Galaxy Ace S5830i ROM Yükleme Yardım! [AceCream v1.4]

Sponsorlu Bağlantılar

TheLeGeNDY

TheLeGeNDY

Üye
    Konu Sahibi
Galaxy Ace S5830i ROM Yükleme Yardım! [AceCream v1.4]
Merhaba,
Başlıkta da belirttiğim gibi telefonu ROM yüklemek istiyorum. Bunun için uzun araştırmalar sonucunda şu romu buldum;

Şuana kadar bulabildiğim en düzgün ROM gibi görünüyor. Bu işlemi ilk defa yapacağım. Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?

1- ROM kurmadan önce herhangi bir işlem yapmam gereklimi? Yedek almak gibi...
2- Firmware ve rehber yedekleme nasıl yapılır?
3- Bu işlemin bir sakıncası varmıdır?
4- Bir sorun olması halinde orjinal ROM'a dönüş yapabilirmiyim?

Bu konularda yardımcı olabilirseniz gerçekten çok sevinirim...

Elimde olan dosyalar: AceCream 1.3, Patch AceCream v1.3, Update AceCream 1.3 to 1.4

Birde mümkünse deneyen arkadaşlar ROM hakkında yorumlarını paylaşabilirlerse sevinirim...
 


Samet.25

kardesım aynı tel bendede var uzun sure bu romu kullandım suana kadarda 7 8 tane abartısız rom denedım en güzeli bu sorularına gelince.
Sana tavsiyem elinde pc varsa giriş bu ise brick olma ihtimali var cunku pc varsa odinle orjinal roma dönersin.

1-Rom kurmadan önce cwm yüklemen gerekır recoveryden cwm yapmassan recoveryden rom yukleyemessın romu yüklemeden önce yedek almanı öneririm oda gene recovery moddan backup/restore den alıyosun tıkla backup de işlem bitince yedek almıs olursun yedek dosyası sd karta gelır bısey olursa gene recoveryden backup/restore kısmından restore diyip yükeleyebilirsin.

2-Yukarıda dedıgım yedekleme işlemini yaparsan teldeki herseyi yedeklemis olursun rehber mesajlar vs.

3-Sakıncası telefon brick olabilir onuda pc ye odin i ve telefonun orjinal stock romunu indirirsin dowloand moddan odin ile tele yüklersin düzelir sana tavsiyem rom atmadan önce telefonun orjinal stock romunu bul pc ye indir öyle yükle çünkü herseyde risk vardır cesaretin varsa ve azda bilgin varsa gir bu işe

4-Evet yukarıdada dediğim gibi odin ile dowloand moddan orjinal roma geri dönüş yapabilirsin.

Son olarak Rom güzel tavsiye ederim o romuda söyle yükleyeceksin önce indirip sd kartın ana dizine atıyosun sonra teli recovery moda alıyosun telde wipe data/system ve wipe cache diosun sonra chose sd kart diyip romun zipini secıyosun yüklenince rebot system diyosun.

Umarım Yardımcı Olmusumdur Kolay Gelsin
 
TheLeGeNDY

TheLeGeNDY

Üye
    Konu Sahibi
Açıklama için teşekkürler. Elimde PC mevcut. CWM kullanımını biliyorum. CWM'den backup aldım. Daha önce root vs. yaptım. Android hakkında baya bir bilgim var. Aylardır root, rom vs. işleri araştırıyorum. Fakat ilk sefer olacağı için cesaret edemedim.

Fakat şöyle bir sorunum var. S5830i orjinal ROM'u bulamadım? Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?

Şuan kullandığım sürüm bilgileri;

Anabant sürümü: S5830iXXLF1
Kernel sürümü: dpi@DELL144 #1 2.6.35.7
Yapım numarası: GINGERBREAD.XXLF2

Birde önerebileceğiniz en iyi rom bumudur? Kamera, market vs. sorunsuz çalışsın istiyorum...

Ek olarak şimdi güncelleme geldiğini farkettim onu yüklüyorum 1.61MB büyüklüğünde...
Güncelleme sonrasında XXLK1 olarak değişti.

Bu AceCream'i yüklememin bana ne gibi bir faydası olur? Orjinal ROM'dan farklılıkları neler? Sadece görüntü farkımı var yoksa başka getirileride olurmu bana?
 

Samet.25

kardes acıkcası bu romu dedıgım gibi bayaa kullandım o zamanlar yeni öğrenmiştim rom yüklemeyi filan bide orjinal romdaki gereksiz uygulamalar silinmişti bu yüzden hosuma gidiyodu ama orjinalle farkı ne dersen bana göre sadece görünüm.Ne ramda düşüklük oldu ne sarjda sonra orjinal roma döndüm yani senin suan güncellediğin roma bu romdaki gereksiz uygulamaları sildim telle gelen social hub haritalar navigasyon vs. rootladım suan bunu kullanıyorum sarj suresı desen en uzun bu ram desen en az harcayan bu bence sende romu filan bosver benım gibi orjinal romdaki gereksizleri sil orjinal romu kullan.Zaten bizim tellere stabil rom cıkaran biri yok s3 olsa s2 filan olsa adamlar onlara özenerek yapıyo güzel romlar bizim tellere özen gösteren yok o yüzden en iyisi orjinali bence
 
