ZTE’nin 8 çekirdekli Cortex-A15 tabanlı işlemci içeren akıllı telefonu Apache, 2013′de sunulacak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
anılbaran

anılbaran

Üye
    Konu Sahibi
ZTE’nin 8 çekirdekli Cortex-A15 tabanlı işlemci içeren akıllı telefonu Apache, 2013′de sunulacak
Akıllı telefon segmentinde gelişmeler baş döndürücü bir şekilde sürmeye devam ediyor. Geçtiğimiz dönemde akıllı telefon segmentinde Cortex-A9tabanlı dört çekirdekli işlemcilerden sonra, henüz akıllı telefonlarda rastlanmasa da Samsung Nexus 10 tablet ve Google Chromebookdizüstü bilgisayarda Cortex-A15 tabanlı işlemci içeren yonga setlerini görmeye başladık.

Henüz çift çekirdekli işlemci içeren yonga setleri görünürken, yakın bir zamanda dört çekirdekli Cortex-A15 tabanlı işlemci içeren yonga setlerinin de akıllı telefon ve tablet pazarında yerini alması bekleniyor.Gelen son haberlere göre ZTE dört çekirdeğinde ötesine geçerek sekiz çekirdekli Cortex-A15 tabanlı işlemci içeren yonga setine sahip akıllı telefon modelini 2013 içerisinde sunacak. Bu yeni yonga setinin üretiminiise MediaTek gerçekleştirecek. ZTE’nin bu yeni akıllısının ismi iseApache.

ZTE Apache akıllı telefonun, 2013 senesi Mayıs aylarında piyasaya sunulması bekleniyor. Diğer özellikleri ise 13MP arka kamera, 1080p HD ekran, 3G ve 4G LTE bağlantı desteği olarak sayılabilir. Bakalım gelecek sene için diğer yonga üreticilerinden ne gibi haberler gelecek.

Kaynak:MaxiCep

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Bence 4 çekirdek bile gereksiz, 8 çekirdeğe ne gerek var.
Haber için teşekkürler.

Kerim.

Kerim.

Üye
:hmmm

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Bunlar kuruyemişci :eller:

• Beğen
Tepkiler: CasuS_87
Placebo-

Placebo-

Üye
Ya bırakın donanımı yazılıma çalışın biraz..

• Beğen
Tepkiler: dedereis123
Mufche

Mufche

Üye
Batarya performansını artırmaya çalışsalar bide :hmmm

Esendağlı

Esendağlı

Üye
şimdi arkadaşlar hemen konu açarlar......
Apachi mi note2 mi lumia 920 mi diye.demedi demeyin:)haber için teşekkürler ama bunlar reklam kokan hareketler:)

SkyLaBTR

SkyLaBTR

Üye
Ben samsungdan bekliyorum 8 çekirdek. Zte şaşırttı beni :)

SilentOne

SilentOne

Üye
:ohannes:8 çekirdekmi naptılar ya yakında 8gb ram de koyarlar tam olur sonra pc almayız heralde artık :D

badmus

badmus

Üye
Artık arkaya bi fan takarlar heralde :zzz:

DeEenzameMan

DeEenzameMan

Üye
8 cekirdekkkk :)

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici

aslında çekirdek arttırmak bir yandan da batarya tasarrufu yapmaktır.

Alakası yok Ali,çekirdekler one x deki gibi olucaksa belki 4+4 olucaksa tamam ama 8 çekirdek sürekli çalışacaksa batarya performansını düşürür.

anılbaran

anılbaran

Üye
    Konu Sahibi
Zaten fazla çekirdek sivilce yapıyomuş (Özet:Param yetmez :ehe )

PriZm

PriZm

Üye
Alakası yok Ali,çekirdekler one x deki gibi olucaksa belki 4+4 olucaksa tamam ama 8 çekirdek sürekli çalışacaksa batarya performansını düşürür.
Şöyle düşün,

Bir araba var.tek bir tekerinden gaz vermesi mi daha çok benzin tükettirir yoksa 4 tekerden dengeli ve düşük olarak tüketmesimi?

Olaya bu bakış açısıyla yaklaşıyorum.

Send With My Legend/Ultimate/Killer/Destroyer (etc.) Galaxy S Using Tapatalk

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici

Şöyle düşün,

Bir araba var.tek bir tekerinden gaz vermesi mi daha çok benzin tükettirir yoksa 4 tekerden dengeli ve düşük olarak tüketmesimi?

Olaya bu bakış açısıyla yaklaşıyorum.

dört tekerden vermesi daha çok benzin tüketir ama daha çok yol götürür aynı şey değil 8 çekirdek birden çalışacaksa anası ağlar o bataryanın

PriZm

PriZm

Üye
dört tekerden vermesi daha çok benzin tüketir ama daha çok yol götürür aynı şey değil 8 çekirdek birden çalışacaksa anası ağlar o bataryanın

Bakış açısı.. bende böyle bir mantık yürütmüştüm :)

EneSismanoglu

EneSismanoglu

Üye
Yazılım olmadıktan sonra 8 değil, 16 çekirdek koysan nolucak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt