Symbian Belle ve Anna N8'e Nasıl Yüklenir [Detaylı Anlatımlı+Resimli+Türkçe]

Sponsorlu Bağlantılar

WebStyle

WebStyle

Üye
    Konu Sahibi
Symbian Belle ve Anna N8'e Nasıl Yüklenir [Detaylı Anlatımlı+Resimli+Türkçe]
Merhaba arkadaşlar,

Bir çok arkadaşın kafasında bir takım soru işaretleri var biliyorum. Ben detaylı bir şekilde hazırlayıp nasıl anna ve belle sürümüne geçiş yapacağınızı görsel resimli bir şekilde anlatmaya çalışacağım. Ancak cihazınızda oluşabilecek en ufak problemden yükleyen kendisi sorumludur. Ayrıca tüm bu işlemleri yapmadan önce telefonunuzu yedekleyin.. Anlatılanları doğru bir şekilde uyguladığınız takdirde ter temiz türkçe belle ve anna ya sahip olacaksınız..

"İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır." H.Ş



Öncelikle Türkçe incelemesini arkadaşımız yapmış.

Symbian Belle Türkçe İnceleme Video
tıklayıp tr belleyi inceleyebilirsiniz..

Anlatım Ivo777 CFW' si V.3.1 sürümü üzerine olmuştur. Evet arkadaşlar ben anna üzerinden yükleme yaptığım için sizlere de anna üzerinden yükleme işlemlerini anlatacağım. Hem bu sayede anna sürümünü de merak edenler için iyi bir rehber olacak. 14.02 sürümü için yükleme yapmak isteyenler bu linke bir göz atabilirler.

http://www.maxicep.com/symbian-3-ge...llemesini-nereden-indirebilirim-2-537263.html 14.mesajı inceleyebilirsiniz.

Şimdi öncelikle Phoenix 2011 ve NaviFirm+ 1.4 sürümlerini bilgisayarımıza indiriyoruz..

Phoenix link:

NaviFirm+ 1.4 linki:

İndirme işlemi bittikten hemen sonra Phoenix adlı programı bilgisayarınıza yükleyiniz. Daha sonra Navifirm programını çalıştırıp aşağıda resim de göstediğim üzere anna dosyalarını bilgisayarınıza indiriniz..



İndirme işlemi bittikten sonra dosyaları kontrol edin 9 tane olması gerekiyor. Masaüstün de bulunan "RM-596" adlı klasörü daha önce yüklemiş olduğunuz "Phoenix" adlı programın içine kopyalamanız gerekmektedir. Yol bu şekilde olması gerekiyor. C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products bu klasöre dosyaları atın. Eğer "Program Files" dışında başka bir yere yükleme yapmışsanız yolu ona göre düzenleyip işlemlere devam edin.



Dosya kopyalama işlemleri bitti şimdi sıra flash atmaya geldi.

Önemli Not: flash atarken bilgisayarınız da başka hiç bir işlem yapmayın. Zaten flashlama en fazla 3-5 dk kadar birşey sürüyor. Ayrıca ne kadar antivirüs, güvenlik programları var ise hepsini kaldırın-devre dışı bırakın.. Ben normal flash atma ve güncelleme (update) yapma yöntemi ile belleye geçişi anlatacağım. Dead flash biraz daha karmaşık olduğu için şimdilik bu yükleme tipini öğrenmeniz yeterli olur..

Evet şimdi telefonunuzu usb yardımı ile pc ye bağlayın. Eğer pc de alt kısım da ovi suite programı çalışıyorsa onu tamamen kapatın. Ardından "Phoenix" programını çalıştırın ve resimleri takip edin..
















Eğer yükleme sırasında hata alırsanız "RM-596" klasörünün içindeki "RM-596_M004.44.emmc.fpsx" dosyasını geçici olarak silin. Sorunsuz yükleme devam ederse işlem yapmanıza gerek yok. Çünkü bu dosya belle yükleme sırasında lazım olacak.. (Eğer silmek zorunda kalırsanız anna yı yüklendikten hemen sonra tekrar geriye kopyalayın.) Yükleme sırasında dediğim gibi herhangi bir işlem yapmayın. Zaten kendisi % 10 - 20- 30- 40- 50- 60- 70- 80- 90 ve 100 şeklinde ilerleyip anna dosyalarını telefona yükleyecektik. En sonunda ise telefonda test ekranı göreceksiniz. (Eğer test işlemi gerçekleşmez ise phoenix yükleme ekranında 25 den geriye doğru sayma işlemi başlayacaktır. 25 den geriye doğru saymasını bekledikten sonra muhtemelen hata verecek ama bu hatayı kafaya takmayın. En sonunda iptal işlemi ile problem ortadan kalkıyor.) Test işlemlerini yaptıktan sonra zaten flash işlemini kendisi bitirecektir. Sizde ok diyip flaslahlama işlemini bitireceksiniz. Şimdi telefonunuza almanya sürümü anna yüklendi. Bu sürümde türkçe desteği de var. İsteyen anna da kalabilir anna yı beğenmeyenler ise belleye terfi edebilir. (Kesinlikle belleyi tercih ederim..) Anna yüklemesi burada sona erdi. Şimdi sırada belle var. :oke:


"RM-596" klasörünün içindeki anna dosyaları olduğu gibi orada kalacak. Orayı hiç karıştırmayın. Şimdi aşağıda verecek olduğum Ivo777 CFW' si olan V.3.1 sürümünü bilgisayarınıza indirin. Masaüstüne "Belle" adı altında konu açın 4 adet dosyayı orayı atın..

Ivo777 CFW' si V.3.1


İndirme işlemi bittikten sonra hemen ardından Oğuz Başar ustamızın belleyi tr ye çevirmiş olduğu 2 adet dosyayı ise buradan indiriniz.



içinden çıkan 2 adet dosyayı az önce masaüstüne indirdiğimiz belle klasörünün içine girip değiştirin dosyalar değiştirilsin mi şeklinde uyarı verir. Evet yapıp değiştirme işlemini bitirin. Aşağıda resimde görüldüğü üzere 4 adet belle dosyaları hali hazırda bulunsun..



Şimdi tekrar telefonunuzu bilgisayara bağlayın. Ardından "Phoenix" programını çalıştırın. Aynı şekilde tekrar resimde anlattığım üzere 6.resime kadar olan yolu takip edin.. Ardından sakın "Refurbish" butonuna felan tıklamayın. :)

Aynı resimdeki gibi işlemleri gerçekleştirin.



ve hemen ardından aşağıdaki video'yu çok dikkatli inceleyin. Uzantılarına göre değiştirip "Update Software" butonuna basmanız yeterli olacaktır.. (Biz belle dosyalarını masaüstüne attığımız için dosyaları değiştirirken masaüstüne gidip belle klasörünün içinden alacaksınız..)



Ayrıca video'yu istediğiniz yerde kullanabilirsiniz. Bana sormanıza gerek yok..

Yükleme işlemi bittikten sonra 25 den geriye doğru saymaya başlayabilir. Bu da telefon kapalı konumunda olduğu için usb yi bulamadığından kaynaklanıyor. Ama önemli değil 25 den geriye doğru sayıp bitirmesini bekleyin. Error şeklinde uyarı hatası verecektir. Yeniden dene ve ya çık yazısını görene kadar durun Ondan sonra Cancel (İptal) yapıp yüklemeyi bitirin. Sonra güç düğmesine basılı tutup telefonu açın..

Daha sonra dosya yöneticisinden depo hafızasını biçimlendirin ve sonrasında ise *#7370# yapıp telefonunuza format atın. (O kadar işlemden sonra telefon rahatlasın. :))

Hayırlı uğurlu olsun artık canavar bellenize kavuştunuz. :) sürç-i lisan ettiysek affola. Başka türlü anlatılamazdı herhalde.. :)

Ayrıca takıldığınız bir yer olursa konu altından yazabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım..
 
  • Beğen
Tepkiler: romans1980, >Pessimistic., ardentanarchy ve 33 diğerleri


marsoy

marsoy

Üye
Merhaba arkadaşlar,

Bir çok arkadaşın kafasında soru işaretleri var biliyorum. Ben detaylı bir şekilde hazırlayıp nasıl belle sürümüne geçiş yapacağınızı görsel resimli bir şekilde anlatmaya çalışacağım. Şu anda yapım aşamasında bu gece ya da en geç yarın öğlene kadar hazır olmuş olur. Şimdilik konuyu bu şekilde açıp en kısa sürede düzenleyeceğim.. Artık herkes türkçe belle işletim sistemine sahip olsun. :)

senin türkçe gibi mi olcak hocam :D:D
 
van_helsing7677

van_helsing7677

Üye
inşaallah iyi olur dostum bilmeyen arkadaşlar için basit dilde anlat:)
 
gogis

gogis

Üye
c7 için?
 
Uruloki

Uruloki

Üye
ivo3.1 mi olucak anlatıcağın yöntem birde rica yarın öğlene kadar bitirebilirmisin?
 
WebStyle

WebStyle

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: haliloz95

cihatyılmaz

Üye
ben ingilizce versiyonunu yükledim kullanıyorum ve gerçekten mükemmel.tek sorun resim çektikten sonra edit bölümü yok oda orjinal yazılım olmadığı için yada henüz tamamlanmadan yüklediğim içindir. :) eğer tamamlanırsa gerçekten süper olur :)
 
spartuas

spartuas

Üye
c7 icin bellede tik yok. :( gelsede flashlamazdim aslinda orjinali beklerdim. Telefonum yurddisi oldugu icin 1-2 aya gelir. N8cilere hayirli olsun. :)
 

karasahinemre

Üye
1-2 ay mı :D :D
 
spartuas

spartuas

Üye
Merhaba arkadaşlar,Bir çok arkadaşın kafasında soru işaretleri var biliyorum. Ben detaylı bir şekilde hazırlayıp nasıl belle sürümüne geçiş yapacağınızı görsel resimli bir şekilde anlatmaya çalışacağım. Şu anda yapım aşamasında bu gece ya da en geç yarın öğlene kadar hazır olmuş olur. Şimdilik konuyu bu şekilde açıp en kısa sürede düzenleyeceğim.. Artık herkes türkçe belle işletim sistemine sahip olsun. :)
ayrica yarin oglene tam cikar demi ? Anna bekler gibi bekletme bzi hah :)----------Eklendi @ 21:46:58 ---------- Yazıldı @ 21:44:35 ----------
telefonum yurddisi cikisli benim. Telefonu aldim. 1-2 haftaya anna cikti. Guncelledim.dusunun bn guncelledim ve Forumda anna ne zamn geliyor ile ilgili konular vardi hala. Belle 4 ay derseniz 2 aya bana ulasicak. Tabi ingilizce olarak... ;)
 
WebStyle

WebStyle

Üye
    Konu Sahibi
ayrica yarin oglene tam cikar demi ? Anna bekler gibi bekletme bzi hah :)----------Eklendi @ 21:46:58 ---------- Yazıldı @ 21:44:35 ---------- telefonum yurddisi cikisli benim. Telefonu aldim. 1-2 haftaya anna cikti. Guncelledim.dusunun bn guncelledim ve Forumda anna ne zamn geliyor ile ilgili konular vardi hala. Belle 4 ay derseniz 2 aya bana ulasicak. Tabi ingilizce olarak... ;)

Belli olmaz artık belki bende Nokia'ya dönüşebilirim :D yarın çıkacak derim 1 hafta sonra da olabilir. :ehe

şaka bir yana bu gece hazır olacak gibi. :oke:
 
  • Beğen
Tepkiler: haliloz95

karasahinemre

Üye
belle seneye arkadaşım :D
 
Uruloki

Uruloki

Üye
@karasahinemre nokia sene sonu dedi tvitlerinde ayrıca navifirm e 701 in sürümü düştü bile bu cihazlar çıktı çıkacak yani son çeyrekte avrupaya çıkarda bizi bilemedim bak belki direk belle verirler olmadı cindy filan
 
spartuas

spartuas

Üye
seneye degil yaw. Belle ellerinde zaten 701 gibi telefonlarda kanittir. 3-4 aya turklere 1-2 ayada telefonu yurddisi cikisli olanlara :)
 

mehmetvural97

Üye
Biz son çeyrekte görsek görsek belleyi değil Elizabeti görürüz :)
 
  • Beğen
Tepkiler: falcons58, [alikan] ve ErturkSahin
[alikan]

[alikan]

Üye
Ya dostum sen şunu basit bi dilde anlat bizde yapalım var ya ondan sonra sana 7 gün 24 saat dua etcem vallaha. Herkes belle belle diyo da tam olarak nasıl olur kimse söylemıyor ya. Hiç flash dead phone firmware ıvır zıvır denemeyen biriyim ona göre anlat lütfen.... Şimdiden allah razı olsun.
 

Benzer Konular



Üst Alt