828107
Merhaba Arkadaşlar ;Font Router isimli program MaxiCep forumlarında bulunmakta zaten.Ben sadece nasıl yapıldığını kısaca anlatayım.
1-Telefonunuz USB den PC ye bağlayıp Depolama seçeneği ile bağlantı kurun.
2-F:\ (Yani Hafıza Kartı [Programı kurarken seçtiğiniz yolada bağlı bu]) Data Klasörü içerisinde Fonts klasörü bulunmakta.Buraya girin.
3-İçerisinde daha önce kurduğumuz Font Router programınn ini dosyası bulunmakta.
4-Bunun içerisine istediğiniz herhangi bir fontu 4 ayrı şekilde kopyasını alın ve her birine aşağıdaki isimler verin.Sıralama önemli değil.4 ayrı isim vermemzin nedeni Font Router.ini dosyası içerisinde gizli....
**** s60snr
**** s60ssb
**** s60tsb
**** S60ZDIGI
* Kopyalama bittikten sonra tlf nu kapatıp açın.Font değişmiş olacak.
Not : Olduki yüklediğiniz font tlf na uyumlu olmadı ve tüm karakterler birbirine girdi,Hiç birşey görünmüyor.Panik yapmadan çalışabilecek en garanti fontu (tahoma) aynı yöntemle tekrardan kopyalayın.
Not 2:Font kullanırken türkçe karakterleri içermesine dikkat edin.Türkçe fontları bulableceğiniz en güzel ve garanti yerde c:\windows\font klasörü içerisindedir

Denediğim Fontlar :
Tahoma
Comic Sans
Times New Roman
Arial
Palatino LinoType
Trebuchet Ms
Book Aniqua
Century Gothic
Bunlar windowsun kendi içerisindeki türkçe karakterli fontlar,en garanisi bunlar.Diğer türlü türkçe karakter harfler sıkıntı yapıyor.
Bir kaç örnek resim :
Şimdilik bu kadar.
Denediğim yolları belirttim.Eksiksiz yaparsanız sorunsuz çalıştırabilirsiniz.
Şuanda Kullandığım Font : Century Gothic (Kalın)
Derlenmiş türkçe tabanlı font indirmek için link :
http://www.maxicep.com/symbian-v9-4...zi-fontunu-degistirin-281819.html#post1828107

post arıyorum 2saattir