TheLeGeNDY

TheLeGeNDY

Üye
    Konu Sahibi
SONUÇ: Piyasadaki tüm ROM'ları denedim. Hiçbiri orjinal ROM'un yerini tutmuyor. Tekrar orjinal ROM'a döndüm. Size tavsiyem ROM işine bulaşmayın tamamen gereksiz. Launcher kullanın daha iyi. :) AceCream, JellyBlast, BoudzDroid, RazoDroid vs. hepsi hikaye. En iyi bizim GingerBread 2.3.6 :)

Ne telefonun performansında bir değişiklik oldu, nede RAM'inde, hafızasında!... Boşuna vakit kaybı... :)
 

Samet.25

aynen kardesim
 
TheLeGeNDY

TheLeGeNDY

Üye
    Konu Sahibi
Odin kullanımı, CWM kullanımı, ROM yükleme, tema yükleme herşeyi öğrendik en azından. :)
 

brkfrkn_3594

Üye
Merhaba, öncelikle sayfadaki bilgiler için teşekkür ederim. Bayağıdır rom yükleme en stabil rom gibi araştırmalar yapıyordum ve burada yazılanlar mantıklı geldi. orjinal rom kullanmaya devam etmek istiyorum ama google haritalar navigasyon latitude gibi gereksiz uygulamaları ne kadar araştırdıysam da silmeyi bulamadım. eğer biliyorsanız bu uygulamaları silmeyi en basite indirgeyerek anlatabilir misiniz? yardımcı olursanız çok sevinirim...
 

Samet.25

kardes onları silmek için öncelikle telefonu rootlaman gerekli ben rootlu oldugunu düşünerek nasıl sileceğini anlatıyorum.

Marketten root app delete programını indir.Programı ac asagıda SysApp Yazıyor Ona Tıkla orda telefondak tüm sistem uygulamarı var istediğini silip istediğini dondurabilirsin.Oraya tıkladıktan sonra silmek istediğin programları bul üstüne tıkla disable de bazı sistem uygulamalarında disable diyince program kabul etmicek kabul etmesi için yukarıda advanced yazıyo oraya tıkla protect kernel app ve protect recycler işratli onlara tıkla işaretini kaldır daha sonra geri gel silmek istediğin uygulamaya disable de.Disable diyince uygulamaları dondurmus olursun yani ne arkada calısır nede uygulama menüsü simgede olur eger arada kullanıcam uygulamaları diyosan sadece disable de kullanıcagın zaman geri ac programdan yok silecem diyosan reycler yazıyo oraya tıkla orda disable ettiğin uygulamalar var üstüne tıkladıgında enable dersen tekrar aktif etmıs olursun Uninstall dersen komple sistemden silmiş olursun bu kadar kolay gelsin böyle anlatınca uzun gibi ama cok kolay bi işlem rootlu değilse googleye 5830i root yaz anlatımlar mevcut rootlamak için
 

brkfrkn_3594

Üye
Cihaz rootlu. Anlatım için çok teşekkür ediyorum eline yüreğine sağlık arkadaşım. deneyip hemen dönüş yapacağım..

- - - Eklendi - - -

Çok teşekkürler dediğin program sayesinde tek tıkla hallettim ve cihaz raminde gözle görülür yer boşaldı. teşekkürler, iyi geceler :))
 

Samet.25

rica ederim isinize yaradigina sevindim.
 

krajany

Üye
kardeş s5830i için orjinal stock romunu nasil bulabilirim yardimci olabilir msin
 

ebabil taran ga

Üye
teşekkür ederim.
 

ebabil taran ga

Üye
teşekkür ederim.
 
selcom52

selcom52

Üye
Bende ROM olayına karşıyım sonuçta bizden daha uzman kişilerin yapmış olduğu Stock ROM'ları değiştirip sistemi ve donanımın bütünleşik çalışmasını engelleyerek çabuk bozulmasına sebep olmaktan başka bir şey yapmıyoruz.İlk N5800'dan başladım ROM atmaya o telefonumu bile eski haline çevirdim öyle kullanıyorum. S5830i de ise Custom ROM kullanmadım. sadece rootlayıp bazı kullanmadığım programları ve widgetleri devre dışı bıraktım ki arka planda çalışıp sistemi yormasın ve RAM'da fazla yer kaplamasın. Ayrıca ext2 ve Dalvik Cache alanlarını büyüttüm ve SDKART'a bütünleşik çalışmasını sağladım. tabiki bütün bunları Class 10 SDKARTım olduğu için yaptım. Bu işlemlerden önce RAM 225 küsüre çıkarken şimdi 127 mb kadar düştü. Facebook ta çok kasılıyordu. CPU'ya Owerclock yaptıktan sonra biraz daha hızlandı. tabi RAM'inde faydası oldu.

İlk defa Custom ROM yükleyecek arkadaşlara bu konuyu 3 defa düşünmelerini tavsiye ederim. Yok ben yükleyecek diyorlarsa yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi CWM yi yükleyip kesinlikle YEDEK alsınlar o şekilde odin veya PC olmadan geri yükleyebilirler. ben PC bile kullanmadan ROM atıyorum. RESTORE yapıyorum. Saygılarımla.
 

ramyunuscuk

Üye
merhaba ben galaxy ace s5830i kullanıyorum ice cream v1.3 flashladım acılısta KERNEL yazısında kalıyor yardımcı olur musunuz? :(
 


Üst Alt