n80 batarya ve şarj ile ilgili yardımcı olur musunuz?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

adisoyadi

Üye
    Konu Sahibi
n80 batarya ve şarj ile ilgili yardımcı olur musunuz?
Merhabalar. mayıs 2007 civarında n80 telefon aldım. gayet memnundm. taa ki, 2-3 aya kadar. şarj yetiremiyordum. hiçbirşey yapmasam dahi 36 saatte şarjı bitiyordu. daha sonra farkettim ki bataryada bir şişlik olmuş. yani kapağı kapatamıyorum. iteleyerek kapatıyordum... bugun telefonu garantisi olduğu için servise götürdüm. sadece bataryayı aldılar, herhangi birşey söylemediler...

batarya bildiğiniz gibi bl-5b

bu şişlik neden olmuş olabilir??

diğer bir sorum ise, bundan önce bir çok nokia telefon kullanan bir iolarak, şarj aleti ile ilgili. n80 ile birlikte veriilen ac-4 hızlı seyahat şarj aleti.

nedne hızlı seyahat? eskiden hatırlıyorum iki seçenek olurdu ( eski modellerde ) Biri 3-3,5 saatte şarj eden şarj aletleri vardı.. bazılarıda seyahat şarjı ile 1 saatte doldururdu. hatta o zamanlar seyahat şarjlarının iyi olmadığını, bataryanın ömrünü yediğini, şarjın az dayandığını söylüyorlardı..

n80 için normal şarj aleti varmı?

son sorum ise, Nokia Şarj Bağlantı Kablosu CA-70 hakkında. Almadım ama almayı düşünüyorum... çünkü kafamda bir kaç soru işareti var.
a) usbden şarj etmek zararlı olabilir mi? şarj aletleri gibi tam kapasite şarj eder mi?
b) telefon kapalıyken, usbden şarj olur mu? çünkü pc suite normal olarak telefon kapalıysa bağlanamıyorduk. tel kapalıyken şarj ediliyormu? ve öneriyormusunuz?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...

safakk

safakk

Üye
Merhabalar. mayıs 2007 civarında n80 telefon aldım. gayet memnundm. taa ki, 2-3 aya kadar. şarj yetiremiyordum. hiçbirşey yapmasam dahi 36 saatte şarjı bitiyordu. daha sonra farkettim ki bataryada bir şişlik olmuş. yani kapağı kapatamıyorum. iteleyerek kapatıyordum... bugun telefonu garantisi olduğu için servise götürdüm. sadece bataryayı aldılar, herhangi birşey söylemediler...

batarya bildiğiniz gibi bl-5b

bu şişlik neden olmuş olabilir??

diğer bir sorum ise, bundan önce bir çok nokia telefon kullanan bir iolarak, şarj aleti ile ilgili. n80 ile birlikte veriilen ac-4 hızlı seyahat şarj aleti.

nedne hızlı seyahat? eskiden hatırlıyorum iki seçenek olurdu ( eski modellerde ) Biri 3-3,5 saatte şarj eden şarj aletleri vardı.. bazılarıda seyahat şarjı ile 1 saatte doldururdu. hatta o zamanlar seyahat şarjlarının iyi olmadığını, bataryanın ömrünü yediğini, şarjın az dayandığını söylüyorlardı..

n80 için normal şarj aleti varmı?

son sorum ise, Nokia Şarj Bağlantı Kablosu CA-70 hakkında. Almadım ama almayı düşünüyorum... çünkü kafamda bir kaç soru işareti var.
a) usbden şarj etmek zararlı olabilir mi? şarj aletleri gibi tam kapasite şarj eder mi?
b) telefon kapalıyken, usbden şarj olur mu? çünkü pc suite normal olarak telefon kapalıysa bağlanamıyorduk. tel kapalıyken şarj ediliyormu? ve öneriyormusunuz?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...
pilin şişikliği bence üretim hatasıdır ama tabi sen servise de gittiğinde sor
şarj aleti demişsin şarj aleti şimdi artık ister seyahat ister normal bişi fark etmiyor onları hesaplayarak satışa sunuyorlar bu nedenle o açıdan kuşkun olmasın
usb den şarj konusunu da ilk senden duyuyorum açıkcası ayrıca telefon kapalıyken şarj etmez onu da belirteyim kolay gelsin :)

adisoyadi

Üye
    Konu Sahibi
teşekkür ederim :oke:

vatelim

Üye
usb den kapalıyken bilmiyorumda normal adaptörle şarjı telefon kapalıykende yapabilrsin.
usb den şarjıın bence pc suiteyle bağlantısı yok tamamen usb portun +5v donanımsal desteğiyle yükeverebilrisn yani pc suite oladan da usb den 5v alabir ve bunu her istedğin yerde kulanabilrsin 1amperi geçmemek maksadyıla .. :)

aslında telefon biras daha fazla voltaja ihtiyaç duyar ancak 5 la tam kapasite olmasada %70-8- 0 civaraında dolumyapabilr ve aynı zmanda düşük voltaj nedenyile bataya ömrünüdü az ölçüde yiyebilrisn.. uzun vadede tabiki...

