Esenler Otogarı'nda bayram yoğunluğu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Esenler Otogarı'nda bayram yoğunluğu
İstanbul'daki Esenler Otogarı'nda iğne atsan yere düşmeyecek bir yoğunluk var. Biletini son dakikaya bırakanlar elleri boş dönüyor.



Esenler'deki Büyük İstanbul Otogarı'nda Ramazan Bayramı öncesin yoğunluk yaşandı. 4 günlük bayram tatilini değerlendirip, memleketlerine gitmek isteyen vatandaşlar, otogara akın etti.

Şehirler arası sefer yapan otobüslerin tam kapasite çalıştığı otogarda, son anda bilet alıp, seyehat etmek isteyenler bilet bulmakta zorluk çekti.

Büyük İstanbul Otogarı'nda Ramazan Bayramı tatili nedeniyle yoğunluk yaşandı. Bayram tatilini memleketlerinde sevdikleriyle beraber geçirmek isteyen vatandaşlar otogara akın etti. Yoğunluk nedeniyle otogarın giriş ve çıkışlarında yoğunluk yaşandı. Bayram tatilinin 4 gün olması nedeniyle yerler haftalar öncesinden ayırtıldı. Taleplere yetişemeyen firmalar ek seferler koyarak yolcu taleplerini karşılamaya çalıştı.

Yer bulamayan bazı vatandaşlar ise memleketine aktarmalı olarak gitti. Memleketlerine gidip, yakınlarını görecek olmanın sevincini yaşayan vatandaşlar, otogarda heyecanlarını gizleyemedi. Son anda bilet almaya mecbur kalanlar ise otogarda zor anlar yaşadı. Bilet bulamayanlar, otogarda uzun süre firmalar tarafından ek sefer açılmasını bekledi.
İstanbul'da görev yaptığını söyleyen Osman Sarı isimli öğretmen, yaklaşık 2 saattir İzmir'e gitmek için bilet aradığını ancak bulamadığını belirtti. Sarı, "Ailemi görmek için memleketime gidiyorum. Hemen hemen tüm tur şirketlerini dolaştım. Bütün şirketler biletlerin bittiğini söylüyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bu gidişle bayram tatilinde evimde sevdiklerimle beraber olamayacağım" dedi.
Uzun süredir işlerin durgunluğundan şikayetçi olan otobüs şoförlerinin ise bayramın gelmesiyle yüzleri güldü. Birçok yolcu tam kapasite çalışan otobüslerde yer bulmakta zorluk çekti. Otobüslerde boş yerin bulunmadığını belirten şöför Süleyman Akyıldız, yeteri kadar otobüs olduğunu ve mevcut kapasitenin iki katı kadar otobüsün sefer yaptığını vurguladı. İstanbul Otogarı'nın kapasitesinin yeterli olmadığını savunan bir başka şoför Yüksel Taşkıran ise, "Yaklaşık bir buçuk saatte otogara giriş yapabildim. Otogarda en ufak bir hareketlenmede, giriş ve çıkışlarda zorluk çekiyoruz. Birçok terminale girmemize rağmen sadece İstanbul Otogarı'nda sorun yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.
Tur şirketlerinin yetkilileri de bayram öncesi yaşanan yoğunluktan memnun. Geçen bayramlarda yaşanan yoğunluğun bu bayramda yaşanmadığını belirten Metro Turizm'i yetkilisi Yavuz Güner, bu farkı ekonomik krize bağladı. Vatandaşın bir iki hafta öncesinden biletini ayırttığını ifade eden tur yetkilisi, "Şu anda araçlarımız tam kapasite hizmet veriyor. Çok talep olduğu için ek seferleri de devreye soktuk. Buna rağmen son anda bilet alıp, seyehat etmek isteyenler bilet bulmakta güçlük yaşayabilir" diye konuştu.
 
  • Beğen
Tepkiler: huri$


Salihyet

Salihyet

Üye
1 gün öncesinden doluyor :hmmm ben 10 gün önce zor geldim
 
huri$

huri$

Üye
allah herkezi ailesine sevdiklerine kavu$tursun gercekten yalniz bayram gecirmek cok kotu
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt