iPhone X ile profesyonel kalitede portreler nasıl çekilir?

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
iPhone X ile profesyonel kalitede portreler nasıl çekilir?
Apple iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus ve iPhone X'da yer alan portre çekim modunu bir kaç basit ayar ile daha üst bir seviyeye taşıyabilirsiniz.

Portre modu nedir?

Portre modu alan derinliği sağlamak için desteklenen cihazlarda yer alan çift kamerayı (dual camera) kullanır. Portre modu odaklandığınız nesnenin veya kişinin netliğini korur ve arka planda kalan kısımları flu veya bulanık göstermesine denir.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Portre modunda nasıl fotoğraf çekilir?

Portre modunu kullanmak oldukça basit. Kamera uygulamasını açtıktan sonra kaydırma hareketi ile portre moduna geçip çekim yapmaya başlayabilirsiniz.

Portre ışığı nasıl eklenir?

Portre ışığı özelliği iPhone 8 Plus ve iPhone X'da kullanılabilir. Portre ışığı eklemek için istediğiniz fotoğrafı seçip düzenle seçeneğini seçin. Parmağınızı kaydırarak ışık efektini ekleyebilirsiniz.

Portre modunda nasıl selfie çekilir?

iPhone X'da portre modunu kullanarak selfie çekebilirsiniz. Bunun için kamera uygulamasını açıp portre moduna geçmeniz ve ardından kamera değiştirme simgesi ile ön kameraya almanız gerekmektedir. Ardından ses düğmelerini kullanarak portre modunda selfie çekebilirsiniz.

Profesyonel kalitede portreler nasıl çekilir?

1- İlk olarak kamera uygulamasını açın ve kaydırarak portre moduna geçin. Çekim yapacağınız nesnenin veya kişinin 1-2 metre uzağında olun. Çevrenizdeki ışığın ve ortamın uygunluğunu kontrol ettikten sonra ekrana gelen doğal ışık kutusunun ardından çekim yapabilirsiniz. Bir çok insan için sadece bu işlem yeterli olacaktır ancak daha iyi sonuçlar için diğer adımları takip edebilirsiniz.

2-Karanlık fotoğraflarınızı aydınlatın. App Store'da bir çok fotoğraf editleme uygulaması yer alıyor fakat kullanacağımız özellik iPhone'da yer alan magic wand. İstediğiniz fotoğrafı seçip sağ üstten edit butonuna basın ve yine sağ üstte çıkan wand yani değnek ikonuna tıkayıp ışık bölümünden isteğinize göre ayar yapabilirsiniz.

3-İsteğinize göre portre modundan renkleri kaldırıp fotoğraflarınızı Siyah&Beyaz yapabilirsiniz. Bunun için yine mevcut kamera uygulamasını kullanabilirsiniz. İstediğiniz fotoğrafı seçin ve editleyin ardından B&W yani Siyah&Beyaz seçeneğin kullanın.
 

Ekli dosyalar

  • Beğen
Tepkiler: . . . EmreG . . . ve TheNightMare.


Üst Alt