ama ayrıca bi yönden usb tam regüleli bir gerilim kaynağı olduğundan adaptöre nazaran daha soğru bi üreteçtir. yani 5v +-%0,2 gibi. ama adaptrler örneğin 5v oslun %4-10 kadr olabilr. neyse ilgilenene

junzi

junzi

Üye
konu hayli eski ama ben yinede yazmak istiyorum. benim n80 inde pil i şişti serviste değiştirdiler ve şarjda çok kaldığı için böyle birşey olduğunu söylediler. bu bana hiç inandırıcı gelmedi. ama normal aslında n80 3. nesil telefonların ilk lerinden ve tecrübelerin başlangıcı nokia için. sonuç olarak benim telefonum şu an evde yatıyor. o kadar bıktımki şarj etmekten bıraktım attım telefonu. atsan atılmaz satsan satılmaz hesabı fotoğraf makinası olarak kullanıyorum:)) çünkü kamerası gündüz çekiminde bir harika. sonuç olarak şuan nokia 1200 kullanıyorum şarj dayanıklılığı konusunda üstüne tanımam. ama biraz daha teknolojiye yakın bişey almakta fayda var. yeterki şarjı dayansın. bi öneriniz varsa sevinirim. teşekkürler!

EsEsLi26es

EsEsLi26es

Üye
konu hayli eski ama ben yinede yazmak istiyorum. benim n80 inde pil i şişti serviste değiştirdiler ve şarjda çok kaldığı için böyle birşey olduğunu söylediler. bu bana hiç inandırıcı gelmedi. ama normal aslında n80 3. nesil telefonların ilk lerinden ve tecrübelerin başlangıcı nokia için. sonuç olarak benim telefonum şu an evde yatıyor. o kadar bıktımki şarj etmekten bıraktım attım telefonu. atsan atılmaz satsan satılmaz hesabı fotoğraf makinası olarak kullanıyorum:)) çünkü kamerası gündüz çekiminde bir harika. sonuç olarak şuan nokia 1200 kullanıyorum şarj dayanıklılığı konusunda üstüne tanımam. ama biraz daha teknolojiye yakın bişey almakta fayda var. yeterki şarjı dayansın. bi öneriniz varsa sevinirim. teşekkürler!

evet ilk deneyim tesbitiniz kesinlikle doğru telefona uygun bir batarya tipi seçilmediği için şarj süresi oldukça kısa benim n80imin yaklaşık 48 saat gidiyor tabi bu şarjı özellikle fotoğraf makinası çok çok etkiliyor. Ayrıca şarjın çabuk bitme sebeplerinden biride birçok modele göre yüksek çözünürlüklü bir ekrana sahip olmasıdır. Daha çok pixel daha çok şarj tüketiyor.

Sonuç olarak ne yaparsak yapalım bu telefonun şarjı çok uzun gitmeyecektir. Ben çözümü 2 batarya kullanmakta buldum bittiğinde değiştiriyorum ve boş bir vakitte şarj ediyorum. :)

Ayrıca uzunsüre şarjda kalması telefonun batarya ve diğer aksamlarında tahribe yol açacaktır. Bataryanın ömrünü kısaltacak şişme vs sebeplere yol açacaktır.

Öneri: Yeni nesil telefonların birçoğunda bu tip şarj sıkıntısı mevcuttur. Kimisi der 3 gün 4 gün gidiyor kullanmazsan gide n80 de gider. Ancak kullanınca biter :) Bu yüzden bizzat nokianın sitesinden bekleme ve konuşma sürelerini karşılaştırarak bir seçim yapılmalıdır.

Unutmayalım ki her kullanıcı için telefonun her türlü performansı farklı sonuçlar verir.

ozqur35

Üye
ben 1800 mAh batarya siparişi verdim deneyip sonucunu yazarım arkadaşlar..

Flagellvm.Dei

Flagellvm.Dei

Üye
ben 1800 mAh batarya siparişi verdim deneyip sonucunu yazarım arkadaşlar..

Ben Türkiye'de 1800 mAh Bl-5B bulamadım..Genelde e-Bay'de US ve UK orjinli satışlar var..Sen nerden sipariş verdin acaba ? Fiyatı ne kadar ?

Eğer şuan denemekteysen ne kadar süre gidiyor ?

teachersss

teachersss

Üye
1800 mAh Bl-5B batarya varsa bende alırım hiç düşünmeden.Arkadaş geçen seneki konuya cevap yazarsa tabii.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt