Ankaralı Türkücüler Ankaranın İmajını Bozuyormu?

Sponsorlu Bağlantılar

lovestar

lovestar

Üye
    Konu Sahibi
Ankaralı Türkücüler Ankaranın İmajını Bozuyormu?
Ankaralı Türkücüler

Evet arkadaşlar.Önce konuyu iyice idrak edip anlayabilmeniz için bir kaç tane Ankaralı Türkücü ve eserleri konusunda bilgi vererek başlamak istiyorum önce.

Ankaralı Namık arabada beş evde on beş albümünün kapağına bakarmısınız.neşe kaynağınız.gerçekte çok severek dinlediğimiz hareketli güzel şarkıları var.ayrıca slow eserlerinde tam bir kral bu adam.

Hasan Yılmaz Salla isimli şarkısıyla tanıdığımız ikinci tanıtacağımız türkücümüz.Albümde tek bir slow parça dışında gerisi tam komedi eserler.Adeta sözlerde aykırı olmak bu türün bir özelliği gibi.Sözler hiç bir anlam ifade etmediği gibi saçma sapan erotik argo derlemesinden oluşmakta

Ayarcı namık abimizden bir albüm kapağı daha.Çalıştığı pavyondan görüntülerle birlikte.Değişen eğlence anlayışımız ve yozlaşan müzik kültürünün bir yansıması aslında.

Bir de ankaralı yasemin ablamız var evlere şenlik.İzle oyna dinle oyna,muhabbet geceleri falan filan.Hani bu delikanlı kız dediğimiz tiplerden ağzı bozuk şekilsiz türlerden.

Ve bu türün en öenmli isimlerinden Ankaralı Turgut u sona sakladım.Bir ara Almanca oyun havası okuyacağı yazılmıştı.Bizim müzik kültürüne baya darbe vurdular şimdi Almanyaya çıkarma yapıyorlar müzik zevklerinin içine etmek için.Türkü diyoruz ya.Türkü bir milletin özüdür,kültürüdür biz bu muyuz yani.Alın Ankaralı Turguttan bir örnek.dazır duzur:

"Önce üflet sonra gümlet / hep yapıyor bunu millet / kurufasulye, nohut / fosur fosur soğut /
Dazırda dazır, dazır / duzurda duzur, duzur / bunun ilacı budur / isteyene dokundur /
Durmadan tekliyor usta / yokuşta çekmiyor usta / birazcık gaza yüklensem / eksozu patlıyor usta."

İşte ben Ankaranın başkentimizin,metropol diye tabir edilen modern bir kentin bu tarz belaltı türkülerle anılmasını doğru bulmuyorum tasvip etmiyorum.Bana göre bu Ankaralı türkücüler alt bir kültürü,türk müziğinin başkalaşmasını temsil ediyorlar.Herkesin görüşüne saygım var.Yorumlarınızı bekliyorum...

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Ankaralı sanatçıları dinliyorum büyük bir zevkle..Ankaralı olmayan kişilerin ankaralı diye ün yapma peşinde olmalarına kızıyorum sadece..Misal ; Ankaralı Namık Ankaralı değil Çankırılıdır;)

Ankara alemi ankara havaları bir başkadır..Ben keyfini çıkarıyorum valla;)

lovestar

lovestar

Üye
    Konu Sahibi
tşk ederim yorumun için.herkesin bakış açısı farklıdır tabi.zaten amaç bunu sorgulamak değil,türk müziğinin gideceği yönü tayin ediyoruz bi bakıma...

jatvalca

jatvalca

Üye
bazı sanatçılar ankaralı imajı ile rant yapmaya çalışıyor.Buda ortamı baya bi bozuyor
zaten piyasaya çıktıkları gibide kayboluyorlar.Bir ankaralı olarak bende dinlerim insanın içine neşe sokuyolar

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
tşk ederim yorumun için.herkesin bakış açısı farklıdır tabi.zaten amaç bunu sorgulamak değil,türk müziğinin gideceği yönü tayin ediyoruz bi bakıma...

Ankara havası, yöreseldir. Bunun için Ankara havasının Türk müziği gidişatına fazla bir etkisi olmaz.

Anıl Umut

Emekli Yönetici
başlık yanlış lütfen dikkat edelim
''ANKARALI TÜRKÜCÜLER''
OLARAK DEĞİŞSİN LÜTFEN

lovestar

lovestar

Üye
    Konu Sahibi
sağolasın caldion.gözümden kaçmış...

ankaralı_burak

Üye
bende sanatçıyım ve ankaralıyım.ankaralı burak olarak çıkacaktım burak yk olarak ismimi değiştirdim ama artık ankaralı burak olarak medyaya vs. çıkacagım. benim okudugum şarkılar çok sevdiğim abim namık abim gibidir.ayrıca kral tv'ye namıkın parçalarından klip çekeceğim ;arabada 5 evde 15-kıskananlar çatlasın-hadi çıkta gel vs.vs. albümde olacağı için.arabada 5 evde 15 şarkısına seneye yaz ayında 2 veya 3.cü albümde okuyup bomba gibi patlaması için bülent ersoy ve bi kaç snatcıya laf atacağım tabiki

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
bende sanatçıyım ve ankaralıyım.ankaralı burak olarak çıkacaktım burak yk olarak ismimi değiştirdim ama artık ankaralı burak olarak medyaya vs. çıkacagım. benim okudugum şarkılar çok sevdiğim abim namık abim gibidir.ayrıca kral tv'ye namıkın parçalarından klip çekeceğim ;arabada 5 evde 15-kıskananlar çatlasın-hadi çıkta gel vs.vs. albümde olacağı için.arabada 5 evde 15 şarkısına seneye yaz ayında 2 veya 3.cü albümde okuyup bomba gibi patlaması için bülent ersoy ve bi kaç snatcıya laf atacağım tabiki

Burak YK ne anlama geliyor kardeş? Burak Yurtseven Kardeşler mi? :)

amedian

amedian

Üye
oguz yılmaz haric bozuyor Hehe O bir ekol

lovestar

lovestar

Üye
    Konu Sahibi
evet Oğuz Yılmaz bir istisna kabul edilebilir...

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Konu hortlamış yine yahu... :ehe

dinccine

Üye
Yok ya bozmuyor bazıları hariç tabi

alixkandemir

Üye
Yok bence bozmuyor bence türkücülerde gayet iyi kültür uyumu var.
Neden diye soracak olursanız;
ne kadar ankaralı tanıdıysam hemen hepsinde genel davranış biçimi olarak tam bir laçkalık, saçmalamak, pavyon hayatına düşkünlük gibi özellikler hakim durumdadır.

Ankaralı Türkücülerin şarkıları ankaranin kültürünü birebir yansıtıyor.
Lütfen Ankaralı Türkücülere çamur atmayalım onların yaptıkları para kazanmak ve gelen taleplere göre şarkı arzetmektir.
Hatta bazıları bazen albümünde alanının dışına çıkarak fantazi tarzı şarkı yaparak gönüllerde yer ediyorlar
(ör: ankaralı namık_ah babam sağ olsaydı)
Ama ne yaparsın işte bir şekilde para kazanmak zorundasın. Ve sonuç böyle oluyor işte