Boş boş tartışmanın, birbirinizi kırmanın, hele ki hakaret etmenin hiçbir manası yok.Bakın savunduğunuz tüm telefonları kısaca bir özetleyeyim.
iPhone: 2g-3g-3gs modelleri çıkarttı. Her modelinde teknolojiyi azar azar verdi. Niye çünkü insaları peşinden sürüklemek için. Dünyanın teknoloji harikası değil ama bir işletme öğrencisi olarak söylemeliyim ki dünyanın pazarlama harikasıdır. Yani tarafsız baktığınızda hiçbir özelliği bulunmayan boş bir cihazı milyonlara satmak için alladılar, pulladılar, teknoloji inceleme sitelerine tonlarca paralar yedirdiler ve mükemmel bir patlama yaptılar.Nihayetinde ne oldu 1. nesil iphone'u alanların çoğu pişman oldu. Sonra sonra uygulamalar çıktıkça iphone'un eksiklileri giderilmeye başlandı. Yalnız yiğidi öldür hakkını yeme demişler.Bazı arkadaşlar iphone'un kamerasına karşı 8mp kameraları savunmuşlar. Neymiş 8mp daha iyiymiş. Bakın arkadaşlar MEGAPİKSEL dediğiniz şey kameranın KALİTESİNİ GÖÖSSTTEERRMMEEZZ. Sadece çözünürlükle alakalı bir şeydir. TELEFON Kamerası lenslerinde sıralama şudur: 1-LG telefonlardaki Schneider-Kreuznach Lensleri 2-Samsungun kendi fotoğraf makinalarında da kullandığı lensler 3-Carl Zeis Lensler. Sıralama bir zamanlar böyle idi. Ne zamanki iphone 3G çıktı, apple listeye 2. sıradan girdi.Ama hala LG'nin altındadır.iPhone'un rakipsiz olduğu alanlar işletim sistemi, dokunmatiği, hızı, SADELİĞİ.
Samsung: Bazı arkadaşlar Samsung'u savunmuş. Ammman aman samsung dan uzak durun. Özellikle arda arda çıkardığı Star,Jet,i8910 HD modellerinden.Çünkü Samsung artık mobil alemin DOLANDIRICISI olmuştur. Telefonlarının reklamlarında bile alenen yalan söylemektedir. İki misal vereyim siz anlayın. i8910hd modelinde sözde 24fps hızıyla HD video kaydı var deniyor. Fakat çektiğiniz HD videonun özellikleri 18-22 fps de stabil olmayan bir hızda olursa (yani görüntülerde insaların hareketleri filan hayalet gibi çıkar, renkler kayar) ve çektiğiniz videonun ses codeci AMR NB 8000 khz olursa (yani videoyu izlerken ALTYAZI koymanız lazım ki konuşulanları anlayın) ve siz buna HD video derseniz adamı ıslak odunla döverler. Nokia'nın 3-5 senelik modelleri bile 30 fps de AAC codeciyle video kaydediyordu.Üstelik samsung un bu cihazında DLNA özelliği de var diye geçiyor. Ama şu anda mevcut hiçbir medya düzeneği AMR NB codeci desteklemediği için bunu bile kullanamıyorsunuz.
Bir diğer örnek de Jet modelinde. Bu telefonun kamerası zaten bir facia ama asıl facia kamerada var denilip de olmayan bir özellik. Göz kırpma dedektörü. Normalde bu mekanizma birinin resmini çekerken o kişinin gözünün kapalı olduğunu tespit ederse resmi çekmeyip uyarı verir. En azında LG telefonlarda böyle. Ama samsungun jet modelinde resmi çekiyor, galeriye kaydediyor, sonra da diyor ki "kapalı göz tespit edildi". Buyrun buradan yakın.
Nokia: Nokia N95 8gb modeline kadar gerçekten kraldı. N82,N79 bunlar çok mükemmel telefonlardı. Ama ne zamanki nokia iphone'a kafa tutmaya çalıştı, işte o zaman şanzımanı freni dağıttı. Bakın N97 modelini kesnlikle iyice araştırmadan almayın. Eğer sizin için önemli olan tek şey internet ise buyrun N97 tam size göre. Ama kamera,işletim sisteminin çalışma stabilitesi, hızı, kullanışlılığı falan yerlerde. Nokia'nın sonunu hazırlayan telefonlardan biri olacak bu model, yazın bir kenara.
Sonuç olarak şunu söyleyeceğim. iPhone getirdiği teknolojilerde piyasaya renk kattı, rekabeti arttırdı, yeni bir akım başlattı mobil dünyada. Ama hiçbir zaman da evet budur denilebilecek KOMPAKT bir cihaz olamadı. Avatarıma bakarsanız iphone hakkında ne düşündüğümü anlarsınız. Ama 3G S modelini ben de alacağım. Çünkü çok merak ediyorum bu telefonu. Şu ana kadar kullanmadığım tek telefon iPhone.Eksiği gediği de beni o kadar düşündürmüyor açıkçası. Çünkü aldığım telefonları kurcalamayı yeni şeyler keşfetmeyi, eksiklerini kendim gidermeyi severim.
Eğer cep telefonlarında verdiğiniz paranın hakkını almak istiyorsanız.Size tavsiyem en azından şu an için LG. Belki olağanüstü karizma cihazlar yapmıyorlar. Bazıları oyuncak gibi oluyor. Ama kamera konusunda bence birinci kalite,hem kamera fonksiyonelliği açısından hem de kalitesi açısından. Sonra dokunmatiği iPhone'dan sonra en hassas olan marka yine LG dir. Üstelik yeni çıkacak olan Louvre modelinde Multi-touch özelliği de var. Bunu nasıl yaptılar anlamadım, çünkü bu teknolojinin patenti appel'a ait. Belki ortak çalışmaya başlamış olabilirler.
Son olarak bu zaman kadar kullandığım telefonları yazayım da, oturduğun yerden sallıyorsun, ne kadar kullandın demesin kimse:
Nokia: 6600,3230,6630,n73,n79,n95 8gb,n97(n97 yi sadece 1-2 gün inceledim)
Samsung: i8910 hd,Jet,Star,Omnia (Bunlardan sadece omnia'yı 1 ay kullandım kalanları 1er 2şer gün inceledim)
LG: KC910 Renoir, KM900 Arena, GC900 Viewty smart (Renoir ve Arena'yı kullandım, son yazdığımı sadece 2 saat kadar inceledim)
iPhone: 3G S olacak inşallah.