İmza Kuralları Hakkında Mutabakat Sağlamak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
İmza Kuralları Hakkında Mutabakat Sağlamak
Arkadaşlar imza kurallarında bir boşluk yakaladım, sizlerle paylaşmak istiyorum:

İmza kurallarına göre imzada kullanılan resim genişliği, tek resim varsa 650'yi, birden fazla resim varsa 700'ü aşamaz (ki bence bu ikilem gereksiz, yeknesaklık sağlamak iyi olacaktır);
Uzunluk ise her zaman için 150 dir.

Bazı üyelerde görüyorum, 650 X 150 tek resim koymuş, ama sağına soluna yazı eklemiş.
Şimdi birden fazla resim olunca 700 piksel genişlik,
ama yazı + resim olunca ne oluyor?

Çok daha önemlisi: İmza boyutu nedir?
Yok böyle bir kural!
İmza-resim / İmza yazı boyutu var ama toplamda imza en fazla ne kadar alan kaplayabilir belli değil.

"İmza en fazla 150 X 700' lük bir alan kaplayabilir"
kuralının forum kurallarına eklenmesi gereklidir.

İmza Kuralları:

3-İmza Kuralları forum linkleri veya üyelik isteyen ticari site linki yazılamaz. İmza içeriği, mesaj yazma kurallarını da içerir.
İmza Resim Boyutu; En fazla 650 piksel genişlik, 150 piksel yükseklik (650x150 px.) ve 150 KB.(Kilobyte) boyutunda olabilir.
İmza Resim Adeti Sınırı: En fazla 5 adet resim, veya 5 adet smiley eklenebilir.
(Alt alta koyulan resimlerde, toplam yükseklik 150px.; Yanyana koyulan resimlerde ise, toplam genislik 700 px. geçmemelidir..
İmza En fazla Satır Sayısı: Yazı font boyutu 2 ise "7" satır, daha büyük ise "5" satır yazı eklenebilir.(Max. karakter boyutu: "4")
İmza En fazla Karakter Sayısı:
1000 karakter yazı eklenebilir.
Yönetici, imzanız için sizi uyarabilir yada kural dışı ise derhal müdahale edilir ve kurallar yöneticiler dahil herkes için geçerlidir.

• Beğen
Tepkiler: Dogus Pertez

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
Çok güzel bir konuya değinmişin, resim boyutlarıda çok küçük kalıyor bence. Bir ayar çekilmeli.

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
İmza konusuna katılıyorum doğru düzgün açıklayıcı olmalı. Örneğin resim + 2 satır yazıyorsa kuralda, eğer resim küçük ise 3 satır yazı varsa bu da kurallara aykırıdır. Bu tarz durumlarda açıklığa kavuşmalı..

Bu arada Doğuş da düzeltmiş imzasını 3 pixel ile resimden kural dışıydı, yazı vs vardı onlar zaten kuralı s... :ehe

Salihyet

Salihyet

Üye
Resim ile yazı kombinasyonu tutturulamıyor, yapılması gereken çok daha sade bir dille anlatmak ;)

a21a

a21a

Emekli Yönetici
Yukarıda belirttiğin gibi.. İmza içerik olarak her neden oluşuyorsa resim, yazı vs. toplam boyutu 150x700 ü geçmemeli
diyebiliriz.. :oke:

Ozan

Ozan

Admin
Yukarıda belirttiğin gibi.. İmza içerik olarak her neden oluşuyorsa resim, yazı vs. toplam boyutu 150x700 ü geçmemeli
diyebiliriz.. :oke:
Katılıyorum boyutu 200x700 yapabiliriz yalnız zira 7 satır yazıdan sonra alta bir ufak resim de eklemek isteyebilir üyeler. 150 çok az gibi sizce nasıl olsun

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Ozan siteyi ne boyutta resimler kastırır ne boyutta resimler kastırmaz en iyi sen bilirsin.
O halde sen uygun diyorsan bu boyuta;

İmzanız en fazla;
200 genişlik 700 uzunluk olmak üzere 200 X 700 piksellik bir alan kaplayabilir;
150 kb boyutunda olabilir.

gibi sadece bir açıklama koyalım.

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
150 çok bile, hangi forumda bu boyutlarda imzaya izin var? (Küçük forumlar hariç) Çarşaf gibi imzalara hayır, olabildiğince küçük olmalı imzalar. :oke:

Yazıyla birlikte kaç pixel olduğunu nasıl kestiriyorsunuz?

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Belirtilen pikseller çok yüksek bence. Ben 150 px'i gördüğümde 'bu ne ya!' diyorum kendi kendime. :)

150 px imza genişliği yeterlidir bana göre.

@Ahmet, bir satır 18 - 19 piksel arasında bir değere denk geliyor yanlış hatırlamıyorsam. :hmmm

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
SS' i painte yapıştırıp, imza alanını seçip boyuta bakılabilir.
He kim uğraşır onunla bilemem :ehe
Varsa daha kolay bir yolu bana da söyleyin, ben de bileyim:)

a21a

a21a

Emekli Yönetici
SS' i painte yapıştırıp, imza alanını seçip boyuta bakılabilir.
He kim uğraşır onunla bilemem :ehe
Varsa daha kolay bir yolu bana da söyleyin, ben de bileyim:)

iE VEYA Firefox.. resim üzerine sağ tıklayıp en altta özelliklere girince resimin nerede upload olduğuna kadar her bilgiye erişmek mümkün...:oke:

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Ahmet abi biz resimden bahsetmiyoruz ki.

Resim boyutuna diyelim 150*750 pixel kuralda. Peki altına kaç satır yazı yazılacak? 2 satırda yazı kuralı koyduk (font ^x'e göre), adam derse ben 150 pixel değil de 50 pixel genişliğinde resim koyar 20 satırda yazı yazarım. O zaman nasıl belirleriz boyutu?

Yukarıdaki mesajlarda imzanın boyutundan bahsedilmiş 150*750 diye, ama imza boyutu değil ki resim boyutu olur bu. Ben yazılar dahil bahsediyorsunuz sanmıştım. :)

Bana göre 150 yükseklik aşılmamalı, satır olayı da örneğin 1 resim + 2 satır ise, resim diye kastettiğimiz 10*10 pixel bile olsa 3 satır yazı varsa kural dışı diye silinmesidir...

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
iE VEYA Firefox.. resim üzerine sağ tıklayıp en altta özelliklere girince resimin nerede upload olduğuna kadar her bilgiye erişmek mümkün...:oke:
Tek resim ise... Biliyorum bunu:) Vakt-i zamanında üyeyken Hasan'a öm atıp öğrenmiştim :)

Ama alt alta üç minik resim var, aralarında da göz kararı bir boşluk var, yazı var, var oğlu var minik minik...
Nasıl bulacağız? :)

a21a

a21a

Emekli Yönetici
:karisti:
Sen adamı hasta edersin hastaaa. Herşeyi bu kadar mükemmel düşünmeye gerek varmı . yok SS iş.. yok paintmiş... yok 300 x700 miş.. yok kaç kilobaytmış...yok alt alt üç resimmiş.. :stres::bangin::bottom:

:sahan2: :gun1::dover::pokey: :sahan:

imza işte uleyyn... bi bakarsın boyutu seni rahatsız ediyorsa sil gitsin .:seytan: :ehe

:ehe:hehe:

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Ne kızıyon çocua be :agla

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Geçenlerde üç dene başbeken otuumuşlar bi kaaveye , Maxicebin yönetim ehli aceba bu imzalar gonusunda mutabahat sagla mıı, saglamaz mıı...

Ne deyon sen Hasan Çavuş? .. Valla ben buu bilürüm buu söylerüm, Ata bir daş atdı guyuya kırk akıllı olduk çıkartamaduk ..

Bu ne yahu? :hmmm

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Geçenlerde üç dene başbeken otuumuşlar bi kaaveye , Maxicebin yönetim ehli aceba bu imzalar gonusunda mutabahat sagla mıı, saglamaz mıı...
Ne deyon sen Hasan Çavuş? .. Valla ben buu bilürüm buu söylerüm, Ata bir daş atdı guyuya kırk akıllı olduk çıkartamaduk ..
Bu ne yahu? :hmmm
:hmmm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt